slutet av april

Det här med nattbloggning börjar bli min grej, verkar det som. Hur mår ni?
 
Jag har gått all in på min lediga helg, haft en massa roligt. I fredags väntade Soulmates med sköna housebeats och mysig dans, i lördags var det avskedsfest med människor från jobbet. Känns lite som om jag sa lite hej då jag också, trots att det egentligen var Hannes som skulle åka bort. Men jag har inte mer än en och en halv vecka kvar nu. Lite sorgligt är det trots allt, finns en del guldkorn som man lämnar.
 
Men imorgon väntar Valborg! Jag är mitt i jobbveckan så vi satsar på lugnt chill hemma, kommer bli supernice! :)
 
Vad ska ni hitta på imorgon kväll?
 
Men musik i öronen, alltid. Får lite panik över att min telefon börjar bete sig lite knackigt nu dock. Har nog tappat den en gång eller två för mycket nu. Verkar som att sista dyket ner i sås inte direkt gjorde susen. Måste skaffa ny fortare än fortast om ljudet vill lägga av helt!

Nystart!

Jag börjar om!
 
Igår gick jag in till min chef och sa upp mig från Street Food. Två veckor har jag kvar att jobba, sedan bär det av till nytt jobb, nya arbetskamrater och nystart! Jag trivs ihop med väldigt många på jobbet, så främsta anledningen till att jag ville byta jobb är att få loss mer fritid. Tid. Jag älskar att ha tid. Bättre jobbtider och bara 85% är vad som väntar.
 
Det blir roligt det här! Just nu rinner näsan något och jag är allmänt seg i huvudet efter väldigt mycket i kalendern den senaste tiden, men snart så blir det lite vila. Eller ja. En fullspäckad helg med roligheter är väl också en form av vila?
 
Jag kommer sakna Bora massor! Men det blir väldigt mycket niceigare att komma förbi och hälsa på och slippa stå i Centralens stress och hets hela dagarna!

inspo / ljusslinga

 
Jag har ju precis en sån där ljusslinga! Som jag älskar! Jag blir lika glad varje gång jag ser den någonstans i bloggvärlden, lite mer inspiration till hur jag själv ska kunna använda den. Just nu ligger den ledsen och nerpackad utan fungerade glödampor på vinden. Jag vill hitta ett bra användningsområde för den. Ska fundera lite på den.
 
Hur mår ni annars? Jag har haft en spännande dag idag! Men mer om det vid ett annat tillfälle. :) Nu är det definitivt sovdags, så sleep tight and don´t let the bedbugs bite! ♥

spice up your life!

 
Läppstift kan vara en av världens bästa humörhöjare. Varje gång jag känner mig tråkig och grå letar jag fram mitt färgstarkaste läppstift och kör ändå. (Förutom när det vankas hångel, ingen bra grej då!) Hej och hå.
 
Mina favoriter är Sephora - Love Test, Maybelline - Magnetic Coral 373, Maybelline - Red Passion 297, Face Stockholm - Eggplant och alla läppglans hos Victoria's Secret.

hey there, partyanimals!

 
Jag är inte ett dugg festlig av mig ikväll, bilden ljuger lite och är från någon vecka sedan. Men det gör mig inte så mycket, jag har stängningshelg och är ändå ganska seg efter en dag på jobbet!
 
Jag hörde att det äntligen kommit lite vårväder på riktigt nu till Stockholm, och att det varit fint hela dagen! Önskar jag kunde se ut om dagarna, men ni får lova att njuta fullt ut åt mig istället. Blev bjuden på lite skön förfest med häng i kvällssol - måste ju vara ett vårteckan om något!
 
Snart så ska jag också njuta lite mer av solen. Får se lite hur jag spenderar min förmiddag imorron. Om det blir gymmet, långpromenad, glasögonprovning eller att dra sig i sängen återstår att se! :)
 
Sov gott fina! <3
 

Studio Paus

Jag vill tipsa lite. :) Jag tyckte verkligen att Johanna på Studio Paus vid Karlaplan var grym. Söt tjej som berättade om salongen och pratade på glatt. Nu är jag inget terapeutproffs men jag tyckte hon var kunnig och proffesionell.
 
Jag bad om en riktigt storstädning och fick en skön mask, portömmning och gudomlig massage. Och så fick jag någon slags syrapeeling som skulle få gamla hudceller att lyfta upp och släppa. Kliade en del men det kändes att den rengjorde på djupet. Känner mig helt mjuk och fräsch. Jag borde verkligen lägga lite mer cash på sånt här än vad jag gör! :)
 
Två glada tjejer i najsiga tofflor.
 
