jag är tillbaka!

Shiet vad trött jag har varit idag! Vi kom inte hem förrän runt tolv halv ett igår. Och då hade vi hängt på Kulturama sedan ett och dansat. Det var med andra ord lite sletet att ha tre klasser idag. Men nu är det över och jag blev trots allt lite piggare för varje minut som gick. Man skärper liksom till sig. Fast hur mycket piggare jag än blir så lyckas jag inte bena ut det jag har i huvudet. Mina genomgångar måste vara de mest förvirrade någonsin. Jesuses. Danslivet är inte lätt, haha!

Men snart blir det tacos hemma på peppen! Riktigt gott, och det kunde ju inte passat bättre än nu. Plånboken ekar. Jag måste förbereda mig lite för ett möte imorgon också, tur att man har en kunnig pappa som vill ens bästa! Vad skulle man göra utan andras erfarenheter?

Kulturnatten blev för övrigt lite halvbra, men vi hade roligt ändå! Här kommer ett bildregn!


Martin hade sin hiphopklass mellan rep och uppvisning


Snygga Emma och Johanna dansade till Diamonds are a girls best friend


Gos!


Issa dansade till Release!

kulturnatten

Nu är det redan igång! Vi har redan hunnit köra första showen av tre, men blogg.se ville inte funka tidigare idag. Men kom och kika på de två sista! De är vid klockan 19 och 20.30. Och det är dessutom gratis prova-på, så det finns alltid något man kan göra. Ses då!


mitt hår!

Jag har ju helt glömt bort att visa hur mitt hår blev efter klippningen! Rosanna bad ju faktiskt om een bild. :) Och det blev mycket klippt! Jag hade ju jättelångt hår innan. Men ibland behöver man bli av med gammalt! På bilden är det plattat.


update

Hej gott folk! Igår hade jag ingen tid alls över för bloggen tyvärr, jag hade fullt upp med att kolla upp avtal, planera, undervisa och festa! Igår hade nämligen min kusin dragit ihop en fest ute i Kvenneberga. Allt var jätteorganiserat och det bjöds på tacobuffé och till efterrätt blev det dessertbuffé! Hur gott som helst! Mina kusiner spelar också i bandet Purple Ace så det blev livemusik hela kvällen. Jättetrevligt!


En del av dessertbuffén! Det var Amandas projektarbete, och det var galet gott!




Det var mycket folk, och bugg verkade vara "da shit"

paparazzi


Martin smygfotar när jag sover.

Tjoho sunshines! Har ni haft storm inatt? Här i Växjö tycker jag inte det var så  farligt, och det inte härjade som värst när jag sov som en stock. Idag ska jag äntligen klippa mig! Det var säkert ett år sedan sist. :P Jag gillar egetnligen inte att klippa mig, det blir aldrig som jag tänkt, och jag kommer alltid därifrån likadan eftersom frisörerna aldrig vågar göra något. Bah! Vi får väl se hur det blir idag.

Dessutom blir det en massa träning med OnStage. Vi komer dansa tre gånger under Kulturanatten, så passa på! Det kommer vara på Kulturama kl 18, 19 och 20.30. Och därimellan så är det andra uppträden och prova-på. Kul! Efter träningen blir det att jobba. Jag har en ny grupp idag, dansmix för småknattar på 9-12 år. Det blir lite spännande. Vi får väl se hur det går!

swimming with sharks

När jag badar blir jag extremt nojjig och tror att det finns hajar som kan lukta sig till mitt tåsvett på minst 7 kilometers avstånd och vill komma och äta upp mig. Detta gäller även när jag badar i Helgasjön, vår egna lilla insjö. Men det händer att jag skärper mig och fattar att det inte kan vara så, då tror jag bara att det finns minst lika illasinnade gäddor som lurar efter mig i det grumliga vattnet. Människan är inte byggd för att plaska omkring i vatten! Njet!

Tänk er själva, man är på semester i något härligt semesterparadis. Man har gått till en lokal turistlurare och köpt en snorkel och cyklop. Och så vill man titta på sanden under allt vatten. Tänk er att man vänder sig ut mot havet, med ryggen mot stranden. Man ser inga människor som badar längre ut - istället tror man att man ser en stor feting vithaj som kommer simmande in mot stranden som en stor skugga. Och så börjar man andas lite snabbare, vilket man med snorkel hör extra väl själv. Så man blir lite lätt panikslagen och bestämmer sig för att man nog har badat färdigt för idag. Det har hänt mig galet många gånger!

Så, jag tänker såhär. Visst borde jag nångång i mitt liv åka till Sydafrikas kust för att åka på hajsafari? Pluppas ner i en stålbur och hissas ner i vattnet och face my deamon - the big white shark! Man ska ju möta sina rädslor? Jag tror det skulle vara nyttigt, inte bara för att jag skulle vara förbannat modig. Jag som människa borde också möta min överman. I vattnet har jag inget att komma med, i vattnet är hajen kung. Människan kan ta sig i röven när det kommer till den magiska undervattensvärlden, och det vore bra för människans storhetsvansinne. Tror jag.

Vilka rädslor tampas ni med?


årets första semla

Äntligen har jag smaskat i min årets första semla. För att vara mig har det blivit väldigt sent. Jag älskar semlor! Tyvärr är ju de man köper aldrig lika goda som de man bakar själv, och inget konditori verkar ju fatta hur mandelmassan ska vara. Men what the heck! :D Det var jättetrevligt att få träffa Elin idag, det är så sällan jag får tummen ur röven att träffa alla finisar. Och sedan har jag ju avverkat två möten, båda gick bra och jag fick ideér till mina klasser och sådär. Awesome!



