valborg i malmö/lund

God morgon! Jag väntar lite på att Johan ska dyka upp vid dörren, vi ska snart ta tåget ner mot Malmö! Fina Elin fyllde år igår, så vi ska ner dit för ett födelsedags-valborgfirande! Kommer bli awesome! Det kommer alltså antagligen inte bli så mycket uppdatering förrän imorgon när jag kommit hem igen. Ses då, och ha ett grymt Valborg! Var rädda om er och ha så kul! :D


Jag knallade in på Vouge igår och toppade håret lite, och Martin hjälpte mig färga det på kvällen. Nöjd!

HURRA FÖR DANSENS DAG! :D

Internationella Dansdagen den 29 april etablerades 1982 av International Dance Committee, ITI-UNESCO. Datumet markerar den store förnyaren av baletten, Jean-Georges Noverres födelsedag år 1727. Dagen firas runt om i världen.

Finfint är vad det är! Jag har upplyst teknikgrabbarna som precis lämnade min hiphopworkshop om vilken grym dag det är. Ikväll har jag min raggaklass och däremellan tänker jag dansa omkring bäst jag kan! Hinner jag kanske jag kikar på esteternas show i Tegnérgallerian. Men här får det bli en liten hyllning via dankslipp! Enjoy!


Jag har inte hunnit få ihop nån video själv, så jag bidrar med denna grymma! Dance Experience en dag i mars!


Min elev Elina skickade ett bidrag på sin lilla söta syssling som dansar så fort hon hör musik.


En annan elev, Amanda, improviserar till Price Tag av Jessie J ...


Och till Gangsta´s Paradise av EMD!


Och sist men längst av dem alla! Marcus!

lång dag ger kort sömn



Jag håller på att somna över tangenterna just nu, men en liten snabbisuppdatering hinns nog med! Idag har jag varit på jobbet precis hela dagen. Från halv nio imorse (det var duktiga och dansglada grabs på workshopen - thank god!) till tio när jag kom hem. Martin hade iallafall lagat mat till oss när jag kom hem, så jag slapp gå hungrig och bli ännu segare i huvudet. Well, får nog ta en snabbdusch nu, läste någonstans att man ska förbereda håret med en inpackning nån/några dagar innan man färgar det, så jag får väl göra det. Tänkte fixa till utväxten imorgon - fin lagom tills jag åker ner till Malmö/Lund i helgen!

Och hörrni! Kommer ni ihåg det här? Dansens dag imorgon ju! :)

earthmeeeen, nam nam!

Vi ska plocka fram chokladfonduen, ta fram jordgubbarna (I knooooow, det är dåliga från utlandet - säkert, men kunde inte hålla mig!) stoppa ner oss långt ner i soffan och MYSA JÄRNET! Jag måste gå och lägga mig tidigt idag också, har en workshop redan vid nio imorgon - på morgonen! För mig är det okristligt tidigt! Jag brukar sova vid den tiden, och inte bara för att jag gillar att sova. Jag har kvällsjobb, så det är okej. Sjukt segt bara att ta sig upp och dessutom försöka sig på att vara en inspirerande danslärare när man mest vill zombiea runt i morgonrock. Håll tummarna för att jag vaknar i tid och för att det är sköna grabbar med massa energi över till mig också!


Charles! Vem kan motstå ett förförarfejs som detta? How you doin´? ;)

ammmmaaaaazing!

Mhmm, älskar onsdagar! Gick upp tidigt, planerade klart inför både dagens och torsdagens klasser. Tog på mig solisarna och drog ner til stan. Köpt ny väska, laptopfodral och hårfärg. Och sedan sushi och mys vid sjön på det. Nu har jag precis haft min ena bollywoodklass, next one coming up om tp fem minuter. Sååå, ses sen. :)


Suuuuulen lyser över oss alla!

monica mastermind tipsar: höj nivåerna av hälsobringande hormon i kroppen



Hormonerna är livsviktiga i vår kropp och ser till att sköta en väldig massa funktioner. Det är till exempel homonerna som fixar att vi blir till vid befruktningen, avgör om vi blir en kvinna eller man, trixar med vårt blodsocker så vi kan hålla oss alerta, påverkar vårt blodtryck och immunförsvar. Också hur vår sömncykel ska se ut, hur vi kan hantera stress och dessutom påverkar hormoner även vår själsliga hälsa. Hormoner kan påverka dina tankar, och dina tankar kan påverka hormonerna.