Asfina kimonos! Tydlign inköpta i Bankok, så de blir svåra att hitta.
 
Grus.

Icha Icha

Det blev en riktigt grym torsdag idag!
 
Efter en amaazzzing ansiktsbehandling så ville vi lyxa til det lite exta så vi gick och lunchade på Icha Icha i Moodgallerian, hur gott som helst! Lite rawfoodinspirerat och inte alls dyrt heller. Jag mumsade i mig en teryakikyckling med ris som satt där den skulle. Rekomenderas varmt!
 
 
 
Jag passade på att shoppa lite smått också. Köpte världens finaste ryggsäck på Monki, fullt med fina teckande djur. Jag har sökt till högskolan och vill gå med den på ryggen som en stolt tupp på min första dag i skolan! Om jag kommer in vill säga. :) Annars får jag ha det till träningen eller nåt istället, haha! Det fick bli ett par örhängen på Indiska också, passar fint in i min pilsamling.
 
Sedan åkte vi tillbaka till St Eriksplan och tog ett glas mousserande på Grappa. Vardagslyx! :D Nu har vi precis mumsat i oss en varm banan med choklad och tänkte hugga in på popcornskålen framför en film. Låter asgött i mina öron. :)
 
 

Thursday luxury

Tror ni jag var ute och gick imorse? Nej. Det lät mysigare att ligga kvar och dra mig i sängen till ljudet av regnsmatter mot fönsterrutan än att ge sig ut i det. Men lika glad för det är jag, trots min dåliga karaktär. Hehe!
 
Nu ska jag iallafall få njuta av lite lyx. Jag ska snart möta upp Johanna och dra till en salong på Östermalm för ansiktsbehandling och lunch på det. Thursday luxury at it´s best.
 
Tjing så länge!
 
Utsikten från mitt fönster. Igår - när solen värmde våra kinder.

bakvänt och så

Sover ni...?
 
Jag ska precis lägga mig tänkte jag, jag vill upp hyfsat tidigt imorgon för en skön långpromenad. Men jag kanske måste läsa några kapitel också innan jag somnar. Vi får se. Och vi får väl se hur tidigt jag egentigen kommer komma upp. :)
 
Jag har och skaffade mig ett gymkort idag också! Så himla på tiden. Det fick bli på Fitness 24 Seven, samma som Johanna och Rasmus går till (gruppträning oh yeah!). Det är ju öppet dygnet runt så några gånger i veckan ska jag väl ändå kunna pallra mig dit. Lite tråkigt bara att de inte har några gruppträningspass, jag kan behöva en general som skriker lite på mig ibland för att verkligen anstränga mig under träningen. Och prova på nya roliga pass att inspireras av i sin egen träning. Ska leta upp nån nice yoga eller så också, och så ta lite fler dansklasser också. Mys på det!
 
Jaja, jag är igång iallafall. Blir alldeles för pigg bara av att prata om det så nu ska jag sluta, och gå och lägga mig istället. Sov så gott!
 
Ett minne blott. Godaste äggmackan med chilimayo och kryddor serverat på mitt finaste frukostset från Höganäs. Glufsades upp tidigt imorse. :)

charter, sand i rumpan och sliskiga drinkar - mmm!

 
Nya kollektionen inspirerad av och fotad med Beyoncé för H&M släpptes idag. Åh! Vem vill inte ha sommar, semester och sol när man ser de här färgglada bilderna? Och hennes god damn hår! Snyggpoäng på det. Det kliar verkligen i fingrarna. Lite sämre månadslön och en vecka på beachen känns inte alls som en omöjlig tanke just nu.
 
Sista minuten till solen, någon?

If I get a little prettier, can I be your baby?

Jag hade kunnat döda för ett bad ikväll. Men vi har inget badkar här så det fick räcka med en tjock hög nya, glassiga magasin och en stor kopp te istället. (Jag gick loss bland hyllorna på Pressbyrån!) Jag tror jag lämnade hjärnan på jobbet idag, för jag fick springa fram och tillbaka som en liten iller hela kvällen. Glömde först att ta med en påse till mina kläder som ska hem på tvätt, sedan rusa tillbaka till omklädningsrummet för telefonen jag lagt lite fint på skåpet. Och så precis när jag står utanför dörren hemma inser jag att jag glömt mina nycklar och får åka tillbaka för att hitta även dem i en fin hög ovanpå skåpet.
 