Nu: årets första modernklass! Kul vårre! Hur jag ska ta mig hem i snöstormen efteråt är ett senare problem, hrrmm.

fullspäckad dag

Det snöar hur mycket som helst ute! Jag fick en mindre chock när jag tittade ut idag. Det är väldigt fint men jag vill verkligen inte att det ska ligga kvar mycket längre till! Jag vill ha vår! Värme och grönt övöerallt. Åh.

Men idag har jag mycket på schemat. Så jag hinner väl inte fundera så mycket över det, förutom att jag måste bylsa på mig en massa när jag ska ta mig mellan platser. :P

♥ Först och främst ska jag träffa Elin på stan för en fika!
♥ Därefter måsta jag planera lite inför min jazz idag
♥ Jazz möte med alla lärare som undervisar jazz
♥ Lärarmöte om den nya terminen
♥ Dansa modernt
♥ Hem och planera torsdagsklasserna

Hoppas ni får en bra dag!


projektarbete för gymnasium och högskola


en vanlig dag på Kulturama





Sånt här gör vi en vanlig dag på Kulturama! Väggen blev klar! Eller iallafall småpillet med strecken på tegelväggen. Det blev fint tycker jag! Sen ska det antagligen tillkomma något mer, men vi är ett moment närmre det färdiga resultatet! Vi hade träning med OnStage idag också. På lördag är det ju Kulturnatten här, och vi kommer uppträda tre gånger! Så det var till att få ihop ett hållbart program med folk i alla danser så det skulle funka med ombyten och sådär. Skönt att vi är fler nu, innan var man tvungen att vara med i nästan varje nummer för att få ihop en show. Så det blir nog bra. :) Nu är jag en hel del trött... Jag längtar efter att få komma hem, käka och ta en dusch. Och ett fotbad, mina fötter behöver det!

dags att måla!

Hej hopp alla! Har planerat och städat hela förmiddagen, och nu tänkte jag knalla ner till Kulturama för att hjälpa till med att måla om i salarna! Kul med färg, men vill ingen hjälpa till så blir det ju sldrig färdigt. Hmm. Är det ett Växjösyndrom? "Åh vad kul det låter, äntligen händer det något!" Är det sedan någon som hjälper till och faktiskt ser till att det händer saker? Nej. Ytterst sällan. Bah! Men men, jag tycker det är kul att måla iallafall! :D Hörs senare! Tjipp!

keep rollin' rollin' rollin'

Åååhej! Nu har allt dragit igång på riktigt! Hade min jazz och mina två raggaklasser idag. Det är skönt att det har börjat, även om jag inte har några lediga kvällar framöver så gillar jag verkligen att jobba. Och det gick helt okej, fast jazzen var galet förvirrad från mitt håll, men what the heck! Mina elever vet väl redan att jag är allmänt rörig, annat är det med den stackars nya tjejen, hon borde tycka jag var jättekonstig! :D Och snart har man kommit in i rutinerna också, så det rullar på med planering och sådär. Nu i början av terminen tar det alltid längre tid.

Jag hittade lite gamla bilder från min studenttid på facebook, vad kul man hade! Fast jag längtar inte tillbaka, jag förstår inte folk som gnäller och vill göra om det. Hur kul vore det? Same ol', just same ol'! The future is the future!


Pubrundan. Åh sommar! Kanske borde dra igång en egen pubrunda i sommar, med schyssta buddies och pubar med gratis inträde, haha!



seg lördag

Idag är dagen då allt som inte gjorts tidigare behövde göras. Tvätta, städa och sånt you know. Nödvändigt men gud vad trist! Har inte kunnat ha internet heller för det var Martin tvungen att ta med sig när han skulle undervisa idag.  Men vet ni vad! Jag hittade ett erbjudande när jag var och handlade för ett tag sedan. Man skulle köpa fyra sunsilkprodukter och skicka kvittot någonstans eller hur det var, och igår fick jag hem ett presentkort på en skönhetsbehandling! Det känns ganska schysst att få en ansiktbehandling för typ en hundring faktiskt. :D

Egentligen hade jag velat få en klippning, mitt hår ser seriöst ut som ett skatbo! Det är så slitet så det blir en jättetova för minsta lilla. Så jag tänkte att min lilla mamma kunde få en ansiktsbehandling, och sedan betala en klippning åt mig. Men hon ville inte ha nån behandling utan gav mig istället en klippning! Så jag fick både och! Det är tur att man har sin lilla mamma ibland. ♥

Nu måste jag lägga in en ny tvätt och fixa mat!

lite bilder från grease-repen






Kikar man noga så ser man till och med lite svenska kändisar ;) haha!

Åh jag satt precis och kollade genom bilderna från Stockholm. Jättefå! Jag glömde alltid att använda kameran alldeles för ofta. Men det blev iallfall några från Grease, när jag satt och hade lite segt och tråkigt. Men men, några bilder är ju bättre än inga! :)

Så himla skönt att komma hem idag! Det är roligt att vara borta ett tag, men fasen vad skönt det är att vara hemma och kunna fisa hur man vill! Har inte hunnit vara hemma och slappa så mycket bara, så fort jag kom hem så åkte jag till Medborgarskolan för ett möte med chefen. Allt gick bra! Yaay! Efter det hängde jag på Kulturama och planerade lite, hade sedan terminens första klass. Skönt att vara igång igen. Men nu äntligen är jag hemma! Snart sovdags, dröm vackra drömmar. ♥

sista dagen

Idag är min sista dansdag här i Stockholm. Typiskt, igår var det skitkul på klass. Vi gjorde en riktigt "skitig" hiphop, alltså skitig som i bonnig sydstatsbo med bruna tänder. Aproligt! Men det är två klasser kvar idag, bara det inte skiter sig på repet med Grease idag, så Cherie måste stanna kvar = ställa in klass. Men det blir nog roligt idag ändå. Hade tänkt hänga med på hennes rep efter klasserna idag också, inför något nattklubbsgig. Blir roligt, men sent.

