sunny days




all theese lovely shoes









Jag älskar skor med en lite roligare klack! Har en hel drös i min inspirationsmapp. Fast bäst är ändå den understa bilden, kilklacken med rymdmönster. Säg gärna till om ni vet varifrån man kan få tag på dem (eller hur man fixar till dem själv!).

Jag sitter just nu och good feeling-surfar. Det betyder snäll mysmusik, inpirationsbloggande och läsning av glada och trevliga bloggar. Vi satt ett gäng och berättade spökhistorier för varandra, naturligtvis blev alla totalt uppskrämda och naturligtvis sover inte Johanna hemma just inatt. Just my luck.

Happy thoughts.

Sa jag att min kamera gick sönder i helgen och att jag tvättade min Ipod idag? Yes. Tjofaderittan vad glad man var här..


warning?



Denna har cirkulerat en hel del på facebook på sista tiden. Thoose who stay "true" har hurrat och delat, jag har mest skrattat och gråtit lite. Johanna postade den på sin facebook med texten LAAAAME och fick igång en intressant disskussion. Det blev en del konstiga påhopp angående huruvida man lever i hiphopkulturen på riktigt eller inte, men också en del riktigt bra argument. Min kompis Pontus skrev ner några riktigt bra tankar, och jag tänkte bara quota honom och avsluta med ett NUFF SAID!

"Bara lite tankar.

Vad har freestyle/impro med att vara en del av kulturen att göra? Förutom att det såklart är ett alternativ. Det har funnits 1000-tals alternativ/sätt att vara aktiv inom hiphop-kulturen sen den börja. Jamma, festa, promota, Graffa, DJing, breaka, koreografera, battla etc. Idag finns det ännu fler sätt när tekniken är så bred du kan göra film, hemsidor riktat till kulturen. Vem har egentligen tolkningsföreträde att avgöra vem som är "real hiphop" ,när det kan vara nästan vad som helst för vem som helst? "Hip Hop can be almost anything to anyone" Quote. Alien Ness Zulu Nation.
En del lackar för att Breaking inte är the "Hiphop dance längre. En del för att det spelas dubstep i hiphop battles, En del för att det finns en kommersiell scen. En del för att hiphop inte är öppet för alla som det en gång vare eller skulle kunna vara, att vi har problem med homofobi och rasism inom kulturen etc. För en del tillkom termen hiphop när man ville kommersialisera en urban kultur och börja sälja plattor etc. För en del när dom ville identifiera sig med en rörelse. Åter igen tolkningsföreträde? När börja beats och rap vara hiphop och inte disco och funk? När blev running man ett hiphop steg framför indian step?

När man gör jams/events och undervisar gör man ställningstaganden. Frågan som man bör ställa sig är vad är viktigt för mig och hur kan jag inspirera andra att följa mitt spår. Är helt övertygad om att kan göra det på ett sätt där man förhåller sig ödmjukt till hur andra känner och har respekt för det. Vad är egentligen viktigt?! Hur kommer man åt problem inom hiphop och vad gör man bäst för att komma åt dom. Det känns inte konstruktivt att varna folk för att bli "exposed" om dom lär ut fel

Håller såklart med om att kunskap är viktigt, och det hjälper alla som vill ta sin dans/konst/ eller vad det nu kan vara till nästa nivå. Förespråkar dock frihet, respekt och tolerans före allting annat. Konstnärlig frihet i allra högsta grad.

Står ödmjukt för att kunskap och åsikter är en process. Det här var ett försök att få ut mina tankar i textform i en diskussion. Kärlek"


- Pontus Linder

BAM. MORE DANCE - LESS HATE!

Fashion against AIDS 2012



Ååååh vad jag älskar hela kollektionen! Jag har sugit åt mig av alla bilder och jag vill ha allt! Så himla fina mönster! Jag hoppas på att kunna ta mig till nån större stad och få chansen att klämma och känna lite på grejerna, helst innan det tar helt slut i butikerna. Mjau. Snygga kläder för en bra grej.

Gillar ni det?

oooh lord.

Åsa ballar uuuur!

Igår fuckade alla ur ordentligt, och det lyckades bli en repris med allt vad det innebär på vår beerpongfest förra terminen. Gosh. Vi vann såklart beerpongen, jag dansade och posade för fullt, jag och Johanna vilade lite på badrumsgolvet, jag hade flera mental breakdowns och behövde prata deep shit med folk, och jag vaknade BAKIS.

