don´t balme it on me, hey! blame it on the boogie

Back home, men käk i magen och återfådd energi! Sista lektionen, jeez. Huvudet började värka mer och mer, och min humornivå blev bara lägre och lägre. Skönt med fina elever som är ösiga då iallafall. :) Det är lite spännande det där nu. Två av eleverna som går ledarutbildningen på Kulturama har mig som fadder. Det innebär att de kommer och kollar in mina klasser lite, kollar hur jag undervisar och sådär. Helt plötsligt är det någon som bedömer mig när jag har mina svaga moments med dåliga skämt och fnissig karaktär. Haha. Anyway, skön dag på jobbet idag. Skön dag i övrigt också. Lovely! Och imorgon är det redan fredag! Mmm!




i freakin' love it


my top five places i wish to visit this fall



Jag vill se Kingston, hänga på stränderna, möta härliga människor och njuta av solen. Dansa på riktigt, se jamaicanerna visa hur det ska gå till. Och lära mig dialekten. Jamaicansk engelska slår alla andra dialekter! Åh, ge mig Karibien!



Konst, kultur, mode och puls! Och god mat. Mmmm! Och tapas. Jag vill äta massvis med tapas.



Jag har aldrig varit i London, trots att jag alltid har velat. Snart måste det fan bli av! God Damn it!



Sunny Greece. Vad finns det att säga? Solterapi.



Och sist men inte minst, Paris! Jag tror jag har varit fransyska i ett tidigare liv. Jag älskar smakfullheten och glamouren! Jag vill svassa omkring på gatorna och känna mig petite och fab. En kärleksresa till Kärlekens Huvudstad, amour oh la la!

how bout them tattoos?

Vad tycker ni om tatueringar? Och om människor som har dem? Det har ju för det mesta varit så att människor blir bedömda efter deras tatueringar, eller efter existensen av dem. Personligen tycker jag att det har lättats upp, det är inte längre omöjligt att få jobb om man har en tatuering. Men fortfarande finns det förutfattade meningar. Men jag tycker egentligen att en tatuerad person är mer att lita på i vissa situationer än andra. En vän till Martin som tatuerar, och själv är tatuerad, pluggar till optiker. Hade jag fått välja hade jag hellre fått hjälp av honom än en vanlig Svenssondam. Oavsett hur han ser ut, så är han i sin position på grund av ett stort intresse. Ett intresse som inte har blivit undanskuffad på grund av tatueringar och förutfattade meningar om gaddade personer. Anyways, vad tycker ni läsare om tatueringar?



dagens...

vill ha: En resa någonstans med tid att bara koppla av och ha kul. Ge mig någon, snälla?

klädsel: Randiga haremsbyxor från Hängmatta och magtröja från H&M.

frisyr: Slarvig knut på huvudet.

låt: Allt jag kan komma över inom Bollywood just nu!

planer: Planera och koreografera, sedan lite städning innan jag drar ner till jobbet. That´s about it.

saknad: Stockholm, jag gillar att strosa runt där utan planer.

dummaste: Hur svårt det alltid ska vara att hitta låten jag vill ha.

misslyckande: Jag bad Martin hjälpa mig upp klockan 7 i morse. Starta dagen tidigt you know, komma igång. Han gick till skolan och jag sov vidare till halv 12. Fail.

drog: Facebook! Och ändå har jag så mycket annat att göra, men det gåååår inte att slita sig!

köp: Betalning av räkningar, fifan.

godaste: Stuvade makaroner, MUMS!

humör: Lite trött och seg, inte alls på G. Men jag mumsar på godis så det ska nog ge sig!

citat: Lev som om varje dag är den första!

roligaste: Ouff, att kolla på icanhazcheesburger.com. Roligare än så har det inte hunnit bli ännu!


queenies of dancehall


Mina raggaelever under klass idag, jag har lite dåligt samvete över eventuella blåmärken på knäna. Oupsi.

