tomt i kylskåpet!

Det ekar i vårt kylskåp, och skafferiet också för den delen! Ganska jobbigt när man kommer hem och är jättetrött och hungrig efter att ha dansat ett antal timmar. Dessvärre fungerar det väldigt sällan att säga till mamma att det är tomt. Svaret man brukar få är "du har lika långt som jag till affären". Väldigt sant, men så tomt som det är nu så går det bara inte att cykla iväg och fylla cykelkorgen, det krävs en bil för det! Jag får hoppas att läget kommer stabiliseras snart, för jag får snart slut på idéer för måltiderna.

Har dansat en massa, och det gick hemskt bra. Nu börjar jag komma nånvart med eleverna, och det är roligt att se att de är så intresserade! Att få visa upp i Konserthuset för är en väldigt bra sporre! Kom fram till att vi ska ses lite extra nu och träna med street prep., även om det är lov egentligen. Kanske ska dansa i pausen på en Lakersmatch dessutom, så det måste vi också repa lite inför. Hoppas det blir av, det vore roligt!


Det är ju helt uppåt väggarna! Karins gamla dansskor av olika slag uppspikade på väggen på Kulturama!

Dags att duscha och sova, imorgon blir det jobb på leos, dansa modernt och kolla lite grejer på stan. Då vill man vara pigg! :) Sov gott!

Ciao!

salem al fakir

Jag är ett ordningsfreak, när det gäller i princip allt. Jag skriver listor, har med min kalender precis överallt, rensar och donar. Så även i mina mappar i datorn. Min musikmapp är väldigt kontrollerad. Dit kommer inga låtar jag inte gillar in, och jag lyssnar noga igenom alla låtar innan jag sorterar in dem efter genre. Jag låter helt knäpp men så är det! :D Och jag har nu lyssnat igenom Salem Al Fakirs nya album Astronaut hur många gånger som helst, och jag kan bara inte sätta fingret på om jag gillar det jag hör, eller om det är slätstruken smörja jag inte kommer lyssna på igen. Igår jag var bombsäker på att jag iallfall skulle slänga större delen av låtarna, kanske spara en någon. Men idag när jag lyssnade igen så var alla bra, och jag måste spara hela albumet! Det är spännande med låtar, hur de kan växa och få en helt annan betydelse för lyssnare vid olika tillfällen!


Ciao!

super!

Det gick kanon att dansa idag. Jag hade verkligen energi att ta till mig allt och orka köra fullt! Då är det så förbannat roligt! Vi fortsatte med vår savanndans till uppvisningen och hade tid för att fila lite på gamla koreografier på On Stage. Bra dansdag! Dessutom gick det bra på Pilbäck, visserligen var det bara fyra elever där, men de var alla väldigt intresserade och vågade prata och fråga. Kul! Jag kommer inte heller träffa dem på två veckor nu, för de är lediga från skolan, så då kan jag samla ny kraft och inspiration till sluttampen.

Har bokat hemresa från Stockholm sista helgen i maj också, det blir till att flyga upp dit och sen tåget hem. Lisa ska boka flyget så snart som möjligt. :) Så i maj blir det Stockholm och Bounce framförallt! Så himla roligt! Kul att åka med systeryster också, det var länge sedan bara vi två gjorde något sådant. Så nu är jag glad!



Ciao!

delivery

Slappe, slappe, slappe. Det är det bästa med att alltid jobba och annat om kvällarna, mina förmiddagar blir så där skönt avslappnade. Jag kan sova lite längre ifall jag känner för det, eller kanske gå upp tidigt och få lite gjort. Det är härligt! Idag har jag mest såsat omkring, grejat lite med virusprogram på datorn och lyssnat på bra musik. Fick dessutom hem lite rolig post. Schampot och balsamet fick jag från Vecko Revyn, premie för att jag tog en miniprenumeration, kul! Funderar på hur jag kommer se ut när jag använt det bara, Ultra Volume? Jag har inte direkt problem med volymlöst hår, men nu får jag kanske super Hollywoodvolym eller nåt, spännande. :)


Hi-tech från Goldwell

Och har man tråkigt kan man ju alltid roa sig med att organisera lite i badrumskåpen. Man vill ju ha ordning och reda bland lakan, handdukar, katter, hudprodukter pch tandborstar!



Nu måste jag planera Pilbäckslektionen!

Ciao!

läggdags för idag!

Jag är hemskt trött, sov inte alls många timmar inatt. Och hade vi inte ställt om klockan hade den bara varit 22 nu. Men det är bra att jag är trött nu iallafall. Jag brukar alltid tänka att jag ska ta en liten powernap när jag är trött och har sovit dåligt, men det slutar alltid med att jag sover jättelänge och sedan har svårt att sova på natten. Jaja, nog om sömn. :)

Jag, mamma och pappa var precis på en snabbvisit hos Eric. han har tagit experthjälp av Lisa med inredningen och har fått det kanonfint nu! Köpt till lite nya grejer som behövdes och sådär. Jag blir så avundsjuk varje gång jag är där, jag vill också flytta hemifrån! Ser fram emot när den dagen kommer. :)


Amme, jag och kusin vitamin från igår!

Men nu är det dags att sova! God natt!
Ciao!

hippetihap

Min gårdag blev lite spännande måste jag säga! Roligt värre! Hittade bilder från dansandet på mässan. Det blir en hel del roliga där man mer eller mindre ser lite störd ut, bilderna har tagits i farten, och alltså när kroppen är i alla möjliga konstiga positioner, haha!


Fixi fixi med klädbyten osv.


Alla som inte dansar är..!

Efteråt tog jag det lite lugnt och for till Campus, till Ammes lilla etta. Hon har fått det jättefint nu, jag hade inte varit där sedan hennes inflyttningsfest. Men nu har hon fått ordning på allt. :) Jag bjöds på tacostårta, hemskt gott! Därefter drog vi oss ner mot stan och tittade på jippot för Earth Hour vid Speakers Corner. Det var eldkonst, trumslagare från Uruguay och körsång. Jättemysigt! Drog oss sedan till Lagerlunden, och vi testade lite goda drinkar. Den fick det bli att dansa rumpan av sig på Oleó för en gångs skull! Rolig kväll, tack Amme!


Giftiga drinkar på Lagerlunden.

Naturligtvis skulle jag ju missa det här med att ställa fram klockan och hålla på, så det blev hemskt stressigt idag på morgonen när jag skulle iväg till Kulturama och jobba. Ska jag gå ut en lördag får jag nog vara bättre på att planera lektionerna någon dag innan. :P

Ciao!

mässan

Oj, jag är väldigt trött just nu! Har varit på mässan och dansat två shower, och sedan gått runt och kikat på allt som fanns att köpa. Det är verkligen mycket grejer! Jag fick till och med mina slitna gympapjucks snyggt uppputsade alldeles gratis! Och dansandet gick bara bra! Mamma och pappa var på första föreställningen, och Lisa och Axel på den andra. Både pappa och Lisa tog en massa bilder, men tyvärr glömde jag kameran i deras bil. Attans!

Nu måste jag nog ta en powernap innan jag drar igång och duschar och sådär. Ska till Amme ikväll och käka lite, sedan vidare till det lilla jippot som är vid Speakers Corner när det är Earth Hour. Det blir nog jättemysigt. :) Och ni glömmer väl inte att släcka klockan 20.30 till 21.30? Vi måste ta hand om moder jord.

Ciao!


kom och titta på dans idag!

Det är mässa i Växjö denna helgen! Två mässor i en dessutom. Det är dels Villa och familjemässan, och dels Hälsomässan. Jätteroligt tycker jag! Mässa innebär roliga erbjudanden, gratisgrejer, godis och testa på! Jag älskar att pallra omkring på mässor och bara titta. :)

Det är alltså på Hälsomässan som Medborgarskolan kommer ha ett bås, och On Stage kommer dansa på en liten scen där någonstans. Vi kör ett blandat program med lite hiphop, jazz, show och afrikanskt. Två gånger har man chans att se oss, klockan 13.15 och 14.15. Har ni vägarna förbi så stanna till ock kika! 

Nu ska jag börja ladda lite med frukost och sådär. Sköt om er!

Ciao!

var inte alltid arg på det dåliga vädret



För ibland kanske det inte regnar eller snöar eller något annat bara för att jävlas med just dig, utan kanske bara en vän till dimman och också är ute och promenerar. :) Tänker man på det sättet är det lite lättare att se med blida ögon på väderväxlingarna vi har nu i gränslandet mellan senvinter och vår. Bilden hänger hemma hos min syster på hennes fina inspirationslina på väggen.


