Sov Gott!



NU måste jag sova, vid sju imorgon åker vi från Asa in till stan igen. Då får jag äntligen täckning till mobilen också, vilken har varit noll hittils. Lämnar er med en fin bild på Lisas glasflaskor hon har ståendes i sitt pysselrum. (Ja, hon har ett helt rum för enbart pyssel! Hur fusk?) Gonatt people!

dagens doings


Lisa och Saga.


Fina hagar.


Lillfjompan som aldrig vill sluta leka.

Pyssla framför datorn. Läsa inredningstidningar. Leka kurragömma med hunden. Laga leksaker till blivande systerbarnet. Läsa en bra bok. Somna i soffan. Laga lyxmat som rådjurssadel. Gå långrundor och njuta av naturen. Mysa i köket. Ungefär så, och det var alldeles lagom!

N Y



Jag har fattigmansshoppat lite, den bästa sorten. Hehe. Hade ett presentkort på New Yorker som jag fick i födelsedagspresent, men jag hittar typ aldrig den butiken i Stockholm, så jag passade på nu när jag var hemma. Det är fan en lite skum butik ändå. Jag hittar aldrig något uppe på damavdelningen, inte alls min smak. Men på herr finns bra grejer iallafall - köpte den fina mönstrade grå tröjan jag har på mig! Och sedan en schysst t-shirt och en luvtröja. :) I´m happy!



Odens stall



Precis här, längs med byavägen i Kråketorp sägs det att Odens åttabenade häst Sleipner hade sin boning. Enligt sägnen levde Asaguden Oden här i trakten, och det sägs att man hittat hans grav vid Galgbacken i Asa. Någongång på 1600-talet hade man grävt ur graven och hittat både skelett, svärd, hästtänder och en brinnande oljelampa, ingen har någonsin vågat röra graven sedan dess. Och Odens stall, som är på bilden, ligger inte alls långt ifrån Lisa och Axels hus. Om man mot förmodan skulle förstöra eller ta en sten från Sleipners boning ska man enligt sägnen drabbas av Odens straff, och man kan fortfarande höra Sleipner komma galopperandes om nätterna. Odens gyllene vagn ska också ligga orörd på Bråtasjöns bottnen, bara ett stenkast ifrån var jag håller till nu.

Spännande värre, om man väljer att tro på det! Jag hoppas iallafall att mitt systerbarn får höra alla historier och får lyssna lite efter den galopperande Sleipner om nätterna. Alla barn behöver lite spökhistorier. :) Spoookey spookey!

elin hissar: hotellfeeling

Lisa är världsbäst på inredning! Hela huset är fullt med fiffiga och piffiga lösningar, men bäst av allt är att man känner sig som världens hedersgäst när man är här och hälsar på! Titta bara på gästrummet, mys all over the place. Kikar man lite i garderoberna också så hittar man både tofflor och morgonrock att låna, och desstuom lite smågrejer som man kan få om man glömt eget, som tops, tamponger, bomull och schampoo till exempel.






from Åsa to Asa

Det blev ett jättemysigt litet kalas med familjen idag för att fira mamma. Hon fick extraljus till bilen och presentkort på skönhetsbehandling och blev jätteglad! Det bästa är alltid att blanda funktion med lyx, då blir en Hartonen glad. ;) Jag följde sedan med syster och Axel hem till Kråketorp utanför Asa. Tänkte stanna till tisdag morgon och bara mysa. Så himla roligt att se Lisas mage nuförtiden! Hon har bara cirka en månad kvar på gaviditeten och ser så konstig ut! Lika smal som alltid, men med en söt bulle på magen. Det ser helt ärligt ut som om hon har svalt en stor ballong! :D Jag kan inte låta bli att skratta när jag ser henne, för det ser verkligen knasfint ut. ♥


Vi bakade scones och drack te när vi kom hem. Mysigt!

Jag har förresten ingen täckning alls här ute, så vill nån nå mig så är facebook definitivt bästa sättet. :)

goooood morning!