Men nu måste jag greja med annat, ska ner och köpa en pendel också. En sådan som man kan fråga en massa, och ens egna energier tillsammans med pendeln har svaren. Eller hur det nu är. Hokuspokus! Men vi hörs antagligen imorgon! Bye bye cutiepie!

onsdagens doings

God morgon! Idag hade jag egentligen tänkt att jag skulle vara på Göta Lejon vid 10, men sen ångrade jag mig och bestämde mig för att gå dit efter lunch nångång. Det är lite segt att sitta där mellan 10 - 18, det är inte så mycket dansande med och när de väl repar dansnummer så markerar de mest. Så jag tänkte passa på att utnyttja att varken Maja eller Adde är hemma, och planera lite inför mina klasser. De börjar direkt efter att jag kommit hem!

Senare ikväll ska det dansas hiphop, äntligen! Det blir först en klass på Marikas, och direkt efter blir det Dance Experience på Balettakademien. Dance Experience verkar kul, det är en klass varje vecka där det kan komma i princip vad som helst. Men jag har för mig att Cherie pratade om att det kanske blir "konstig hiphop". Jag håller tummarna för det, konstigt är bra!

Imorgon är min sista dag här i Stockholm, jag åker hem tidigt på fredag morgon. Jag vill kramas med min sambo!

det stinker från en pissoar

Stockholm! Jag har väldigt svårt att älska Stockholm när jag känner mig trött och hungrig. Då blir det en väldigt ful stad. Alla som sitter i tunnelbanan och stirrar ut genom svarta fönster ser olyckliga och gråa ut. Och då känner man hur stressat allting är. Men när jag är pigg och glad, när det går bra och jag känner mig på topp. Då är det en fin stad. Då ser jag leenden på perrongen och färgglada strumpbyxor lite här och där. Är det så överallt?

Nej det är det inte. Caracas i Venezuela är en ful stad. Hur glad jag än är. Det är bilar överallt och galet. Det är verkligen inte fint någonstans. Inte ens trevliga människor hjälper. Och otrevliga människor hjälper inte heller. Vart vill jag komma egentligen? Jag har inte en aning! :D


Denna låten är mitt soundtrack till Stockholm, den spelas upp i mitt huvud om och om igen när jag åker tuben.

Idag har jag varit "ledig" från Cheriehänget. Så jag hängde med Maja till hennes klass på Balettakademien och kollade vad de gjorde där, sedan drog vi och käkade snajsig lunch på Vapiano. Jag försökte också hitta en butik som sålde pendlar. Den vi till slut hittade var ju såklart stängd nu ända fram till onsdag, så förhoppningsvis hinner jag dit en snabbis på torsdag! Det är min vanliga otur!

Igår dansade jag iallafall commercial jazz (klackjazz) med Cherie på Marikas! Väldigt roligt, och väldigt kvinnligt. Jag hade inga klackar med mig upp som funkade att dansa i bara, lite synd. Funderar på att lägga in lite liknande övningar på någon jazzklass hemma. Kunde vara kul! Resten av veckan blir det antagligen mestadels hiphop. Aaaalriiiight!


sunday, bloody sunday

Idag hade jag inget jag skulle hänga med Cherie på, och det vara ganska skönt att ha a day off. Speciellt när man hade lite ont i huvudet och var lite allmänt seg sedan igår, hehe. Maja var också ledig så vi passade på att möta upp Maria på stan och ta en fika på Muffin Bakery. Yummie! Hittade sedan ett par schyssta skinnhandskar och ett par örhängen på Gina Tricot. Hur fina som helst! Lite Cheriestyle, tyvärr känner jag mig lite överimponerad av denna kvinnan. Jag tänker inte ha på mig örhängena när jag träffar henne, pinsamt.

Och sedan fick Maja och Maria för sig att de skulle börja med syjunta och sitta och sticka. Så det blev ett maniskt letande efter de perfekta stickorna och det mest awesomeaste garnet som gick att hitta i Stockholm. Herregud. Jag är glad att jag har en liten mamma som gillar att sticka. Jag har en massa schyssta benvärmare och sjalar hemma, homemade. I like. :)

Imorgon ska jag börja dagen på Göta Lejon. Kolla in repet inför Grease. Det blir nog lite trevligt. Jag tycker det är lite roligt att se "kändisar" dansa. Sällan man ser flickidoler och komiker svänga sina lurviga, haha! Efter det vet jag inte hur det blir, mitt dagsschema är lite hipp om happ sådär. Vi får se. :)

By the way så kan man kika in hos Amis och bli veckans blogg. Klicka in och kolla!

lördag

Morrn! Idag blir det en bra dag, ska fara ut till Fruängen och kirra lite vin, sedan möta upp Cherie på t-banan och dra oss mot Marikas. Hänga med på klass och sedan kanske vidare till Balettakademien och kolla in träningen med Babydollz. Efter det blir det hem igen och bli lite snygg förhoppningsvis, och så utgång på det. Låter askalas tycker jag! Ska börja fixa mig lite nu, så ha en bra dag alla!


mitt temporära boende





Jag har hittat ett sätt att få in bilder, jihu! Jag gillar inte bildlösa inlägg. Och när jag själv inte blir speciellt intresserad av att läsa inlägg efter inlägg utan bilder så kanske inte andra heller gillar det. Såhär ser det ut på mitt hotell. Jag får god mat, senast var det tacos, får sova i en bred säng och allmän service! :D Awesome! Fast det är ensamt om nätterna, jag saknar att ligga och trängas med min sambo. Men ju längre man är ifrfån varandra, desto mer saknar man.