Hon har spänt upp fiskelina på väggen, och sedan hängt upp diverse bilder som inspirerar och berör. Lisa är hemskt duktig på inredning, hela hennes hem ser ut att vara taget ur en inredningstidning, fast utan den sterila anonymiteten och instället fullt med personliga mysdetaljer! Precis som man vill ha det helt enkelt!

Jag själv sitter mest hemma och dricker lite vin och tar det lugnt. Min kväll blev inte så flådig som jag tidigare hoppades på, tyvärr har vuxenlivet kommit ikapp och alla kompisar har antingen flyttat utomläns, jobbar tidigt imorgon eller är allmänt slitna efter att ha jobbat. Men det är rätt skönt att inte göra så mycket heller, och nu kan jag göra sådana småsaker som jag aldrig hinner med annars, och kanske till och med kan titta lite på TV. Det var inte igår det! Hoppas ni har en bra fredagkväll!

Ciao!

freitag!

Helg! Äntligen helg och jag ska inte ens jobba imorgon! Tjoho! Bara dansa på Hälsomässan, men det är ju en annan sak. :) Jobbade öppning med Maja på leos idag, och då är det helt okej! :D Kom hem för ett tag sedan, och nu känner jag mig helt sprallig! Jag vill hitta på något roligt idag! Får hoppas att någon är med mig. 

Och jag har bokat halkbana nu också! Fast det var lång kö så det blir inte av förräns den 6 maj. Men det är på gång iallafall, det närmar sig. Hurra! :D

Nej nu måste jag göra något roligt, eller dansa omkring som en tok åtminstone!

CIAO! 


systerresa!

Nu har jag haft sista jazzlektionen med dansmixarna. Ganska skönt, nu blir mina torsdagar som vanligt igen. Och det är ganska svårt att planera för tre lektioner, hur man ska lägga upp det för att det inte ska bli för mycket tjat från min sida och för att eleverna ändå ska få lite kött på benen och förstå grunderna. Är det bara en workshop så vet man hur man ska disponera tiden, men tre lektioner ger ju faktiskt lite utrymme för utveckling, frågan är bara hur mycket. Men jag hoppas iallafall att eleverna tyckt det var lite roligt ändå. :)

Efteråt gick jag till Lisa. Vi gjorde våfflor och mumsade i oss, och tittade även på en systerresa till Stockholm som vi vill göra. I slutet av maj är tanken att vi ska åka och då även få in Bounces föreställning! Det blir nog jättekul! Synd bara att tågbiljetter och boende är så himla dyrt alltid, någon som har tips på billigt boende?

Nu är jag jättetrött, ha varit igång hela dagen och cyklat och gått fram och tillbaka mellan stan och hemma sex gånger! Ett jädra farande har det varit! Så sängen är efterlängtad. :)

Ciao!

dans på la universidad

Tanzen, tanzen, tanzen! Ojojoj vad mycket fel vi gjorde idag, men vi hade väldigt roligt så det gör inget. :D Två föreställningar i Gallerian i K-huset vid lunchtid fick vi till. Första showen var det ganska mycket folk, andra gången var det lite sämre med det. Men förbipasserande stannade till och det verkade vara många utbytesstudenter som tittade. Roligt! Vi körde vår discodänga med afroperuker till bland annat och hade väldigt roligt själva. Och det är ju ändå huvudsaken! Nu är det bara att ladda om tills på lördag när vi kör samma program på Hälsomässan i Tipshallen, missa inte!



Fina planscher som satt uppe överallt, med bilder tagna sist vi var där och dansade!


Schvettigt mellan showerna


Nu är det hög tid för lite teoriplugg, har körlektion om en timme eller så!

Ciao!


god morgon!

Solen skiner utanför fönstret och jag mumsar på min frukost. Det blir nog en väldigt bra dag idag tror jag! :D Jag ska alldeles strax göra mig iordning och packa alla kläder jag ska dansa i. On Stage uppträder idag på Universitetet vid lunchtid, roligt värre! Så det blir en hel del att ha med eftersom vi har många klädbyten mellan alla nummer och sådär. Så om ni inte har något annat för er kan ni komma förbi huvudbyggnaden på Universitetet klockan 12 eller 12.30!


Håret krullade upp sig lite inatt.

Vi ses där! :)
Ciao!

jag är en stolt kusin

Till Sahlströmsyskonen! Simon har varit riktigt grym som har fått ihop en hel konsert, och en jävligt bra en (!), som projektarbete. Han och kompisen Moa har jobbat hårt, och fick till en riktigt bra avslutning. Sköna låtar och härligt groove, skönt avslappnad atmosfär och fullt av talanger! En eloge till dem!


Kusin Simon på scen, framförandes Ring of Fire.


Moa (andra delen av projektledningen), kusin Manda och kusin Mimmi.

Mor och jag åkte sedan hem till kusinerna för att prata om hur allt hade gått och sådär. Hemskt trevligt!  Det var ju ett tag sedan man träffade dem. Hoppas på fler uppträden snart, alltid lika roligt! Nu ska jag somna gott, hoppas ni gör det också!

Ciao!

snälla tranan!

Jag hoppas ni inte missade att har missatdet var tranedan igår?! Jag  det alltför många år i rad bara för att mamma alltid har påmint om det en eller två dagar för sent. Jag tror det är taktik. Men i år hade jag det uppskrivet i min kalender, så nu var det inte tal om att glömma hänga upp strumpan! För er som inte vet så är tranedagen natten till Marie Bebådelsedag, och man hänger upp en strumpa som morgonen därpå är fylld med paket!


Välfylld och glad strumpa! :D


Och detta gömde sig däri! Leggings, deo och lypsyl. :D


Inte nog med detta, det är ju faktiskt Våffeldagen idag! Tyvärr kommer jag nog inte få i mig någon våffla, men jag tänkte ta igen det lite senare i veckan. :) Nu ska jag iväg på jobb och roligheter!

Ciao!


kulturamatisdagen

Ännu en dag har spenderats på detta ställe, mitt andra hem. Och det var en bra dag idag. :D Alla klasserna gick bra, eleverna vill verkligen jobba med danserna till uppvisningen. Det känns jätteroligt, för de verkar gilla danserna och är engagerade. Heja! Och nu har redan halva terminen gått, det känns som att tiden bara rinner iväg. Börjar jag bli gammal? Har minuten inte blivit lite kortare? Galet!

På streeten berättade Carro att vi kanske kan få till att dansa på en Lakersmatch. Jag har ingen koll på hockeyligor och sånt, men de kvalar ju eller hur det är, och det innebär stor publik! Om vi får tillstånd att dansa i pausen i hockeyrinken, och om vi får tillgång till någon slags matta att dansa på så är vi on it! Det vore väldigt roligt iallafall! Vi har dessutom tagit upp Rockydansen som vi gjorde på förra årets uppvisning, så vi kan använda den i showen vi planerar. Det är lite ballt hur mycket man kan komma ihåg egentligen. Rörelserna ligger och lurar i musklerna, och kommer fram efter lite eftertanke. Det är en fantastisk kropp vi har!


Här i ettan står jag varje tisdag och undervisar/undervisas!

Vad jag däremot vet med säkerhet är att On Stage ska dansa på Växjö Universitet torsdagen 26 mars. Vid klockan 12 och 12.30 dansar vi i huvudbyggnaden, för alla som vill komma och titta. Förra gången vi var där var det inte så stor publik, men de var jättenöjda och har varit på oss att vi skulle komma igen, så en favorit i repris får det bli!

Men nu har jag ätit upp mina nudlar som jag piffade upp med parmesan och bacon, och det är nog dags att börja dra mig mot duschen och sedan framförallt sängen. Imorgon blir det en fullproppad dag med jobb på leos, dansa modernt och sedan pysa till Alvesta för att se mina kusiner på konserten Loud. Sov gott!

Ciao!

konstiga, härliga netto!

När jag och mamma ändå var ute och for tidigare så var vi inne på Netto. Världens konstigaste affär! De har allt möjligt där! Förutom mat så får de ibland in saker som kläder, kontorsstolar, tv och andra mer eller mindre bra saker. Allt håller väl inte den allra högsta kvalitén, men vafasen, så dåligt är inte allt ändå! Jag hittade till exempel en ljusgul velourdräkt att mysa omkring i på hemmaplan. Passar ypperligt nu till påsk, haha! Något stor dock, så jag er lite ut som en gangsta a la Missy Elliott. Men vad gör det, lite bling bling och jag är redo att kaxa runt här hemma. För 169 kronor blev den min.


Gangsta chicken mhmm!


Bra uppmaning, och dessutom inte alls svår att följa när man knallar runt i en gul mysdress!


Hittade även en jättebra sjalgalge. Jag har massvis med sjalar, och som det såg ut innan så var det en hel del trångt i sjalgarderoben. Men denna hängaren får jag in några till, yaay! Organiserade områden är guld värt och man känner sig så där skönt nöjd och glad när alla grejer har sin plats. Iallafall jag, är jag ett ordningsfreak? Inte värre än de flesta tror jag inte.


