freeeedag!

Gomorron! Jag älskar verkligen att vakna upp till vintervärlden utanför, hoppas på att det håller sig vitt och fint länge. Vad gör ni då? Jag och Elaine skulle ha varit nere på stan för en timme sedan för att gå på en frukostbjudning på H&M, men både hon och jag försov oss så den idén sket sig lite. Men jag ska iallafall dra till Centralen snart, tänkte hoppa på ett tåg mot Åsa!
 
Orkar inte riktigt knäppa en bild så jag slänger in den här! Blev bjuden på Gocart i söndags - asroligt! Synd att det är så sjukt dyrt, annars hade jag lätt åkt oftare! :D

walking in a winter wonder land

 
Jag har varit borta en stund, men nu har jag fullt med energi att ta tag i livet igen. Det känns bara fint hemma, jag har ett heltidsjobb från och med på måndag, vi ska pynta lite hemma inför advent och jag tänkte hinna med en runda till Åsa i helgen. Och jag har vackra blommor i mitt rum, bara det gör mig gladare. Saker börjar ordna upp sig igen.
 
Sedan var jag även på vårdcentralen idag, har haft så himla ont i min fot i en vecka nu. Har inte alls kunnat gå, vaknade och grät inatt för att det gjorde så ont och har haltat fram. Jag fick några tabletter utskrivna, och tog prover för att se om det skulle kunna vara gikt. Men nu har jag hunnit ta en ynklig tablett och det känns redan mycket, mycket bättre! Kan det gå över så snart? Hoppas!
 
Nu ska jag pynta, och sedan måla på mitt nya läppstift och åka in till stan för en VIP-kväll på Topshop. Ha en fin kväll!

I was a dreamer...

 
 
... now I´m just bitter.
 
 
 
 
Allt blir bara fel konstant. Jag försöker och försöker, men det kommer alltid något nytt. Jag vill dra härifrån, åka bort någonstans och hitta lugnet igen. Jag trivs ingenstans och det känns som ett lotto att komma hem - är det en bra dag, eller kanske inte?
 
Jag behöver fucking sol i ögonen och ren luft.

etsy.com

Tips tips tips!
 
En så himla trevlig hemsida fullproppad med hur fina grejer som helst att beställa! Mycket är producerat i liten skala, handgjort och lite sådär extra fint. Man kan göra sin egen profil och gilla grejer som samlas på den egna sidan. Om man vill köpa till exempel en julklapp till en Elin kan man bläddra bland mina gillade grejer och välja i princip vad som - jag skulle bli glad för allt! :D Klicka här för att se mina favoriter.
 
Fina fina exempel på vad man kan hitta:
 
 
 
 
 
 

TGIF

 
NU drar jag till jobbet! Sista jobbdagen imorgon, så passa på att äta choklad i Liljeholmen idag. Ha en fin fredag allihop!

Instawhaat? Instagram!

God morgon cybervänner!
 
Har ni sett att det nu även går att följa användare på Instagram fastän man inte har en smartphone? Klickar ni er in här hittar ni min profil, med hela bildflödet och en fin rörlig header. Eller så går det naturligtvis att följa mig på Instagram som vanligt, där heter jag ehartonen. Tipsa gärna om andra användare som postar fina och inspirerande bilder!
 

kvällstoner

Älskar denna, min själ tar ett djupt andetag och blir lugn när jag hör pianot. Och med det säger vi god natt, vänner.
 

Burning Beauty

Jag gillar verkligen museum, tycker de är en bra grej! Jag vill egentligen plöja igenom en del museum här i Stockholm, när jag ändå har dem runt hörnet. Har inte riktigt hunnits med ännu. De jag vill besöka mest just nu är dessa. Något ni tycker att jag har missat?
 
Fotografiska Museet
 
Fotografiska öppnar snart sin största utställning någonsin, som kommer täcka alla våningar. Utställningen Burning Beauty av David LaChapelle finns att se mellan 30 november och 3 mars. Jag vill vill vill se den!
 
Östasiatiska Museet
 
Utställningen Secret Love som visas från 21 september till 31 mars och behandlar de känsliga ämnena sexualitet, normer och identitet i ett tabubelagt Kina. Jag är helt fascinerad av alla posters och affischer som sitter över hela stan och gör reklam för utställningen, vill se nu!
 