Jag fick tag på Cherie idag också! Så jag knallade iväg till Dans Center på Söder och kikade på träningen inför musikalen Grease. Det ser bra ut kan jag berätta! En nytolkning av dammiga Grease blir fräscht med hiphopinfluenser. Det gillar vi skarpt. Synd att premiären är i februari, jag kommer aldrig ha råd att åka upp och se den. Men passa på att se den ni som kan!

Inorgon ska jag till Marikas och kolla in Cheries klass med ungdomar. Bra för mig som undervisar kids! :D

hej alla glada!

Tyvärr blir det bildlösa inlägg från Stockholm, det går inte att pluppa in mitt minneskort från kameran i M n' As dator, och jag tog inte med min sladd. Det får bli bildregn när jag kommer hem istället! :)

Just nu sitter jag mest och tar det lugnt, tänkte kika in i Majas garderob sen och testa lite, jag är hemma själv eftersom båda jobbar just nu! Och jag har inte fått tag i Cherie ännu. Men det lutar åt att jag hänger på henne imorgon, kolla in hennes jobb med Grease och sådär. Det är helt galet vilket späckat schema hon har! Hon lär vara sjukt sleten eftersom hon har klass eller jobbar med musikalen precis jämt!

Hmm, ska nog passsa på att ringa lite folk här uppe och se om någon hinner ses. Eller så knallar jag väl ner till stan och kollar in Stockholm själv. :) Ha en awesome fredag!

huvudstaden

Jag överlevde flygresan! Fast jag var skittrött eftersom flyget blev duktigt försenat. De sa att de hade tekniska problem och att teknikerna "provkörde planet". Oj va man blir lugn av de orden! Men jag hade iallafall en liten valp att titta på. En tant bar omkring på sin antagligen nyinförskaffade valp i en Luis Vuitton-väska. Det känns ju definitivt som det mest praktiska valet? Eller? Jag är från landet... What do I know. :)

Ska snart gå och lägga mig iallafall. Jag får sova i Maja och Andreas duktigt stora bäddsoffa, och det käns mer än okej! De bor i en jättefin lägenhet! Ska försöka få tag på Cherie imorgon också, så jag har lite koll på hur min vecka kommer se ut, hon skulle maila ett schema. Men gonatt på er! Sleep tight.

jag börjar bli nervös

Nu har jag packat klart. Jag har en proppfull väska utan utrymme för något extra. Jag fick inte ens med mig allt jag skulle, men jag ska låna alla Majas grejer och kläder har jag tänkt, haha! :D Åh jag börjar bli nervös nu också. Dels så är jag inget jättefan av att flyga, speciellt inte utan att ha någon att hålla i handen! Puh, jag får bli en stor flicka nu. Och sen i Stockholm... Jeez, jag ska dansa med folk som är apgrymma! Gah, och så kommer lilla jag. Vi får väl se hur det kommer gå, i vilket fall så kommer jag bli inspirerad, sedan om jag kan hänga med överallt är väl en annan femma. :P Men jag kommer säkert ha sjukt kul anyways!

Det lär inte bli så hemskt mycket bloggande där uppe, men något inlägg får jag säkert till. Jag struntar i att ta med min dator, tar bara plats. Dessutom gnäller Martin för mycket om jag tar med vårt mobila internet, så jagg får väl låta honom ha det då. :P men hoppas ni har det awesome här hemma! Håll tummarna för att det kommer gå bra för mig i huvudstaden! ♥


packlista

Åh jag hatar att packa. Det känns alltid som om man glömmer en massa viktiga saker, och det är jobbigt att tänka på vilka kläder man ska välja. Man måste ju tänka så långt frammåt, och dessutom brukar jag aldrig vilja ha på mig det som jag tänkt ändå. Jag ska ju vara borta åtta nätter, och jag måste ha med en massa träningskläder som tar stor plats. Hujeda mig.

♥ Underkläder
♥ Träningskläder + Converse
♥ Duschgrejer, tandborste etc
♥ Vanliga kläder, jeans etc
♥ Festkläder + skor
♥ Smink etc
♥ Kamera + laddare
♥ Mobilladdare
♥ P-piller
♥ Jättetröja som är Cheries som hon glömt i Växjö
♥ Pengar, mobil och liknande

Tur att jag ska bo hos Maja och Andreas. Jag slipper ta med lakan, handduk och plattång! :D Och jag kan ju alltid låna lite grejer av henne. Lite payback sådär för att hon alltid lånar en massa när vi ska festa!

Vet ni något jag har glömt att inte glömma? :O

onsdag

Hoho! Idag är en sån dag som jag verkligen inte vill att det ska vara kallt och snöigt ute. Jag längtar helt galet tills våren börjar komma, det är utan tvekan bästa tiden på året. Och jag går bara hemma och fryser, även om jag klär på mig och dansar. Det hjälper liksom inte. Det är som om det är ljuset som tar med sig kylan. Igår skrev jag ett fint litet schema till mig själv. Hela onsdagen var planerad i minsta detalj, med start- och sluttid för allt jag behöver fixa. Tror ni inte att jag försover mig så hela min planering är grovt försenad? Haha, hur jag än gör så lyckas jag aldrig locka fram den där riktiga diciplinen!