Endast 39 kronor för ordning och reda i garderoben.


Ciao!


ute på äventyr med mamma

Idag var jag uppe och igång ganska tidigt, halv 9 var mamma och jag ute och övningskörde. Går riktigt bra nu måste jag säga! Körkortet känns inte alltför avlägset! :D Vi körde mest på glorundor, kollade in fina hus i områden jag inte visste existerade ens. Vi körde också och hämtade ut paket från H&M på Ica. Vi beställde från H&M Home för några veckor sedan, och nu hade grejerna kommit! Kul att få gå in och hämta ut ett så stort paket. Det jag hade beställt var ett helt galet psykadeliskt tyg i rosa toner. Inte den blekaste vad jag ska använda det till, men det är i bra kvalité och redan fållat, så något roligt kommer jag nog få till. Det får ligga hemma och gro lite tills jag vet hur det ska användas. :)


Woaaaahaaoo!


Tyget levererades i denna väskan, och den kommer jag inte ha några problem med att hitta användning för!

Tyget är designat av Liselotte Watkins, en svensk illustratör som har fått ett stort erkännande. Hennes illustrationer hittas till exempel i varje nummer av brittiska Vouge och diverse reklamkampanjer och liknande. Jag älskar hennes illustrationer för att hon får in så mycket liv i dem, och lyckas verkligen göra dem speciella och intressanta.

Ciao!

äntligen färdigstädat för idag!

Nu har jag äntligen fått det lite mer vårfint i mitt vardagsrum. Egentligen är det ju inte ett riktigt vardagsrum, men eftersom jag har två rum så blir det konstigt att säga sovrum och så "rummet jag är i om dagarna och har dator, tv och sånt i". Så därav vardagsrum. :) Nu är jag nöjd och glad igen, inga dammråttor som lurar på mina tår under skrivbordet, och inga svarta gardiner som stänger ute det lilla ljus som lyckats sippra igenom molnen. Skönt! Så det enda som irriterar mitt lilla sinne just nu är det faktum att det snöar ute. Snart får det vara nog med detta uskväder!


Min finfina soffa som jag klädde om som projektarbete i trean. Älskar den!




Min braiga magnettavla. Här får all röra plats på en liten yta, så ser det inte lika stökigt ut överlag i rummet. Där hänger allt från biljetter, "att göra-listor" till Hello Kitty-tatueringar! Himla bra!

Tyvärr gör min kamera att det inte alls ser så mysigt ut på bilderna som det gör i verkligenheten. Men vad gör väl det, jag som bor här ser ju det som det är på riktigt. :D Nu är det läggdags, sömn är härligheten själv! Sov gott!

Ciao!

plötsligt deppanfall

Nu blev jag hemskt trött på allting. Jag höll på att städa i mitt vardagsrum, ville ha det lite vårfint och slippa mina svarta gardiner. Men mitt i alltihop, precis när jag strukit och hängt upp den ena gardinen, så ser jag att den andra måste sys och krabbas med. Och då orkade jag inte med det längre. Så nu sitter jag här lite istället och runt omkring mig är det en enda röra! Jag är på lite allmänt dåligt humör också för att jag snart ska iväg till Pilbäck och hålla klass, och den lektionen känns alltid lite jobbig. Man vet aldrig hur många elever som kommer vara där, om de som är där kommer säga ett knyst eller som de kommer tycka att det är roligt. Gruppen är så svår att läsa av. Men den 4 maj är det slut på allt, och det ser jag fram emot. Skönt det.


Ungefär i det här stadiet fick jag mitt plötsliga deppanfall.

Jag får väl tänka om lite och försöka få lite mer ordning på rummet innan jag ska gå iallafall.

Ciao!

söndag idag igen

Nu är jag hemkommen och färdigjobbad. Så himla skönt när man väl är klar med allt! Var lite småtrött på mina elever idag. De små streetarna var jätteduktiga och söta, men mina 13-16 åriga jazzare var väldigt trötta. Suck! Jag antar att jag också var lite sådär småcool och trött jämt i den åldern, men det blir lite dumt när jag och eleverna drar åt olika håll. Jag vill så mycket med dem, att de ska hitta sig själva i dansen och våga uttrycka sig. Ta ut alla rörelser och bara ha roligt med koreografin! Fast jag får nog ha lite bättre tålamod, om några år kommer säkerligen några i gruppen dansa på en högre nivå och fattat bättre vad det innebär att dansa, och dessutom vuxit ur den hämmande coolheten. Tålamod Elin, tålamod!


Wall of Names på Kulturama! Mitt namn är litet i mitten, ser du? :D

Käkade på Subway innan jag jobbade på leos, sjukt gott där! Fast jag känner att jag nog snart behöver ta med matlåda till leos, för nu äter jag maten som finns där, alltså vanlig snabbmat. Man tröttnar ganska fort på det, speciellt om man dessutom äter det på fritiden. Fast det är hemskt praktiskt att alltid ha tillgång till mat om man inte har hunnit/orkat fixa mat tidigare! :)

Ciao!

workoholic

Helgerna är värst på hela veckan. Jag jobbar aldrig så mycket som då. Det är ganska jobbigt, men nu har jag jobbat satan ett tag så jag får vara ledig de två kommande helgerna. Skönt! Men det är väldigt trist att jag alltid jobbar när alla andra är lediga, alltså kvällar och helger. Det sociala livet blir lite efter kan man säga. :P Men jag får sköna pengar som kan gå till någon rolig weekendresa eller kanske sparas till någon rolig dansutbildning eller liknande. :D

Dags att åka, först ut är Kulturama, för att sedan fortsätta vidare mot leos! Ha en skön söndag!

Ciao!

sanna pancake och jag!

Sådär! Nu har vi precis proppat i oss semla, tittat på dansfilm och snackat skit ett tag. Filmen var väl som alla andra dansfilmer, förutsägbar och med relativt dåliga skådespelare, men sen är det ju inte det man tittar på heller. Det är ju dansandet som lockar! Och det var väl helt okej. :)


Åhåååå vilka damer!

Nu är vi båda två hemskt trötta! Tur att Sanna än så länge inte har så långt att gå på hemvägen, värre blir det när hon bor i Lund! :O Sov gott!!

Ciao!

i väntans tider

Sitter och väntar på att Sanna ska komma hit en sväng, vi ska kika lite på film och sådär tänkte vi. :) Mysigt värre! Det blir en skön avslutning på en lång jobblördag! Vi ska nog se Center Stage, en dansfilm som har väntats att tittas på länge nu! Roligt! Kanske till och med en semla till filmen, om jag får bestämma! Men nu måste jag nog smörja in mig så jag blir en mjukis innan hon kommer!


Hårigt värre!

Ciao!

tacokväll

Jag var helt slut igår efter jobbet! Vet inte varför men huvudvärken tryckte och ögonlocken ville stängas igen för alltid. Men hela familjen var iallafall hos Eric på kvällen. Mamma hade donat och tagit med tacos och sedan pannacotta till efterrätt. Mumsigt! Han börjar få det riktigt fint nu! Fortfarande väldigt mycket plats och lite grejer dock. :)

Men idag har jag vaknat och känner mig utvilad! Kan det bero på mitt nystädade sovrum? Who knows. :) Ska jobba hela dagen på leos, så jag kommer nog vara ganska trött ikväll också. Men nu är humöret på topp så jag får glida på det så länge det går!

Ha en bra dag allihop!
Ciao!

vårfräscht

Nu har jag fejat och städat hela morgonen i mitt sovrum. Jag har sovit så dåligt på sista tiden, tänkte att det kanske beror på att jag har dålig chi därinne eftersom jag inte tyckte om att det var sån vintrig känsla och dammigt överallt. Nu har jag iallafall bytt ut tavlor och textilier så det känns fräscht igen! Förhoppningsvis blir även sömnen bättre nu. Man vet ju aldrig med sånt där. :)





Känns skönt att komma hem till ett rent sovrum efter jobbet ikväll. :)

Ciao!

pysselkväll

Efter att jag hade varit och jobbat igårkväll på Kulturama så styrde jag kosan mot Lisa och Axel. Där var det pysselkväll och jag kom alldeles lagom för att få lite fika. De brukar vara ett stort gäng som träffas och stickar, slöjdar, syr eller gör något annat pyssligt. Jag har varit med ibland och syr på en cool retrouggla som senare ska bli en snygg väska. Det är väldigt sällan jag kan vara med på pysselkvällarna, och jag är dålig på att pyssla själv hemma, så det tar ett bra tag innan den blir klar!


Men snygg, det är den! Bara några blad kvar att brodera.