Jag håller på att koreografera inför ett uppträde till OnStage, och det kommer bli så fett! Jag ser verkligen fram emot det! Keep your eyes and ears open, och kom och supporta kidsen! Det kommer bli grymt! Så idag har jag inte haft för mig något annat än att egentligen bara försöka få ut koreografin ur hjärnan. Man blir lätt lite smått manisk då, haha. Glömmer halvt bort att man är hungrig och tiden har man noll koll på. Så kan det gå!

Hörrni! Har ni vägarna förbi Stockholm i helgen så tycker jag ni ska kolla in workshopen med amerikanska Malaya i lyrisk jazz. Hon kommer finnas både på Marikas och Balettakademien. Go for it!

ibland behöver man förlora balansen för kärleken, för att behålla balansen i livet

Vi fick varsin biljett till filmen "Lyckan, kärleken och meningen med livet" av Charlene som inflyttningspresent. Jag lät OnStage öva själva sista halvtimmen medan jag och Martin rusade till bion. Jag har inte hört talas om filmen innan, så mina förväntningar var noll. Men åh vad jag tyckte om den! En riktig feel good-film! Gå och se den! Tack så jättemycket Charlene!



Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag går och lägger mig! Love.

jag ♥ martin

Vår historia är inte komplicerad, men den är förbannat fin. Martin började dansa i samma grupp som jag, och kom med en massa nya och fräscha idéer. Hiphopkillen som var inflyttad från Göteborg och allt. ;) Till en början tyckte jag att han var divig, men lite senare att han var en schysst kille med ett nice looking utseende. Efter en månad drygt så träffas vi på Oléo (Tjoho! Även skabbiga ställen hyser kärlek!) och "fattade tycke" för varandra. Inte långt efteråt var vi ett par. Efter cirka två månader flyttade jag hemifrån. Martin hängde hos mig konstant. Så efter ännu en månad så räknade vi oss som sambos. Nu bor vi i en superfin trea tillsammans, har skaffat en liten katt och firar snart ett och ett halvt år som ett par.

Jag älskar honom! ♥








min älskling fyller 21 år!


Extreme close up!

Jag älskar dig Martin! ♥

det har varit en awesome helg

Det härligt att ligga och slumra i soffan till en schysst film efter en awesome helg, I tell you. Haft grymt roligt, Martins sköna kompis Pablo på besök, släktgathering och grym fest. Och ändå lyckades jag vakna pigg och glad idag. Jag slapp vara bakis när jag vikarierade för Isabelles lektioner till och med. Det är fint. Vi avslutade snyggt med middag hemma på peppen. Lovely! Nu taggar jag till inför en ny vecka!




tack för igår folk!

Lugnet efter stormen. Det är tomma flaskor och stök precis överallt, kladd på golvet och en allmänt illaluktande och sunkig stämning i vår lägenhet just nu. Alltså var det en bra kväll igår! Tack alla!










partheeey, it´s on!

Jag hann aldrig blogga igår, jag kom hemrusandes efter jobbet och slängde mig in i duschen. Hängde lite med Martins släktingar, åt god mat och umgicks. Efter att alla gått hem satt vi och Martins buddy Pablo från Malmö och kollade på stand up och sådär. Riktigt trevligt! Idag har vi hunnit med en runda på stan, jag köpte ett par schyssta brallor och en kavaj, och sedan systemet. Ikväll vankas kalas, vi ska ha vår inflyttningsfest! :D Det blir nog riktigt grymt.

Tänkte dra en repa till affären snart, Martin är och klipper sig, vi städar lite smått och ska snart bli snygga. En awesome dag och kväll. Love, folks!


jag hoppar från plats till plats

Nu ska jag ner till stan för att möta en snubbe och prata lite dans, boka in OnStage lite grann sådär. Därefter blir det jobb! När jag kommer hem så kommer det vara kalas här för Martin, lite av hans släktingar kommer hit , plus en av hans gamla kompisar från Göteborg! (Men som nu bor i Malmö, rörigt.) Jag slipper iallafall bry mig om matfix oxh annat. Det har jag stressat nog med idag. Vi var på Willys klockan 7 (!) imorse och handlade! Så tidigt har jag inte varit uppe på länge I tell you! Men det är skönt att komma igång tycker jag, speciellt med tanke på att jag skulle till Katedral för att snacka lite med esteteleverna där om PAGH. Jag är lite smått uppspeedad just nu, det är alldeles för mycket att ha koll på i mitt huvud just nu.


jag älskar höstluften!