DHEA (dehydroepiandrosterone) är ett av våra hälsobringande hormoner som vi behöver mycket av. Enligt forskare kan DHEA bland annat förebygga cancer, hjärtsjukdomar och nedbrytning av ben- och hudstruktur. Hormonet är också en av faktorerna som bidrar till att minska åldrandet av hjärnan, vilket också minskar risken för till exempel alzheimers och demens. Men we are not done yet, DHEA stärker även immunförsvaret, höjer nivåerna av endorfiner och har en antiinflammatorisk effekt. DHEA är med andra ord en süperkompis man vill ha stor dos av i kroppen! Dessvärre producerar vår kropp mindre och mindre av hormonet desto äldre vi blir. Men det går att påverka själv också!

Vi älskar DHEA! SÅ hur kan vi höja nivåerna av hormonet i kroppen?
♥ Regelbunden träning är bra, men se upp för överträning.
♥ Att meditera har visat sig ha ökat nivåerna av DHEA i kroppen, speciellt hos kvinnor. Men även hos män kan man se en förbättring.
♥ Medelålders män får också en ökad mängd DHEA om de får regelbunda orgasmer. Så feel free att njuta! Ingen aning hur det ser ut för kvinnor dock på den punkten.

Som vanligt handlar det alltså om en sund inställning till träning, vilket påverkar i princip allt i kroppen! Och framförallt, att träning fortsätter att bli av även när man blir äldre! Faktan har jag hittat i Helena Nybloms bok Livskraft. Eftersom hälsa är ett område under ständig utveckling så är det alltid bäst att även kolla upp mer om detta. Alla reagerar olika och hälsa är specifikt och unik för alla!

Ta hand om er!

dansens dag på fredag

Dansens dag! Visst är det fint! Jag skulle vilja lägga upp lite fina videoklipp av dansare som valt att fira dansens dag på olika sätt. Antar att det finns några dansintresserade som läser min blogg, och även ni andra. Kan ni inte knåpa ihop något enkelt inför Dansens dag som är på fredag, lägg upp på youtube och skriv länken till mig i en kommentar här? Naturligtvis länkar jag er och sådär ifall ni vill! I would be so happy ifall någon nappar! :D





Puss på dans!

a moment of lugn before stormen

God morgon! Jag sitter med en fin kopp te och njuter precis innan jag måste kicka igång min dag. Ska snart ringa lite samtal om kommande event och korra lite inför dagens klasser. Har en workshop i eftermiddag med ettor från John Bauer också. Jag har nog haft nästan alla elever där nu. Sedan typ tre år tillbaka har de alla ettor fått komma till Kulturama och dansa lite hiphop, och då och då kommer nån grabb och blir såld på dans. Kul! Oftare killar än tjejer faktiskt. Well, hoppas ni får en fin dag! :)


it feeels good

Hemma efter en lång (och ensam!) arbetsdag. Jag valde att köra mina klasser idag trots att det var en röd dag, de andra tar igen den någon annan dag, men jag vete fan när jag skulle hinna få in det så jag sket i det. Passade till och med på att stoppa in två klasser till som jag behövde ta igen. On Stage har mycket att göra, efter att vi legat lågt nu under terminen så blir det en massa gig nu under en månads tid. Stressigt men kul! I´m a busybee nu!

Det börjar närma sig uppvisningen nu! Bara en månad kvar innan alla ska kunna sina danser, ha fixat kläder och smink, alla stressar omkring bakom scen och har roligt som fan. Sedan jag var tio har det alltid varit värsta höjdpunkten varje år. :D Awesome! Det börjar kännas i salarna, bland eleverna och bland lärarna. Huu - kom och titta den 28 och 29 maj!


Haha, jag älskar denna videon. Från ett gig med On Stage i oktober förra året.

slut på påskfirandet för detta året

Nu har vi firat lite på peppen också, ätit god mat och sådär. Alla barrikerade sig ute på altanen efter ett tag, så himla skönt att ligga och slumra i solen! Men nu är det reoliga sleut! Imorgon börjar jag jobba igen, även om det är röd dag. Måste sätta igång och planera lite för det nu tror jag...


Solstolar och baden baden all over the place!


Fin bild! Men mitt vänsteröga ser lite blåslaget ut.. Min dumma kamera får en svart fläck mitt i bilden om man använder zoomen, så jag försökte redigera bort fläcken. Gick väl sådär. Ska nog försöka byta kameran!

it was a lovely night, men nån måtta får det va!