 Någon som är sugen på att följa med på kulturupptäcksfärd? :D
 

RIDE

 
God morgon fina!
 
Har ni vaknat på rätt sida idag? Har ni gått iväg till ett spännande jobb med bästa kollegorna? Är ni levnadsglada, fria själar? Längtar ni bort? Längtar ni hem?
 
Jag undrar så vilka ni är där bakom skärmen, släng gärna iväg en liten kommentar om er själva!

julpynt all over the place!

 
Det blev en jättemysig runda in till stan till sist. Vi mötte upp Snatch som var bäst och bjöd på thaimat (TACK!) från ett litet gatukök och gick sedan vidare till Snaps och tog en cider. Satt och snackade ett tag och hade det bra. Kom hem ganska tidigt ändå och bara tog det lugnt. Nu ska jag ladda om inför min sista vecka som the chocolate lady, kom förbi och smaka lite finchoklad! Imorgon är jag på Ica Kvantum i Skärholmen. :)

the best things in life are for free

 
Så här glad blev Einar när han såg sin moster utanför tåget, kul med glas. :) Vinkade av dem vid tolvtiden och åkte hem. Fick gråta lite på hemvägen för jag saknar dem redan. Måste boka hemresa till Växjö så snart jag vet hur mitt schema ser ut!
 
Nu har jag plockat och grejat hemma, så allt har kommit tillbaka till the usual. Jag och Elaine tänkte dra in en sväng till stan snart och möta upp Snatch. Får se vad vi gör. :) Kram på er!

Tiden gick fort, Einar och Lisa ska redan åka hem idag. Det har varit hur mysigt som helst att ha dem här, har saknat dem så mycket! Förhoppningsvis är jag ledig i början av december så jag kan åka ner till Växjö och gå på ettårskalas, håller tummarna för det.
 
Nu blir det till att packa ihop allt och röra oss in mot stan, förhoppningsvis hinner vi med en frukost/fika på Centralen innan tåget går!
 
Lisa i sin nyköpta jacka och Einar i Gamla Stan, på washitejpjakt.
 
Käkpaus på Kulturhuset, the place where han charmade alla han kunde hitta.
 
 
 

Jakten på washitejpen

Blogghypen inom heminredning just nu - washitejpen - var vårt främsta mål idag. Det gick väl sådär, det verkar inte riktigt ha slagit igenom i inredningsbutikerna ännu. På nätet är det jättestort, och det får nog bli till att beställa fint därifrån istället. Har ni hört talas om tejpen? Jag har stora på planer på en inspirationsvägg i mitt rum, och washitejp kan typ användas på allt utan att försöta underlaget. Plus att de är jättefina och användbara till allt möjligt pyssel!
 
Vi hittade förresten tejp på Bookbinders Design på NK, men de var inte särskillt prisvärda tyvärr. Men orkar man inte beställa och hålla på kan det absolut vara värt ett besök. :)
 

shoppa tills du droppar

Idag fick jag en heldag med Einar och Lisa, yaay! Vi har rört oss kring Götgatan och Gamla Stan för det mesta, lunchade på ett mysigt fik på söder och fikade lite på Kulturhuset. Jag hittade ett par svarta jeans att jobba i, har hittils lånat Johannas när jag jobbat på Street Food. Nu när jag börjar jobba heltid där (från och med 1 december - göööött!) så kan det ju vara bra att faktiskt äga ett par egna. Och så fick jag en superfin kofta av Lisa för att jag betalat mat när vi handlade och sådär. Supernöjd!
 
Kofta från H&M och jeans från Gina Tricot.

Lisa och Einar

Lisa gick precis upp med Einar och skulle natta honom, så jag passar på att kika in här så länge. Vi har haft det jättemysigt hittils, men vi har egentligen inte hunnit med något speciellt. Åkte hem med alla grejer och hängde lite, varit och handlat och mest ätit. Det blir en massa ätande med en sån där liten.
 
 
Förhoppningsvis kan han sova inatt, although it´s a new place. Men nu blir det iallafall baka ihop lite scones! Mmm-mm-mmm!

Happy Sunday!