Det löste sig efter en dusch, men jag trodde jag skulle dö lite där ett tag. Men det blev nice bakishäng på kaffestugan och sedan chill framför TVn så det har varit en bra dag! :)

Verkar ha blivit mest bilder på mig och miss Yoyo (kamerakåta? eh ja.) och det var alldeles för många som krävde censur för att visas up här! Ouff! :P Men roligt hade vi! :D


Vi passade på att smsa Freeze. Bra där. :P Bifogade en spexig bild och allt, haha!


Jag hade på mig den fina fina klännningen som Erika sytt! Och bara ben - heja våren!


Ibland vill jag bara ÄTA OPP DAJ!


Beeeeeerpoooong! Eller pingpong som Erika säger. :D


Hemlissssar!

beerpong night!



Just like back in the US! Nu jävlar kör vi! Untz untz!

spoken by hearts.



Jag sitter och funderar lite på vad jag ska göra. Är det okej att bara vilja ha roligt? Jag vill inte bestämma något, slippa ha ordnade planer. Kan min karriär få baseras på att jag mår bra och gör det jag älskar?

I only live at night



Mmmm slö lördag. ♥

Himlen har äntligen börjat klarna lite, igår var det så rått i luften att jag ville krypa under täcket hela dagen. Vi passade på att basta för att värma oss ordentligt igårkväll. Ibland känns det som om det är det enda som kan göra en varm igen. :) Efteråt blev det ös hos oss, rhymesessions med Yared, Dawda och Victor, dansande och skönt häng. Bra kväll! :)

Jag återupptäckte min kärlek Miss Li också! Lyssnade massor på henne för några år sedan, och hade tappat bort henne lite på vägen. Finns det något bättre än att bara ligga och lyssna på gamla favoriter?

Ikväll lär vi ta öset ett steg längre! Det väntas beerpongfiesta. ;)

God morgon världen!



Dagens planer:
♥ Poppingklass med Yared
♥ Långstretch med Linda
♥ Storstädning av huset
♥ Sommarjobbsök
♥ Bildredigering inför dansjobb
♥ Friskvårdarnas cafékväll

Låter som en het okej dag, huh? :) Nu kör vi!

Ha en fin dag!! :)


looki looki!



Maja - the one and only - bästa polarn från back in the dancin' days in Växjö, doin' her thing tillsammans med Cissi. Älskar att se dem dansa! GRYYYM! (Maja är till vänster större delen av videon - I know... de är lika!)

CHECK HER OUT!

wednesday inspo - triangle ink










eh. ja



Okej, riktigt såhär gulligulligt har vi det inte, men damn alltså. Vi bor verkligen i ett riktigt brudrum. Rummen är så himla instutionliknande att jag kände mig tvungen att få upp så mycket som möjligt på alla väggarna, för att få till en lite mysigare känsla. Här har vi vår smyckeshörna! Vänstra sidan av snöret är mitt, det går lite inflation i fjädrar just nu. I´m obsessed and I just wont stop buying them.

Våra fab väskor från Sephora får också hänga där och förgylla väggen lite. Den vänstra kopparfärgade är min, och gissa om jag blev glad när den blev superprissänkt under tiden vi var i LA. Jag gnällde länge för att den var mer än dubbelt så dyr som Johannas orangea, men helt plötligt fanns den till samma pris. 8) Oh haaappy daaay!

tisdag



Hej! Har ni haft en bra dag? Jag känner att jag äntligen har fått lite ordning på allt stressat i mitt liv, och vi börjar få ihop allt lite bättre inför slutproduktionen och showen vi jobbar med. Vi satt och ringde runt en massa tidigare idag och försökte sälja in showen, kommer säkert bli kanoners! Nu ikväll var vi dessutom uppe på taket och klättrade lite för att få till några snygga poträttbilder inför marknadsföringen av showen. Så himla roligt! Jag måste nog styra upp en photoshoot snart, bara för att det är kul. :)



foooooood!


Mjaau vilka sötisar!

Snart dags att dra till matsalen för dagens fjärde serverade mål. Har jag det bra eller har jag det bra? Det blev en riktigt slapp dag idag. Vi hade Mauro på förmiddagen i en flummig workshop, och under eftermiddagen var det en frivillig föreläsning som jag beslutade mig att inte gå på. Istället har jag legat och halvsovit i gräset och sökt en massa sommarjobb i Göteborg!

Känns bättre så. :) Nu återstår det att se ifall det blir riktigt potatismos eller pulvermos till middag. Fel val och det kan förstöra min dag! Ouff!