Men nu är jag ledig i två dar och ska dels se om det kanske finns en annan möjlighet till jobb och dels ladda upp inför kommande stängningshelg. Varför vara ledig när man ändå är ledig liksom? :)
 

Whatever

 
Ett snabbt hej bara innan jag kilar iväg till jobbet! Det är lite grått och dassigt väder ute idag, så någon som är på någon slags soldans efter jobbet? Jag skulle mer än gärna glida runt i den här skinnjackan i vårsolen, med ett par glajjor på näsan, istället för att kränga på mig tjocka halsuken. Annars är det bud på att boka en solresa snart.
 
Vad ska ni hitta på idag?

i ringarna efter helgens bravader

Hej!
 
Jag har haft fullt upp de senaste dagarna. I fredags var jag ute och åt med några tjejer från jobbet på Hard Rock Café, drack amazing drinkar och fortsatte sedan till Bauer en snabbis för en öl med Andres och hans kompis. I lördags var det dags för kollektivets officiella inflyttningshäng på St Eriksplan! Blev jättelyckat, massa blandade människor och skön stämning. Tanken var att vi skulle ha gått ut men det blev inte riktigt så. Håller tummarna för att inga grannar blev superstörda/superarga. Men oavsett så var det en bra kväll!
 
Sedan satte jobbveckan igång igen. Har lite roliga saker på gång som vi får se vad det för med sig för något. Vi får prata mer om det vid ett senare tillfälle, ;)
 
NU är det nog dags att dra på sig ruskjackan och kila över gatan för att köpa lite snacks. Det vankas filmkväll! :D
 
Några snapshots från senaste veckan.

torsdag elva april

God morgon världen!
 
Vad händer hos er? Sitter ni redan på jobbet? Kanske dags för lie förmiddagskaffe? Eller är ni lediga och sitter ute på en balkong någonstans och njuter av den försiktigt hoppfulla vårsolen? Jag sitter i solfläckarna på golvet och myser i värmen lite innan jag ska hoppa i skorna och glida till jobbet.
 
Lyxade till det med bananpannkakor till frukost idag, så enkelt och så gott! Med lite mango till, mmm!
 
Håret blev förresten mycket ljusare nu, syntes bättre när det hade torkat. Men det är lite trött nu, så jag måste gå loss medd inpackning tror jag. Tja vi får väl se hur det hela slutar. Roligt iallfall hur enkelt det är att förändra sitt utseende!
 
 
Ha en fin dag! Make the best of it!

Mission not so much, but slowly getting there, completed.

Hmm. Jag vet inte säkert om det här med mission platinablond är doomed to fail. Det är definitivt inte det lättaste att bli av med de röda pigmenten i håret efter att ha varit rödtott de senaste åren. Nu har jag blekt det en sisådär fyra gånger kanske, och det skiftar ju fortfarande alldeles för mycket åt gult för min smak. Men nästa steg blir antagligen att gå till frisör, fräscha upp klippningen och se om de kanske kan lägga några slingor eller work their magic på annat sätt.
 
Jag tror iallafall att det blivit lite ljusare efter denna blekningen också, vi får väl se i dagsljuset. Sakta men säkert. En sommar som blond vore ju nice, vill inte ge upp för tidigt och bli brunett utan att ha testat livet som blondin ordentligt. :)
 
Kladdigt värre! Jag och Yoyos toppar fick bada i blekmedel medan resten av hennes hår fick en uppfräschning av ljusbrunt.

god morgon från frukostbordet!

Ååååh dessa nojjor!
 
Jag brukar aldrig stressa upp mig över sjukdomar och liknande, men tro fan att jag inte börjar åka på precis allt. Just idag. Jag tycker att jag har konstigt ont i min armhåla och tänker stilla "Jaha, då har jag kanske fått bröstcancer då. Det kan ju finnas knölar där." Och så har jag ont i gommen, som om det är ett litet sår och "jaha, var det inte så det började när man höll på att utveckla aids?". Helt vansinnigt att ens tänka sådär!
 
Jag har ju faktiskt lyckats få ett frikort inom vården. Kanske kan man komma undan billigt då om man går och gör en rutinundersökning? Eller så skiter jag i allt det där och konsulterar Karin om lite Reiki istället! Det låter faktiskt inte alls fel.
 