Lite bilder från gårdagen! Efter att ha suttit och haft det grymt najs på balkongen hela dagen drog vi bort till Tessan, en kompis till Karro. Trevliga människor! Eve var är och förfestade lite, fint att se dig! Därefter Deluxan igen då riktigt skön musik där nuförtiden, dancehall och grejer! Nu blir det påsklunch på peppen!


Mjau.


Den fula bilden!


Den söta bilden!


Och så den supersnygga. Verkar bara vara jag som fattat grejen med seroius posing dock! :D


Fina Pancake förgyllde vår tillvaro! Puss!

good morning earth!


Påskpyntad till påskmiddagen hos farmor i fredags. Finconversen på as well.

Har ni haft en bra påskafton? Min var prima ballerina! Det blev en fett trevlig utgång igår, kom hem och åt pizzarester sedan tidigare med Martin och Karro. De två sover, jag sitter här och njuter av sista lediga dagen innan mördarveckan på jobbet som is coming up. Blir nog lite bilder från igår senare!

GLAD PÅSK!



Här sitter vi och har det oförskämt fetenajs! Ska man vara bakis så ska man iallafall vara det på en solig balkong med fina människor. Det blev en schysst utgång igår med Karro och Sanna, förfest i Norrastugan med gamla ansiken från högstadiet och sedan Deluxe på det. Karro sov här så nu sitter vi mest och chillaxar lite. Hur bra påskafton låter det inte som?!

Glad Påsk och Puss!

irriterande utnyttjande

Gah! Jag blir så irriterad! Jag hatar arbetsgivare som utnyttjar ungdomar och är gnidna, snåla jävlar. Varför kan vem som helst driva företag? Och varför förstår de inte att personalen är viktigast av allt på en arbetsplats? Jag har jobbat på ställen där folk har kickats lite hur som helst, inga avtal är påskrivna och chefen verkar sakna allt vad social kompetens heter. För att vara chef handlar om att kunna ta folk, resten går att få ihop. Och värst av allt är att ungdomar, ibland i deras första möte med arbetsvärlden, måste ta en massa skit. Ta på sig onödigt ansvar, känna skuld över saker som inte ens ska påverka dem, få fel lön, ta på sig arbbetsuppgifter utöver vad som kommits överrens om.

Tyvärr är ju dansbranchen inte speciellt bra på det här med ungdomar. Och ändå kryllar det av arbetsvilliga och unga danstjejer som gör vad som helst för ett jobb inom dans. "Åh, vad roligt att du får jobba med din hobby!" Och sedan sitter de där, ställer upp gratis, fixar extra bara för att "det är ju så kul!". Det spelas på lojalitet och samveten. Börjar man ställa lite för mycket krav så kan man alltid bytas ut mot en annan liten sextonåring som gärna gör jobbet nästan gratis. Jag har haft tur som fått en heltidsanställning. Men hjälp av andra kunniga inom min närhet har jag fått till ett avtal jag är nöjd med. Men det har krånglats en hel del för att komma dit. Utan folk som kan vilka rättigheter man har hade jag inte haft en aning. Och Kulturama är nu ändå inte den sämsta arbetsplatsen, eftersom det är en del av en större organisation så är det mycket som ska följa rutiner. Det blir svårare att knöla in oärliga lösningar.

Jag har växt upp med världens bästa pappa. Han är platschef och har hand om det mesta på en betongfabrik, bland annat anställningar oc såklart personalen. Han har alltid varit supernoga med att behandla personalen rätt, och speciellt ungdomar. Alla avtal ska vara rätt och riktiga, alla ska veta vad som förväntas av varandra, lönen ska kontrolleras noga så det inte är några fel. Så himla bra! Jag hoppas på att alla ungdomar kunde få en bra start i arbetslivet. Får ta och citera Grynet - TA INGEN SKIT!

Bah.


Hey - the kidz are alright!

shoppiiiing!

Det blev en lååång dag på el Grande Samarkande idag, och många tusenlappar spenderade. Käkade på Chili & Wok, tog en latte på Grafitti Cafe, shoppade lite, såg till att Martin sökte jobb och köpte mig en finfin ny dator! Det blev en liten smidig och silvrig Sony Vaio, och vi är redan bra överrens. Ska bli skönt att slippa kånka omkring på min gamla bamsing!


Jag sitter och fipplar lite med mobilen. Hehe - kolla in storätarn i bakgrunden! :D


Köpte lite sköna tröjor på nyöppnade New Yorker. Gillar apan. :) Och solisarna.