Åsaskogen ♥


(Uppdaterar oftare på min Instagram ehartonen, följ där när jag är på språng!)

Hej fina! Jag har varit väldigt frånvarande här, helgen i Stockholm gick helt enkelt lite för snabbt! Just nu känner jag mig jättesliten, tänkte gå och lägga mig så snart jag bloggat färdigt och käkat något litet.

Hade iallafall awesome häng hos fina Maja! Jag hängde med henne till en akrobatikträning ute i Alby med Diambra när jag kom i fredags, hade så himla gärna velat vara med - men mina snortighta jeans ville inte riktigt... Men efter att vi hade klufsat hem i iskallt snöblask (...?) så fixade vi asmysig ostbricka och catchade up hela kvällen. Alldeles för länge sedan!

På lördagen mötte jag även upp Johanna som jag inte sett på hela lovet! Sen fick det bli en mysig tacokväll hos Maja så vi var pigga tills dagens audition. X-factor sökte bakgrundsdansare till höstens program, och det var en stor öppen audition på House of Shapes. Jag gick mest dit för att ha roligt och skaffa bättre auditionerfarenhet, och kul hade jag! Kom inte vidare från första gallringen, men det gör inget. Vi var trots allt över tvåhundra pers som sökte, och endast runt fyrtio gick vidare då. (Varav en var Maja - say wehoo!)

Drog hem direkt efteråt och har nu bara såsat runt hemma. Nu är jag så galet trött så jag måste nog stänga av datorn. Sov gott!

On my way again!

Jag hoppade precis på tåget som tar mig mot Stockholm! Ser fram emot en helg i storstan - jag ska träffa Maja som jag inte sett på länge, gå på audition, mysa på stan och chilla lite. Blir awesome!

Fredagen den 13e idag förresten! Brukar ni ha otur?

.


FIKA!

Haha! Jag hittade denna reklamen på Louises blogg, och måste dela! Hur kan något om är världens bästa grej vara så svår att förklara för en icke-svensk? Jag är inte helt säcker dock på att det framgår helt i denna videon heller, men den är like rolig! :)



Usch det känns som om jag har slarvat bort en dag lite idag, men jag har iallafall fått tummen ur och deklarerat, och skickat iväg ett CV inför en audition i helgen. Så lite vettigt har det blivit. :)

Good morning!



Har ni vaknat på rätt sida idag? I sure did. :) Jag har precis sminkat mig lite och ska bara packa allt. Sen blir det nya äventyr! En vecka i Växjö räcker, nu blir det tillbaka till Åsa innan jag studsar vidare!

Måste skynda mig lite, vill inte missa mitt tåg till Alvesta! Ska möta upp min kusin där för lunch - och det ser jag fram emot! :)

Ha en fin dag!


passionately red


Ursäkta den suddiga skärpan, nästan lite huvusvärksvarning på det!

Jag har nog egentligen inte gjort något vettigt alls idag, sov länge och har sedan mest bara grejat runt lite. Bestämde mig iallafall för att jag inte har råd med Göteborg den här gången, och bokade istället en tågbiljett hem till Åsaskogen imorgon. Så får det bli Stockholm senare i veckan istället. :)

Ville hinna med en snabbdejt med Kajsa innan jag åkte hem, så gick bort till henne och satt bekvämt i hennes soffa och pratade lite. Så himla mys! Förhoppningsvis hittar hon lite tid över att komma upp och hälsa på snart, vore så himla roligt! Saknat dig, finis! Jag fick förresten en maaassa hårprodukter av henne som hon inte hade användning för. Någon slags leave-in produkt med lite toning i sig, nån som vet om den är bra? Fick fyra för rött hår och fyra för brunt, så tänkte att jag kan ha lite julklappsutdelning på Åsa sen. :)

I´ll take care of you


annandag påsk



Hur mår ni? Jag känner mig faktiskt lite halvkrasslig i halsen, men det tänker jag fan inte erkänna! :D Kom precis in från att ha gått en runda vid Norrastugan med min fina Karro. Hon insisterade på att vi skulle ut och gå trots mörker och smådugg i luften, och vi hade faktiskt jättemysigt! Pratade om allt och kramade sedan länge. Nu flyttar hon till London, och förhoppningsvis kan jag komma och hälsa på henne i sommar!