 
Annars då? Jag ska snart springa ner och lämna in ett par skor på omklackning innan jag går till jobbet. Jag ska ut och äta med några tjejer från jobbet på fredag och vill gå all in med klackar och klänning. Hur ofta får jag tillfälle till det liksom? Sedan väntar bara jobb hela dagen. Måste förbi och handla efter jobbet också och göra något åt mitt gula (guld) hår.
 
Hoppas ni får en fin dag! :)

what a day, what a day.

 
Soulfull, calm. Fantastisk röst. I think I need a cup of tea.
 
 
 

Sov gott på er. Jag kommer sova gott efter en lång, seg dag på jobbet. Men först ska jag söka ett nytt jobb. Hörs imorgon!
 

morgonrutiner

Paradox! Jag älskar att gå upp tidigt och ha massor med tid på mig att göra mig iordning, men jag kan bara inte vakna på morgonen! Vi har morgonsol i lägenheten, vilket gör det lite skönare att stiga upp iallafall. Såhär kan en vanlig morgon se ut hos mig:
 
 
♥ Upp och hoppa in i duschen. Absolut måste smöjra in mig med någon skön hudkräm efteråt. Tvättar ansiktet med världens bästa Aleppotvål, i princip bara olivolja och lagerbladsolja. Naturligt är bäst! Min plan är att bitvis byta ut alla mina produkter mot naturliga och ekologiska varianter. Men jag är kräsen också, vill bara ha det bästa. Jag hoppas på att det ska komma en naturlig variant på BB cream snart, för jag gillar ideén med tonad dagcreme.
 
♥ Getting dresed for success. Inför jobbet är det väl mest nåt skönt och enkelt, när jag ska iväg och hitta på något annat kul lägger jag mer tid på att välja ut och styla. Kläder är kul!
 
♥ Sminkar mig. Tar oftast ganska god tid på mig, jag gillar att pilla och vara noggrann. Försöker variera sminkningen lite för att det ska kännas roligare. Tyvärr får jag inte gå bananaz på jobbet så det brukar bli någon liten extra prick kring ögonen eller så.
 
♥ Frulleeee-tiiime! Jag älskar att ha typ en timme, en och en halv på mig att käka. Och jag vill ha allt! Kokta ägg, mackor, yoghurt med müsli, frukt och te. Definitivt det bästa målet på dagen. Etersom jag äter så mycket på jobbet som jag gör så är det också nice att lägga lite fokus på det målet som jag faktiskt alltid äter hemma.
 
Hur ser en morgon ut hos er?

dagens detaljer

Jag har haft en ledig dag efter min öppninghelg. Passade på att åka och kika lite i affärerna på Biblioteksgatan, lite fint ska det ju vara! :) & other stories har precis öppnat och hade mycket fina grejer, kom därifrån med ett läppcerat från L:A Bruket. Himmelskt! (Och dyrt, men det låtsas jag inte om.) Hann också med att föra ett argt samtal med en kvinna från Radiotjänst när jag gick omkring och kikade där inne. Jag hatar dem. Aldrig att jag kommer betala någon TV-avgift för en TV som inte ens är min och jag aldrig tittar på, eller för en dator med internet när jag inte ens vet hur man streamar! Usch! Bättre att de väver in avgifterna i skatten så de där stackars jävlarna slipper sitta och jaga varenda svensk, och jag slipper hata någon himla kvinna som nöjt har hittat ett offer.
 
Jaja. Johanna kom tillbaka från Göteborg idag också, och hämtade hem Morris dessutom. Så nu är kollektivet komplett igen! :)
 
Fick fina trosor i present av Johanna, och så fick min fina kuvertväska från LA vara ute och lufta sig lite! :)

No Meat Monday

Jag hängde lite med Rosanna igår efter jobbet, och hon upplyste mig om fenomenet med No Meat Monday. Aldrig hört om tidigare, men jag tyckte det lät som en bra grej! Elaine brukade kalla mig för köttis tidigare för att hon tyckte jag åt så mycket kött, men jag har tonat ner det där en hel del nu faktiskt. Så nu är planen att köra på vegetariskt varje måndag!
 
Enligt ryktesvägen kör tydligen Grimslövs Folkhögskola på köttfria måndagar, och har sparat in närmre 10 000 kr i månaden på detta! Hur bra är inte det? För min del är det väl kanske inte direkt någon ekonomisk vinning som är främsta anledningen. Men ur hälsosynpunkt och ur miljöaspekten är det definitivt något som ger vinst.
 