Det är fantastiskt att cykla hem efter en jobbig dag genom frisk höstluft! Det är så skönt att andas och luften är klar, men inte så kall att det biter i kinden. Bara en sval smekning. Jag har även lärt mig att regn inte är så farligt. Tack för föreläsningen om mindfulness i Uppsala för det. Välkommen höst, I´ve missed you! ♥


weheartit

gör som elin!


Haha, söta Fallou, Kulturamas egna lille maskot knallade in på min klass och skrev det här meddelandet till mina elever. Det ska stå GÖR SOM ELIN. ♥

Lever ni? Mår ni bra? Jag mår bra och jag lever. Jag längtar halvt ihjäl mig efter en dusch och mat just nu, men det är skönt att komma hem. Jag är verkligen hemmakär. Jag älskar att vara och jobba och sådär, men det är något visst med att komma hem och bara få päsa över. Hemma är jag helt trygg och kan koppla bort hjärnan helt. Det är sån skön känsla.

Får nog lägga mig tidigt idag, imorgon börjar ovanligt tidigt! PUSS!

idag är en ny torsdag!

Men jag gör egentligen inget nytt för det. Same ol', same ol'! Har jobbat och planerat inför kvällens klasser, gjort mig iordning och allt annat som ska göras. :) Ska ner lite tidigare idag för ett möte med Aktiv Ungdom, vi ska lägga ner föreningen. And that´s about it. Ska jobba vidare lite nu med min planering. Vi ska få gäster både fredag och lördag, så jag måste jobba undan lite! Martin fyller år på söndag!


Haha, jag har verkligen inga ögonbryn! Gosh.

jag är såå hungrig just nu!


weheartit

Jag fastnade framför TVn med en liten kisse i famnen när jag kom hem. Såå jag glömde liksom bort att jag bara var lite småhungrig just då. Nu minns jag. För nu är jag jättehungrig. Mmmm kött. Måste äta innan jag kan göra något annat nu. Bye bye then!

it´s gonna be buck!

God damn it. Jag har inte hunnit med någonting idag. Och jag vet egentligen inte vad som tar tid! Har nog mest stirrat och svurit åt ett segt internet. Och sedan planerat lite. Men mest stirrat och svurit. Indeed. Och snart dags att bege mig ner mot Kulturama igen, men det är min tidiga kväll idag, jag slutar redan vid 21! Tjoleho! :D Well, vi ses senare!


it´s gonna get retarded

Detta fick mina elever lära sig idag, och jag måste nog faktiskt nästan ursäkta mig lite med att säga att det är efter klasser från klockan 16 till 22, så man var lite trött. Suck. Så sorgligt att ursäkta sig egentligen, varför lägga upp det isåfall? Men men, sånt här pysslar vi med när jag undervisar anyway! Likey or not likey?


ner till kulturama

Dags att jobba, jobba, jobba! Jag har gått här hemma med ett sprängfullt kreativt huvud och planerat lite inför klasserna. Det blir askalas! Har lite bråttom ner nu, så vi hörs senare! Puss!


weheartit

i heart this

Nej det bästa i livet är inte saker. Det är det där fina som inte alltid syns. Att ha en fin sambo som älskar mig, en mjuk katt som får mig att skratta, ett hem som känns välkomnande och en familj som är fin. Bland andra såklart. Det finns överallt och when you least expect it, får något eller någon dig att le. ♥ Jag har ett fint jobb som gör mig lycklig. Jag hoppas verkligen att mina elever känner samma sak som jag. Jag blir glad och upplyft av att få dela med mig av mitt till mina elever, och förhoppningsvis går de hem och känner sig glada, sedda, upplysta och längtar efter nästa vecka. Jag håller tummarna för det.


weheartit

politik politik...