Jag hade supertrevligt igårkväll, drog en sväng till Lagerlunden och Deluxe men tog det lite lugnt med drickan. Cash flow is low som Yoyo alltid säger. :) Blev iallafall väckt tidigt och fick lite lyxfrukost med kräftor och grejer. Mmm-mm-mmm! Nu ska jag och farsan dra till Idrottskliniken och gymma lite innan det blir minikalas för mamma som fyllt femtio! I min familj hinner man alltid träna, oavsett vad som behöver göras! Så why not? :)


tonight

Hur mår ni? Jag mår prima ballerina! Jag har bara hängt med päronen hela dagen, myst lite på stan och suttit och fikat. Fick med mig tre tröjor hem också, handlade för ett presentkort = bästa! Nu sitter jag och chillar lite medan jaag väntar på att maten ska bli klar, och därefter möter jag upp Karro och Eve på stan för drinkar! Holla at me om ni vill haka på, eller har nåt annat kul för er! Jag saknar alla mina Växjöisar! :D

Tror jag ska fixa mig lite nu, kvällens inspo är markerad eyeliner. Mums.


peppen - just like the old days



Finally home! Efter en najs bussresa med Emma och Victor och en tråkig tågresa själv så är jag nu hemma hos mami och papi igen. Känns skönt att vara här. Har suttit vid köksbordet med en macka och te och bara pratat ifatt lite om allt som hänt. Himla mysigt! Tänkte sova lite nu, så får vi se vad veckan har att erbjuda! :) Gonatt darlings!

höstloooov



Väskan är helt packad, jag är nyduschad och klar. ska precis dra och käka innan jag tar bussen bort till Katrineholm för att påbörja resan hem till Växjö! För första gången sedan jag flyttade! Jag har saknat alla hemma, ska verkligen passa på att mysa med familjen och vänner. Men jag kommer sakna alla på Åsa också, det känns konstigt att åka härifrån när man är van att ha alla precis intill. Men det blir awesome i V-town också! :)

Storyboard P





Jag är så jävla glad att jag går på Åsa just nu! Vi har precis haft workshop med Storyboard P från Brooklyn, hans första workshop ever faktiskt. Han hade en snubbe från BBC London med sig som filmade precis allt till en dokumentär om honom, och de intervjuade mig om dansen. Workshopen var awesome, hans still kallas mutation och är helt sjuka animations och glides, det ser ut som han flyter över golvet. Han körde lite för oss och det ser ut som att han växlar mellan människa, djur och monster hela tiden. AWESOME! :D

Han håller till i Stockholm i några dagar nu och ska hålla workshops på streetdancefestivalen Into The Groove på Lava. Tror han hade en workshop båda ikväll och imorgon kväll. Go go go ifall ni har möjlighet!

vårt casa!

Kom på att jag inte visat hur vårt rum ser ut! Det är riktigt trista 70-talshus vi bor i, med bruna karmar och sjaskiga halvvita väggar, brun plastmatta på golvet och bara halvfungerande element. Dessutom delar vi rum med ett flertal spindlar och aggressiva myror som visar sig då och då. Men vi har ändå lyckats göra vårt rum riktigt mysigt trots allt! Det handlar om att få upp så mycket på väggarna det bara går, annars tar depressiviteten över. Vi behöver egentligen bara en schysst matta, eftersom vi ofta sitter på golvet och hänger. Jag trivs som fina fisken! :)


Jag sover som en prinsessa i min säng!


Miss Yoyo, aka Johanna!


Och så andra sidan.

längsta dagen ever!

NU är jag ledig! Vi har haft klass precis hela dagen, mellan halv nio på morgonen till nio på kvällen. Vi började med lite dansmetodik på morgonen, alla i klassen ska hålla en övning för varandra så vi kan ge feedback på vårt sätt att undervisa. Jag höll en kort bollywoodövning igår och fick massa bra kritik, så det känns ju skönt att jag gjort något rätt under de åren man undervisat! :) Efter metodiken hade vi house med Martin, och sedan marknadsföring hela eftermiddagen. Men vi var inte klara där inte, utan efter middagen tittade vi på en dokumentär om hur housemusiken utvecklades och sedan dansklass igen.