Jag och Johanna passade på att laga till en trerätters på temat, mycket nöjd med resultatet!
 
Vitlöksstekta champinjoner med röra av avocado, feta, tomat och purjolök till förrätt, vegopaj till huvudrätt och så glass med bär till efterrätten. Johanna fixar stämningsmusiken och ljusen fick så otända eftersom vi slarvat bort tändstickorna. :)

Stoppa REVA

Jag hittar inte ord för det här. Landet jag är uppväxt i håller på att förvandlas till något jag aldrig kommer vilja stå för.
 
Här hittar ni massor att läsa om Reva projektet och här är det öppna brevet Jonas Hassen Khemiri skrev till Beatrice Ask.
 

Jag får prestationsångest av rubriker

God kväll fina!
 
Hoppas att ni har en skön lördagskväll,oavsett om ni är ute och dricker skumpa eller sitter med tekoppen i soffan. Jag tog en avslappnad kväll för mig själv idag. Passade bra in med tanke på att Johanna är i Göteborg över helgen och Rasmus hade spelning i Örebro = alonetime! Jag funderade på att springa bort till Nalen för en soulspelning, men jag fick stå över det.
 
Jag har förutom att läsa ifatt mig på ett gäng bloggar även haft lite hemmaspa, vilket har resulterat i halvfärgade ögonbryn med fläckar där färgen inte tog, babylena kinder efter ansiktsmasken och mjukt doftande hår. Känns riktigt bra! Och så promenixade jag hem från jobbet idag också! Så sjukt gött att det funkar nowadays, älskar det! Får se om jag köper ett månadskort när det är dags sen, eller om det kanske räcker med remsa och cykel. :)
 
Jaja, här sitter jag och kallpratar. Men vi hörs. :)
 
Ni får en liten sneakpeak på ena hörnet av mitt fönster så länge. På Buddah som jag råkade halshugga i flytten, på en av alla mina drömfångare och på den finaste burken jag äger. Hittad på loppis och hem åt min pendel.

A half-read book is like a half-finished love affair.

Åh jag är sådär lite rusig i huvudet!
 
Jag kom precis hem från bion med Rasmus och Helene, vi såg Cloud Atlas på filmstaden vid Medis. Väldigt random men väldigt bra! Jag vill redan se den en gång till så man kan fundera en gång extra. Det är massor av filmer jag vill se en gång till just nu. Som till exempel Life of Pi och Django. Måste hustla någon till att ladda ner. Och pusha på så att det där paret i hushållet ser till att koppla in TVn så det går att titta på den! :)
 
Annars har jag varit bakis idag. Jag och miss Yoyo drog ut igår och gjorde Stureplan big time. Gick mycket bättre denna gången, sist vi var där gick jag hem gråtandes för att någon snubbe var ovanligt oförskämd. Jag är definitivt alldeles för naiv och snäll på krogen, no doubt. Men igår hade vi grymt roligt! Vi hann med att kirra ett provjobb åt mig, stänga fyra ställen och shota tequila. Somnade efter sex nångång i morse och har väl mest käkat bakispizza och hängt med sköningar idag. Life is good.
 
Imorgon startar öppningshelgen för min del. Bring it on baby.
 
 
Gå och se den här! Jätteskum trailer som känns som ett enda stort hopplock av olika filmer, men de binder ihop delarna snyggt. :)

en solig onsdag i april

NU har jag äntligen lite ro att sätta mig ner framför datorn en stund!
 
Flytten har gått jättebra och jag älskar mitt nya hem! Mamma och pappa kom upp och hjälpte till med flyttandet, och tack vare dem fick vi också iordning väldigt mycket på kort tid. Nu är det mestadels lite småfix kvar att ordna med, de roliga smådetaljerna! Det tar jag allt eftersom att jag har tid tänkte jag. Jag ska ta lite bilder och visa er senare!
 
Mitt i allt flyttbestyr har jag också hunnit med att undersöka det lokala ölhaket (mycket lovande), gått på battles och tapdanceshower (wow!), fikat med fina vänner, tagit workshops och undersökt mataffärens ekologiska utbud.
 
So far - looking good GREAT!
 
 
Nu väntar bara utforskning av grannarna här omkring; tatueringsstudion, kaffebaren, restaurangerna, shoppingstråken. Livet i stan kommer bli farligt farligt, men härligt härligt!

RSS 2.0