Alliansen vann igen. Det finns bara två lag att välja mellan, det ena har fyra partier, den andra har tre. Socialdemokraterna hade högst stapel av alla, men det hjälpte inte ett dugg. Sverigedemokraterna smög sig in i maktens korridorer med förklädda rasistiska åsikter. Facebook svämmar över av åsikter och arga reaktioner. Fler arga än glada faktiskt. Hela valet kom att handla om SD. Nu återstår det att se hur det ska gå de kommande fyra åren. Vi kommer säkert överleva dem (så länge vi inte är svårt sjuka och utförsäkrade) men jag hade önskat att vi gått en annan stig och helst i den skogen där rasisterna inte får vara med och leka.





dansmuseet



Denna fina masken köpte Martin till mig när han var på Dansmuseet i Stockholm förra veckan. Kommer passa perfekt i vårt gästrum. Tack honeypie!

angelicas inflyttningsfest i lite bilder


Jag och Marcus


Love och Amanda


Marcus, jag och Martin

Jag glömde ta med min kamera igårkväll, men Amanda hade med sin så jag lånade lite bilder av henne. Sådärja.

getting to it





Det börjar se vettigt ut hemma nu. Äntligen! Idag fick jag hjälp av mamma och pappa att få upp snygg belysning i vår jättehall, möblerat om i köket, massa smågrejer som knappt syns men som är awesome och även fixat oss en bäddmadrass. Finally kommer vi sova som kung och drottning. :) Sen har jag ju hunnit med att rösta idag också. Bra grej det där.

Alltså en bra dag idag! Vaknade hyfsat pigg på morgonen, trots att jag hade galet ont i magen under natten. Angelica, vad gav du mig egentligen? :O Anyway, hade en trevlig kväll igår hos henne iallafall.

vote or die



Nu har jag tagit mitt ansvar och varit och röstat. Jag hoppas verkligen att alla som har åldern inne masar sig ner till vallokalen idag och gör vad ni ska. Jag struntar i vad ni röstar på, men se till att iallafall göra det. Visa inte fingret åt dem i andra länder som lägger sitt liv i att värna om demokratin genom att skita i att vi här i Sverige har en fantastisk möjlighet till påverkan. Do it! ♥

it´s been a busy day





Vi har haft fixardag. Städat, fått hjälp av mamma och pappa för att sätta upp balkongnät, hyllor, lampor och annat. Varit och handlat och fixat inför kvällens inflyttningsfest hos Angelica. Alltså ingen tid för något annat! :) Och nu ska vi dra vidare igen. Ses imorgon! Kärlek.

he´s my toughest critic, always make sure i look my best, while doing my make up




musikkris

Wooh idag vill det bara inte komma. Jag försöker hitta en låt att jobba med på klass, men jag lyckas bara hitta sådana som är catchy nog för att jag ska hoppa runt och dansa loss. Utan att hitta inspirationen till jobb. Mer fjant än effektivitet med andra ord. Bra iallafall att jag tvättar samidigt så det känns mindre onödigt.

Någon med lite bra musiktips? Någon snajsig artist eller en låt som är så bra att man dör?


det har varit en lååång dag!

Pjuh! Jag har haft lite torsdagsångest idag. Vaknade, planerade klasser - extraplanering idag eftersom jag skulle hålla en workshop på två timmar i bollywood och hiphop, tittade på mitt stökiga hem och blev ledsen. Mjääääh jag hinner inte med nånting! Buhu. Tur att fina Martin kom och sa att det ordnade sig. Kom med tips och kramar. Okej. Jag gaskade upp mig ganska fort. :) Men vad gör man när man får en släng av vardagsdepression? Man skärper sig och get back on that high horse! Jag har proppat i mig godis hela kvällen så jag var pigg under alla klasser, och jag är fortfarande inte trött. Sockerchock någon? Anyways, får väl krypa ner ändå och stirra i taket eller så. :) Sov gott!


Denna bilden hänger nu i Kulturamas café. Finfint!

vi lekte karneval



Tja, lite Växjösamba knåpade vi ihop. De är fina i sina fjädrar tycker jag! Jag rotade fram så många roliga sambaattrialjer jag kunde i förrådet. Ösigt värre! Jag kände mig tröttare än vad jag brukar göra på onsdagar idag. Det var skönt att hoppa in i en varm dusch, speciellt med tanke på att det regnade på hemvägen också. :) Och så är ju Martin hemma igen, så nu får man kramabstinensen stillad!

samba!