Well, eftersom det inte kom några påskakärringar till oss idag och fick allt godis (läs: eftersom vi inte var hemma och hade något godis förberett åt små påskakärringar så gick vi nyss och handlade MYCKET godis och påskmust endast till oss själva) så sitter vi nu i soffan och äter upp allt själva. Heehee. Glad Påsk!

ruuuun forest, ruuuuuuuun!



Jag knatade upp vid 8 imorse och sprang en runda uppe på VAIS. God damn vad backigt det är där! Måste verkligen få igång konditionen, tänkte passa på att få in lite springlusta nu när jag ändå inte jobbar - förhoppningsvis håller det i sig hela sommaren. :)

Men nu ska jag och el sambo dra ner till skatteverket för att få ut lite papper och sedan upp till Grand Samarkand en sväng var det tänkt! Ha en fin dag!! :)

let´s go to the toilet and stare at ourselfs in the mirror



Mmmm, lite True Blood en onsdagkväll är aldrig fel! Vi är nu på tredje säsongen, någonstans i mitten. Tur att fjärde säsongen släpps i sommar! Sköna kvällar med sköna människor, alldeles för mycket popcorn och splatter på TV-duken. Hur kan man inte gilla?

Brorsan var här en sväng tidigare också, hjälpte mig med att få iväg lite viktiga jobbmail inför hösten. O-oouuw, spännande! Annars har jag bara hunnit med att städa idag. And still! Jag har fortfarande toaletten och att skura hela balkongen kvar. Well. Martin hade en fridag att återhämta sig från sin pukesickness. Imorgon är det back to business (städning)!

Missa inte detta!



Sista anmälningsdagen är 23 maj, och det är alldeles för bra för att missas! Bara roliga hiphopstilar som inte direkt finns att dansa annars i Växjö eller grym fördjupning i balett. Anmäl er! Heja heja!

things that I like


Fjädrar. Stora fjädrar. Små fjädrar. Duniga fjädrar. Vackert mönstrade fjädrar. De finns överallt nu och jag vill ha halsband, örhängen, fjäderextensions till håret och allt annat fint. Men jag gillar fusk, inga stackars nakna ankor därute! Halsbandet med fjäder och lite annat smått och gott är från H&M.


Brillor! Massa att välja mellan, olika färger och stilar. En outfit utan solglasögon är aldrig lika fin som en med! Helst ska de vara billiga och lätta att byta ut. To bad att solskyddet är sämre - men valmöjligheterna blir ju så stora! Stora, fina och fläckiga från Lindex.


Min pälsmoj. Silvervit, mjuk och alldeles fejk! Funkar helst awesome hängades från byxlinningen eller på väskan. Den ludna kompisen kommer från H&M.

grillkväll med on stage



Alla bilder är lånade av Amanda!

Hello there people! Har ni njutit av solen idag? Jag kom precis hem från Marcus, vi var ett gäng från On Stage som var där och kollade på film efter att vi grillat och haft det mysigt (men kaaaallt!) vid sjön. Årets första grillning för min del faktiskt! Trevlans trevlans! Innan dess tränade jag först med hiphop prep och sedan med Quang inför uppvisningen i maj. Han spelar kungen och jag drottningen, med ett kärlekslöst och sorgligt arrangerat äktenskap. So sad!

Stackars Martin har bara legat hemma idag, han blev sjuk och spydde och hade sig. Uäck. Trist att han inte kunde hänga med på grillning n' stuff! Att spy måste vara bland det värsta som finns. :(

färg färg färg!



Ny bloggdesign, våriga och glada färger! Ovan ser ni (nästan) den gamla. Omväxling förnöjer!

springnota? neeej springgalss! :D



Jag har faktiskt mest hängt inomhus på Kulturama idag, too bad. La in en extraträning med On Stage och började träningen med att alla elever sprang runt sjön. Efteråt bjöd jag på glass, and it was gooood! Nu drar jag, Martin och Ellinor hem till Marcus för lite filmkväll. Mhmm, fint ska det vara!

söndagsturbanen på!


Feta peacejeans och tröja från H&M, turban Beyond Retro och Converse.


Nyfiken katt och cooler color whatevaa!

Hej webbers out there! Jag krängde på mig mina peacejeans och turbanen, tog Martin under armen och åkte ner till sjön för att möta upp Kotten och Emelie. Vi blev bjudna på brunch på Cafe Fontaine, süpernajs! Våfflor, ägg, mackor, frukt och annat mumsigt! Hett tips en skön söndagmorgon.

