random

 
Jag är väldigt upp och ner nu, vissa dagar räcker motivationen till något mer än det nödvändigaste, andra dagar kryper jag ner och sover bort mina bekymmer för ett tag. Idag har jag försökt förbereda mig lite inför operation på fredag och sökt lägenhet efter lägenhet efter lägenhet... Johanna letar efter en mindre lägenhet närmre stan för henne och Rasmus, så just nu är jag desperat efter någonstans att bo själv.
 
Jag la precis upp en annons på blocket, vi får se vart det kan ta mig. Annars blir det husvagn på en camping. Punkt.

turquoise

 
Såhär fin blev min nya skrivbordsstol som jag grejade med förra helgen. Älskar verkligen färgen, och jag har en del kvar så jag måste hitta fler roliga grejer att måla! Mamma köpte stolen av en vännina i Växjö och tog med upp, sedan målade jag och gick över med lite sandpapper på slutet för att få en lite mer sliten finish. Jag vill egentligen att den ska se ännu mer sliten ut, men det får komma naturligt. Jag får använda den mycket helt enkelt!
 
Vad tycks?

formex : vårinspiration

 
Skummade igenom en del bloggrapporteringar från Formex nyligen, och så mycket fint det är på ingång nu! Snacka om att börja längta till våren på riktigt. Jag skulle älska att susa fram på en aprikos damcykel och jag önskar mig inget hellre än en egen lägenhet med en fin balkong att fälla upp mitt parasoll på!
 
Bilderna hittade jag här.

Have you met my boots?

 
Jag har de finaste vinterskorna i år! Dessa är riktiga oldies but goldies som jag lånat av mamma, vintage från 70-talet. Senast igår fick jag fina komplimanger för dem av min läkare på vårdcentralen. :) De är riktigt varma också, mamma trodde de var av renskinn eller liknande. Men framförallt är de fina.
 
Jag har sett att det knatar omkring sånna här nyproducerade skor på stan, och den här hemsidan säljer dem till exempel. Utifall att du också skulle vilja knalla omkring i världens finaste skor. :)

titta på katten i tio sekunder - gratis lyckopiller!

 
Okej, mitt hälsofokus har börjat ta form lite grann nu. Jag har varit på vårdcentralen idag och tagit nya blodprover för att se om jag har alldeles för höjda giktvärden, eller om jag bara ska se det som en jobbig inflammation helt enkelt. Min läkare lugnade mig iallfall och det kändes skönt att slippa oroa mig så mycket för det nu. En sak mindre.
 
Jag ringde också och försökte ta reda på så mycket som möjligt om operationen, så nu känns det också lite bättre. Hittils har jag bara fått beskeden som en kalldusch i ansiktet och inte riktigt hängt med i vad som ska hända och varför. Men med lite klarhet så är det bara att andas djupt och ta sig igenom det. Just nu nojjar jag över att vara sövd, aldrig behövt vara det tidigare. Tack och lov.

Jaja. Tjat. Men det är inte mycket annat jag har på hjärnan just nu faktiskt. Mina veckor har gått till att må dåligt över provsvar och liknande. Jag har en dipp i livet just nu bara. Men jag har åtminstone kunnat grena ut vad jag behöer göra för att må bättre. Och till dess att livet känns lite ljusare så tar jag en dag i taget.
 
Puss på er.

fokus : hälsa

Mamma och pappa åkte hem idag på morgonen, strax innan jag skulle iväg till jobbet. Skönt att vi fick två hela dagar här i Stockholm iallafall, och kunde utnyttja dem till max. Vi hann med att hälsa på släkten lite i lördags, dricka Irish Coffe och lulla runt i tunnelbanesystemet på upptäcksfärd, handla färg och bli klar med projekt pinnstol, få hjälp med lite vårstädning på mitt rum, stortvätt av mattor och mycket mys!
 
De är bäst. ♥
 
 

Jag har lite ledighet insprängt nu i veckan, och fokus för vecka fyra ligger på optimal hälsa. Jag ska kolla upp mina värden igen för att se om det faktiskt kan vara gikt jag har, jag ska ta reda på och försöka förbereda mig för en operationstid för cellförändringarna och se över hur jag kan förebygga att kroppen kraschar. Hur kan jag göra för att må bättre helt enkelt.
 

painting all over the sky

Mina fina föräldrar har bilat hela vägen upp till Stockholm för att umgås med mig en hel helg, och glad är jag för det. :) De mötte upp mig på jobbet och sedan har vi bara hunnit med att äta god boeuf bourguignon (oh la la!) som mamma lagat hemma och tagit med, och så påbörjat ett litet stolsprojekt. Mamma hade fixat en fin pinnstol till mig från Växjö, och nu behöver den några lager färg och lite old touch så blir den super som skrivbordsstol. Yaay!
 