Idag blir det karnevalssamba på Dance Experience! Det ser så sjukt härligt ut när man kollar på videos och bilder, jag skulle verkligen vilja åka till Rio någongån gunder karnevalen. Vi kommer ju definitivt inte vara riktigt lika nakna idag, men det vore ju grymt att få kränga på sig en sån där (jättetung) fjäder och paljettdräkt. Vi får väl se om det blir något filmat idag.

två suddiga bilder senare





Jag hängde på Johanna, Isabelle och Linn till Grace igår. Det var någon Procivitasfest där och hey, why not? Efter möte på Katedral (ingen aning om hur det gick, håll tummarna!), fyra väldigt svettiga klasser och en snabbduschlösning och lånade kläder så drog vi dit. Dansade loss och flög omkring som käglor på dansgolvet. Så kan det gå. :) Idag kommer sambon hem igen! Jag vill kramas.

ooh!

Jag känner mig lite smånervös. Jag ska snart på ett möte där jag ska övertyga alla om hur bra min tjänst är i princip. Förhoppningsvis gillar alla det jag säger och det är frid och fröjd. Charles har iallafall fått lyssna på vad det är jag har tänkt säga idag. Med tanke på att han lugnt och stilla låg kvar så lät det nog inte alltför konstigt! :) Seadn har jag egentligen inte hunnit med mer idag, förutom lektionsplanering då.

Martin har åkt till Stockholm med sin klass nu också så inatt är första gången jag sover själv! Spännande! Men nu måste jag skynda på lite så jag hinner sminka mig och hämta visitkort också!


Det fick bli lil wayne idag, hann inte fastna på bild själv. :)

spöktimmen

Mina sena arbetstider har definitivt satt igång sena nattvanor! Fast egentligen har jag nog alltid varit sådan. Så fort det blir kväll får jag lust att börja plocka iordning och städa undan. Fixa med alla kvitton, kolla upp grejer och annat oviktigt. Jag är definitivt som allra latast när jag precis har vaknat. Detta skapade lite problem när jag var yngre, för mamma är precis tvärtom. Hon går upp tidigt, gör vad hon ska och är sedan ledig resten av dagen. Jag går upp, gör inte alls vad jag ska och måste sedan känna mig något stressad resten av dagen. Vi hade lite kommunikationsproblem när hon skulle hjälpa mig med något, skulle man ju kunna säga. Det är så himla dumt ju! Men jag lär mig. Jag försöker vara diciplinerad tidigt, men jag måste belöna mig själv efteråt med saker som planlöst surfande och "jag gör ingenting egentligen men tiden springer ändå iväg"-grejer. Hmm. Ska bara plocka iordning lite till i vardagsrummet, sen ska jag sova. Sen.


Cutiepies hittade här.


hey, it´s monday!

Och jag mår prima! Härligt härligt! Var nere en sväng på stan med mamma. Köpte gardiner och fyndade ett par snygga örhängen. Grreat! Nu hänger jag mest här hemma och planerar lektioner. En schysst dag idag. :) Vad gör ni?


Hittade denna fina IKEAreklamen. Myyyys!

there´s no place like home!







Jag är hemma, äntligen! Det har varit en lite spännande helg. Lördagen gick åt till att sitta på två föreläsningar, i mindfulness och hjärnkoll. Intressant, men ibland fick man lite myror i brallan. Långa pass! Mellan åt vi mest bara.
jag gillade att damen citerade Kung Fu Panda (förövrigt en ganska dålig film, men jag gillar citatet anyway!). Lev i nuet!

"Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift, and that´s why we call it present."

