älskling, jag är hemma

Puh! Idag hade jag nog min mest ansträngande jobbdag! Jag har fyra klasser på raken, show, ragga och sedan hiphop avancerad och prep. Speciellt ansträngande nu när man inte har nånting i huvudet. Uppvärmningar som ska läras ut, koreografier och all info man ska komma ihåg. Ha, jag är inte speciellt bra på att minnas allt, så det är tur att man har alla elever som externa hjärnor. Men det känns bra att vara igång nu iallafall. Och imorgon ska jag ha bollywood och dance experience. Det blir roligt!

Nu måste jag nog röra mig mot duschen och sedan sängen. Målargubben kommer imorgon också vid sju på morgonen som vanligt. Men imorgon tror jag iallafall his work will be done here! Så fint, redan!


oh jag vill ha!



Vi har en hyfsat stor balkong nu, och åh vad jag skulle vilja kura ihop mig i en sån här! Lite mindre kuddar och lite mer Elin så skulle den på bilden vara perfekt. Nu börjar det ju röra sig mot höst, men tänk er en mysig balkong, med trall på golvet, lyktor överallt och massvis med kuddar och filtar. Låter inte det mysigt? Mmm. Nästa vår kommer balkongen definitivt prioriteras mer! Tills dess får jag fixa och trixa inomhus.

be there or be square


I höst undervisar jag i:

Hiphop - F3 x2, Mellan, Avancerad, Prep
Jazz - Nybörjare, F2, Mellan
Bollywood - Nybörjare x2
Ragga - Nybörjare, F
Dance Experience
Show - F3
On Stage

Hänger du med?



god morgon!

Vi fick besök av en målare vid 7 imorse, så jag har varit igång ett tag. Finally kommer vi få det omtapetserat! :D Fast det kommer nog ta ett tag eftersom det är tre rum som ska tapetseras om, taken ska målas och alla dörrkarmar. Anyways, det är igång nu iallafall! Och ikväll börjar terminen! Jag har längtat, det blir riktigt roligt att komma igång igen!


Haha, hittade denna bilden i kameran. Så kan man ju också ligga när man vill gosa.

dance & gym shop



Oooh jag gillar! Jag har gått och spanat på dessa übermysiga benvärmarna since alltid. Så idag passade jag på när Dance & Gym Shop var nere med en massa grejer. Det blev också ett par schyssta danshotpants. Så sköna. Och bara för att jag undervisar fick jag 20% rabatt. Inte så illa pinkat! Alla elever fick också 10% rabatt, så ni som inte var där missade något. Han hade med sig allt från tåspetsskor till trikåer. Likey likey.

sunday, bloody sunny sunday

Mmm, härligt väder ute! Jag ska planera lite och sedan ta en promenad ner i solen till Kulturama för att kolla in vad Dance & Gym shop säljer där. Ses vi där?


mina tatueringar



Looki looki! Går man in här så kan man läsa lite mer om mina tatueringar och varför jag har skaffat dem. :)

såå bra!

Vi kom precis hem från Kulturama, och jag är så himla nöjd! Och ledsen, för jag hade verkligen velat vara med och dansa. Petronella Lindén hette damen, och hon var så himla duktig! Grymt pedagogisk och väldigt medryckande. Jag lärde mig massor på att bara sitta med och titta. Efter klassen blev det lunchpaus och sedan ett teoripass med Petronella. Hon pratade om lektionsupplägg och inlärning. Väldigt nyttigt att lyssna på! Så jag hoppas verkligen att hon kan komma tillbaka någongång, det vore roligt. de som var där var alla befintliga ledare samt alla som står på vikarielistan.









Nu ska jag göra mig iordning lite, för ikväll blir det födelsedagskalas för mamma och syster!

kick off!

Igen! Fast denna gången blir det mer dans än förra helgen. Vi ska få dansa för en Petronella, och det blir Simonsonteknik! Det är en jazzteknik som Emelie var i New York i somras för att ta certifikat för, så det blir roligt att se vad det är. Det dumma är att jag börjat få halsont, så jag tror jag bara ska sitta och titta. Jag vill definitivt inte bli sjuk under första jobbveckan, den mest hektiska veckan. Håll tummarna för att jag slipper!


psst, wanna sell me something?