Och innan dess hann jag också med att träffa söta rara Josenfiin! Saknat dig finis! Satt på det enda öppna kaféet i ett annat helt dött centrum och fikade länge. Pratade ifatt oss, uppdaterade och spaceade ut lite lagom! Synd att det blir så sällan man kan träffas, hon känns som bästa lillasystern jag aldrig hade. :)

Jag hann med en sväng upp till Grand Samarkand idag också, måste verkligen hitta ett par nya jeans att ersätta mina gamla favoriter med. De börjar bli riktigt slitna och har börjat dra sig konstigt i sömmarna, så nu är det verkligen dags. Hittade inget bra så jag får fortsätta letandet nån annan dag. Bah!

red light district




Watch and share!
BAM!

venice / random















Jag måste åka tillbaka! :)

bäbismys



Hej! Bakis idag? Jag struntade i utgång igår och tog istället en riktig spakväll med bad, skrubb och ansiktsmask. Verkligen jätteskönt. Idag åkte vi ut till Einar tidigt på morgonen, blev bjudna på en brakfrulle och har sedan myst här hela dagen. Alla har fixat med något - grejat med ved, målat om, byggt på en sänggavel eller som jag (som fick absolut bästa uppgiften!) att passa Einar. Och så har vi hunnit med en ordentlig påskmiddag as well.

Just nu ligger Einar och sover i vagnen bredvid mig, så jag passade på att uppdatera lite. :) Vi får se när vi åker hem ikväll, oavsett när så är det verkligen ro i själen att vara här ute på landet, och bara få mysa med familjen! ♥

free spirit



Lyssna till hjärtat. Hitta min väg. Lyssna och lära. Ge något tillbaka.

GLAD PÅSK!



Hoppas ni har en jättemysig dag! Äter gott, myser med släkt och vänner och mumsar på påskgodis. Jag har precis vaknat upp lite grann ur min bakisvånda. Det blev alldeles för mycket igår och idag fick jag ta smällen och oroa mig för borttappade kort och pinsamma flashbacks! Men korten är hittade och minnena får jag väl ta, haha!

Det blir ingen utgång för mig ikväll, istället tänkte jag träffa fina Sanna en sväng och sedan ha spakväll. Vad gör ni ikväll?


Långfredagen

Hmm, jag känner mig alltid lite som en hipocrite såhär på långfredagen. Man borde ju ta det helt lugnt och inte göra någonting alls, men jag klarar aldrig det. Och sedan är jag väl egentligen inte heller den mest troende kristna heller. Aaaanyways! Jag har passat på att ta tag i mig själv lite idag. Har sökt lite jobb och suttit och trollat ihop ett snyggt CV, vägt mina ord och verkligen försökt få det att se bra ut. Det personliga brevet får jag nog däremot ta imorgon eller så, varför ska det vara så svårt att få ihop? Men det känns lite bra i lilla stressmagen nu.

Nu hade jag tänkt försöka minnas barndomen och knyta lite fina kompisarmband. Minns ni dem? :)


Jag köpte en massa fina knutna armband i LA, men jag vill ha fler! :D (Som ni kan se på min högerarm på bilden.)

Liv och Död


I like it.

thursday inspo - ink







pics

IKEA

Mamma och jag bestämde oss för att göra en liten utflykt till IKEA idag! Jag har inte varit där på aslänge så det fanns en massa fina vårnyheter att kika på. Handlade dock ingenting, men drömde mig bort till fina takvåningar och mysiga lägenheter jag vill bo i i framtiden. (Vad hände med dubbel-i, funkar det ens?) Oavsett vart jag hamnar vill jag så himla gärna ha en balkong! Finns inget bättre!


Superduperfina utemöbler. Jag försöker sälja in dem så gott jag kan så mamma och pappa köper dem. I dem skulle man surpla lemonad kungligt i sommar.


Söta sommardukningar. Man får tänka bort att det antagligen ska bli snöstorm (!) imorgon. Aaah god damn it...

"I dansen kan den andliga världen och den materiella leva parallellt utan konflikt."


Min vackra Wilma Sofia Rosenknopp! ♥

Mmmm! Just nu är livet skönt igen! Jag bestämde ju mig för att åka hem lite tidigare, och det passade perfekt att Eric hade jobb i närheten och kunde komma förbi Åsa en sväng! Så roligt attfå visa hur jag bor och vart jag håller hus! Vi tog en syskonroadtrip hemåt Växjö - pratade om allt, sjöng oss hesa till musiken och spelade luftgitarr tills fingrarna blödde! Perfekt!

Mamma fixade lite te som vanligt när jag kom hem, stoppade en bok i handen på mig och sa åt mig att ta det lite lugnt. Så nu har jag legat och gosat med kissen, läst en inspirerande bok och kan nu inte sluta tänka på existenciella frågor, vad jag har för avsikter och syften med mitt liv, vad jag vill dela med mig av till andra och hur och när jag kan hitta mina tomrum att fylla med insikter. Vackra pauser som längtar efter något annat.

