lyckad utekväll

Hade en hemskt rolig kväll igår, som dock inte blev riktigt som jag hade tänkt! Det började med förfest hos Sanna med några gamla klasskompisar. Spelade ett hysteriskt roligt spel där som gick ut på att bland annat att få olika tvång som skulle utföras. Till exempel att vajre gång man skulle prata säga "Visserligen är jag en idiot med..." innan och sedan fortsätta, eller att anklaga motspelare för att ha snott ens dator hela tiden. Allting blev väldigt konstigt och väldigt roligt, haha! :D

Jag fortsatte sedan till förfest nummer två hos Elna ohc Theresia, det blev pizza och riktigt trevligt häng och flum! :D Därefter vidare till Lagerlunden och sedan avsluta med lite hederlig dans på Kulturama. Hade väldigt roligt under hela kvällen! Tack för det alla medverkande! :DSanna!  Värd för förfest nummer ett!


Matilda, Amanda och Ellinor från gamla klassen spelar för fulla muggar!


Kajsa, Theresia, Elna och Axel på förfest två!

Ciao!

fredag nu igen!

Det gick jättebra med John Bauer-eleverna idag! Visserligen valde några killar att lämna salen och inte vara med, men det får man räkna med när det är tuffa killar och tjejer som aldrig har dansat och som är dittvingade av en lärare. Men de som faktiskt var med hängde med bra och hade skön energi. Det är väldigt upplyftande att hålla klasser där även ovana dansare vill och ger järnet! Hurra för dem säger jag! :D

Ser fram emot ikväll, jag och några tjejer ska ut! Tror det blir jätteroligt med förfest hos Sanna och sedan dra vidare. Förhoppningsvis blir det till att spela "Helt hysteriskt", ett spel Sanna har som tydligen ska vara jätteroligt! Dessvärre hade Sanna stora problem att hitta passande klädsel för kvällen, så hon kom och lånade lite av mig. Väldigt praktiskt att bo grannar, garderoben blir dubbelt så stor! :D


Sanna snokar..


Sannas finfina sjal! Jag vill ha en jag också!


Men nu blir det till att planera danslektionerna jag har på söndag, ingen vila! Imorgon hinner jag inte göra någonting eftersom det blir dans hela dagen under Kulturnatten. Härligt med evenemang som dessa som förvandlar hela stan till ett mysigt gytter av kultur och händelser! Jag har ringat in en massa saker i programmet som jag skulle vilja gå på, men tyvärr kommer jag nog bara ha tid för mitt eget dansande. Både nackdelen och fördelen med händelser som dessa är att jag alltd får vara en del av programmet, men tyvärr nästan aldrig får uppleva något själv.

Ciao!

iväg och jobba nu på morgonkvisten

Ska alldeles strax iväg och hålla en streetworkshop för elever från John Bauer. Känns helt okej, bara att kroppen inte har hunnit vakna till riktigt ännu! Men jag får nog skynda mig ner dit, Elna ringde och sa att det var en bunt med elever där redan vid åttatiden, tidiga de var! Börjar inte förräns vid nio!
Ciao!

fick tummen ur till sist!

Min ineffektivitet varade inte så länge, till sist kom jag igång och nu när dagen börjar ta slut så har jag faktiskt fått mycket gjort! Fick till exempel expresscykla ner till Dalbo och införskaffa nödvändiga saker som alvedon och polly till min sjuka mamma, och snodde ihop en helt okej dans dessutom! Jag hann till och med att läsa i förberedande syfte inför min andra teorilektion, och det trodde jag inte själv nästan! Men när jag väl satt där, fick jag ändå lite ångest när läraren tog fram bilder på skyltar som jag inte kunde betydelsen på. "Har ni inte pluggat?" frågan han då. Ehm..njaeaaeeee... Shit shit shit! Får nog börja plugga lite på allvar om jag ska få körkortet inom vettig tidsrymd!

Har även varit och jobbat på Kulturama ikväll, vilket jag vanligtvis inte brukar göra på torsdagar. Vikarierade åt Charlotte som är bortrest en väldig massa veckor! Det är ganska roligt att ha andra grupper ibland, fast svårare att planera till eftersom man inte har koll på vilken nivå  gruppen ligger på och hur snabbt gruppen snappar upp koreografi. Men jag tyckte det gick bra! Visserligen blandade jag ihop det mesta litegrann och sådär, men det är inte första gången med mig. :P

Men nu ska jag nog smälla i mig en semla och sedan snabbdusch och sovdags.

Ciao!

ineffektiviteten flödar!

Jag snodde aldrig ihop någon streetkombination igår, ajaj! Istället gick jag och la mig tidigt för att undvika sjuklighet. Det känns i och för sig som en ganska bra idé, med tanke på att jag har för mycket på gång för att hinna bli sjuk! Så helt missnöjd med mig själv är jag inte i varje fall. :) Men trots detta måste jag ha något att lära ut ikväll, så jag får nog sätta igång snart. Alldeles för lätt att fastna framför datorn och läsa bloggar och annat!