Nu börjar den nya gallerian på Samarkand ta form, och jag gillar det! Det var inte jättemånga butiker som hunnit flytta in ännu, och det var långt ifrån klart. Men det är ändå lite storstadskänsla över det. Det gillar vi. Jag sitter bara här hemma och väntar på att Växjö ska bli en jättestad! Jag och Martin cyklade omkring lite idag och landande vid olika affärer. Köpte en present till systeryster som fyller år snart! Och även balkongnät så Charles kan gå ut lite.

Men, någon som vill sälja en stadig hylla som kan stå mitt i ett rum utan förankring, med massvis av förvaring? Det spelar ingen roll ifall det är en ful hyllkoloss, vi kan måla! Vi planerar att fixa till en egen walk-in-closet i vårt gästrum. Vi har alldeles för mycket kläder för att det ska få plats som vanligt. Plus att vi gillar LYX!


Got something like this liggandes hemma i onödan?


detta gör mig varm i hjärtat



aftonbladet gick det idag att
läsa om den här apan som ville
ta hand om den stackars lille kissen
som hade vilsat runt i skogen.
Han var väldigt beskyddande,
både mot närgångna fotografer
och andra apor. Det är fint.














listfreak

Jag är ganska dålig på att vara tillräckligt diciplinerad. Så idag har jag piskat mig själv ordentligt genom att göra ett tidsbestämt schema åt mig själv. Jag vet exakt vad jag ska göra hela dagen fram tills klockan 18, när jag blir ledig. Och nu har jag rast. Haha det känns lite halvstört att göra så, men vafan, jag skärper mig ju inte annars! Och hittills har det funkat utmärkt. Gad damn, jag lyssnar mer på ordningsfreaket inom mig som säger "Svik aldrig listan!" än den som säger "Gör det du ska men i vilken takt du vill". Hmm. Får nog fortsätta med mina doings nu så chefen inom mig inte blir arg. Jajks.


Haha, skön bild på mina elever förra året. :D

yummie!

Mhmm-mmmmm!! Vi fixade snacks till So you think you can dance denna veckan. (By the way, det är final nästa vecka, jag kommer kuta hem från jobbet!) Fruktsallad, gaalet god! Så nej, inga bilder här inte. Allt slank ner i magen innan jag ens hann tänka!

The secret ingredients:
♥ Kiwi
♥ Gröna vindruvor
♥ Syrligt äpple
♥ Apelsin
♥ Banan
♥ Torkade gojibär
♥ Kokosflingor
♥ Rivet citronskal
♥ Vaniljsås


fördomar - we all have them!

Okej, jag ska följa en uppmaning. På den här trevliga bloggen stod det att man skulle göra upp med en fördom. Jag gillar fördomar, eller kanske förväntningar. Om de är av en trevlig sort. Jag tror att latinamerikaner är trevliga, glada och sköna typer. Jag tror att alla soffor är sköna att sitta i. Jag tror att alla afrikanska kvinnor ser ut som vackra och harmoniska prinsessor. Ibland sitter jag i en soffa som är galet obekväm. Ibland stöter jag på folk som inte motsvarar mina förväntningar.

Okej, jag har jättesvårt att umgås med kids som är runt 5 år yngre än mig. De verkar jobbiga. Var jag sån? Men jag har ju massvis med elever som hela tiden motbevisar mig. De är askals och hur trevliga som helst. Oavsett vad så kan fördomar vara lite roliga. När man träffar någon som säger "oj jag trodde du var nochig och oförskämd men du är ju helt okej!". Då blir det fint. Man får en knäpp på näsan och så vet man återigen för ett litet tag att jag vet faktiskt inte allt om allt.

Så, har ni några fördomar som krossats?


shiny happy day!

Jag gick upp redan vid sju imorse! Det är ganska tidigt för mig som egentligen inte behöver gå upp förräns på eftermiddagen. Men anyways. Jag ska alldeles strax ner till kontoret för att ha möte med Maria. Jag vill ha lite mer koll på hösten helt enkelt. Och efter det blir det till att stanna på Kulturama för att planera lite. Det blir kanoners!

Förhoppningsvis kommer målarna hem till oss idag också. Vad är det med hantverkare? Varför verkar de alltid aldrig komma när de ska? Jag vill ju ha omtapetserat och fixat här hemma nu! Speciellt med tanke på att vi kommer ha inflyttningsfest hyfsat snart. Jag vill hinna få lite mer iordning tills dess. :)

Jaja, tills nästa gång får ni kika lite på vår lampa som hänger ovanför vår säng. Vi fick den av svärmor Laura.♥



oh, grow up will you!