På kvällen knallade vi ut på stan och kollade in Kulturnatten i Uppsala lite. Träffade Emelies kompis Ulrik en sväng, kollade in lite band som spelade och sådär. Det liknade mest Växjös Karl Oskardagarna. Fulla tonåringar lite överallt, och vi lyckades inte hitta all kultur. Mest langosvagnen. :)

Idag vaknade jag med illamående. Jag mådde piss precis efter frukost, fick kuta upp på rummet och "må lite dåligt" so to speak. Kände mig mycket bättre, tog en dusch och knallade mer till Blossom Taintons föreläsning, men efter halva fick jag dra till rummet igen och sedan sova genom dagen i princip. :( Jag gissar på någon slags släng av matförgiftning. För nu känner jag mig bra igen! Det trista är att jag missade Blossom, prova-på Zumba och lunchen. Vi hann sitta med en liten stund under kostföreläsningen klimatsmart mat. Sedan flyget hem! Så skönt.

i´m off to uppsala, bye bye then!



This is what I will be up to this weekend! Jag och Emelie styr kosan mot Uppsala, för att komma hem med en massa kroppsliga och själsliga braigheter! Det blir säkert roligt! Kommer hem igen på söndag, så vi hörs då! Ha en kanonfin helg alla ni härliga! Kärlek.

after work



Kolla vilken fin syn jag möttes av idag när jag skulle jobba. Haha. Fina elever man har. Nu blir det after work med sambon, vi måste nog dra en runda till affären snart. Det är dags för fredagsmyyyys! Imorgon åker jag och Emelie till Uppsala! Måste ladda upp lite för det ju! :)

så mycket fint!

Jag surfade runt lite på H&M och jag vill ha massor! Synd bara att plånboken inte är tillräckligt tjock. Nästa löning. Då kommer jag!


49,50 kr

149 kr

199 kr

199 kr

249 kr

499 kr

hello stranger

Hej fina! Jag har haft en dålig jobbdag idag! Galet. Jag förstår inte hur mina elever kan stå ut med mig en dag som denna, eller så kanske de inte ens gör det, men vågar inte säga till. Oavsett så har det gått så dåligt idag, jag skulle lära ut två övningar och båda gick bajs. Så vi sket i dem, efter att jag tragglat ett tag och försökt få ordning på tankarna. Det blir till att rensa huvudet till nästa gång. Big time! Sorry loves.

Imorgon är det fredag hörrni! Jag har hiphop och ragga imorgon, sedan hem och mysa med sambon. Jag drar till Uppsala över helgen för att gå på ett kropp och själkonvent. Det blir nog roligt!


Crappy webcambild. Jaja. :)

080910

Ännu en dag avklarad. Eller borta. Kommer aldrig igen. Jag vet inte om jag vill klara av dagarna, de verkar ta slut så fort då! Men det har varit en bra dag iallafall. Som Emma sa idag, dans botar förkylning. Efter att ha varit dunderförkyld så blev hon frisk efter att ha dansat i fem timmar. Jag blev av med min huvudvärk på ett kick så snart jag gick in i danssalen! Hur vetenskapligt det kan vara går nog att diskutera, men voine vad det är bra med dans!

Idag fick tjejerna dansa commercial jazz med klackar på Dance Experience. Take a look!



Likey?

hupp hupp


365 saker man kan göra

Vi har haft terminens första möte, där vi bland annat pratade om nästa års uppvisning. Vi ligger bra till tidsmässigt! Det känns skönt, förhoppningsvis känns inte nästa termin fullt lika hektisk då. :) Jag sitter just nu och väntar på att min första bollywoodklass ska börja, och försöker tänka bort min huvudvärk som bara dök på mig. Jag ska käka en nektarin så tror jag det blir bättre. Konstigt det där. Men schudelu!

free your mind!

Hoppla! Idag blir det bollywood och dance experience för min del. Det blir commercial jazz med klack, till en kick ass låt. Det blir bra. :) Jag har haft lite planeringsproblem idag bara, vaktmästaren var här för att sätta lister i de tapetserade rummen, så rätt var det var så satte han igång en stor såg som illtjöt. Och han kommer imorgon också, vid halv åtta på morgonen! Jajks. Hoppas han sågar ordentligt då, så vår granne under oss får igen lite för att han spelar musik och har gäster till sent varje dag. Mähähäh. Det är galet lyhört!



Nu får jag nog skynda mig att pensla på lite smink, idag är det första lärarmötet för terminen! Sviiiisch!




mina beeen!