Lisa grejar mycket med aromaterapi, och nu hade hon köpt hem en massa nya produkter, så hon ska nu börja göra egna ansiktscremer, skrubbar, peeling och liknande. Det är jättebra att göra själv för då kan man anpassa produkten efter ens egna behov och dessutom vara säker på att man slipper ingredienser som till exempel mineralolja, som inte är bra för huden. Hon gjorde en häftig peeling till mig som är som ett pulver. Man blandar lite av det med vatten och masserar ansiktet så får man en fin peeling. Innehöll bland annat lera, lavendelblom, rosblad och något mer som jag inte minns. Har inte testat den än men den verkar spännande!


Lisagjord peeling!

Nu ska jag virvla omkring här hemma och få det rent och fräscht i mitt sovrum. Jag vill ha nya härliga vårgardiner och slippa mina röda detaljer som är kvar sedan jul till och med. :O

Ciao!

rolig hemsida

Gör egna kombinationer här.





våryra!

Har precis varit ute och gått  med Sanna och Thea. Riktigt skönt ute. Såg dessutom en massa vårtecken, snödroppar och krokus överallt! Hittade dessa fina i trädgården till exempel. :) Sanna flyttar snart ner till Lund för jobb dessutom, så man får passa på att ses då! Roligt för henne! :D Blir till att hälsa på nere i skånelandet sen.




Nu är det dags för mig att äta lite lunch och sedan planera dansklasser. Ha det så skönt i solen!

Ciao!

dålig start på dagen

Idag hade jag körlektion klockan kvart över nio. Gissa när jag vaknade. Tolv minuter över nio. Suck! Jag blir så trött på mig själv! Jag slängde mig upp och klädde på mig och cyklade som en dåre. Jag hann iallfall köra idag, inte lika länge bara. Men det gick lite sådär eftersom jag var så stressad när jag kom. Jag måste verkligen skärpa mig med min sömn. Jag sover ganska dåligt nuförtiden, har svårt att varva ner, det händer till och med att jag är uppe och koreograferar i sömnen, och de danserna blir nog inte särskilt bra. :P Så nu ska det bli skärpning, jag ska lägga mig tidigare och få bättre diciplin på min uppstigning!

Och nu skriker magen efter frukost, det hanns inte med i brådskan.

Ciao!

feng shui

Hippetihapp! Det hände mycket efter min powernap (som visserligen blev en enda lång sovning, inte bra för min nattsömn med andra ord...)! Först satte jag mig och klippte lite i låtarna jag ska ha till uppvisningen. Det är svårt! Iallafall när jag ska hålla på och krångla som jag gör, ska klippa bort partier mitt i och sånt där. Men om jag krabbar lite med det så ska det nog gå att få till, och det känns skönt. Det är lättare att gå vidare med koreografin när man har klart för sig hur låtens uppbyggnad ser ut.

Efter att jag hade trixat lite med det så var det dags att följa med mamma på en föreläsning om Feng Shui! Det var föreningen Villaägarna som hade anordnat detta i Mariakyrkans lokaler. Det hela var gratis för medlemmar, så vi pallrade oss dit. Föreläsarna hette Marianne Pockorny och Ulla Wennerstrand-Nilsson och de berättade om Feng Shui på en ganska basic nivå. Vad det är och hur man tillämpar det. Det viktigaste var i stora drag att man ska rensa bort saker man inte tyckter om eller använder, och se till att man inte har saker liggade som väntar på lagning eller annat. Det skapar dålig chi, energi. Och med hjälp av Feng Shui kan man inreda sitt hem med färger, placering av möbler och detaljer så att man själv mår bättre. Roligt och intressant! Vi fick dessutom lite kvällsfika på köpet, och inspiration är aldrig fel!





Yin och Yang står för balansen man ska eftersträva.



Nu ska jag fortsätta klippa lite i låtarna, ganska roligt när man väl kom igång! Och framförallt skönt när det väl är gjort. Man vill inte ha sådant efter sig som bara skapar dålig energi. :)

Ciao!


powernap!


Ja nästan iallafall. Inte så där "jag är så trött att jag faller ihop och dör av trötthet" utan lite mer "lite trött efter jobbet-trötthet". Så jag tänkte ta en liten powernap för att råda bot på problemet. Har jobbat öppning på leos och även stannat till vid Kulturama på hemvägen, och minsann, man blev lite trött av det. Så jag får vila lite innan jag ska ge mig på att bli ett tekninskt geni och lära mig ett program som man kan klippa låtar i. Spännande att se hur det kommer gå! :)

Ciao!

yepp yepp!

Åh vad jag tycker om mina elever! De är så söta och härliga! Det kommer bli jättebra med uppvisningsdanserna tror jag, de kommer sätta det kanonbra! Och det känns verkligen skönt för att det börjar lugna ner sig i mitt lilla hjärta nu också, jag känner mig trygg med kombinationerna och det känns helt okej att så många andra ska se mina koreografier. Det kan annars vara lite ångeeest!! över det. Men nu känns det bra!

Och nu tuffar vi framåt med vår show i streeten! Vi börjar äntligen komma någonvart och har nu ett bättre upplägg att utgå ifrån. Dessutom ska vi få karaktärer att spela på lite under showen, och jag och Maja ska tydligen vara tvillingar nu, haha! Vi är tydligen så pass lika och så pass synkade när vi dansar att det funkar bra, och det blir säkert roligt! :D Fast man kan ju undra lite över vilken karaktär tvillingar har, men jaja.

Gick ju ner till Kulturama innan, och vad skönt det var! Vädret är verkligen jättehärligt, och solbrillorna åkte naturligtvis på! För alla vet ju att "bakom mina solglasögon, kan jag va mig själv!" Vi får hålla tummarna för fler sådana här dagar.


Såhär bister ser man ut när man pinnar på ner mot stan.


"Inte ett moln, så långt ögat kan nå"


Nu är jag en hel del trött och ska gå och lägga mig. Imorgon blir det till att jobba öppning på leos nämligen, och man vill ju inte vara helt klubbad när man ska stiga upp på morgonen. Gonatt!

Ciao!


lax och annat mumsigt

Sitter och äter hemskt god mat, laxfilé och pasta med sallad och annat gott. Mums! Ska snart gå ner till stan hade jag tänkt. Min cykel står kvar på Kulturama nämligen. Men det är nog skönt med tanke på vädret idag. :) Enda kruxet är att jag inte riktigt har koll på hur lång tid det borde ta, så jag måste nog gå ganska snart! Det är inte populärt att komma försent till sitt jobb!

Annars har jag varit riktigt produktiv idag, koreograferade lite inför lektionerna idag, och jag hade ett hiskeligt flyt! Gick jättebra, fick ihop en massa kombinationer jag blev nöjd med! Mitt jobb är så himla roligt när det går så bra! Jag älskar det! Och inte nog med det, jag hann desutom med att städa på toaletten. Det skulle jag visserligen gjort för lääänge sen, men det har väl hela tiden dykt upp något viktigare (läs: roligare).

Och nu blir det jobb resten av kvällen, göttans! Ha det så bra!


Ciao!

idag är jag på G!

Jag har massvis med energi idag! Har varit och haft en workshop i street för en John Bauer-klass. De var duktiga! Satte stegen och sådär, dock saknades det en hel del energi från deras sida, och det var lite synd. Dans blir ju så himla mycket bättre när man kan bjuda på sig själv och verkligen dansa på riktigt! Inte bara stå och göra stegen som en marionettdocka. Men man kan inte kräva allt av elever som är dittvingade och inte har någon dansvana sen tidigare. Men nu har jag haft alla ettorna på John Bauer, lite roligt. :) 

Efteråt övningskörde jag med mamma, och jag tycker att jag börjar bli riktigt haj på det nu. :D Fast mamma är inte till så stor hjälp, hon mest sitter med och finåker. Hon är mer fokuserad på fina hus och områden vi aldrig varit i än själva körningen, fast nu går det så bra ändå så det gör inget. Och dessutom brukar vi få in lite fika och sådär när vi är ute och kör, så det är mysigt! :D

Och hörrni, solen lyser över oss alla idag! Härligt!




Ciao!


ursäkta va sarru?

Snyggt bläng från vår sida, från Grace i fredags! Vi skrämde nästan bort folk från dansgolvet, folk gick när vi satte igång, haha! Vi dansade väl inte riktigt så som alla andra, tyckte det var roligare att verkligen dansa än att bara stå och åma sig. Roligt värre, tack för det Maja! :)


Hittad på växjöpls.se

Ciao!

ingen mössa idag mina vänner!