Efteråt gick Martin till jobbet och jag har mest passat på att ta mig till platser utanför bekvämt cykelavstånd med praktiskt bilavstånd. Typ Grand Samarkand. Köpte bara med mig en färgbomb från Loréal på Skult, tänkte se om det kan hjälpa mig ikampen om att få behålla min röda hårfärg lite längre mellan färgningarna. Handlade lite mat efteråt och var sedan på ett snabbt möte på Kulturama.

yesterday @ villa vik


Bordsgrannarna Kotten, jag, Martin och Emelie.


Stefan sjöng en låt som var specialskriven åt Karin.

God mat, trevliga människor, uppträden, tal och frågesport. Trevlig kväll! Grattis i efterskott Karin! :)

karin 4.0!



Ja okej jag ser lite mongo ut, men anyway! Nu drar vi iväg för att hämta upp Emelie och Kotten innan vi drar vidare till the p-p-partey för Karin. Det blir en massa god mat, och känner jag Karin rätt så kommer det bli kanonkul! Ha en bra lördagkväll folks!

american pankcakes



Min elev Hanna dök upp med såna här som matlåda mellan träningar en gång. Vi fick smaka och blev fast. Namnam I tell you! Vi har följt receptet till punkt och pricka, fast med hackade chokladbitar i också. Upptäckte att det var bättre att strö på chokladen när man hällt lite smet i stekpannan, istället för att blanda ner det i smeten redan från början. Blev bättre fördelning på bitarna då. Till har vi glass, lönnsirap, banan, kiwi och resten av chokladen. Kan slå vad om att jordgubbar vore fint som snus till också! Enjoy!

För 10-12 stycken behövs:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 msk smält smör + smör till stekning
  • 1 ägg

Gör så här:

Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget.

Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.


retro, hopp och kärlek



Drog en sväng till Deluxe igår med Karro och hennes buddies, himla trevligt! Det spelade något gammalt skaband från USA, och medelåldern på dansgolvet var väl sisådär 35. Lite oväntat! Inte ett kanonband, men vi knallade omkring och hade trevligt ändå!

Nu är jag JÄTTEhungrig och vi har ingenting hemma! Måste nog bli så att jag får dra mig till Coop och handla en skvätt. Uhu!

min fina mamma är snäll



Mamma susade förbi och hade med sig fina krukor med färdigplanterade blommor i till vår balkong. Love it! Nu börjar det bli vår på riktigt. Tog en mysig fika ute i solen också. Jag ska verkligen göra mitt bästa för att inte ta död på de här blommorna, mina krukväxter inomhus lever i ett survivor camp mest hela tiden. Hehe. Kom och fika eller drick vin på min balkong fina folket!

charles har blivit vuxen

Naaaw! Min lille lille knäppis har blivit ett år gammal. Well, igår för att vara exakt. I´m so happi att vi hade tålamod med honom när han fick för sig att kissa överallt, på allt, när som helst och hela tiden. Nu är han bara mysig och söt hela tiden. Och kissar på rätt ställe. Yaay! Grattis sweetnosen!


fotokonst i svartvitt





Vi var inne i en liten butik i Gamla Stan när vi var där för ett tag sedan, och kom ut med en massa fina plancher i svart vitt. Ganska billigt och en massa fina motiv att välja mellan. Vi har satsat på vita ramar "Ribba" från IKEA till. Vi hade tänkt oss att ha en hel vägg med inramade svartvita bilder i hallen, men eftersom hyresvärdar är kinkiga med hål i väggarna (speciellt i betongväggar) har vi väntat lite med det. Vi får se, just nu får två av dem så lite fint lutade på våra plåtskåp. Jag gillar dem skarpt iallafall! :)

sweating my pants off

Låång dag, men rolig! Var nere på lärarmöte innan min första bollywoodklass, eleverna har fått allt material nu, känns skönt! Nu gäller det bara att repa. Sedan knallade vi bort till Norrtull och dansade för Fille, alltid lika kul! Han har en riktigt skön och laid back stil, svettades och smet in på en liten idolbild. Jag menar - när ändå Elina ville ha en? :D Haha. Feett. Hade därefter en till bollywoodklass innan vi drog till Emelie för lite True Blood. Mums. Nu blir det dusch och sov! Nighty night!


Elina, Fille och jag dåråå.

tack för senast, höhö





Ouuuuu vilka snyggisar! Sist jag dansade för Fille var under Bounce Sumpercamp 2009 och efter en galet svettig klass med Alvaro tog vi lite feta idolbilder. Tja, det var väl egenligen ingen av oss som ville fastna på bild direkt! :D Man ser ju till och med en lite sleten Alvaro i bakgrunden, naturligtvis tog vi bild med honom också strax efteråt. 8)

can you feel the love tonight


Huvudbuffning är definationen av mys.