Jajks! Jag sitter nu vid datorn lite, har smaskat i mig lite chips. Det känns extra dåligt eftersom jag uppmanade mina elever efter klass att äta bananer och andra nyttiga saker. Ups. Anyway, mina beeen! De värker helt galet, efter fyra klasser på raken blir man lite mör. :) Men förutom det så har det gått bra idag! Rolig dag. Det sugigaste och värsta ever är att Charles satte sig på min fina Adidasväska och kissade när vi kom hem. På min väska. Kiss.

Så jag tror det är lönlöst men jag frågar ändå. Någon som vet hur man får bort ammoniaklukten? När vi hade kissen Zeus så kissade han också på min väska. Den och min fina turkosa plånbok fick slängas. Jag vill verkligen inte slänga 400 spänn i sjön bara för att vi har en katt som är missnöjd med något. God knows what. :(

Jag önskar jag kunde prata med djur. Så mycket enklare det hade varit. Jaja, nu ska jag hoppa in i duschen.


Du har så rätt Bob, smärtan kommer dagen efter. Träningsvärk!

gratis är gott och kunskap är godare

Nästa vecka har Karin fixat till en gratis kostföreläsning med barnläkaren Inger Persson i sina lokaler vid Skåres. Jag har varit och lyssnat på Inger många gånger, och det hon säger är så bra! Man får en riktig aha-upplevelse! Jag har även passat på att mäta mina näringsvärden hos henne. Det kostar en hundring och säger väldigt mycket om hur du har mått de senaste åtta veckorna. Sedan får man tips på vad man ska förbättra och sådär. Så knalla dit och sluka kunskap!


exhausted

Jag är så trött! Inte direkt fysiskt, men psykiskt. Har haft två klasser idag, mina fina jazzare och OnStage. Sista gruppen tar massvis med energi, de är väldigt många, har massvis med personlighet som märks, och så vill jag så mycket med den klassen. Det är alltid roligt, men man blir trött. :) Då är det skönt att sätta sig i soffan, det finns seriöst inget mer avkopplande att komma hem, inte bry sig om någonting, kolla lite bloggar och bara softa.


Hoppla pållen! Under True Colors - Kulturamas uppvisning.

let´s make up darlin'



Jag älskar den klassiska och dramatiska looken med blodröda läppar och snyggt sotade ögon. Och det bästa med hösten är att man kan köra på med den tyngre looken utan att känna sig övermålad. Vad som är synd bara är att jag inte gillar att bära alltför mycket smink när jag jobbar, vilket är nästan jämt. Men men, I´ll go dramatic when it´s time for partying. Som Vanessa Paradis, hon är lika blek som jag, och det ser minsann inte fel ut på henne. Mums.


tadaa!



Dessa snyggingar har flyttat in i vårt vardagsrum nu! Jag älskar att vi bestämde oss för ett barbord som var såpass stort, man får plats att göra allt! Vi ska även köpa till två stolar till, men det får bli i ett senare skede. Den fina blåa karaffen fick också flytta med hem. Det känns härligt fräscht att ha en karaff med vatten bredvid sig när man sitter vid datorn och jobbar. Och jag gillade hur fint Emelie beskrev mig, men vem vill inte vara lite knäpp ibland, som Mattias skrev? :D


take your passion, and make it happen


Martin undrar!!

Hej alla läsare!

Ikväll så har jag tagit över bloggen, med "jag" så menas det Martin.
Under denna dagen har jag och Elin varit på IKEA och köpt saker till lägenheten.
Jag började fundera på en sak, varför bygger elin något kl 23:30 på natten?
sedan kom den viktiga frågan till mitt huvud o den ska jag ställa er med hopp om svar:
Vad e så viktigt att bygga så sent för Elin?





wouldn´t it be nice?

Tyvärr var det lite svårt att ta en rättvis bild, men denna tapeten smäcktes upp i vårt gästrum/walk in closet. Guld! Jag gillar den skarpt. Just nu ser hela rummet ganska tråkigt ut, eftersom vi behöver ett stort hyllsystem därinne. Men det kommer i alla fall vara lyxigt guldigt med fräscht vitt till. Så alla gäster känner sig sådär välkomna, och vi får den där extra lyxkänslan i garderoben. Jag gillar att det är ett gammalt element där inne också. Antingen inga element alls, eller lite snygga retroaktiga sådär.