Det verkar som att lärarna gillar oss! Martin ville aldrig sluta undervisa oss, och hänger hellre här ute än drar tillbaka och har klass i Stockholm. Hehe. Många lärare har också sagt att vi är så himla trevliga. :) Yaay! Men nu hinner jag inte sitta här, vi ska bort till vår mentor Linda och ha fikamys med klassen om en kvart. Det är lite så vi jobbar här ute i skogen.



halloween coming up!



Ska ni på Halloweenfest? Som det ser ut nu kommer det antagligen vara en ordentlig fiesta helgen efter lovet här på Åsa, och jag är taggad. Jag äääälskar att klä ut mig, så jag vill komma på nåt grymt bra tema. So, jag önskar mig lite bra förslag på grymma kostymer, har ni några tips på lager? Jag ska äntligen åka hem till Växjö nu på fredag, stannar en sisådär en vecka, och då tänkte jag passa på att leta upp lite sköna prylar till Halloween hemma. :) Wie! Markeraaaaad!

parkour @ åsa



Hej fina cyberfriendz! Hoppas ni har haft en bra helg och festat hårt alternativt myst ner er i soffan! Som vanligt var det fiesta här ute i skogen i fredags, men igår tog jag det ändå ganska lugnt. Det var ett stort gäng som drog in till Katrineholm för att klubba, och vi var ett litet gäng som var kvar och hade det ganska nice. Vi bestämde oss för att hitta på något epic superfun för att ha något att konkurera med när de andra kom hem från K-town. Vi ville ju inte vara sämre menar jag. :)

Såååå vi var ute och körde lite parkour (som ni kan se på den asbra filmen!), vi var uppe i skogen vid spökhuset där jag började gråta för jag var så rädd, vi kollade in källaren och vinden på Rönnen utan att tända några lampor och tog ett glas vin ute på en trappa. Vi hade alltså en grym kväll fast vi inte klubbade! :D

Vad hade ni för er i helgen?

god save the queen!



Good evening mi ladies and gentlemen! Elmaze var hyvens snäll och hjälpte mig fixa till mina naglar så här himla fint igår kväll! Det tog sin lilla tid och var pilligt så hon vägrade göra alla naglarna, fick nöja mig med varannan. Lovely, me so happy anyway though! Det finns inget som botar lite depp som färgglada naglar och en varm dusch/bad.

Idag har jag haft en riktigt dålig dag överlag, en sån där som inte går att förklaras, ni vet. Vi fick dansa för Yeya denna veckan också på hiphopen eftersom Robban är sjukskriven. Hon har grymma koreografier och bra material, men jag har liiite svårt för hennes attityd. Hon är snabb på att snapa och är allmänt ganska vass med kommentarer, kan slänga ur sig saker man inte borde. Jag var mest irriterad hela klassen, men lyckades faktiskt sätta det bra ändå. Allt för att hon minsann inte skulle säga eller ens tänka något dåligt om mig.. He he. Men oj vad jag saknar att ta koreografi ändå! Även om jag tycker bättre och bättre om freestyle för varje dag så är det ändå så fruktansvärt roligt att ta koreografi! Får nog försöka ta mig tiden (och skramla fram pengarna) så jag kan ta lite roliga workshops i Stockholm oftare.

Nååååväl. Ska snart sova, väntar bara på att Elmaze ska dyka upp hos mig. Johanna dog till Götet idag för att ha en weekend off Åsa, så jag och Elmaze tänkte ha sleepover. Hon är så seg bara! Jaja, GONATT! :)



extraordinary people in a ordinary place



VEM VILL INTE HA EN HÄSTMASK LIKSOM?!