Väntar på att det ska komma lite grejer från H&M på nätet. Beställde lite schyssta saker som jag skulle vilja hinna få med till Stockholm. :) Hoppas hoppas! Nu ska jag forsätta försöka komma ifatt min planering! Tills nästa gång får ni en kaxig katt!


(icanhascheezburger.com)


och vi skall enas

 
(dansaivaxjo.se)

Idag var det revolutionsmöte på Kulturama. Chiefen satt och nickade och höll med, allt lärarna kom med var relevant och riktigt. Jag var inte med dock. Det kändes osäkert med tanke på att jag är orolig över min anställning. Inte på något dåligt sätt, men jag väntar, väntar. Så istället gick jag och käkade med Elin! Och det var både gott och trevligt! Jag hoppas det blir ändring på jobbet nu, bättre förståelse och kommunikation. Det håller vi tummarna för! :)

Sedan dansade vi med OnStage. Vi har bootcamp denna veckan, en ny koreografi att lära ut till alla nya ansikten i gruppen. Så hittils har vi hunnit med två stycken. Det är schysst när det går undan! Men eftersom jag drar till Stockholm på torsdag så missar jag två träningar. Men jag har ju hängt med sedan starten av OnStage så det är ju lungan, jag kan de flesta av koreografierna. ;) Man är ju lite beyond, om man får säga det själv! Haha!

Dags att sova nu, gonatt!

jaaa, det blir av!

Jag satt precis i telefon med Maja, och snackade om att jag antagligen kommer upp till henne i Stockholm nu till helgen. Checkade allt så att jag kunde boka en tågbiljett. Precis när jag lagt på så får jag ett mail om att jag har flygbiljett tur och retur bokat. Det är ju hemskt spännande att de på kontoret bokat sådant utan att ens prata med mig först. :P Om tid för resan och grejer. Jaja, tiderna funkar och jag är glaaaad!

Äntligen får jag komma upp och praktisera hos Cherie! Jag får hänga med på en massa klasser i alla möjliga former av hiphop, hänga med när hon jobbar med musikalen Grease som hon koreograferar och passa på att träffa Maja! Jag kommer komma hem helt proppfull av inspiration, så passa på att anmäla er till mina klasser nu! ;) En hel vecka av underbar dans i härliga huvudstaden!

Nu måste jag planera lite mer intensivt eftersom jag åker tidigare än jag hade tänkt från början. Jajks!


viktiga förebilder

Jag tror att det är galet viktigt att ha någon att se upp till, eller att se lite snett upp till. Jag har aldrig varit den som lägger mig ner och dyrkar en annan person, det skulle vara alldeles för ovärdigt :P, men jag har människor som jag uppskattar och framförallt inspireras av. Det är onödigt att uppfinna hjulet på nytt, och framförallt jobbigt. Så varför inte ta in andra personers perspektiv och på så sätt slingra sig undan ett par jobbiga uppförsbackar? 

Min största förebild just nu är utan tvekan Karin. Konstnärlig ledare på Kulturama och vän. Jag har aldrig någonsin träffat en kvinna som har ett sådant driv, hon gör precis det hon vill! Allt handlar ju bara om vägen till hur man får det. Hon är väldigt osvensk, har mycket plats och är högljudd. Dessutom är hon otroligt kunnig inom det mesta, och speciellt dans och välbefinnande. Det beror helt och hållet på att hon är intresserad av allt. Det är viktigt att vara intresserad. I skolan var det mitt sätt att skaffa grymma betyg. Även om man har lätt för att plugga så betyder det inte att man får bra betyg gratis. Jag fick bra betyg genom att övertyga mig själv om att jag var jätteintresserad av varje ny kunskap som skulle bankas in. Att låtsas att man är en professor inom just det ämnet som ska komma på någon grym upptäckt är mycket roligare än att plugga till ett prov. Fantasi rules!

Sedan tycker jag att dansaren Cherie Hampton är en fantastisk inspirationskälla. Dels arbetar hon ju i den bransch som jag älskar, och dels så är hon så jävla grym på det hon gör! Men mest häftigt är hennes sätt att komma in och bara fylla rummet med sin energi, sitt sätt. Hon är awesome. Att stråla på det sättet är en dröm. Att vara så lugn i sig själv och veta precis vem man är, då blir det inga problem att göra precis vad man känner för. Och lyckas till hundra procent.

Har ni några förebilder?

idag börjar verkligheten - för alla andra!


(cuteoverload.com)

God morgon sunshines! Idag är ju den där dagen när alla börjar skolan igen. Skönt, rutiner och verkligheten är tillbaka. Okej, jag går inte i skolan... men Martin gör det! :) Jag har dösvårt att jobba och planera när jag har folk runt mig, så nu när han knallar iväg till skolan varje dag så har jag inget annat än mig själv att skylla på när jag är lat. För övrigt så har jag tvättat sedan 7 imorse, woah it´s refreshing ute! Toodles!

fruktprovning



Mhmm, så här spännande är vi ikväll. Vi har köpt en massa konstiga frukter som vi tänkte smaka. Jag har ätit Cherimoya innan, i Bolivia, men vå får väl se om det smakar likadant. Vi har ingen aning dock hur man käkar de här grejerna, men thank god for internet! ♥

Update:
Okej, it´s done. Lite besviken faktiskt. Två av fem får bra betyg.