Jag går alltid på det. "Du vill inte ha sommarkortet som ger dig halva priset på tre biobesök under tre månader under måndag till torsdag, hmmmmm?" Ja tack gärna. Jag älskar att gå på bio, men måndag till torsdag? Vem kan då egentligen? Okej okej, jag har kunnat hela sommaren. Det är egentligen inte förrän nästa vecka jag inte längre kan. Och ikväll utnyttjade vi vår sista gång på Grown Ups, och det var värt det. Se den! Så tja, egentligen har jag ingenting att gnälla på. Korten är använda sina tre gånger och ja, vi fick halva priset ju. :) Men jag går säkert på det igen nästa gång. När jag faktiskt inte kan gå i veckorna. Jag älskar kort helt enkelt! Bonuskort, clubkort, rabattkort. I wan´t them aaaall!


baby baby baby!

Jag börjar komma till den åldern nu att folk i min ålder får barn! Redan? Jajks. En tjej som gick i min klass under lågstadiet har precis fått en liten kulting nu i dagarna. Jag pratar inte med henne nuförtiden men via fantastiska facebook (skvallersajten of all times) så verkar hon vara jätteglad och må ypperligt! En annan tjej som jag gick med på gymnasiet har också en årsgammal liten kille.

Jag vill också vara en ung mamma, men kanske inte såhär ung. Det där känns svårt! Ska man verkligen satsa helt på en karriär först? En riktig karriär tar en herrans massa tid att fixa. Och sålänge kanske man inte vill vänta. Och vadå karrrär? När vet man att man har lyckas fullt ut? Galet svårt! Jag gissar att min biologiska klocka inte ens börjat existera i mig ännu, och när den väl börjat ticka kanske man vet mer. Eller inte alls.

Jag har min kattbebis sålänge. :) It works for me.


Bild går att köpa här.


koreografitävling!



www.dansisydost.se

Det finns så många duktiga elever här, och jag hoppas verkligen ni tar chansen och anmäler er till detta! Här får ni en chans att visa upp era kreativa sidor! Ta vara på allt ni lärt er eller gå helt emot det. Jag har ingen aning om vad man vinner, men äran skulle väl inte sitta fel heller?

en dag med granny





Jag hängde lite med farmor idag. Det börjar bli lite tradition på det såhär i fylla år tider! Jag fick välja en ny berlock till mitt armband, och det fick bli fina kvinnotecknet. Här i Växjö är det alltid så utplockat bland berlockerna tycker jag, och kvar ligger en massa fula med Kalle Ankamotiv. Vem köper dem? Jag undrar verkligen hur människor som köper en ful disneyfigur för typ 300 spänn ser ut. Galet!

Fick dessutom en ny ansiktsrengöring från Body Shop. Någon som vet om den är bra? Oavsett så känns det lite bra i hjärtat att det är från Body Shop. Jag gillar snälla butiker med omtanke om miljö och människor. :) Vi hann också med thaimat och fika såklart, rulli rulli! Det är bra med en grannyday ibland!

min cyklist




Han ser riktigt proffsig ut, iallafall för att vara nybörjare! :) Inte varje dag the hippetihopper har på sig cykelbyxor med "blöja" och tight cykeltröja! Fin! ♥

tusen och en natt


Vackra Emelie


Thoose iceblue eyes could kill me darlin'


Flygande mattan är snäppet överbelastad, men Alladin klagar inte


Behind the scene


En goofy persisk prins


Och prinsessan av Arabien herself

Här har vi lite av bilderna som togs under kickoffen i lördags. Vi körde på orientaliskt tema i år. Visst är vi fina? Det blir roligt att se när de kommer upp i fiket på Kulturama! Jag var på stan tidigare idag förresten, och herregud vad det kryllar av skolbarn. Alla ska gå och fika/äta såhär efter skolstarten. Höstterminen, it´s ooon!

workout

Det blev visst en långdag på peppen idag. Martin var ju ute med pappa och syster på racercykel. De körde runt tre mil eller så och jag tror inte att Martin någonsin trodde att han skulle göra något sådant när han växte upp som tuffinglatino! :) Saker och ting förändras haha. Efteråt hängde istället jag på pappa och syster på en kortade löprunda. Skönt men jag behöver verkligen träna upp den där sega kondititonen. Belöningen var iallafall jättegod mat, så det var värt det!