Hur är det med er? Jag har lite dålig bloggkontinutet nuförtiden, ha lite tålamod med mig. Det är mycket nu. Men nu så, nu vil jag talas vid lite med er igen! Helst framför en mysig brasa, how great would that be? Jag längtar så himla mycket till höstlovet, när jag ska hem till Växjö och mysa. Jag saknar fina familjen! Pappa har alltid en brasa igång. :) Aah, memories...

Annars då peeps? Jag har inte haft så jättemycket för mig, haft en lång dag idag. Vi hade grym fys på morgonen, sprang intervaller och hade roliga styrkeövningar, och sedan popping på eftermiddagen. Behöver jag säga att min kropp kommer vara död imorgon? Trots att jag var och fick massage av friskvårdarna på kvällen så kommer det nog kännas ändå. Lovely!

you can´t trust the system!



I´M AN ADULT!

sunny sunday

Vi har sån himla tur med vädret hela tiden, höstsoligt idag också. Jag, Johanna och Erika passade på att komma ifrån skolbubblan en stund och gick till fiket. Erika har en grym systemkamera och gillar att fota så vi stannade överallt på hemvägen och tog lite fina bilder. Så stor skillnad mot min egen kamera, går knappt att få dåliga bilder. Hade jag inte behövt spara alla pengar till LA hade jag nog fan köpt mig en egen systemis.

Träffade på en liten stilig kisse på vägen hem också, saknar min Charles jättemycket! Saknar att gosa ner näsan i hans mjuka päls, saknar att vakna till hans supergosande i mitt hår på morgonen och saknar att det alltid finns nån som kommer fram och hälsar när man kommer hem. ♥








embrace

Det är dags för förändring. Det är redan på gång, och nu är jag mer redo än någonsin. Det började lite långsamt med att jag valde att satsa på mig själv och flytta ifrån invanda och trygga mönster, för att sedan stega iväg till sådant jag aldrig hade kunnat gissa mig till för ens en månad sedan. Jag tänker embracea alltihop, andas in och flyta med, nu ska jag sluta försöka kämpa emot. Nu händer det. Nu blir jag den person jag är menad att bli, iallafall ett steg i rätt riktning. Jag har Karins text lite i baktanken, det ger tröst och uppfriskande tankar.

"Nu går vi in i ett högre medvetande, enligt Mayakalendern. All evolution, all utveckling hittills, har varit för att föra oss fram till idag. Människan är nu tillräckligt utvecklad för att gå vidare i gudomligheten, se ljuset i sig själv och andra. Vi går nu in i en helt ny fas, som kommer att betyda insikt, hjärta och hjärna i harmoni och samklang med universum."


Queen of my own life.

Pump Up The Battle 2011

Long time no see. Jag har haft lite annat för mig, så det har inte blivit av att jag har bloggat på ett tag. Bland annat så gjorde i princip hela klassen en dagsutflykt till Stockholm för att se finalen i Pump up the battle på Lava i torsdags. Vi drog direkt efter klass (vilken var för Yeya = gryyym!) i flera bilar, såg hela finalen, fikade med Freeze, Martin och klassen på Cafe 60 efteråt och åkte sedan hem igen. Daniel Mp kammade hem vinsten. Kul kväll!


Jag och fina flickorna på battlet.


Emma, Sofia och Johanna från klassen.


Och så passade jag på att fota dansarna medan de ändå posade. Yared, Flaco, Linda, Ken Fury, Martha och Niki.

Idag blev lockingen inställd, ganska skönt med sovmorgon med tanke på att vi kom hem sent inatt. Micha dök också upp vid femtiden  idag och hänger här tills imorgon kväll.

baby, I was born this way



Bästa finaste och knäppaste Elmaze tog sig an mitt hår idag och flätade dit lite flätor på sidan. Jag är jättenöjd! Älskar att ha en grym personlig frisör här ute på vischan, nästa gång blir det nog lite roligare flätor åt andra håll. Mer om det när det kommer. :) Har även målat naglarna i silver, mina händer skämdes över sina toppar så det blev pinsamt att göra alla points på lockingen, you get the picture. Men nu pekar jag mer än gärna!