Whoopie whoppie, hur mår ni? Jag känner befriad från vintern, har precis tvättat alla tjocka vinterjackor och halsdukar. Ska bara torkas innan de stoppas in långt i garderoben - tills vi ses igen nästa säsong. Skönt! Sedan har jag mest gått och hängt upp kläder överallt som måste torka, rensat mailen och bläddrat i tidningar. Ikväll people blir det dessutom lite roligt dansande för Mr Filmon Michael himself på Norrtull. Awesome!


påsk snart ju!



Påsklov snart, det bästa med mitt jobb är att jag fortfarande får känna mig som en gymnasievalp med lov och ledighet hit och dit! :D Förutom när vi har workshops och grejer inplanerade, men i år kommer jag vara i princip helt ledig. Sköönt! Funderade ett tag på att åka ner till Malmö för att gå på Easter Drop med Kyle Hanagami på The Hip Drop, men jag tror inte jag har råd. Så det blir hemmaplan för mig! Jag tänker njuta av att kunna göra vad jag vill på kvällstid för en gångs skull.

Och kanske fira lite påsk också! Det blir nog nån tripp till farmor och kanske lite påskmiddag på peppen, som vi brukar ha. Men mer vet jag inte. Jag är sugen på att gå lite mer all in i år, vad brukar man göra då? Påskpyssla? Måla ägg och ge varandra stora påskägg med godis? Påsk brukar alltid smita förbi utan att jag hinner reagera, så jag känner mig lite som en newbie på området, haha. Hur brukar ni fira påsk och vad brukar ni göra?

kärlek amor love l'amour kærlighed rakkaus liebe



Idag har vi varit tillsammans i två hela år! Och varit sambos i ungefär ett år och nio månader. Det är fint som snus det! Vi har myst hela dagen, gått på stan i solen och egentligen mest bara ätit gott. Lunchade på Maido innan jag skulle till Kulturama för en workshop och planering. Sedan åt vi även på Harrys, men jag är frrrruktansvärt besviken för de hade ingen bearnaisesås. Nu sitter vi i soffan, kramas lite och måste äta ännu en gång. Gör vi något annat? Näej. :D

Älskar dig Martin!

ansiktsboken med kollen



Alltså, det är ju himlans tur att man har facebook. Eller? Det känns sorgligt att man inte skulle vetat när ens vänner fyller år om man inte var inloggad på fejjan varje dag. Och att man går in och skriver grattis till folk man knappt har träffat, det känns lite skumt. Bland mina kommande evenemang har det till och med stått att jag och Martin har årsdag på måndag under en veckas tid nu. Minns inte ens att jag hade fyllt i det, hehe. Lite roligt också att de påminner en vecka i förväg, så man kan planera ihop nån fancy surprise och låtsas att man haft stenkoll på upcoming event. Men okej, det är ju lite trevligt också, och så länge man faktiskt kan komma ihåg ens närmstas födelsedagar (eller årsdag) så är det väl helt okej. Man blir ju faktiskt lite glad för varje grattis, även om man inte känner personen det kom ifrån! :D

sunny sunday sunny sunday sunny sunday

Mmm jag ÄLSKAR solen! Har suttit ute på balkongen och myst hela dagen. Lyssnar på bra musik och planerar morgondagens lektioner. Så jävla nice! Karro kom precis förbi och lämnade min kamera som jag glömt hos Erica igår. Visade sig dock att det inte var speciellt många fina bilder att tala om där, hähä.

Hade fullt upp hela dagen igår. Var uppe i hyfsat god tid för att korra lite till workshoparna jag höll nere på Kulturama. Snabbade mig hem och gjorde mig iordning och käkade innan jag och Martin drog för att se esternas årliga musikal. Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, bättre än jag väntat mig! Jag har låga förväntningar på elevföreställningar, så det var kul att bli positivt överraskad. I denna musikalen är det bara sång, inget prat what so ever - så skönt att slippa dåliga och tafatta repliker som skriks ut eller sägs med "teaterrösten". Efteråt mötte jag upp Karro, Rosanna och Erica för utgång. Hade det awesome, tackar väldans!







thaaank God it´s Lördag, coming up!