Men de där päronen går upp tidigt om morgonarna, så jag får nog glida in i sovposition nu om jag ska orka med tempot! Sov gott!
 
Hello Inspiration!

mer och mer och mer...

Jag har varit väldigt off de senaste dagarna. I onsdags fick jag ett rösmeddelande från min gynekolog som sa att vi skulle boka in en mindre operation för att ta bort cellförändringarna som upptäckts. Jag väntar fortfarande på ett brev med en bokad tid, och jag har tyckt det varit väldigt jobbigt med att inte veta vad det egentligen innebär och varför.
 
Nu har jag landat lite i det, och vill mest få min tid bokad så jag kan börja göra något åt det. Jag vet fortfarande inte vad det är för cellförändringar, bara att de är farliga och behöver tas bort. Jag hoppas på att det inte blir mer av det  utan att det är bra när de väl är borta. Det är tydligen väldigt vanligt att kvinnor får cellförändringar på livmoverhalstappen, så jag hoppas på att jag bara är en i mängden med några celler som gått bananaz och behöver skärpas till.
 
Var noggranna med att ta cellprov när ni får kallelse! Så himla onödigt om det skulle glömmas bort. Jag har gått och oroat ihäl mig för det här, men jag vet iallafall att jag kommer kunna göra något åt det och att jag kommer få gå på kontroller. Hellre det än att det skulle vara något som faktiskt kan utvecklas till cancer i värsta fall, som man inte ens vet om. Usch.
 
 
Jaja. Nu ska jag sova, är verkligen dödstrött! Jag jobbar öppning imorgon och ska sedan få umgås med mina föräldrar heeela helgen! Så glad, jag har saknat dem!

fyra av fem toasters

Åh jag klev ut från biosalongen och var precis sådär uppfylld som jag hade hoppats på. Mitt standardsvar på vilken film jag vill se är alltid "en vacker film som man blir helt uppslukad av och gärna med någon fin och rörande story, helst med helt fantastisk och lite fantasyinspirerad natur". Ja, Avatar är ett bra exempel på vilken genre jag menar. :) Men jag kände lite så efter den här. Fint som snus!
 
Hade supermys med Helene också - bästa tjejen! Så roligt att hitta en ny kompis som funkar precis som en själv, de växer inte på träd! ♥ Vi passade på att kolla in ett fik jag var intresserad av innan bion också, kan bli så att jag tar med föräldrarna dit nu när de kommer och hälsar på i helgen, jag vet att pappa skulle bli nöjd iallafall. :D
 
Men nu ska jag sova. Tack gode gud för min fanstastiska säng!
 
Hehe. Snyggare än såhär blev det inte helt enkelt!

grrrr

Jag är sådär tillfreds med ett fyllt kylskåp, efter att ha varit och storhandlat med roomiesarna. Känner ni också det? Hur nöjd och glad man blir av mat? Älskar att öppna kylskåpet och faktiskt kunna välja lite. Mmm.. Måste nog gå och ta en oliv snart, bara för att jag kan.
 
Jag tänkte hoppa på bussen in till stan om en liten stund, ska träffa Helene och gå på bio! Oooh, mysigt! :) Jag hoppas på att det blir Berättelsen om Pi, den verkar grym! Såg förresten Beasts of the southern wild igår hos Erik. Väldigt annorlunda och väldigt bra! Jag är svag för reklam och efter att ha sett plancherna om den på tuben var jag ju bara tvungen. Se den!
 

the legend of the thousand paper cranes

Det sägs enligt en gammal japansk legend att den som som viker tusen papperstranor får se sin högsta önskan gå i uppfyllelse. Om det är sant eller inte vet jag inte, men jag tycker det trots det är vackert att tänka sig.
 