Men elementet är lite slitet, och hur fint vore det inte att måla det i en schysst metallicfärg som här nedanför? Ett snyggt skimrande guldigt element låter inte alls fel i mina öron. I wish att man fick göra vad man ville i en hyreslägenhet, men jag vet inte om hyresvärden skulle gilla det. Hmm. Fjäska lite kanske?


Bild från www.beckers.se!

tack fina ni!

Jag älskar verkligen mitt jobb och det är såhär efter sommaren som man verkligen minns det. Det är fantastiskt att komma ner till Kulturama varje dag och träffa alla glada fina elever! Jag har haft en jätterolig första vecka, har bara hiphop mellan och ragga nybörjare imorgon kvar, även om jag är väldigt förvirrad på alla klasser. Men men, tack alla fina elever som gör mitt jobb så himla grymt! ♥


Mina street avancerad under förra terminen och så jag som pekar tummen upp, eller nåt. :)

äntligen sovmorgon!

Det var så skönt att få sova ut imorse, utan att behöva gå upp vid halv sju för att släppa in en målare. Kroppen är ganska trött just nu, efter kickstart med alla klasser. Igår hade jag bollywood, två klasser och dance experience, roligt! Efteråt hängde Emelie, Emma och Marcus hem till oss för att kolla på finalen av So You Think You can Dance. Käkade pizza och hade det mysigt.

Så whats up idag? Jag ska jobba och städa lite här hemma efter den där målargubben!


Katalogbild från House Doctor.

monica mastermind: akta dig för kronisk inflammation



Inflammationer i kroppen är kopplat till symptom som rodnad, svullnad, värmeökning och smärta. Vid skada eller infektion så uppstår en inflammation i kroppen. I många fall, som vid ett sår, så är inflammationen bra för oss och även i vissa fall livräddande. Men det finns tillfällen då kroppen feltolkar sin information och tror att vår egen vävnad är fienden. Det skapas då en inflammation för att skydda oss - men som då istället drabbar friska organ. Efter en lång tid i detta påfrestande tillståndet så kommer ledbrosket eller tarmen brytas ner - vilket ger sjukdomar. På sikt kan även hjärt- och kärl påverkas, cancercellar accelererar och hjärnan kan skadas. Vad som påverkar den kroniska inflammationen är bland annat fria syreradikaler, övervikt, mättat fett och transfetter, stress och rökning.

Vad kan man då tänka på för att förhindra detta?
♥ Håll vikten (men akta sig för orealistisk viktkontroll).
♥ Äta långsamma kolhydrater - undvik höga blodsockertoppar!
♥ Ät mycket omega 3, finns i fet fisk och skaldjur.
♥ Ät massvis med antiinflammatoriska frukter, grönsaker och bär.
♥ Kryddor som tex gurkmeja motverkar (gurkmeja är även kanon när man börjar känna sig förkyld, blanda ut ganska mycket i vatten och drick!).
♥ Naturligt tillagad mat.
♥ Minska stressnivån.

Det är som vanligt många punkter som återkommer - att äta ren och antioxidantrik mat är bra för allt. Samt att sluta stressa och ge fan i att röka. Universalråd som alltid fungerar, utan att vara klyschigt. Jag har även denna gången hittat min visdom i boken Livskraft av Helena Nyblom. Läs gärna mer om ämnet, det finns galet mycket, så hitta även det som fungerar för dig, det som får dig att må bra. Vi är alla olika. (Men tillräckligt lika för att pizza och hamburgare aldrig är hälsosamt, oavsett vem!)

köket

Yaay! Målargubben är färdig med sitt och vi har fått fina väggar! Titta bara på köket, det är så mycket roligare att laga mat nu! Vad som fattas nu i köket är ett nytt matbord + stolar (större, för gäster), nya gardiner (har bara väldigt mönstrade, blir nog lite väl bra till tapeten) och en lampa till fönstret. Och så lite småsaker då. Men sen så! Vad tycks?

Före:



Efter:




RSS 2.0