Well, även om kroppen helst skulle vilja bli av med alla alkoholrester och slippa fysisk påfrestning så var det skönt. Jag har bilder på Martin i cykelmundering, men dem får ni se en annan dag! :)


icanhazcheesburger

tack för igår emma!















Hon lyckades knåpa ihop en grym fest med alla ingredienser som gör det bra. God mat, ett band som spelade, discokula, fri bar, härliga människor och nattamat! Toppen måste vara när OnStage drog tre nummer ur repetoaren framåt natten. Ingen var speciellt stabil på fötterna haha! Jag lyckades faktiskt vakna hyfsat pigg idag, och det är viktigt, för snart ska vi ge oss av till peppen. Martin ska cykla med pappa (racercykel - inget meseri) och sedan ska vi alla ut och springa tydligen. Jag verkar inte komma undan. Hmm.


hemma efter kick off

Jag är helt slut i huvudet! Jag tror det blev lite dåligt med syre i slutet av dagen när typ alla höstens lärare och vikarier har haft kick off idag. Det roligaste var att få avsluta med fotografering. I år blev det orientaiskt tema så alla var vackra persiska pinsessor och prinsar! Tyvärr glömde jag helt bort att ta lite bilder så ni får vänta lite med att se resultatet.

Nu måste jag hinna med en minipowernap och en dusch! Ikväll blir det 20-årsfest för Emma! Hurra!


bild hittad här.

free weezy



Ouff! Jag såg en galet fet bild hos den här killen idag och jag blev galet kär i denna tröjan! Fast jag vill ha den som ett linne. Surfade runt lite och hittade någon mysko amerikansk sida som sålde den. Men i bara storlek XS, jag tror den är snyggare i lite lösare passform. Och dessutom är jag rädd för att handla från mysko amerikanska sidor. :( What to do?? Jag får gå till typ Gina Tricot och be dem köpa in en sån här! :D Haha, det skulle jag vilja se dem sälja..

gammalt för dig, nytt för mig



Idag trillade dessa två t-shirtsen in genom brevlådan! Jag köpte dem via den här tjejens bloppis och jag är jättenöjd! De blir awesome att dansa i. Och hörrni? Länge leve återvinning! Don´t you think?



Och såhär fint har jag det i mina fönster nuförtiden. Tack syskon för presentkort på blommor och krukor. Det är annars galet dyrt! Men mamma har köpt näring och grejer till mig nu i förebyggande syfte, jag har en tendens att plåga mina växter till döds. Ops. Plus att jag har lovat att skriva in i min almanacka varje vecka att jag ska vattna. Sure thang!

det blir en bra dag idag!

Oh det är så himla härligt när man vaknar och känner att man har fullt upp av energi! Jag tror det gjorde susen att ta ett bad igår kväll och sedan gå och lägga mig tidigt. Och vem skulle inte vilja ha en sambo som pussar hejdå på morgonen, och sedan en trött och gosig katt som vill ligga nära. Det gäller att ta tillvara på sådant. Och det är lite spännande att det precis trillade in en flygbiljett tur och retur till Stockholm i mejlboxen. Jag gissar att det är inför Kropp och själkonventet jag ska på. Kul!

Idag ska jag koreografera lite åt OnStage, åka med min lilla mamma och köpa nya krukor och växter, gå ner på stan och göra lite ärenden och såklart njuta av att det faktiskt är fredag!

Vad har ni för planer för dagen?




tatueringsbloggar

Jag blir så sugen på att skaffa ännu en tatuering när jag kikar in på olika tatueringsbloggar. Det stämmer verkligen, det där med att har man väl skaffat en så får man inte nog. Sofia har ju till och med ritat en till mig, efter mina önskemål. Jag ska bara våga göra den, (stor tatuering på smärtsamt ställe, aj!) och dessutom spara ihop pengarna. Så vi får väl se. Jag ser framför mig hur det kommer se ut på ålderdomshemmet när min generation har gått och åldrats. Haha. Spejsade tanter. :)

Vill ni också kika runt lite så bör ni surfa in här till exempel. Eller kolla in tatueringsmässan 25-26 september här i Växjö.


bakom bläcket


booze & tattoos

cosy mosy

Jag hade tänkt planera lite nu inför klasserna i höst, men sedan ångrade jag mig. Jag har faktiskt inte premiärinvigt vårt badkar ännu! Shame on me bara att jag inte har något badskum hemma, men det får gå ändå. Och det kommer bli så mycket lättare att göra det jag ska efteråt utan att behöva tycka att jag känner mig äcklig och duschredo. Don´t you agree? Anyways, dags att krypa ner i plurret!