 
Jag räddade en liten illande gul papperstrana från soporna på jobbet en dag. Viken av någon av de asiatiska gästerna, på brandgult papper med japansk text på. Det kändes bra att ta med den hem, så nu får den kika lite på mig här vid skrivbordet. Medan jag sitter och drömmer om gamla legender och nya önskningar.
 

svinkallt, svinbra, svinkonstigt

What up.
 
 
Inte så ledig "ledig" dag idag, men jag har fått lite gjort iallafall! Hittat mina nycklar (pjuh!) som jag trodde var dead and gone sedan igår. Jag hade lyckats låsa in dem i skåpet på jobbet. Och så var jag en sväng ute i Sollentuna på en jobbintervju på Danshuset. Som gick bra! Blev erbjuden receptionistimmar, och klasser kanske senare eller till nästa termin. Jag har lite att fundera över dock, det är lång resväg till skolan jag isåfall ska jobba på och inte altför många timmar, så jag vet inte om jag har råd helt enkelt. Vi får se! :)
 
Sedan hann jag inte mer än hem och ta en p-nap innan jag åkte in och träffade Maja. Vi åt på nån skum kinarestaurang på en bakgata vid Drottningatan. Vi var riktiga freakattractors, massa konstiga konversationer och människor omkring oss. Men det var nice ändå. :)
 
Nya örhängen sedan nån vecka tillbaka. Känns naturligt som om jag ägt dem i åratal!

sprrrritt i kroppen!

 
Åh vad jag längtar tills våren och vämen kommer tillbaka! Och så längtar jag tillbaka till chilldagarna på Åsa - hänget på baksidan och altanen, grillkvällarna och stjärnskådning från taket. Jag saknar Linda också, tror jag ska försöka åka dit snart igen, när jag nu är ledig nångång. :)

uppåt väggarna (var ju tvungen)

Det finns ju ett flertal sätt att dekorera väggarna på hemma, allt måste inte vara inramat och upphängt på en väl utvald spik! Hemma hos min syster Lisa finns det lite olika varianter jag verkligen tycker om. Lite inspiration till alla som längtar efter något nytt nu efter en månad av julstjärnor och ljusstakar.
 
Jag vill alltid rensa ut och vårstäda nångång såhär i januari - ut med det mörka och in med det nya fräscha ljuset! Speciellt med tanke på att jag inte får se så mycket av dagsljuset, då blir behovet ännu större.
 
Ett nice pinnplock signerat Axel.
 
Det blir fint att rama in annat än en traditionell bild.

inspo / home

Ge mig ekonomin, tiden och bra tajming så jag kan få en alldeles egen lägenhet att bo in mig i - snälla rara!
 
 
 
 
 
 
random pics from blogs etc.

blah blah blah

Om jag inte får lite sol i ögonen snart, då dör jag.
 
 
Jag köpte blutsaft idag. Behöver få i mig lite vitaminer och järn, i väntan på bättre tider och kosttillskott från Pharmanex. Jag måste träna också. Ut och gå. Dansa bort livet en stund. Men hörrni kom och ät på Street Food när ni är hungriga och har vägarna förbi. Jag dör av tristess när vi inte har något att göra på jobbet, och jag älskar sällskap!
 
Sóv gott.

une tigresse

 
Vi hade revision på jobbet idag. Allt som går att kontrollera har kontrollerats, vi får se om cheferna tar sig ett snack med en snart, let´s see if I passed. Jag tror det gick bra, men det har varit så himla hysteriskt med städning och organisering inför just den här dagen. Skönt att det är över.
 
Jag hade tänkt ta en houseklass idag, äntligen. Men så visade det sig att jag slutade en timme tidigare än jag trott, och det fanns ingen som ville ta en fika medan jag väntade. Istället gick jag och köpte lite nödvändigheter och hann istället bli dödstrött. Åkte hem istället, besviken. Jag är inte där ännu. Men snart.

girl's night out

Vi var ett skönt gäng från jobbet igår som körde förfest och utgång. Sanna hade ordnat jättemysigt hos sig i Fisksätra, vi satt och pratade, spelade dryckesspel och hade allmänt jävligt roligt. Elaine var med på förfesten men drog senare hem, hon skulle jobba dagen efter. Jag, Sanna, Fanny och Ellinore drog vidare och dansade tills fötterna svedpå Ace. Asbra kväll! :D
 
 
 
 

slö söndag

 
Jag har varit en hel del bakis idag, kom hem sent och tog en ordentlig sovmorgon. Skönt att inte ha något inplanerat idag, jag har bara gått och skrotat lite - tvättat, käkat och sovit lite i soffan. Igår var jag nere på stan och körde dubbelfika, först en muffins på Muffin Bakery med Maja, sedan en chevrésmörgås med Helene på Kulturhusets fik. Himla mysigt!
 