Annars då? Jo hörrni, imorgon drar hela klassen till Stockholm för en snabbvisit. Det är final i Pump Up The Battle, och Martin ska tävla. Kul!

entrance to heaven!

Jag och miss Yoyo fick äntligen tummen ur rumpan och fixade till en finfin dörrskylt så att ingen kan missa var vi håller hus! Det tog ett bra tag att sitta och klippa ut alla bokstäverna ur en gammal Veckorevyn, men det var ändå skönt tidsfördriv för hjärnan som slapp tänka på sitt. Vad tycks? Jag blir glad varje gång jag ska till rummet iallafall. :)



För er som tycker det ser lite rörigt ut och har svårt att läsa (hur man nu skulle kunna ha det?):
HEJHEY
WELCOMEN 2
HALVIN & YOYO
WHO BOR HERE!
KNACK ON THE
DÖRR, YOU ARE
ALLTID VÄLKOMMEN
AT OUR CASA

fred.

. . .



Det är vacket det som varit.


kaffestugan fridhem

Vi har den mysigaste lilla kaffestugan som går att hitta, bara på andra sidan Sköldinge. Eftersom fina Elmaze kom hem från Borås idag så passade vi på att gå bort och se om det var något att ha. Om det var! Jättemysigt och billigt, och perfekt som helgutflykt när man vill komma ifrån instängda Åsarum ett tag. Skönt att ha tjejerna här, nu är vi kompletta igen efter helgen och det är precis vad jag behöver. Om ni någon gång svänger förbi Sköldinge borde ni kika in där på en fika, för frankly... det finns inte så mycket annat att göra här ändå. Men det säger jag med kärlek. :)






vem fes?

Det var som vanligt lite festligheter i helgen, och igår slog vi alla photoshootbarriärer med grymma teman! :) Such as:


Vem var det som fes?


Alla är Elin!


Alla är Johanna och Johanna själv är ASglad!


Jag vann på triss men bröt benet!


Jag trodde festen skulle bli bra, men den blev inte det - FAST DEN BLEV DET ÄNDÅ! :D

Det var en heeel del fler bra bilder, fast jag minns tyvärr inte vilka teman vi hade.

k-town





Alla på skolan är lediga idag, lärarna har någon slags konferensdag och behövde alla salar som gick att använda, som vår danssal. Känns lite synd att missa lockingen vi egentligen skulle ha haft, men ganska välbehövt och skönt ändå! Miss Yoyo och jag piffade till oss och drog in till Katrineholm för att göra stan. På fyra timmar hann vi med allt viktigt, så som att shoppa lite välbehövliga träningskläder, käka på donken, fika, gå på systemet. Vi fick lite tid över när bussen ick senare än vi hade tänkt oss, så vi knallade in i någon slags väntbyggnad precis bredvid stationen. Det visade sig vara ett ballt ställe med ett tåg stående och grejer perfekt för en snabb photoshoot! :)

klassens första gig!

Hej fina cyberkompisar! Jag är ganska glad idag, har fått träffa bästa Karin som kom till Åsa för att hålla en workshop i optimal rörelse. Alla gillade henne och både Linda och Frida (mentor och studierektorn) vill ha henne här igen för dansarnas skull. Såklart, hon är ju bäst. :) Och efter middagen drog vi in till Katrineholm för att dansa lite på ett kulturaarrangemang vi fått ett jobb på, vi drog upp på scen med bästa energin och hade asroligt! Det var länge sedan jag stod på scen nu, denna gången housade jag bara. Fett kul!

Annars har jag och Johanna syndat lite och stängt in oss på vårt rum för en tjejkväll. Myst och haft riktigt tjejsnack om allt som händer på Åsa. Smekmånaden är definitivt över och just nu är det lite krabb i alla möjliga hörn. Det är lite deppigt och förvirrat överlag. Det finns inget som liknar detta, att bo och leva såhär. Vilket för med sig sina egna konstiga problem.