Cherimoya: Jättegod och söt i Bolivia, hård, smaklös och äcklig i Sverige. Undvik!
Rambutan: Spännande! Köttet såg ut som silikonimplantat storlek mini och var mumsigt. Pluspoäng för att frukten faktiskt har frisyr!
Tamarillo: Tja, lite fin. Men väldigt lik passionsfrukt. Som i sig inte är så mycket att hänga i granen.
Mangustan: Nästan omöjlig att komma in i, verkade lite övermogen. Men köttet var jättesött och gott! Testa!
Kaktusfikon: Trist, knappt någon smak. Dessutom lite grynig. 

tredje gången gillt

Nu har jag fått höra från tre olika och oberoende personer att jag liknar Bella i Twilightfilmerna. Beror det på mitt bruna hår och min bleka hy eller what? Jag har inte sett New Moon, men i Twilight så tyckte jag hon var en liten bitterfitta som aldrig log. Men det är forhoppningsvis inte det som liknar mig, höhö. Äh jag vet inte.


Ohlala

stora planerardagen

Det står det i min almanacka att det är idag. Jag måste lyda, det är inskrivet med färgpenna. Men med Cherie färsk i minnet så blir det inga problem! Och dessutom så vaknade jag sådär härligt idag, solen sken in genom fönstret, och man kunde ligga kvar en stund och bara kramas! Det blir en bra dag idag. :) Under terminen så jobbar jag egentligen under söndagar, men när man är ledig så känns söndagar som skönaste dagen. The day when nothing is important! Aaah!



Dessa linnena fick vi av Kulturama i julklapp. Egentligen fick man ett var, men martin ville inte ha sitt så jag fick två! Ett i rött och ett i svart. Och den vita tröjan fick jag av Martins mamma när vi var där i torsdags. Den var för liten för henne, och det var ju awesome för mig! Jag gillar den. :)

glädjerus!

Våra kick-offer (ehum.. stavning?) på Kulturama är alltid så himla bra! Karin är grym på att planera och komma med skitbra ideér. Vi pratade till exempel om dans som konst, och massa smarta grejer Ernst Billgren sagt. Till exempel:

"Måla himlen först och sedan träden, så slipper du pilla in himlen mellan grenarna"

Jag tycker det är grymt bra! En vis man, den där Billgren. Vi pratade också om det österländska energitänket och hur man måste ta hand om sina energier. Visste ni att tatueringar hindrar energifältet som finns precis ovanför huden? Så pass mycket till och med att det kan orsaka problem. Min tatuering sitter till exempel i astmaområdet. Än så länge har jag inga problem, men jag blev lite skraj! Så om ni funderar på att göra en tatuering, då ska man helst fundera en gång till, och definitivt fundera över placeringen. Gah! Vi påverkas otroligt mycket hela tiden, och det är viktigt att veta hur man borde behandla sin kropp. Inte alltid så lätt dock.

Och så var ju Cherie där också! Hon är fantastisk, fyller hela rummet så fort hon kliver innanför dörren! Hon höll en workshop i lyrisk jazz, men tyvärr var jag inte med. Jag satt istället och tittade, och anteckande "tänk på!" som en liten fanatiker. Åh varför är man alltid sjuk när man verkligen inte vill? Men det är 98 % säkert att jag får åka upp till Stockholm en vecka nu i januari och hänga med Cherie! Praktisera och bara suga i mig inspiration inför terminen! Åh jag längtar!

 (bild)


looki looki


Den här ramen var jag och hämtade ut i förgår. Och det var helt gratis eftersom jag vann den hos Julia strax innan jul. Gratis är godast! Jag tänkte att jag och Martin ska låna hans mors systemkamera (eftersom min är rent apdåligt och superkasst jävvla skräp...) och ta lite fina bilder, som man kan pluppa in i ramen.  Mhmm, I like! 

Jag har suttit hela morgonen och läst bloggar och grejer, jag har become en riktig geek. Jag kan sitta hur länge som helst och bara surfa runt. Saknas bara en Joltcola så är min nya image done! What the heck, snart börjar terminen igen och då går jag tillbaka till att vara en riktig dansnörd igen! Ska i och för sig dra ner till Kulturama nu om en kvart, så helt förlorad är jag kanske inte! :D Vi hörs ikväll!

slut på en lång dag

Jag har varit igång hela dagen idag! Har inte hunnit läsa ett endaste mail eller en endaste blogg idag, så det blir mycket att ta igen imorgon. Ha! Vilka löjliga i-lansdproblem! :D Men still, så kan det vara. Kom precis hem från en trevlig kväll med familjen. Vi fick alla presentkort på bio av mormor och morfar i julklapp, så idag började vi med jättebuffé på Hong Kong. En sån där buffé där man plockar en massa rå mat, tittar på när de steker den, och sedan proppar i sig så mycket man bara kan. Mums! Vi rullade sedan vidare och såg Sherlock Holmes. Haha, en grym film! Älskar den torra brittiska humorn! Mycket sevärd, spring till biosalongen!

Och här kommer lite bilder från aktivitetsdagen tidigare idag. Jag tycker allting blev väldigt lyckat, även om det inte var smockat med folk hela dagen. Jag önskar man kunde ha mysdag på Kulturama varje dag, jag är ju ändå alltid där.


Folk hängde i ettan och blev sminkade eller sminkade andra. Sedan sprang det omkring avatarer och glittriga utomjordingar.


Vi fick låna galet mycket smink av Make Up Store, colorrrs!


Sambon blev kladdad på och höll i sambaworkshop. Han var fin i fjädrarna när han show-offade.


Det hanns med lite massage mot knäont på breakande Oscar mellan allt. Karins kunskaper är awesome.

Imorgon ser jag fram emot kick-off och workshop med min gud - Cherie.

aktivitetsdag!