Allt som behövs - levande ljus, en bra bok och en nyfiken katt.

hösten är i krokarna

Men än så länge ser det kallare ut än vad det egentligen är. Jag skulle inte tacka nej till riktig skön sensommar fram till septembernånting. Men hey, hösten är ganska mysig så om den har bestämt sig för att komma - go for it. Jag är inte den som är den. Hur ska ni tackla hösten? Är det big time nystart som gäller? Eller köra på som vanligt fast ändå lite bättre - det är ju ännu en ny höst?

Jag är helt på att rivstarta allting, bara köra igång! Jag har fått min nystart redan, jag har börjat om i en ny bostad och känner mig verkligen taggad efter mig galet långa semester. Jag har inte haft speciellt mycket för mig i sommar, vilket känns perfekt. Jag har inte orkat planera in en massa och åka överallt. Så nu - ge mig lite att bita i! Det är schemalagt 17 klasser på mig i höst, och jag har precis fått till ett möte som gör att jag antagligen kommer få fullt upp med projektarbeten as well. Bring it on!

Sedan slipper jag ju jobba helger detta året, så jag har också planer på att sakta men säkert inreda mitt hem som jag vill ha det, hinna med att faktiskt umgås med alla härliga människor, mysa en hel del i soffan under en filt utan dåligt samvete och ta ett bad när kroppen skriker efter det. Yummie.


Hittade bilden hos den här tjejen. Oh jag vill ha sådär fina brädor på väggen. Tips på var man kan hitta det? (By the way - torskar jag inredningsbloggar nuförtiden? Ja det gör jag. Give  me a fancy home, will you darling?)

hello honeypies


bilden går att köpa här

Yes I am. Men ooh det är spännande grejer på TVn ikväll mina damer och herrar. Jag har en thing för Fast and the Furiousfilmerna. Och på sexan började precis Tokyo Drift. Det är ju skitlöjligt med trimmande bilar och tuffa pojkar, men något gör att jag också vill brumma runt på de där gatorna. Roawrr. Och inte glömma! Det är ju So you think you can dance idag också, och två pers åker ut. Gah - can´t wait!

Så nu lämnar jag er. With love.

back in the days

Jag har fått lite förhöstdepp tror jag. Iallafall för dagen. Ni vet när plötligt inser allt som ska göras, allt som kostar och allt man har förträngt lite kravlar sig upp och säger hej! Jag fick lite ont i magen när jag kom att tänka på att denna månadens räkningar kommer hamna runt 10 000-lappen tack vare alla kostnader som tillkommer för den gamla lägenheten - och för den nya då såklart. Och så sved det till lite att Martin inte har ett extrajobb inför hösten ännu. Och att jag har lite papper här hemma som jag borde skickat iväg för länge sedan, men som jag inte gjort. Och ja pappa, jag ska verkligen kika på det här med A-kassa snart.

Okej. Allting ordnar sig, det gör det ju alltid. Men Sanna och jag konstaterade när vi tog en promenix runt sjön nyss att det fan inte är lätt att bli vuxen! Så det är skönt att få åka hem till sina föräldrar ibland och bli bjuden på mat. (Ja det är en hint om att det var längesedan man fick komma hem till peppen och äta mumsig stek.)


Här var man en fispropp på 17 år, utan dagens bekymmer.

i wanna get ikead

Booh jag fick ringa lite samtal idag, en hel del faktiskt. Eftersom det var audition i söndags var det dags att låta alla veta ifall de kom med eller inte. Vissa blev väldigt glada, andra blev det inte. Det är inte alltid roligt men det blir säkert bra till hösten. Nu har jag fått ihop en hel drös med OnStageare, iallafall så många som vi kommer få plats i salen. Men känner jag dem rätt så lär det bli en hel del trångt ändå, hehe. Och hiphop prep kommer också bli en bra grupp, inte lika stor dock. Men jag är nöjd. :)

Men sedan åkte jag iallafall till IKEA en sväng. Gosh det kliar i fingrarna när jag ser allt! Jag vill ha! Men vi måste nog vänta tills lönen kommit. Det blev lite smågrejer iallafall. (Tills dess - blocket!)




street star dance studio



Mmm, det är ju fan att allt roligt hamnar i huvudstaden hela tiden. Men, det hindrar ju inte oss som bor utanför att åka dit och hälsa på lite ibland! Så bor du i Stockholm eller har vägarna förbi nästa vecka - kika in på Street Stars nya dansstudio där de har Öppet Hus med prova på! Grrrreat!