Fina, glada, galna dansare! ♥

it´s just one of thoose bulldays


At this very moment.

Har ni ätit många kanelbullar idag? För min del har det faktiskt bara blivit en sisådär en och en halv, än så länge. Jag har inte hunnit käka mer, har haft fullt upp precis hela dagen. Vi startade dagen med fyspass, känns som om det var på tiden. Sprang i spåret och jämförde tiden från auditionen - jag har förbättrat min varje gång! Yaay, happyface! Tyvärr lyckades jag trampa snett och få en lätt vrickning på högerfoten, så medan resten av klassen fortsatte att springa tre varv till ( en mil totalt - heja klassen!) så satt jag. Och var ledsen. Det finns inget värre än att inte få vara med! Oavsett om det är köttigt fyspass eller dansklass! Buhu! På breakingklassen efteråt tog jag det lite extra lugnt och övade på min turtle freeze när de andra körde top rocking. Känns bättre i foten nu though. :)

Sen har vi planerat lite inför Streetstar där vi ska ha monter, snackat ihop oss om ett dansjobb klassen har i Katrineholm imorgon och så. Hade sånglektion idag med, kändes bajsigt ett tag men gick över. Jag måste klämma i mer och sjunga med mer luft. Tills nästa gång ska jag och Elmaze knalla omkring och öva på att sjunga just luftigt och stort, vilket låter helt retarded. Heheh. Han sa att vi ska bli proffessionella sångare och dansare. Hälfen rätt där Mr P! :)

Nåväl. Det var cafékväll idag igen, friskvårdarnas tillfälle att fixa nåt kul till alla på skolan. Det blev ett jättequiz med alla möjliga frågor, och mitt lag förlorade big time. MEN vi fick fika och Johanna vann en massa godis = Elin får ändå smaka! 8)

vi sjöng som om det inte fanns någon morgondag


last night, oh last night

Det var en grym fest igår! Vi mjukstartade med lite minikonsert med musikerna i Rönnen, fortsatte med drinking rap game där vi skulle lägga fram de fetaste rhymesen (stavning?), flyttade festen hem till Almen och lekte ännu fler idiotlekar och hade jävligt kul helt enkelt. Bilderna får säga resten! :)


Musikerna här är så sjukt talangfulla! Grym minikonsert, tack för det!


Feeeelin' it!


Vi posade lite som vanligt. AtoM crew in the building!


Finska posen, haha!


Rappers! Ah yeah!

söndag


Igår, jag förvånas fortfarande över att det är så sjukt soligt och varmt - fast det redan är oktober!

Good evening people! Mår ni bra idag? Vi hade lite fest igår, verkligen jättetrevligt! Tog det hysat lugnt igår så jag vaknade och mådde finfint iallafall, skönt det. Men vi har ändå haft det ganska chilligt idag, mest plockat lite, tvättat och sådär. Jag har nog aldrig lyckats leva i nuet som jag gör här. Helgerna här är fetaste livsnjutarmarathonet, vilket är precis så nice som det låter! 8)


Pizzamakin'tiiime! :D

saturday inspo






<3


Elmaze, Martin, Fanny, Johanna och Victor på altanen.

Vi lyckas alltid pricka in solen när vi sitter och chillar på helgerna, det finns inget bättre än att sitta ute! Denna helgen är vi inte alls många kvar på Åsa, så det blir extra lugnt. Fanny kom igårkväll och hälsade på oss, och vi som var kvar satt på altenen och drack lite vin och snackade. Det var skönt med en ganska lugn kväll, för veckan har varit ganska tung med en massa breakingklasser! Jag har träningsvärk i armarna idag, som vanligt, hehe. 8)

Dagen vet jag inte riktigt vad som kommer bjudas på, jag är riktigt nöjd med att chilla rrunt lite. Men vi har pratat om att ha städdag, åka till IKEA, dra och handla, ha en photoshoot. Vi får se. :) Ha en fin dag!

RSS 2.0