Jag cyklade både till och från Kulturama utan mössa idag, och jag frös inte ens! Woho! Inte ens öronsnibbarna blev alldeles röda utan det var faktiskt helt skönt och oproblematiskt alltihop! Jag är annars den som har på mig mössa hela tiden, för det är alldeles för jobbigt att vara ute och det blir så där kallt om huvudet att det nästan känns som huvudvärk, usch. Men nu har jag tröttnat på att få stora tovor i håret på grund av att jag får dra i den där mössan som aldrig vill sitta på plats. Så idag fick håret fladdra precis som det ville, fritt som en en glad kossa på betesutsläppet (heter det ens så?).

Och när vi dansade med On Stage idag så fick vi hjälp av Monica som är lärare i afrikansk dans! Grymt roligt! Vi har nämligen en afrokombination som vi har kört, för att marknadsföra stilen, men vi fick inte till stilen så afrikanskt som vi skulle vilja, och stegen var väl inte heller jätteroliga alltid. Så Monica redde ut allt och till slut stod vi där med en helt ny dans i princip. Många steg var utbytta och vi hade ett mycket skönare, och framförallt ett mer afrikanskt gung! Jag kan verkligen rekomendera att testa på det, det är väldigt fritt och avslappnat i stilen. Härligt!

Vi har dessutom kollat lite på vad vi ska köra nästa vecka när vi har två gig. Dels på Växjö Universitet på torsdagen, och dels Hälsomässan i Tipshallen på lördagen. Så nu har vi koll på vad som ska göras, så allt som krävs är bara lite finslip och repetition. Det blir nog hemskt roligt! :D


Ja, den är hemskt suddig, men lite ball ändå och den enda bilden som inte blev så här suddig såg jag så gnällig ut på, så den sket jag i!

Ciao!

ojoj, här händer det grejer

Nu har jag suttit och mixtrat med desigen på bloggen en tag, och jag är väl inte speciellt nöjd egentligen. Men jag lär mig iallafall en massa nytt! :D Det hjälper verkligen att bara sitta och klicka och dona, för man förstår till slut mycket lättare. Men nu får det se ut så här ett tag, jag hinner inte fixa mer med det just nu. Men senare blir det ändring igen! Som man brukar säg, omväxling förnöjer! :)

Jag gjorde semlor tidigare idag och smällde i mig. Det känns extra gott nu när det inte längre är på tapeten att äta semlor! Av någon anledning är det ju ofta så, man är sugen på det som man kanske inte ska vara sugen på. Vår hjärna är ju verkligen spännande, bara genom att tänka på rätt sätt så kan man uppfattas/uppfatta saker olika. Och detta är ju ett fantastiskt verktyg för att skaffa sig en bättre värld att leva i. Åtminstone den värld som är i ens absoluta närhet, det som påverkar en själv.

Så nu ska jag tänka att jag har massvis med energi att planera dans och även städa toaletten och käka innan jag ska ner till Kulturmama och dansa! Tjoho!


Ciao!

måndag idag

Ny vecka, nya möjligheter! Varje måndag känns som en skön nystart där man kan lämna allt tråkigt bakom sig. Speciellt med tanke på att jag jobbar som mest just under helgen. Me nidag behöver jag inte jobba något! Pilbäck har studiedag idag så den vanliga klassen blir inte av idag, och det känns skönt.

Så nu har jag varit på körskolan och haft körlektion. Har kört i stan och även kollat lite var man skriver teoriprovet och var körprovet är och sådär. Känns bra. Tänk att jag kommer ha ett körkort snart, det känns nästan lite konstigt! Jag har ju faktiskt varit utan ett körkort hela mitt liv. :) Men när det finns i min hand tänker jag göra massa roliga utflykter och road-trips! Yaay!

Nu är jag sjukt hungrig. Måste ha mat nu.

Ciao!

nattuggla

Strax dags för mig att sova. Imorgon jobbar jag inte på Pilbäck eftersom alla kommunala skolor har studiedag då, så jag får bara fokusera på mig själ, härligt! Så det får bli körlektion och sedan dansa jazz och med On Stage. Toppen! Man får väl hoppas på att det dessutom blir härligt och soligt väder, så längtan efter våren kan dövas något!


Bjuder på en härlig sommarbild från när Matte, Sanna och jag var på Robbie Williams i Göteborg juli 2006, sol!

Ciao!

ännu en våldtäkt?

Läste precis på Aftonbladet att det har skett ännu en våldtäkt här i Växjö. har det inte varit lite väl mycket av den varan på sista tiden? Och jag som tänkte när jag cyklade hem från leos att det är sjukt att man ska behöva vara rädd där man själv bor. Världen är på väg åt fel håll när mörkret blir fiende eller täckmantel för sjuka händelser. Nu får det fan räcka.

steet, jazz och disk

Sitter här och stoppar i mig frukost lite snabbt, jag ska till Kulturama och jobba nu om en väldigt liten stund. Det blir roligt! Däremot känner jag mig lite trött för att jobba stängning på leos idag också, och i disken dessutom. Bah! Men nu måste jag skynda mig!

Ciao!


lördag kväll

Oj vad jag är trött! Slösurfade lite på Facebook, verkar som att många ska ut ikväll. Jag saknar att vara ledig på helgerna och kunna göra vad jag vill utan att alltid jobba fdagen efter. Blä. Men jag får tänka att jag faktiskt har ett fantastiskt roligt jobb! Det är inte alla som får pengar för att göra det de älskar, även om det också tar mycket tid i anspråk. Jag pratar naturligtvis om Kulturama, leos är som vilket hamburgerställe som helst, hehe. :)

Men jag är glad att jag slipper festa ikväll, är alldeles för trött för det. Egentligen vill jag hoppa i sängen direkt, men jag måste avklara lite förberedelse för klasserna imorgon och även en dusch. Jag gillar inte att lukta frityrolja, faktiskt inte. ÅS jag får nog get going så jag kan slumra så snart som möjligt. Det är ju faktiskt så att sömn är som mest effektiv i uppbyggnadssyfte två timmar innan midnatt. Usch, jag får alltid dåligt samvete när jag tänker på det, och fortfarande inte har gått och lagt mig. Jaja. :)

Sov gott sen!

Ciao!

make room på dansgolvet

Igår var det Good Bye-party för Theresia som jobbar (inte längre) på Kulturama. Hon flyger sin kos till London och bjöd därför in till kalas! Vi var många från Kulturama där, men även lite folk från IKEA och så där. Roligt! Jag och Maja gick sedan vidare till Grace och bara dansade rumpan av oss. Inte särskilt mycket folk där, som vanligt nu för tiden. Det är synd att alla i Växjö bara kan gå till ett ställe i taget. Först var det bara Grace som gällde, dit gick alla, varje helg. Nu är det Oleó som is the shit, och det finns inga andra alternativ. De Luxe har ju sin trogna skara av besökare såklart, men det är sällan man hör folk som funderar över vart de ska gå just denna helgen. Utan är det utgång, ja då är det Oleó. Lite trist kan jag tycka. Men Växjö har väl egentlien inte tillräckligt många invånare för att fylla alla uteställen på en helg, utan bara ett i taget. :P

Nu ska jag iväg och jobba stängning på leos! Jobba, jobba, joooobbaaaa!

Ciao!

nya kompisar

Jag har ju även hunnit med att skaffa nya kompisar idag! Till exempel en uppochned-vänd gubbe, en clownkostym och en sjal! Gubben hängde helt sonika utanför Växjö Elektriska och tja... bara hängde egentligen. Ganska roligt tyckte jag när jag gick förbi denna slaskiga dag! :D Hittade sjalen när jag smet in en snabbis på JC, och den kändes så somrig och kul så jag blev alldeles varm och glad ända in i själen att den bara tvunget fick följa med mig hem!

 


Myspys!


Hänga gubbe, for real!


En galet rolig jumpsuit, som dock inte fick följa med hem idag.


Yaay! Men dags för fixi fixi så man blir en snyggis till ikväll!

Ciao!


swisch!

Så har det kännts idag, swisch! Jag har skyndat mellan olika platser och uträttat saker. Fick nya linser, en ny sort som ska vara bättre och släppa igenom mer syre och allt sånt där bra. Visserligen är de dyrare, men synen och ögat är ju faktiskt själens spegel och alltså värd investeringar! Ju bättre ögat mår desto gladare blir jag. :)

Efter det skyndade jag vidare till Aktiv Ungdoms styrelsemöte, och vi diskuterade bland annat fotograferingen vi ska ha inför nästa hösts broschyr. Vi har en jättebra idé att jobba med och jag tror det kommer bli jättesnyggt! Hoppas bara att jag får lägga vantarna på lite av bilderna för egen del också! :D Fast fotograferingen är inte förräns någongång i april.


Här i maktens korridor tar vi roliga beslut!