Och är du precis som jag här i Växjö och svirar, skynda dig att anmäla dig till höstens kurser på www.medborgarskolan.se! Det finns jättemycket roligt att välja på!

woschi woschi jag är trött!

Det var en lång dag idag! Men rolig! Jag är väldigt nöjd, det känns bra att det kom lite nya ansikten till auditionsen (eh, märkligt med svensk böjning på engelska ord..) Shame on you som inte var där, ni missade något roligt! Jag har päst över i soffan nu, känns jäkligt gött med mjukt underlag under rumpan. Snart dags för duschen, så ha det fint!


öppet hus öppet för alla!

Idag mellan klockan 10 och 18 så händer det grejer hela iden på Kulturama. Kolla in schemat och hitta något ni gillar! Om ni redan har koll på vad ni vill dansa, testa att gå på audition (som ni kan läsa om här). Eller bara kom dit och häng lite med oss. :) Det börjar iallafall bli dags att göra mig iordning nu, så vi ses!

kärlek.


att hitta den rätta tonen i en koreografi

Det kan ta evigheter att lista ut hur koreografin egentligen ska se ut. När jag hittar en låt som jag verkligen gillar, som lockar fram en massa ideér till koreografier så lägger jag den i en speciell mapp. Och sedan kan jag inte riktigt sluta tänka på den förrän jag faktiskt får ut de där stegen som trängs i min hjärna. Ut med dem, få dem på papper, låta någon annan hjärna komma ihåg den ordentligt åt mig.

Men när man väl tänker att nu, nu jäklar ska jag sätta igång med den där låten, då kan det ta ett långt tag innan hjärnan fattar vad den egentligen vill göra med den. Man har grundidén, men man behöver liksom stegen som får koreografin att anta känslan som man ville fånga från början. Och jag har inte listat ut hur jag ska göra för att förkorta tiden mellan perfekt idé, till vagt mummel i hjärnan, till den perfekta koreografin.

Oavsett vad, såhär ser schemat ut för morgondagens Öppet Hus! Kom kom kom!


möhippa!

Jag står och väntar på att det ska komma en massa glada damer till Kulturama som ska dansa Bollywood på möhippan! Första riktiga klassen under höstterminen för min del. Hoppas jag inte glömt hur man undervisar, haha! Nejdå, det blir nog roligt. Jag vill också gå på en möhippa snart, har aldrig gjort det.

Update:
Done! Det gick jättebra och alla var glada och trevliga! Bruden hade en fin bollywoodoutfit på sig och klarade sig riktigt bra för att vara nybörjare. Tur det, det är aldrig roligt om huvudpersonen verkar helt bortkollrad! :) Nu längtar jag verkligen tills terminen sätter igång, jag har saknat att undervisa under sommaren. Så missa inte öppet hus imorgon också, kom och testa mig!


Fina bruden i snygg outfit!

rösta lite vettja :)

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


välkommen hem, herr diskmaskin!





Någon gillade diskmaskinståhejet. Bubbelplast blev en mysig grotta och att bli diskad kanske inte vore så fel? Nu står den iallafall i vårt kök! Den är i rostfritt stål och är väldigt stilig. Ja, jag älskar vår diskmaskin. Ni kommer inte förstå mig förräns ni själva inser lyckan att äga en! Tack föräldrar och svärföräldrar! ♥

Annars då? Jo huvudvärk till följd av konstigt väder. Men glada miner ändå! :D Ska koreografera lite grann och mest bara jobba undan lite. Det blir bra det. Missa inte Öppet Hus och Audition nu på söndag! Jag vill se så många ansikten som möjligt där, kända såväl som okända. :)

imagine a world without war


we♥it

Nu är det lugnt i lägenheten igen, haha. Martins och min familj fick träffas för första gången och äta god mat. Pajen var god, testa den! Jag fick lite presentkort och andra bra grejer. Det bästa är nog att vi fick en diskmaskin! Jag längtar! Diska är fan inte roligt helt enkelt, och speciellt inte när man har lite olika hög disktolerans. Akta er för det! Hitta en sambo som är nojigare för ett stökigt kök än du! :)

Heey, ni vet väl om att det är Öppet Hus på Kulturama på söndag? Mellan klockan 10 och 15 är det fritt fram att gratis testa på alla klasser vi har. Kom och testa ifall dans är något för dig, eller kanske bara för att dansa av dig lite!

paj paj paj!