Hej hopp! Jag somnade redan vid halv 9 igårkväll, det har jag inte gjort på lääänge. Men jag antar att jag behövde det nu när jag är sjuk. Och när jag vaknade så mådde jag faktistk lite bättre! :)

Och hörrni! Har ni vägarna förbi Växjö centrum idag så knalla in på Kulturama. Vi har aktivitetsdag idag. Jag har varit här sedan 10. Man kan testa olika dasstilar (Martin undervisade karnevalsamba nyss!), kolla på olika dansfilmer, lyssna på föreläsningar om dans eller sminka sig kul! Speciellt sminkstationen har varit populär, hehe! Det är faktiskt riktigt mysigt här. :) Så kom förbi om ni har tid!

bloggsjukan!

Ha! Överallt i en massa bloggar kan man läsa om hur de har blivit förkylda och yada yada. Och nu har jag också gått och blivit förkyld! Det verkar som att bloggar smittar mer än något annat. Ena stunden är alla bloggare i Thailand, sekunden efter är alla bloggare sjuka! Undrar om man inte skulle kunna använda det här fenomenet till en massa spännande grejer. Hmm, det tål att tänkas på!

Iallfall så snorar jag som aldrig förr, och idag skulle jag egentligen träffa tjejerna och koreografera lite. Tror det blir att åka dit och mest sitta och tycka. Jag vill ju inte vara sjuk på lördag när det är kick-off med Kulturama. Vi får väl se hur det slutar.

Hoppas ni har en bra torsdag, det är dags att börja röra på sig!

house of pain



Här har vi Martins julklapp från mig. Han fick en tatuering, och idag hade han bokat tid. Han vill ha hela armen täckt av japanska teckningar. På bilden är den fortfarande inte helt klar, det är mer färg i blomman och så vidare. Men nu är den ändå bara svullen, röd och inplastad. Jag tycker den är jättefin!

Och gissa om jag blev ännu mer sugen på att skaffa en till tatuering!

ma cherie!

Ooh guess what! På lördag blir det kick-off med Kulturama, lite inspirationsdag inför den kommande terminen. Och så får vi en workshop i lyrisk jazz. Med Cherie Hampton! Jag är lycklig och glad och allt sånt. Cherie Hampton har tillsammans med Caroline Ahlf startat danskompaniet Ragdollz som ligger i toppen här i Sverige. Jag har ju dansat för dem förr och det är grymt! För Cherie har jag mest dansat commercial hiphop, men jag vet att hon är grym på lyrisk jazz aswell. Awesome!



Hon kan inte bara dansa, hon är grym på att sjunga också. Jag gillar videon skarpt, där hon såklart har hjälp av sina Ragdollz. Stilen är faaab!

good morning sunshines

Jag hade aldrig väntat mig såhär mycket snö ute. När alla barnen satt och tindrade med ögonen och önskade sig snö på julafton så önskades det nog lite väl hårt, för detta slutar ju aldrig! :) Jag tycker synd om folk som skulle knalla hem efter en utekväll inatt, inte optimalt att trippa i klackar och klänning.

Idag måste jag ta bort alla tomtar. Jag blir knäpp om de ska fortsätta stirra på mig länge till! Julen är ju faktiskt mest bara fin innan jul, efteråt så vill jag bara slippa se allt. Kanske ska börja med det på en gång.. eller äta frukost först. Jäjä, jag vet att det är lunch vid det här laget! :)

usavich!



Hahah, detta är ju bara stört! Det verkar vara ryska kaniner det handlar om, men det är producerat för japanska MTV. Så detta såg vi bland annat när vi var hemma och hälsade på Emelie och Kotten nyss. Såg typ 26 avsnitt som var några minuter långa var. Men vi hann också med att titta på en film som hette Sunshine, få lite god soppa, beundra deras fina lägenhet, äta popcorn och bygga ihop lite hyllor. Hemskt trevlig kväll!

Nu ska jag definitivt sova. Gonatt!

dagens man - mwahahhaha!



Ojojoj vad pinsamt program. Det är sådär så man bara måste titta och samtidigt dör man lite för att det är synd om pojkstackarn. En kille, flera tjejer på rad som har en lampa tänd ovanför sig. Hon eller han kan släcka lampan. Tjejen med den sista tända lampan får en dejt. En stackars kille igår fick bara välja på typ 3 tjejr, resten släckte själva. Hahah stackarn. Usch. Och Gynning som programledare gör det ju bara bättre. Ha. :D

revolucíon!

Viva le revolution! Tjoho! (okej, okej, jag kan inte stava det på något ballt språk så det fick bli något mellanting) Var och hängde lite på Kulturama idag. Vi var ett gäng lärare som träffades och diskuterade vad vi vill förbättra på jobbet, och ska prata med ledningen och sådär. Vi ser ju inte till dem så ofta direkt, de sitter ju inte i samma lokal. Förhoppningsvis blir det ett effektivt möte med dem senare. Håll tummarna!

Shit jag har varit galet trött hela eftermiddagen, vi har verkligen vänt på dygnet. Borde man somna som en liten bäbis framför TV klockan 17? Hmm. Jag vet inte jag. Men ikväll ska vi iallafall till Emelie och hennes sambo och kollap å några japanska kaniner på TV. Vad det är? Inte den blekaste! :D Låter awesome!

ibland klickar man helt enkelt





Dessa bilderna skänker hopp åt alla. Man kan bli bundis även med sin värsta fiende.♥ Bilderna har jag naturligtvis hittat på cuteoverload.com, var annars liksom? Nu ska vi snart käka kyckling, ris och kantarellsås. Mhm-mmmm!

regifting!