Det blir mysigt att vara hemma på lite rehab från stress. Ska försöka bena upp alt i mitt liv lite och se vad jag kan göra något åt, och vad jag egentligen bara ska skita i och lägga åt sidan.

Det har vänt! :D



Såhär började min dag. Låg och stirrade ut i ingenting och bara var ynklig. Men den blev så himla bra! Jag känner att det har vänt nu, så nu ska jag bara försöka komma på banan igen och käka bra mat och sådär. Har bara levt på några mackor och lite fil på två dygn, så det känns i kroppen att man är lite seg. Knatade bort till danssalen innan och fick umgås lite med folk, och har sedan kunnat fixa lite på rummet, så man slipper känslan av instängd sjuklighet. Packar lite smått nu, jag bestämde mig för att dra hem till peppen igen imorgon kväll. Kommer ändå inte kunna dansa och lovet börjar ju snart anyways.

Hade förresten sjukaste känslan inatt! Jag tog en Valerina Forte - ett naturläkemedel som ska linda oro och sömnrubbningar, så jag skulle få sova lite bättre inatt. Jag tror fasen att jag blev lite hög! Låg och drömde jättekonstigt om ett vinterlandskap där jag träffade både Nasse och Tiger från Nalle Puh. Allt gick i rosa och mintgrönt och jag skulle precis ge mig av och leta upp Kanins hus när jag började vakna till. Vaknade av att jag liksom låg och klappade på och typ lugnade mig själv. Och så kom jag fram till att mina magknip var två olika känslor i kroppen. En manlig och en kvinnlig. Jag kunde skilja precis på när det var vad - men jag har ingen aning om varför. Låg och tänkte att detta måste jag berätta för Johanna så fort jag bara kunde.

Hmm...

cravings


Bästa introt någonsin, får rysningar varje gång. Mjau!

Åååheeej! Jag har legat död i min säng sedan jag kom hem i söndags, helt utslagen av en jobbig magkatarr som inte ville släppa taget. Idag känner jag mig äntligen lite bättre och har orkat förflytta mig till skrivbordet istället. :) Har inte haft magkatarr sedan stressigaste tiden under gymnasiet för flera år sedan, så det blev ju en mysig walk down memory lane... not.

Funderar på om jag kan vagga bort en sväng till danssalen och kika på poppingklassen, komma ut lite. Skulle helst av allt ligga och mata igenom True Blood avsnitt, men jag har ju inte min hårddisk här. (Som förresten är lyckligt återfunnen på Veoilas hittegodsavdeling i Linköping - yaay!) Så vi får se vad jag orkar med. Om inte magen säger stopp och bara vill att jag lägger mg och sover lite till.

Den som lever får se. :)

Sunday is back to reality-day

Det känns som om hela min söndag går åt till att resa, just nu sitter jag fast i lite drygt en timme till i Norrköping och väntar på tåget som ska ta mig till Katrineholm. Segt, men skönt att ha dator och grejer med mig. Men det verkar som om jag lyckats glömma min bästa externa hårddisk på tåget till Växjö i fredags, så jävla dumt! Ringde och försökte få tag på hittegodsavdelningen men de har inte öppet förrän imorgon. Snälla håll tummarna för att jag får tillbaka den!

Annars är jag bara väldigt trött, varför blir man det av att åka tåg egentligen?







Lille älskade unge! ♥

Le Dop!

Jag hann med att bli lite halvnervös på väg till Asa kyrka, men allt gick bra under dopet. :) Tyvärr blev det inte prellen som LIsa och Axel hade velat ha, utan nån gammal stel gubbe istället. Blev liiite konstig stämning när han stod framme och blundade samtidigt som han svamlade fram texterna. Jag bar Einar under dopet, och han var mysig och skötte sig superbra hela tiden! :) Jag borde ha övat på trosbekännelsen, blev lite pinsamt att stå och mima. :P


Sötaste strumporna någonsin!


Ingången fram till altaret och dopfunten.


Pappa Axel, mamma Lisa och så faddrarna jag och Axels bror Karl-Petter.


Så himla fint kort! Mamma, moster och gudsonen.


Einar Oskar Fabian Hartonen.


Söte. :)


Einar och monster Elin. :D


Hahaha Lisa sitter och försöker se gudlig ut! :D

RSS 2.0