Hey hey hey! Kom och dansa med mig imorgon! Från klockan 14 och framåt kommer jag ha två workshops - ragga för 25+ och DIVA för 16+. Femtio spänn stycket, och bara att dyka upp! Kommer bli fett! På DIVAklassen kommer man även kunna dansa med klackar ifall man vill testa det, bring your heels. SES IMORGON!





kaffe på balkongen, mjaau!

Det känns hoppfullt att sitta ute på balkongen nu, även om det blåser satan ute så är det skönt lä i hörnan. Vi skaffade fina utemöbler för ett tag sedan, och idag la jag ut en plastmatta för att slippa gå på betonggolvet. Senare skulle jag verkligen vilja ha fint trägolv, men vi får se hur det blir med det. Köpte små söta ljuslyktor på Village igår för ett presentkort vi fick av Rosanna för längesedan. Myspys! Helst av allt vill jag fylla på med stora krukor och växter, vita böljande gardiner framför tegelväggarna, plädar och kuddar i härliga färger och marockanska lyktor överallt! Lite vin på det tillsammans med fina vänner och sommarkvällarna är gjorda. Sounds nice, huh?


Första försiktiga vårpyntandet.


Små hallonljuslyktor i favoritfärg!


Bästa accesoaren för att få ett place att se mysigt ut, placera ut en katt.

onsdag sjätte april tvåtusenelva


Köpte lite nytt när jag var i Stockholm sist. Världens mysigaste tröja från Vero Moda för ynka 60 kr, och finfina leggings från JC.

Lämnade Rosanna för en stund sedan och sitter nu och planeringspausar på Kulturama. Ska tillbaka till den där hälsomottagningen nästa vecka igen för att kolla mitt blodsocker eller hur det var, spelar inte så stor roll för mig egentligen - och det behövs nog inte ens, men de verkade så tafatta så jag sa att jag kom igen. Får de öva på att ta stickrpov en gång till, hehe. Åt sedan på Maido och fick med mig en fin tröja och lite smågrejer jag behövde hem. Bra bra! Nu måste jag fortsätta jobba, tjing!

frulletajm!

Jag ska strax iväg på en hälsokontroll ute på Campus. Marcus pluggar till sjuksköterska och de behövde lite testpersoner att ta prover på och grejer. Jag har inte riktigt hundra på vad de ska göra men jag skulle tydligen få välja lite. Spännande! Efter det blir det lunch med Rosanna på stan innan jobbet. Synd bara att det regnar ute, idag hade jag velat knalla runt med solbrillor!


Några mumsiga mackor, ett glas riktig mjölk (gammeldags!) och mina kosttillskott jag proppar i mig varje morgon och kväll.

a different point of view


Jag skulle inte tacka nej till det här inom den närmsta framtiden. Paris eller Barcelona lockar mer än mest, vore inte det något för att fira min och Martins tvåårsdag? Indeed. Pic.

Had a nice day? Jag har mest bara koncentrerat mig på jobb idag, vilket i mitt fall blir en väldigt lång arbetsdag. Så fort jag vaknar funderar jag på mina danser till uppvisningen, sedan planering och mailande, därefter koreografering och till sist undervisning. Men första koreografin är klar och ute hos eleverna nu iallafall! Mina tisdagsraggare fick lära sig det sista idag, nu är det bara att repa in det. Ser fram emot när alla koreografierna är klara och börjar sätta sig hos eleverna. Det är alltid spännande att se om min idé funkar som jag tänkt mig från början. :)

a monkey needs to dance and so do you!

Här har vi den fina dansfilmen vi knåpade ihop på dance experience den sextonde mars! Vi sprang omkring i och utanför hela Kulturama och klängde i fönster, dansade och skrattade. Himla roligt! Under ser ni en sorgligt nog bortklippt scen som inte fick plats, men jag tycker den behövde visas upp ändå! Haha! Tack till Martin, Pauline, Nellie, Hanna och Amanda! Enjoy!




ostbricka, yamyamyam!


Söndagens diiiignande ostbricka, muums!

Söndag betyder slut på veckan och belöning, don´t you think? Blev ostbricka och lite vin för vår del, lite slötittande på TVn och samtidigt redigerande av film. Ett projekt vi lekte med på en dance experienceklass för ett tag sedan som skulle klippas ihop, blev ganska bra till slut fast jag höll på att bli galen på programmet! Lägger upp den senare. :) Det var skönt att få dansa lite också igår, jag saknar verkligen att gå in på klass och slippa tänka för ett tag, dansa själv och bara njuta. Blir nog så att jag hoppas in i deras uppvisningsdans också, kul!