Gomorron! Eller det är väl i och för sig lunchtid nu, men anyways! Jag åt precis lite frukost, och ska strax göra mig iordning. För idaaag kommer min fina systerson och systra mi och hälsar på! Jag ska ner till centralen och möta upp dem om en timme ungefär, mys mys mys! Jag har sett fram emot det här så länge nu. ♥
 
 
Var förresten en sväng hos Snatch igår med. Alltid mysigt! Vi bakade paj, snackade skit och tittade på gamla Åsaklipp. Skönt att komma hemifrån lite faktiskt. Hon bodde i ett superfint hus btw, med finaste detaljerna. Jag vill så gärna ha en sån här fin mobil som de hade hängande i hallen. Hlelt magisk!
 
 
Ojojoj, nu måste jag skynda mig lite. Tänkte att jag skulle hinna till Älta Centrum en snabbis innan jag ska dra mig mot stan med. Brådis brådis! Hörs!
 

inspo / pastel hair

 
 
 
 
 
A-M-A-Z-I-N-G!

show me your special place!

Jag har bara chillat med thé, tända ljus och choklad ikväll. Blir så sjukt off när jag inte har några pengar att hitta på något för, och ska jobba imorgon. Men det kommer ljusare tider! Jag vill inte vara hemmapotatis längre, jag vill upptäcka ställen!
 
Såå. Jag skulle bli gladast ifall ni ville kommentera och berätta om er favoritplats här i Stockholm och varför ni gillar den så mycket. Är det ett museum med bästa utställningarna? Är det en park med vackra gatlampor? Är det en nattklubb med bästa dansgolvet? Please share!
 

supersleepy

 
Okej, måste sova nu. Det blev inget battle för mig. Jag hann hem och byta om, men sedan lyckades jag missa bussen två gånger. Jag tror jag hade hamnat i en bilolycka eller nåt om jag åkte dit, så I followed the signs och stannade hemma istället. Slumrade i soffan med hundarna till någon halvdålig film. Hade iallafall en grym dag på jobbet och krängde sjukt mycket choklad, så he-hey jag är back on track på riktigt nu! :)
 
Men nu somnar jag big time, så gonatt på er!
 

back on track!

Nu är jag äntligen tillbaka på banan igen, känner mig frisk! Så jäkla gött att kunna göra något annat än att bara jobba och sova hela dagarna. Gick upp lite tidigare idag för att hinna med att fixa min del av veckostädningen innan jobbet, och nu fick jag lite tid över till att sitta här en stund. Passade på att ta itu med en massa grejer jag halkat efter med igår också när jag ändå var ledig. Paaah. Min själs chi blev glad och lugn igen!
 
Idag demar jag choklad vid Globen, så jag slipper ta mig så himla långt. Och om det inte blir alltför sent ikväll tänkte jag pallra mig till Lava, det är housebattle och jam där ikväll! Någon annan som ska dit? :)
 

STYLEBY

 
 
Jag behöver en ny mascara, så jag letade upp ett grymt erbjudande och beställde en prenumeration istället! Sjukt smart! För 129 spänn får jag tre tidningar, mascara, concealer, läppglans och ett armband. Billigare än om jag hade knatat ner på stan och köpt endast en ny mascara. Fick mecka lite och kolla runt tills jag hittade ett erbjudande med en mascara som jag tyckte lät bra, men det är det lätt värt. :) Nöjd!
 
Här är erbjudandet, ifall ni blir sugna själva.

på min önskelista - kimono

 
 
På min önskelista i jul står det kimono. Det finns så himla många fina! Jag behöver egentligen inte en fotsid, en kortare är också jättefin, men vackra mjuka färger och mönster är ett måste! Jag hade en någon slags rosablommig kimono när jag var yngre, funkade perfekt efter duschen på somrarna när man inte behövde en tjock morgonrock.
 
Snälla tomten?
 

fast and the furious

 
Tada! Nya bilar är ju verkligen bara plast, så det knakade ihop en del. Bilen jag krockade med var en gammal Jetta så den tog knappt stryk alls. Go go gamla bilar! Jaja, var nere och hämtade ut en ny Skoda idag, en större. Inte, inte, inte, INTE krocka nu!

NO LIMITS var dooope!