Min körlektion gick jättebra idag också! Hihooo! Jag är nu inne i stan och kör omkring och jag tittar så fint i alla speglar så, och kan högerregeln som bara den! Jag tror faktiskt min lärare tycker jag sköter mig bra! :D Körkortet here I come! Och jag har märkt att de tycker om att man pratar om vad man sysslar med. Jag som brukar prata med mig själv i vanliga fall, kommenterar min egen körning och vad som händer utanför bilen, och jag tror att det uppfattas som att jag är observant. Och det är ju bra! :D

Och min sista punkt på schemat var lärarmöte med inledande massage! Ellinor hade kallat oss lite tidigare idag för att vi skulle hinna med att massera varandra och sådär, jätteskönt!  Och efter det var det möte med info och diskussion om uppvisningen bland annat! :D


Se här, se här! Loud, min kusins konsert som jag berättat om tidigare, görs det reklam för hos oss! Gå och se den, det är definitivt värt pengarna!

Nu sitter jag och väntar på att Maja ska pallra sig hit så vi kan göra oss iording för Theresias Good Bye-party ikväll. Fest för hela slanten innan hon far till London för ett tag.

Ciao!


fullproppad dag framför mig

Jisses! Den enda dagen jag inte jobbar denna veckan så har har jag mer att göra än de andra dagarna! Fast det är ganska kul, och det är skönt för det är ärenedn man faktiskt kan göra klart. På morgonen har jag synundersökning, så jag äntligen kan beställa mina nya linser. Sedan får jag rusa till ett styrelsemöte med Aktiv Ungdom, för att sedan skynda vidare till körlektion. Lunchpaus och sedan lärarmöte på Kulturama. Jösses! Jag känner mig som en riktig buissnesswoman idag! Och nu måste jag gå så jag hinner skumma igenom körteorin innan jag ska iväg!

Ciao!

snö?!

Efter en så himla härlig dag med vårkänningar så bara vräker det ner snö. Vad är det för hittepå egentligen? Men jag har iallafall hört att det inte kommer vara långvarigt, utan smälta bort ganska snart. Och tur är väl det! Alla vantar och mössor vill tvättas och gå i sommaride nu!

Har varit och jobbat på Kulturama. Höll i dansmix idag. Det är en kurs där man får testa på i princip alla dansstilar vi har på skolan, och tanken är att man testar nu under vårterminen, och när sedan höstterminen närmar sig så vet man vilken stil man vill fördjupa sig i! Smart och roligt. :) Jag håller i jazzdelen, det är tre gånger. Ganska roligt och skönt att bara binda upp sig under tre veckor, det känns helt okej. :) Efteråt vikarierade jag för Charlottes nybörjarstreet igen. Hon har varit bortrest och är nu väldigt sjuk så hennes grupp missar ganska mycket. De har haft olika lärare nu nästan varje gång, vilket tyvärr tar lite på deras utveckling. Men det är ju sådant som händer.

Men nu blir det till att hoppa in i duschen och sedan njuta av mat! Mums!


"skrubba lilla brummelman orm, med tvål och borste i en spann!"

Ciao!

promenad

Gick brorundan med Sanna och Thea precis, hur skönt som helst! Inte särskilt kallt (vantar rekomenderas dock, vilket jag inte hade) men ändå friskt i luften. Så nu känns det att man har massa energi! Och alltid roligt att gå och ventilera lite och prata om allt och inget. Söta Thea var också länge sedan jag träffade, Sannas Berner Sennen. Hon rultar fram och är allmänt mysig. :)


Promenadsällskap!

Och vi såg en fågel som måste ha varit en rovfågel av något slag. Typ en falk eller så. Häftigt! Jag blir alltid så till mig när jag tror mig se en rovfågel, det känns så speciellt på något sätt eftersom man i princip aldrig ser till någon. Snajsigt värre!

Ciao!

vilken miss!

Den världsberömda baletten Svansjön spelades igår för ett fullsatt Konserthus, och jag önskar verkligen att jag hade varit där! Läste recensionen i tidningen idag, det verkar ha varit riktigt bra. Jag läste att den skulle framföras, men dum som jag var tyckte jag att fyrahundra spänn var lite mycket, och jag orkade inte dra ihop något, hitta sällskap och sådär bara dagarna innan. Men det kanske inte ens fanns biljetter, jag får hoppas det, så att jag inte gick bara för att jag var dumsnål! Men hoppas iallafall att de som var där fick en mäktig upplevelse. :)

¨

Idag skiner solen för fulla muggar och jag känner mig hemskt glad! :D Men jag har lite att göra idag så jag kan inte bara vara ute och njuta för fullt. Måste planera mina söndagslektioner och plugga körkortsteori. Fast plugga skulle man ju faktiskt sitta ute och göra, insnodd i en varm filt!

Ciao!

grab a sun

Detta är orsaken till att våren dröjer. Någon är sniken och håller kvar solen på sydligare breddgrader. Släpp taget! Vi behöver D-vitamin här uppe i Norden, depressioner florerar!



Sov gott och dröm härliga drömmar!

Ciao!


solnedgång

Det var jätteskönt att cykla hem idag! Luften kändes frisk utan att det blev för kallt eller så. Härligt! Jobbade på leos på förmiddagen och cyklade sedan till Kulturama. Dansat modernt. Vi fick en uppgift för några veckor sedan att hitta en text, vilken som, att gestalta med en dans eller någon slags rörelse. Så idag var jag först ut med att visa upp mitt alster för de andra. Jag har väl inte förberett så jättenoga, trixade ihop det innan klassen började. Men det är skönt att ha det gjort nu iallafall! Texten jag valde var en bit ur Winnerbäcks För Dig.

När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Då ska jag samla mina krafter och göra nånting stort
För dig, för dig, för dig

Jag valde att dansa utan musik, för det kändes lite väl klyschigt annars. Jag älskar låten och texten, men den är också väldigt smäktande när man plockar ut den ur sitt sammanhang. Men det gick bra och jag blev nöjd. :) Och nu har jag fått det ur världen också!

Var tvungen att ta en liten omväg hem via Tomtabacken, Växjös bästa pulkabacke! Det var så vackert med solnedgången så jag kände att jag var tvungen att få se det från en höjd. Är man inte på en strand i ett varmt land och ser solen gå ner vid horisonten så dugen solnedgången över Växjös "skyline" lika bra. :)


Vackert färgspel på hemmaplan, utsikt från mitt hus.

Ciao!

fääääädiiii!

Hemma igen! :D Glad och pigg så jag undrar hur jag ska kunna gå och lägga mig snart? Tröttheten kanske kommer om en stund. Har iallafall varit och dansat, gick jättebra med mina grupper. Uppvisningsdanserna börjar ta form och jag tror de kommer bli riktigt bra! Måste nog bara jobba vidare med mina jazz nybörjare. De är bara mellan 9 och 12 år så de är lite smått förvirrade och har inte riktigt koll på vad de gör. Jag tror jag får nöta lite mer med dem, och framför allt köra på så vi inte står där på slutet och inte har hunnit med allt vi ska! Jag vill inte ha några tråkiga lösningar på tidsbrist som kommer synas på uppvisningen.

Streeten var inställd idag, Carro var sjuk. Men vi hade trevligt ändå, några av oss var kvar och snackade lite och körde igenom de koreografier vi redan kunde. Så det blev kul ändå! :D Fast även här måste vi jobba på och kanske till och med träffas utöver lektionstiden (antagligen) för att få ihop en hel show. Det blir till att jobba arslena av oss! Indeed.

Nu måste jag stoppa i mig lite mat och sedan hoppa in i duschen!

Ciao!

och nu: dans hela kvälla!

Har precis fixat iordning inför jobbandet ikväll, planerat lektionerna och fixat mellamål och sånt där. Det blir nog alldeles kanoners idag tror jag! De kommer få öva en massa inför uppvisningen, så att det blir grymma danser som alla kommer komma ihåg! Ja kanske inte alla, men någon iallafall! :D De är duktiga, eleverna, i varje fall. Men nu måste jag skynda mig så jag inte kommer försent!


Ciao!

brum brum

Wrooooom! Körlektion it is! Idag blir det panikbromsning och mindre landsväg, det ni! 

 
Sudda sudda sudda sudda bort din sura miiin!

Ciao!

dålig balansdag

Gah. Min balans var skit idag och det kändes som om jag inte fick till någonting alls ungefär. Riktigt så illa var det väl inte men detta var definitivt en sån där dag då allt inte funkar hundraprocentigt. Men jag kommer igen nästa träning så det ska nog vara ganska lugnt. :)

Var hos optikern också för att beställa nya linser och köpa linsvätska. Tror ni inte att expediten då säger att jag måste gå på en kontroll först? Så nu blir det kontroll på fredag, och först då kan jag beställa nya linser, så jag får inte nya fräscha linser förrän som två veckor eller så! Och jag som redan går på övertid med dessa. Attans! Det är egentligen inte alls bra för ögonen, men det finns inte så mycket annat jag kan göra.


o-oooouw!