Åhh jag vill ha nu! Men de är tills ikväll, då kommer min och Martins familj hit för att fira mig lite. Får väl hålla mig tills dess helt enkelt. Har ingen aning om den är god eller inte, hittade den här. Jag har faktiskt varit duktig hela dagen, varit hos veterinären med Charles, handlat, övervakat snubben som bytt vårt handfat och bakat. Helo okej med bloggpaus då. Helt klart. :) Men bara en kort en, måste fortsätta med matlagning, dusch, koreografering och städning. Pjuh.

en jobbdag i oskarshamn

Det blev lite ändrade planer idag, det visade sig att jag skulle på en medarbetardag i Oskarshamn med Medborgarskolan. Hupp hupp! Det var kanske inte jättemycket av det som sas som egentligen rörde mig, men why not, det är alltid intressant att se hur arbetet ser ut inifrån! Plus att jag också fick en fin uppstartspresent" med goda marmelader och annat plus en massa god mat och fika. Inte så illa pinkat!

Hur har er dag sett ut? :)


jag är tjugoen år gammal nu!

Happi Elin! Jag har haft en fin födelsedag, fick frukost på sängen vid fem på morgonen av Martin. Blev sedan hämtad av pappa - bjuden på både lunch och fika. Yummie! Och ikväll bjöd Martin mig på bio och guess what, McDonalds haha! På torsdag kommer familj och sådär så då får jag väl något paket iallafall. :) Jo just det, jag fick semlebullar när pappa kom förbi en sväng nyss, så en sak av min drömönskelista! :D Mums!


Hade inga bilder från dagen tyvärr. Men gissa vad jag fick av den här badsugne kissen? Jepp. Kiss i sängen. Igen. En kattunge i trotsåldern? Yes, I got it!

en liten del av lägenheten





Såhär ser vardagsrummet och toaletten ut! Som det är nu iallafall. Det är mycket småpill kvar att göra för att det faktiskt ska bli riktigt fint. Men jag älskar iallafall att det är ett fönster inne på toan. Det blir ett skönt ljus! (Även om man står mitt i fönstret och duschar... Martin har bekräftat att man syns en hel del..) Well, vi får väl se om jag har råd att ha det hem jag ser i huvudet! Lite i taget, lite i taget.

jag fyller år imorgon, och om man fick drömma...




summercamps



Det händer mycket kul i dansvärlden nästa vecka. Inte bara balettintensiven på Kulturama som jag skrev om innan. Bounce har sitt summercamp denna veckan. Jag kikade in på deras hemsida och såg att det i princip var helt fullt! Alla vill dansa för veteranerna innan de slutar helt gissar jag. Men vill man inte dansa för dem så har vi ju min favorit Cherie Hampton! Hon har sitt summercamp i Örebro för den som vill på det hållet. I wish I was there! Men det är dyrt att flytta. Dyrt I tell you!

balettintensiv



Hey! Imorgon börjar Växjös enda balettläger! Från måndag till torsdag så är det styrkepass anpassat för balett, teknikklass, repetoarklass samt stretch och massage. Det finns fortfarande platser kvar. Det är grymma Emelie som håller i det hela, Växjös bästa balettlärare! En chans att testa på ifall balett är din melodi, eller för att få igång kroppen på bästa sätt innan terminen börjar. Missa inte detta!

sleepy sunday

Hur mår ni? Jag har haft en superslapp och skön söndag. För en gångs skull ställde jag inte klockan. Jag tog det lugnt igår så jag vaknade pigg också! Har inte lämnat lägenheten ännu så det får nog bli en cykelrunda för att hämta ut ett paket åt Martin. I need air!


Mjääähähä.

karl oskar dag två

Lite bildregn från idag! Jag gillar mina OnStageare grymt! Det är awesome, kul att alla är sköna typer. Gick jättebra att dansa, sista nu på kvällen hade rolig publik också. Efteråt trillade vi bort till Paulines konsert. Love her voice! Och hennes sköna stil. Tummen upp!

Nu svirar vi om lite snabbt och knallar bort till grannen Caroline. Jiha!


Marcus och Lisa vid scenen.


Amanda och Martin.


I just can't, I just can't, I just can't control my feet!


Bollywood!


Apsköna Pauline.


Pusselipuss!

kom och supporta!