Nu ska jag kicka igång veckan och koreografera!

all i do is win, win, win no matter what!

Söndag - vilodag, pfft! No no no, jag har städat hela dagen istället, och nu fick jag belöna mig själv med lite bloggläsande och facebookdrogen! :D Problemet är bara att jag blir så himla sugen på att dra till New York hela tiden efter att ha läst Sofie Lundbergs blogg, verkar så himla härligt där borta! Jag kan inte sluta läsa heller, kikar in flera gånger om dagen! Jag skulle behöva en miljonär som lite då och då stoppade in pengar på mitt konto, för att jag varit snäll eller så. :)

Nu kurrar magen så jag får nog pysa och laga till något att äta! Ikväll blir det träna lite också, tänkte hoppa in i Martins hiphop fördjupningsklass. Kul kul!


fiesta en el kvenneberga!

Hohoooo! Blev en trevlig kväll i Kvenneberga, åt tills vi mådde illa och diggade till Purple Ace, kusinernas band som spelar covers av musik från 50-60talet ungefär. Svängigt värre, höhö. De har grymma röster alla tre så det är riktigt schysst att lyssna på, men sen är jag inte lika pepp på att bugga loss till precis allt utan att bry sig om vem man snurrar in i som alla andra där. Ouff. Åkte hem hyfsat tidigt för att jag är nervig över att köra bil mitt i natten i bonnaland där jag inte alls hittar. Åker jag vilse blir jag ett litet monster, nervös och arg = good to avoid!


Jag, Martin och i bakgrunden Lisa och Axel. Happy faces!


Ga ga ohlalaaa!


Det bästaste bästa med pappersdukar är att man kan göra fina konstverk!

thank god it´s lördag, folks!

Jag behöver ta fler klasser själv, men eftersom jag hela tiden jobbar så har jag süpersvårt att få tid till att dansa i veckorna. Helger däremot är bättre, när jag inte måste jobba hemma maidstyle. Världens bästa koncept - Thank God It´s Lördag! - är perfa. Var nere på Kulturama och tog en workshop för Marcus i popping idag, lärorikt och kul! Good job mr Marcus! Nästa vecka ska jag ha ragga för 25+ och diva. Blir kul. :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, chillaxa lite och göra mig iordning för middag och fest. Min kusin anordnar för andra året i rad en helkväll med käk, musik och dansande ute i Kvenneberga (don´t ask var det ligger, ingen aning...). Det kommer mycket folk och såklart är jag inte sen att supporta kussen min!


lycka är att besöka sina föräldrar och gå och småmumsa i kylskåpet

Åh vi kom precis hem från peppen. Mamma var inte hemma, men pappa trixade ihop en festmåltid, åt tills jag trodde jag skulle spricka. Hur kommer det sig att föräldrar alltid har ett smockat kylskåp - fyllt av delikatesser? De är två personer och i kylskåpet trängs salami, röror, ostar och annat gott. I vårt hushåll, också på två personer, envisas det med att eka tomt i kylskåpet. Oavsett om vi precis handlat eller inte. Well, det blir ännu trevligare att hälsa på!

Har haft en ledig dag idag, men mina mått mätt. Har bara en lektion på fredagar, tar inte så lång tid att planera och jag har massvis med tid över för tupplurar, mys i soffan, lyxfrulle med scones och promenader. Resten av veckan har varit hektisk, så en slappedag satt som bananen i skalet, so to speak. :D


One cookie, two cookie, eightyfour cookie. Can´t stop eating! Nomnomnom! (Jag vill ha en sån mössa!)

it´s all good, and it´s getting better

Jag har saknat att blogga lite de senaste dagarna så jag känner att jag är ready (set, Go!) för att komma igång med bloggandet igen. Jag har haft en skön paus från allt som heter vanor. Har passat på att tänka igenom vad jag vill och hur jag vill det jag vill. Min älskade Martin köpte biljetter åt mig, tur och retur till huvudstaden. Det blev en riktigt fin helg med efterlängtat häng med Maja, strosande och njuta av känslan att göra precis som man vill, bara för att man vill. Blev till exempel ett besök på Fotografiska museet, dit jag velat gå länge. Förutom härliga Stockholm har jag satsat mycket på att jobba, fixa, koreografera. Väldigt mycket sådant nu inför uppvisningen. Men framtiden känns ljus och inspirerande! Jag tuffar på!


Mitt fantastiska örhänge jag levt i senaste veckan. Från byCelina.

RSS 2.0