Idag ska jag få träffa en del av Martins släkt, spookey! Jag har inte träffat så många av dem innan faktiskt, och hans släkt är stor och komplicerad. Ni vet hur det är med sydamerikaner, alla är familj och kusiner hit och dit. Men nu ska jag träffa den svenska delen av släkten, som kommer från hans styvpappas sida, som är från Senegal, haha. Jätteknäppt! :D

Det är Martins lilla kusin som fyller 10 år. Passade på att regifta lite, för vi fick lite panik över presenten. Men jag hade en parfym här hemma som jag inte riktigt gillar, den luktar lite för flickigt och sött för mig. Så why not ge den till någon som säkert kommer uppskatta den? Hittade en finfin presentpåse också. Ibland är hemmashoppingen bättre än butikshoppingen. Jag tror en 10-årig liten tjej blir glad! ♥

grrrr!

Bah! Jag känner mig som en hund som vill komma åt brevbäraren. Jag går och väntar på tre saker från posten, och det kommer ju aldrig! Så varje gång jag hör att posten kommer så blir jag ivrig och glad och full av förväntan. Och alltid måste jag bli nedslagen och ledsen igen. :( Det värsta är att storhelgerna säkert har slöat till det för mig ännu mer. Why oh why? Den som väntar på något gott får alltid vänta orimligt länge.

Imorgon kanske, jag väntar spänt!


this is it


(bild från google.se)

Jag och Martin sitter och kikar på the legend. Michael Jacksons This is it. Jag tror... att filmen är bättre att se på bio. Som en av mina elever sa, att bara få lyssna på musiken i biohögtalare var magiskt. Hemma i vår etta så känns det antagligen inte lika magiskt. Michael Jackson är grym. Men. Jag ska säga det som man inte får säga. För alla älskar MJ. Han är inte världens bästa dansare, väldigt långt ifrån. Han är grym på tajming, men mellan betoningarna har han inget att komma med. Och sjunger han så himla bra egentligen? Skulle han söka till Idol skulle han antagligen sågas vid fotknölarna. 

Vad Michael Jacksons styrka är att han dök i precis rätt tid. Han kom med något nytt, ingen hade gjort musik som han och ingen hade dansat som honom. Och jag ger honom det att han har gjort tidlös musik. Hans låtar från 80-talet låter inte som annan musik från 80-talet. Det låter som.. Michael Jackson. Och det gillar jag, men jag skulle inte hylla honom som hela världen har gjort. Men jag har viserligen alltid haft svårt att bli sådär nedkärad i en artist.

Jag är väl för egenkär för att placera någon annan på en piedestal (som jag inte ens känner, och som både du och jag vet också sitter och skiter mellanåt).

gosh det är kallt ute

Var ute och gick runt sjön med Sanna för någon timme sedan. Jättefriskt och härligt, men galet kallt! Jag hade till och med långkalsonger! Och om jag tar på mig det så är det kallt på riktigt. Men det var ju soligt och fint iallafall. Och vi vågade oss till och med ut en sväng på isen, nära strandkanten visserligen. Folk verkar galna som åker skridskor mitt ute i sjön! Jag hade antagligen varit den enda som gick igenom isen om jag hade åkt, bara för att. Ska nog ta en varm dusch snart, har tänt en massa ljus här hemma också för att få upp värmen lite. Min elräkning kommer bli dyr dyr dyr, fönstrerna är inte täta någonstans.




Sannapanna!

zip it

I julklapp fick jag en ball grej från London av mamma och pappa. När jag öppnade paketet så hittade jag det här:



Och sedan började jag dra igen dragkedjan. Hela nystanet bestod egentligen av en enda lång dragkedja. Och då blev det en sån här:



Jag gillar den, den är ball. :D Den kommer passa bra i sommar! Kul med galen neon på dragkedjan.

kvällstjat

Ooh det är ju Harry Potter på TV, verkar vara ett maraton på gång eftersom det varit i flera dagar. Spännande värre, hi-tech med andra världar. Jag hoppas på riktigt att det finns parallella världar till vår egen. Även om jag själv inte kan knalla in i andra världar så vore det lite ballt om det fanns dem som kunde. Hoppas kan man ju göra, även om man aldrig får veta. :)

Åt precis en enkel och grym rätt med grekiskt lantbröd och köttfärs. Bara att skära en skåra i limpan och plocka ut brödet innuti. sedan steka köttfärs och pluppa i allt som verkar gott ( fetaost är en hit), sedna in med det i brödet och in i ugnen i 200 grader tills det rivna osten som läggs ovanpå blir guldbrun. Done! Mumsigt. tack bror för receptet! :)

Nu ska jag hänga lite med sambon min! ♥


2010 - dag två



Nu ska jag ta itu med detta, hela köket är fullt av disk. Vem älskar inte att gräva ner sig till knäna i ett diskberg? WOHOO!

stora bakisdagen

Jag hade ett kalas nyårsfirande igår, hur hade ni det? För min del blev det en del dricka visserligen, och det var sådär skönt att vakna imorse, haha. Men efter en dusch med kaffeskrubb (som är awesome - uppiggande och massa bra grejer i) så mår jag mycket bättre! Nu glimtar det bara till lite huvudvärk då och då. :P


Käk på Akropolis!


Konstiga lekar :D


Drickhjälp, eh, ja.


Rosanna, här kommer den! Vi lovade att lägga upp bilderna, haha!

Resten av kvällen så glömdes kameran bort. :) Ganska tur tror jag! Nu ska jag käka lite så jag piggnar till. Schysst start på 2010.

RSS 2.0