Sedan sist så har jag blivit fjorton liter blåbär rikare, har haft vår första "riktiga" middagsgäst med schysst vinhäng, städat som en galning, festat te att lite och drillat OnStage inför dagens uppträden. Som jag hoppas att ni kommer och kollar på! Klockan 12.45 och 19.30 vid Tegnérströget!

Dags att gå, ska ner till Kulturama, har hängt där varje dag denna veckan. True love story.

inception





Jajjemän, filmen var precis sådär bra som alla sa att den skulle vara! Jag och Martin mötte Johan på väg ner till stan, så vi drog allihop till Spice n' Rice. Jag mådde så galet illa efteråt! Man får en jävvla massa mat, och gott är det så det blir ju inte direkt sluta äta i onödan haha! Anyways, mötte upp Marcus och Josefin från OnStage efteråt och knallade till biosalongen. Gå och se Inception! Helt klart värt det.

Nu blir det bingen (hahah, bingen..) för imorgon ska vi ut i skogen vid 10 och plocka blåbär. YUMMIE.

so you think you can dance

Jag bänkade mig framför TVn som vanligt för att kolla in dansarna denna veckan, och det var ett av det bästa programmet denna säsongen! En massa intressanta nummer. Jag blev nog mest inponerad av Jose och Dominiques breakdancenummer. Jag är inget fan av Jose, egentligen borde han vara ute för länge sedan in my opinion. Men. Idag förändrades min syn på breakdance! Jag blir alltid så utttråkad av att titta på när dansarna gör sina powermoves, det ena efter det andra. De är grymt duktiga, men jag ser tyvärr inte kreativiteten och sammanhanget som man ser i en väl uttänkt koreografi. Men idag! Sådär ska det se ut! Att se tanken bakom stegen är ju fantastiskt mycket bättre än att låtsas vara lite halvt intresserad och wowa när de snurrar på huvudet.

Jag har letat runt på youtube men hittar verkligen inte klippet så jag kunde lägga upp det här. Om någon hittar det så länka gärna! :)


audition



Ja, kom kom kom! Det går till så att den 15 augusti klockan 17-18 så knallar man ner till Kulturama, uppvärmd. Man behöver inte anmäla sig innan, vi tar alla kontaktuppgifter på plats. Sedan lär jag ut en bit av en koreografi, som vi även kommer använda i repetoaren senare. Jag kikar på hur snabbt man kan snappa upp koreografi, hur duktig man är tekniskt men framförallt på performance. Vilken utstrålning man har. Det är såklart bra att ha testat många olika stilar, men har man inte jättemycket erfarenhet så kommer det efterhand.

Och testa även att gå på audition till Hiphop Prep och Jazz Prep. Alla auditions ligger på raken, en timme långa. Hiphopen är vid 15 och jazzen vid 16. Prepklasserna är till för dem som satsar högt, Man måste dansa minst tre gånger i veckan och det är obligatoriskt att även gå kursen Dance Experience.

Kom oavsett ambitionsnivå! Det är grymt bra med lite erfarenhet av auditions i framtiden, plus att man också får en gratis workshop! Det blir också lite lättare att se hur långt man kommit, eller kanske vad som saknas innan man når dit. :D

karl oskar i helgen

Shit, det har varit ett långt sommarlov I tell you. Och till helgen är det Karl Oskar igen. OnStage kommer dansa på en scen vid Tegnérströget klockan 12.45 och 19.30, missa inte det! Men tills dess har vi planerat in en hel del träningar. Det är helt galet hur snabbt man tappar smidighet och styrka! Haha jag tror stackarna kommer få det lite jobbigt. Det blir en hel del snabbyten och jobbiga koreografier, speciellt såhär när alla ändå inte kan vara med under sommaren. Så hey, kom på audition den 15 augusti klockan 17, vi vill bli fler! :)


fullt upp!

Okej, vi har grejer överallt i vår nya fina lägenhet. Sakerna är precis framför fötterna, men man hittar knappt någonting alls. Fast så är det ju också vår fina nya stora lägenhet så det är helt okej! :D Och vi lyckades också kamma hem en ny dubbelsäng via blocket. Så jäkla skönt! Det går bra nu. Charles kutar omkring som en galning i vår jättehall! Tyvärr får ni inga bilder idag, det är lite mörkt för bilder och bättre förutsättningar imorgon. Då är det den stora uppackardagen!

Sov gott! :D

RSS 2.0