Har ni haft en rolig helg?

new in : beauty

Min syster är som vanligt min största inspirationkälla när det kommer till naturlig och ekologisk ansikts- och hudvård. Jag behövde en ny ansiktstvätt och ville byta ut mina produkter som naturligare ekovarianter, och det fick bli till att klicka hem samma produkter som hon har i sitt skåp.
 
Som tur väl är behöver man själv inte vara proffs på ämnet, det finns bloggare som är helt inriktade på naturlig skönhet och otroligt kunniga i INCI-djungeln. Jag satt och researchade lite hos bland andra Rocella Eco Beauty och Ingrid B Beautiful innan jag bestämde mig, Finns hundratals bra recensioner på internet!
 
 
Men till slut blev det alltså de här två som fick komma hem till mig. African Black Soap och Aleppotvål. Black Soap har jag hunnit använda lite grann, och jag gillar den! När jag provade exakt samma hemma hos Lisa tyckte jag den var något skarp, så jag köpte även en aleppotvål från Syrien att alternera med. Aleppo på morgonen eller på osminkad hy, och black soap för att få bort sminkrester på kvällarna. Bara rena produkter och inga onödiga ingredienser man inte ens förstår vad det är för något.
 
Jag beställde från bodybazar.com. Mycket nöjd.

arrowhead

 
Så lugn fredagskväll det kan bli för min del. Jag har fått undan lite kurser jag måste göra till jobbet, målat naglarna inför min lediga helg och bara bläddrat i magasin. Igår mådde jag galet. Började må illa på bussen hem efter jobbet, och hade nån slags blandning av mensvärk och magkatarrliknande. Jag tål inte riktigt att bli uppstressad eller orolig just nu, och jag tror att mycket som händer hemma just nu drog igång det. No stress - no pain.
 
 

meow.

 
How you doing, nattugglor.
 
Hur har era första dagar på året sett ut hittils? Jag var inte bakis idag, men lite trött trots allt. Haft lite svårt att höra vad alla på jobbet har sagt, inte kunnat koppla riktigt och sånt där. Jag ska skriva på nytt anställningsavtal på jobbet nu i dagarna, från och med januari ska jag gå på heltid "på riktigt". Det innebär att jag ska fortsätta på det rullande schemat som vanligt men att jag inte kan ta ledigt hur som helst och sådär. Allt räknas på att timmarna ska stämma precis.
 
Mjaa. Intet nytt under solen med andra ord. Sov gott!

New Years Eve!

Good bye 2012 - Hello 2013!
 
Fina läsare! Har ni kommit ur nyårsbubblan ännu? Jag fick ett bättre avslut på 2012 och början på 2013 än jag hade kunnat tänka mig! Efter jobbet igår hann jag inte mer än hem för att hoppa i festklänningen och börja fixa med maten. Vi bjöd på välkomstdrink, trerätters som till slut ville bli klar, långbord uppdukat i vardagsrummet och sjukt bra människor. Jag däckade i soffan tidigt imorse, kan det varit runt 7, efter att ha dansat omkring hela natten lång. Vid tolvslaget fick vi iväg två fina lanternor jag köpt tidigare på morgonen, pussades och skålade med vänner och grannar i champange. Sedan hann vi med långa - och viktiga samtal om livet, nakendans ute i snön, shotrace, sconesbakning tiiidigt i ottan och chipskrig i vardagsrummet.
 
Jag har mått oförskämt bra idag, speciellt med tanke på att jag tog sista tequilashoten runt 5 i morse. Det var ett helsike att städa hela lägenheten, men nu är det skönt och friskt här hemma igen! Jag hoppas alla hade lika roligt som vi hade!
 
Kram på er alla!
 
Outfiten för kvällen. Klänning från Topshop och klackar från H&M.
 
Körde på mörka läppar till. Favoriten heter Eggplant och kommet från Face.
 
Vi dukade långbord i vardagsrummet!
 
Erik, Rosanna, Rasmus och Quyet.
 
Värdar för spektaklet.

RSS 2.0