Jag har haft så himla roligt idag! Efter all reptid, sena kvällar och flummiga lektioner fick vi äntligen stå på scen! Genrep och sedan två stycken föreställningar. Jag var lite svajig under genrepet, var lite nervös eftersom jag inte dansat på scenen innan och missade ljusrepet igår - men föreställningarna gick bra. Fina Fia kom och tittade på den senare - tack hjärtat! Det betydde jättemycket för mig! ♥
 
Tack också till den sköna gruppen av människor jag fick jobba med,  stort TACK till Maja och Malin som gjorde ett så sjukt bra jobb med koreografin och tack snälla för att jag fick vara med! I had a blast! :)
 
On maj wäj! Hostig och snorig - men ändå taggad!
 
Koreograferna he-he-heey! Maja och Malin.
 
Urban Angels under genrepet. De vann det åtråvärda preiset för bästa performance. De hade fläktar n shieat på scenen. :)
 
Jonna lägger sista handen på Michelles sotning i logen.
 
Beauty.. and the ostrich?
 
#instaswag #snapbacks #and #tattoos #awesome #swedish #girls #instapic #hejochhå
 

Sorry för bristande kvalité på bilderna, det kan bli sådär ibland (ofta). Dags att krypa ner. PUSS OCH SOV GOTT!

fuck my life

 
Okej. Den här veckan har bitchslapat mig i ansiktet, och nu är jag trött.
 
En jävla förkylning med hostattacker, snorforsar och tungt huvud. Mer jobb än vanligt, nytt jobb som gör att man är på tårna hela tiden och vill prestera extra bra (obs, jag är glad för detta - inte bitterfitta) och idag var allt lite extra guldkantat. Skumma människor på jobbet som roffade choklad bäst de kunde när jag var på rast (vem tycker det är en mänsklig rättighet att få provsmaka och prompt måste slita upp en kaka själv och sluka hel när ingen är i montern?!), konstanta hostattacker och så en fucking krock på hemvägen.
 
Varken jag eller mannen jag körde på bakifrån blev skadade alls, men min hyrbil från jobbet fick sitt face helt smashat. Bra. Jag storgrät och ringde pappa. Det får lösa sig på måndag.
 
Breathe.

 

NO LIMITS - THIS SUNDAY!

 
BE THERE!
 
Jag och tjejerna har repat och är galet redo, så kom pch supporta några av de bästa dansarna och koreograferna i Stockholm just nu! :D Jag är inte säker på att man kan se teasern här, eftersom den är inbäddad från facebook, men it´s worth a shot!
 
Klockan 18 och 20 på Maximteatern på SÖNDAG!
 

High five, Obama!

Hela facebook svämmar ju över av bilder på en beslutsam Obama som tog hem valet inatt. Så gött. Jag tycker han verkligen förtjänade fyra år till, framtiden ser lite ljusare ut i händerna på honom. Vad säger ni? Är ni nöjda med resultatet? Over all, allt som sker i USA är ju fruktansvärt avgörande även för oss andra här i världen.
 

Hur reagerar ni på sjukdom och stress?

Jag mår inte direkt bättre idag, just nu sitter jag och laddar upp för att ta mig till jobbet igen. Jag är inte dödsförkyld, utan mer huvudvärk och går om kring och fryser, kroppen är öm och så vidare. Tråkigt. All min energi går åt till att vara trevlig på jobbet så jag går omkring som en zombie här hemma, vilket blir dumt för mina roomies tror jag är sur hela tiden..
 
Jaja, kom förbi Street Food på Centralen och säg hej idag, jag ska vara med och stänga ikväll. :)
 
 
 
 
 
 
 

quickie

Från Burlesquefesten i lördags!
 
Jag fick jobbet! Jag var och provjobbade idag, och ska dit igen imorgon. Det känns asgött, tror jag kommer trivas bra. Fast just nu är kroppen lite i kaos, igår kväll efter en hård houseklass började jag känna av en förkylning, så jag låg och vred mig hela natten - frös och drömde konstiga drömmar om nya jobbet. Det gick bra ändå, men det var supernära att jag försov mig.
 
Well jag försökte sova när jag kom hem och hasade sedan iväg till rep inför No Limits på söndag. Håll tummarna för att jag håller mig frisk, jag kan verkligen inte bli sjuk med föreställning och två jobb på gång. Nu slocknar jag snart igen, så sov gott!
 

skyfall

Hehe, det ser ut som att Johanna balanserar popcorn på huvudet.
 