Men nu skiter jag i det och äter och är glad istället! Yum!

Ciao!

it´s oh so quiet

It´s oh so still. Verkligen. Tjejerna som dansar på Pilbäck är så försiktiga så. Och de är fruktansvärt drillade ia tt räcka upp handen. Jisses. Väldigt svårt att föra en dialog med dem ifall de tycker det är lätt eller svårt, om de har några frågor eller om det tycker någonting alls! Men de är duktiga på att dansa. Idag fick jag dessutom använda den nya musikanläggningen. Väldigt bra! Och med headset och grejer så jag kan vara som en riktig aerobic-instruktör och allt, haha! Men den dlen tror jag att jag skippar, det känns som om jag kommer få ännu mindre kontakt med tjejerna då, och aldrig i livet att de skulle våga fråga något då!

Nu ska jag själv iväg och dansa, roligt roligt! Måndagar är sköna på det sättet att jag mest har mig själv att tänka på, förutom Pilbäcksklassen då, och att jag inte dansar så himla länge som på tisdagar. Man måste inte gå och lägga sig direkt när man kommit hem. Skönt det!




Ciao!

rektorer, rektorer

De är väldigt upptagna människor de där rektorerna! Men nu har jag äntligen fått tag på Anders på Pilbäck! Har haft lite funderingar om lön, hur länge jag ska jobb där och sånt där. Vill även ha tillgång till deras nya högtalarsystem! Det kommer bli jättebra, för innan hade jag bara en bärbar cd-spelare, som var väldigt dålig. Kanoners! Men det blir till att gå dit lite tidigare idag för att fixa alltihop, så nu måste jag nog sätta igång och planera lektionen så jag har det klart iallafall.

Ciao!

hiskeligt trevligt!

Sådär, mätt och go! Det blir man alltid efter att ha varit hos Lisa och Axel. :) Träningskalas idag då för att Axel nu har blivit ett år äldre! Roligt med lite annorlunda upplägg på festligheterna. Kalaset började med en aktivitet för alla gäster, och man kunde gå eller springa runt sjön (inte så kul i det uskna vädret!) eller också gymma eller simma på Aqua Mera. Jag valde att gymma, och det var väldigt kul! När alla var färdigtränade var det bara att göra sig lite fin och gå upp till lägenheten och få en god middag med efterrätt! Riktigt gott, som vanligt! Så tack för kalaset och grattis till Axel! :D

Ciao! 

jobb och shopping!

Gick bara bra att jobba idag, eleverna var så duktiga så! :D Efteråt gick jag en runda på stan, var jättelängesen jag bara kikade runt i affärer! Så det resulterade i lite nya grejer, tjihoo! Bland annat en finfin blå kjol med volanger baktill, ett linne och en fin stor t-shirt. Kuligt! :D


Med min nya fina petrolblå t-shirt!

Nu är det träningskalas på G!

Ciao!

internationella kvinnodagen

Detta är en bra dag tycker jag, även om Sverige i jämförelse med andra länder i världen inte har samma behov av att belysa kvinnoproblem. Men tills dess att vi får lika lön för lika arbete så är det en bra dag tycker jag allt!



Snart ska jag iväg och hålla klasser på Kulturama, och det ser jag fram emot! :D Däremot inte att cykla dit i detta tråkvädret, snö och slask. Usch. Men efter jobbet blir det till att hänga lite i stan för att sedan gå på träningskalas! Alla gäster får utföra ett träningspass, fritt valt mellan att gå runt sjön, springa runt sjön, gymma eller simma. Jag har valt att gymma! Så vid kl 17 så börjar spektaklet, för att sedan utmynna i middag och trevligheter! Blir nog kalas! :D

Ciao!

vill ha fint halsband!

Jag läste Minis blogg och såg att hon hade en tävling där man kunde vinna ett fint namnhalsband! Jag vill jag vill jag vill! Visserligen var det runt trehundra andra personer som också ville vinna, så chansen är väl egentligen inte så stor att jag vinner, men ändå! Fint halsband ändå. :)


Såhär ser halsbandet ut, fast det skulle naturligtvis stå elin istället för Rebecca. :)


Annars går det att köpa halsbandet på Betties Galleria, för 399 riksdaler. Men jag hoppas på att vinna det istället, hihi!

Ciao!


mamma mia!

Here I go again! Japp, jag har bara mamma mia låtar på huvudet just nu, lyssnade på det när vi stängde på leos. Och jag blev så himla sugen på att se filmen igen! Den var så härlig och skulle ge lite skön sommarkänsla så här i vintertider (ja vår är det banne mig inte än, det snöar at this very moment..). Få nog ta och hyra den eller så snart. :)

Annars gick det kanoners på jobbet, var i köket hela dagen. Fick lära mig stänga där också, vilket är bra att kunna. Yaay! Men hela stängningen blev i och för sig lite hafsig, men det fick gå ändå! Så nu har vi lördagkväll och jag ska bara vara hemma och ta det lugnt. Ska titta lite på morgondagens planering för lektionerna och sedan vila. Har lite ont i huvudet, men det börjar släppa lite nu så det är nog ingen fara. :) Får ta en skön dusch (japp, det är min bästa avslappningsmetod, jag duschar varmt och länge så får jag nya krafter igen!) och gnola lite på Abbalåtarna igen. Det är fint det!


Ciao!

loud!

MIn käre kusin Simon är skitgrym! Hans projektarbete går ut på att sätta ihop en hel konsert! Han och en tjej till, com också är jätteduktig musikaliskt. Även Simons systrar är med och sjunger, och hela syskonskaran är skitgrymma på att sjunga. Så den 25 mars smäller det! På Thalia i Alvesta klockan 17.30 eller 19.15 för bara ynka 80 kronor! Eller till och med 40 kronor om man är skolungdom! Missa inte det, vi ses där! :D


Woho, jag har redan biljett (och kommer hittas på första raden!)

Men nu ska jag alldeles strax iväg och jobba på leos, stängning idag också!

Ciao!

internet är waaay to smart nu!

Jag har fattat att de googleannonser som kommer upp i min blogg är utvalda för att passa vissa nyckelord som jag har använt. Jag skrev om skor, och en annons om skor kom upp. Logiskt. Smart uttänkt också. MEN! Hur förklaras att det väldigt ofta är annonser om linser? Jag är i jättebehov av att beställa nya linser, mina månadslinser har fyllt år flera gånger, men jag har ju aldrig nämnt detta i bloggen. What what what? Har det nu gått så långt att internet har blivit en smart-ass? Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Det är ett stort mysterium alltihop för mig.


Looking lika blåst som jag känner mig.

Nu är det läggdags. :)

Ciao!

är jag trött eller är jag trött?

Ojoj, det känns att man har jobbat nästan tolv timmar idag. Benen känns väldigt tunga och trötta och så är jag allmänt seg just nu. Jobbade böde öppning och stängning idag, gick bara bra. Sanna började idag också, gick bra för henne också! :) Nu sitter jag och pustar ut lite framför datorn innan jag ska pallra mig in i en varm och skönt avkopplande dusch. Det behövs verkligen nu! Sedan funderar jag starkt på att bara titta på en film och ta det lugnt. Det låter hemskt lockande.

Ciao!

uppe med tuppen!

Idag har jag en låååång jobbdag framför mig. Jobbar både öppning och stängning på leos, alltså 11,5 timmar. Hua! Vi får väl se hur pigg jag är senare ikväll. Men idag har Sanna sin introduktion också, så det blir lite roligt. :) Men nu måste jag få i mig lite frukost och sånt där så jag står mig! :)

Ciao!

such a work-blocker!

Hur lätt är det att jobba på en skala när en sån här liten mysis tycker att bästa platsen att ha rumpan just nu är på mina papper? Inte lätt alls kan jag meddela!


Lilla Wilma Sofia Rosenknopp på besök på skrivbordet!

Ciao!

aktiv ungdom

Nu har jag gått och blivit ledamot och grejer! Det innebär visserligen inte ett jätteansvar, bara att jag går på några möten och sitter med där. Det är Aktiv Ungdom, en förening vi har på Kulturama där alla elever blir medlemmar. Föreningen gör att vi klarar oss bättre ekonomiskt och innebär att vi kan arrangera roliga saker på Kulturama! Så det är faktiskt ganska roligt att vara med och påverka och sådär. :)

Efteråt passade jag på att vara lite kreativ och skapa inför uppvisningen. Alltid bra att göra det i salen, mycket större plats än hemma i min lilla kammare och dessutom riktiga och bra speglar istället för att tiitta i fönsterreflektioner och liknande! :D Jag hade tidigare lite ångest inför uppvisningen, att danserna inte skulle bli bra eller att eleverna tycker det är tråkiga koreografier. Men det där börjar släppa lite och det känns roligt igen att planera inför det. Mitt största problem nu är bara att lära mig ett program på datorn så jag kan klippa låtarna bra. Jag och teknik - ajajaj!