Tanken var egentligen att vi skulle hänga med det här gänget och klättra under dagen igår, men det blev inte riktigt så. Vi var i Enköping och råkade försova oss och jada jada, you know how it is. Men vi drog iallafall in och gick på bio ihop på kvällen istället! Nya Bond, Ola Rapace reppade i slagsmålen och Craig var lite personlig sådär. Riktigt nice kväll, jag älskar biokänslan! :)
 
Men nu måste jag nog lägga undan datorn, jag ska in till Centralen om tio och gå på en jobbintervju! Håll alla tummar och tår för att jag får det! ♥

just the two of us

 
Well heello! Hur är läget?
 
Intet nytt på västfronten, som man brukar säga. Jag har inte varit roligare idag än att jag har glidit bort till jobbet och hem igen. Jag och tjejerna passade på att testa på ett träningspass på gymmet i Älta imorse med, det var något slags light aerobic/pilatespass så det var vi och tanterna! Men det var kul, skönt att röra lite på sig ändå. :)
 
Måste snart gå och lägga mig, men jag väntar på att lite Åsafolk ska komma hit först. Johannes, Selina och Rasmus sover här efter en konsert, vill säga hej innan jag däckar.

booooh!

Meow!
 
Det var ju halloween igår! Det listade jag ut efter mycket om och men, jag trodde nog det var halloween säkert varje helg i hela oktober, minst. Någon som har firat? Vi skippade temat på vår inflyttningsfest i helgen, och nu på lördag ska jag på Burlesquefest istället.
 
Idag på jobbet var jag i Norrtälje och krängde choklad, och skönaste prellen kom fram till mig. Jag trodde först han hade någon slags halloweentouch på sin outfit men jag tror nog bara han verkligen diggade döskallar. Största döskalleblinget dinglade under hans prästgrej vid halsen, och så döskallar på glasögonskalmarna. Han hade dessutom en skön filosofi kring bantning. Hade gått ner 3,5 kg bara genom att tänka "Jag är smal."
 
Annars ar det ganska folktomt i Norrtälje. Fick höra att det brukade vara så på vinterhalvåret. But they sure did like chocolate!

3

Okej, det var länge sedan vi listade, so here we go!

Tre saker jag inte förstår mig på:
Slingor i håret på killar, saltgurka i hamburgare och de där muddarna (ofta med en liten pälskant eller några små knappar) som man viker över kanten på stövlar eller boots. Endast för dekoration, ingen funktion alls. Varför?!
 

Tre saker som finns på mitt skrivbord/soffbord just nu:
En True Blood-flaska som är sjukt nice, mitt block med dagens to do-lista och så en superfin rund och stor burk av björknäver.

Tre saker jag gör jag just nu:
Käkar lunch, getting ready for work och häner lite med Elaine.

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Dyka med vithajar (i bur såklart), åka till Tokyo och se körsbärsblommorna slå ut och skaffa en liten unge eller två sådär.
 

Tre saker jag kan:
Jag kan härma en katts rörelsemönster, jag kan göra världens godaste semlor och Elaine tyckte jag var ball när hon hörde att jag dansat bollywood.

Tre saker jag inte kan:
Stå på händer, slicka mig på näsan med tungan - eller med någonting överhuvudtaget och jag kan aldig vissla rent. Tonen skär sig alltid...

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Le franska, s'il vouz plait! Jag vill så himla gärna lära mig att se människors aura, och kunna använda mig av reiki.

Tre saker jag tycker om:
Träd! Ju större och mer vildvuxna desto bättre. Jag älskar drömfångare och kan aldrig låta bli att köpa dem om jag hittar nån fin, och så tycker jag verkligen om kalejdoskop.

Tre favoritgodis:
Banana Skids! Och allt som är surt, och choklad.
 

Tre favoritfilmer:
PS I love you, såg den igår med Elaine och bölade hela tiden. Fast jag gillar ju dessutom Transformersfilmerna skarpt också. Och sedan alla filmer med nån sköning som kör sitt race - som killen i Big Fish, eller Johnny i Finding Neverland.
 
Tre saker jag vill ha:
Just nu vill jag verkligen ha ett par nya schyssta boots, en discokula och en resa betald någonstans varmt!

RSS 2.0