Vårt lilla personalrum på Kulturama!


Men den sköna soffan :)


Koreografianteckningar, svåra att tyda ibland? - Ja väldigt!

Nu blir det ännu mer planering fast på hemmaplan!

Ciao!

relationer

Jävla relationer. Att det ska vara så svårt att få kommunikation och annat att fungera mellan olika människor. Man måste verkligen prata, prata, prata hela tiden för att fullt ut förstå varandra. Och det är inte alltid det lättaste. Tänker på en låttext av Page,  "vi kan prata med varandra men vi talar inte samma språk". Så där är det nog ibland i alla relationer. Man har svårt att kommunicera på jobbet, i kärleksrelationen, mellan vänner eller bara med någon flyktig kontakt. Det krånglar till väldigt mycket att vi människor inte är mer lika varandra, men det är ju också det som gör alla relationer så charmiga.

Ciao

vilket fläng!

Har fortfarande inte hunnit med någon dusch, mamma och jag har istället flängt runt jättemycket! Jag fick nämligen ett sms att varor från H&M kommit, och vi trodde såklart att det var hemtextilierna! Så vi skyndade oss ner till affären, för att inse att vi inte hade någon plånka med oss, åka hem igen, tillbaka till affären, för att upptäcka att det bara var mina skor som äntligen kommit i rätt storlek! Så vi fick ta en hamburgare på Barks och åka hem igen, utan att mamma fick något roligt. Men jag fick skor och mycket övningskörning däremot! :D


Finfina skor, nu i rätt storlek!

Innan såg det ut som att jag var en liten flicka som provade mammas klackskor ungefär, tre storlekar för stort är ganska mycket! Men nu passar de fint, lite tajta nästan! :O  Så jag får väl töja ut dem lite, använda och gå mycket med dem (och få knöggliga tår den första tiden).

NU blir det dusch! :D

Ciao!

onsdagen

Aah, hemma! Jag bara hasar runt mella olika ställen hela tiden känns det som, fast egentligen är det inte så farligt alls. Jag har bara vant mig vid att ha ett ställe per dag att ta mig till, så att först jobba på leos och sedan dansa på Kulturama är ju egentligen inte alls konstigt. Men man är borta hemifrån i långa dagar. Maja som bor i Hovmantorp och har en pojkvän i Öjaby måste nästan alltid planera för flera dagar framåt och packa med sig jättemycket grejer! Jag undrar ibland hur hon orkar flänga runt sådär, men visst, det är ju en vanesak. :)

Nu ser jag fram emot en varm dusch, och sedan en bit mat. Vad härligt sådana enkla saker kan vara! Så man verkligen längtar efter det!

Ciao!


lång dag med mycket på schemat

Ojoj vad trött jag är nu! Kom hem för en stund sen från Kulturama, tog dessutom längre tid än vanligt att pallra mig hem eftersom jag var tvungen att ta bussen, min cykelkedja har hoppat! :( Men i bakvänd dagens ordning har jag varit och dansat street, gick bra! Vi fick koreografera i grupper till showen vi ska ha, det blir nog kanon! Vi fick faktiskt till en koreografi med lite mer commercial hiphop-influenser än vad vi brukar ha, så det var bra. :D Innan dess jobbade jag, alla mina grupper har börjat på danserna till uppvisningen nu, även det känns skönt! Nu är jag igång!



Idag flyttade min bror hemifrån för andra gången! Han lägenhet är verkligen jättefin, på åttonde våningen! Vi var där och hjälpte honom, och jag tror att det kommer bli grymt fint när han får iordning alla saker. Lyllos honon! Jag vill också flytta! Men min tid kommer, och tills dess satsar jag på att ta körkortet, hade min tredje körlektion idag på morgonen. Det känns riktigt bra, jag kanske tar det där kortet nångång faktiskt! Fick lära mig att fickparkera och hålla på. Nu gäller det bara att hitta tid när jag och en förälder kan ut och öva, för det är verkligen inte det lättaste när jag jobbar kvällar och de jobbar dagar. Hmm, tricky.

Men nu är det definitivt mat och dusch som står på schemat, och sedan sömn. Ska jobba öppning på leos imorgon så jag vill vara utvilad.

Ciao!

tanzen!

Nu är jag på lite bättre humör igen, bort med depp och in med energi! Det är alltid så himla roligt att komma till Kulturama och bara få träffa alla och ha det bra. Gick dessutom jättebra att dansa idag! Kändes som om jag hade ett jätteflyt och det bara funkade! Så härlig känsla! Och så blev man glad i hela sig när man fick prata om helgen igen också. :D Karin sa att Ragdollz också hade varit väldigt n öjda, så förhoppningsvis vill de komma tillbaka någongång! Och då borde fler ta chansen att komma och träffa/dansa med dem!


Men nu ska jag koreografera lite på uppvisningsdanserna så jag kan lära ut det imorgon, och så hinna duscha lite också!

Ciao!

lite nästandepp

Sitter här och känner mig nästan lite nere. Jag vill också leva ett sånt där roligt liv som de i Ragdollz gör! :O De får träffa en massa kreativa och roliga människor och göra det de älskar. Och här sitter jag. Näe, så farligt är det inte, och det trista vädret späder naturligtvis på det. Jag har det bra jag också, men ibland vill man ha lite annat i sitt liv, och i mer än bara en helg.


Nej nu får jag nog rycka upp mig lite när jag ska hålla klass på Pilbäck, skärpning!

Ciao!

lägenhetsbesiktning

Följde med Eric på lägenhetsbesiktning idag. Han kommer bo jättefint! Det var spännande för han hade inte ens varit på visning när han fick den, så idag var första gången till och med han fick se den. Ligger högst upp med en härlig utsikt. Allt såg fint ut så när som den illgula tapeten i sovrummet, men den skulle han få byta! Kanon ju! Så efteråt följde jag med och valde en ny fin tapet också. Jag vill också flytta! Sitter och kollar på marknaden nästan varje dag. Bara jag får en stadigare och framförallt större lön varje månad så kan jag nog snart bege mig hemifrån.

Det blir nog allt lite tomt här hemma när Eric flyttar. Han fick ju flytta hem igen under tre månader i väntan på lägenheten, och man har vant sig snabbt vad att de tär grejer överallt och att det alltid är någon hemma nästan. Men det är ju inte första gången syskonen flyttar så jag vänjer mig nog denna gången också. :)

Men nu ska jag dona lite och planera för imorgon så jag hinner med att hjälpa honom att flytta!

Ciao!


stackars tjockis!

Hahaha, stackars kisse! Ett ynkligt mjau från stackars katten som människan fetat till!


Ciao!

lycka!

Fifan vad bra Ragdollz är! Jag är helt i extas, har haft jätteroligt! Dagen började med en liten show, de är grymt duktiga dansare! Därefter fick vi fråga vad vi ville, deras dansbakgrund, hur Ragdollz kom till och annat kul. Sedan - workshops! Började med en koreografi av Mario, känd från till exempel Floorfiller och So you think you can dance, och nu även bakgrundsdansare till EMD i Melodifestivalen (gissa vilka jag kommer rösta på nu!). Hans koreografi var relativt enkel och lätt att hänga med i. Jättekul! Man kunde ta ut det ordentligt! (Ja vad bra när man är sjuk, men vafan :P) Han har dessutom en riktigt skön stil, kul,trevlig och ödmjuk.

Vi körde bara korta koreografier med dem, och på så sätt fick vi prova på fler stilar. Så efter Mario fick vi köra en punkigare koreografi med Carmel, från Estland. Blev på engelska. Hon hade en kul stil, punkig och många hårda markeringar. Kul! Dessutomvar hennes koreografi lite svårare, så tempot höjdes med varje koreografi. Sist ut var Cherie med en galet snabb koreografi. Hon gör roliga men svåra danser med jättemånga småsteg. När hon gör det så ser det galet snyggt ut iallafall!

Efter det duschade vi och lagade mat till dem som vi åt på Kulturama, jättemysigt! Minglade och hade det roligt en stund och gick sedan til Barca. Personalfest på riktigt! Alla hängde med, även om man är närmre 40 eller precis fyllt mydig! Ragdollz kom dit snare och uppträdde i full mundering. Grymt! Minglade sedan lite med dem vid Vip-bordet, haha! :D

Jättekul att de kom ner hit, och jag hoppas verkligen att de också hade roligt och kan tänka sig att komma tillbaka!


Mario och Cherie dansar för oss på Kulturama!


Showen på Barca!


Jennifer på Barca


Jag och Mario


RSS 2.0