Ciao!

sjuklig mor = sjuklig elin?!

Mamma ligger hemma och är hemskt hostig och sjuk. Jag är livrädd att jag också ska drabbas av detta, vilket jag absolut inte vill eller har tid med! Huajaj, how to get away? Jag försöker hålla mig inne på mitt rum så vi inte precis på varandra hela tiden. Det blir lätt så annars nämligen, eftersom jag är hemma mest på dagarna och planerar och donar. Börjar känna mig väldigt trött, trots att klockan inte är så mycket. Jag hoppas det är för att det har varit mycket dansande nu och inte för att baciller smyger sig på. Får gå och lägga mig tidigt idag helt enkelt.
Såhär nedbäddad och sjuk vill man ju inte vara! Trots sällskap av Elsa...

Annars har jag varit och dansat modernt för första gången i mitt liv! Det var väldigt roligt och kul att få använda kroppen på ett annat sätt än man är van vid, kommer nog utvecklas tack vare detta! Men nu är det dags att sno ihop en streetkombination tills imorgon när jag ska vikariera åt Charlotte på Kulturama. Känner mig dessvärre ganska omotiverad, hur kul det än är med dans så vill jag inte ägna all vaken till att planera lektioner och annat.

Ciao!

kramkalas!

Kram, kram, kram! Jag vill att våren ska bryta ut och att alla ska bli snälla och glada mot varandra! Bort med den gråa vintern nu och fram med årstiden som får folk att vakna, att väckas till liv igen! Jag tänker följa djurens exempel och bara ta det lugnt och kramas mycket, så känns det som att det inte är fullt så långt tills dess att knopparna slår ut. :)Bilderna är tagna från cuteoverload.com, min medicin mot ledsna dagar!

Ciao!

ännu en dag springer iväg

Nu har jag haft terminstart med alla grupper! Gick bra idag tycker jag, har tre grupper, en jazz, en show och så en street. Alla första lektioner blir lite luddiga när man ska gå igenom uppvärmningar och sånt basic. Det blir lite luddigt alltihop helt enkelt. Men annars tycker jag det gick bra, var lite nya elever i grupperna också, roligt!

Dansade även street själv efteråt. Riktigt bra att komma igång. Vi kör alltid men mycket styrka och annat matnyttigt så det känns att det ger mycket. Nu är det även ett nytt upplägg på kursen. Vi är väldigt många lärare i gruppen, som dessutom är ganska liten, vilket gör att den inte är särskilt vinstgivande, och därför ska vi nu vara ute och marknadsföra Kulturama mer med gruppen!  Den har alltså fått ett lite annorlunda syfte. Jätteroligt säger jag!  Vi kommer alltså komma ut mer och möta publik med roliga shower, och vi kommer ha mycket fokus på rolig koreografi, yaay!


Street prep på konserthuset 2008, Live and let´s dance!

Imorgon ska jag dansa modernt/fridans för första gången!  Jippi!  Kanonbra att lägga till fler tekniker, alltså stilar, eftersom man utvecklas på alla plan som dansare då!  Skulle helst dansat balett också, men tyvärr fungerar det inte tidsmässigt. :(

Ciao!

att leva i en musikal!

Jag brukar alltid, efter att ha sett en bra musikal, hoppa omkring och önska att vi själva levde i en musikal!  Tänk vad mycket trevligare världen skulle vara, det skulle säkert vara mycket svårare för människor att vara osams ifall man skulle sjunga ut sina känslor. Små skitsaker skulle i varje fall låta ännu löjligare med komp till, så sådant skulle man kanske slippa? 

Jag satt och kikade runt lite på videon.se och hittade ett roligt klipp från ett gäng som kallar sig improve everywhere. De gör en massa roliga saker hela tiden, som att  testa folks reaktioner om människor helt plötsligt brast ut i sång eller om ett stort antal människor skulle åka tunnelbana utan byxor, till synes ovetande om att detta skulle vara något konstigt! :D Fantastiskt roliga påhitt!! Haha :D

Hittade i varje fall en där de testar att brista ut i sång, i en helt vanlig galleria! Kanske något att testa i Linnégallerian eller dylikt? :D
http://www.youtube.com/watch?v=dkYZ6rbPU2M
(försökte lägga in själva klippet här men det gick helt enkelt inte, jag har inte lyckats lista ut hur man lyckas med det)

Ciao!

kulturnatten och annat spännande

Hemkommen efter att äntligen fått börja dansa igen efter juluppehållet! Träningsvärken i vaderna har fortfarande inte gett sig, så jag stapplar och gnäller lite med jämna mellanrum. Vi pratade lite om den stora avslutningsshowen som är i maj, och i jazzen ska vi gestalta savannen, och vi har alla fått olika roller. Min roll blev hyena, funderar på varför jag blev tilldelad just den rollen, jag menar, hur vacker och graciös känns en hyena? Men jag gnäller inte, det kommer bli riktigt häftigt tror jag, och hyenor är ändå rätt roliga! :D

Och med On Stage var det full rulle!  På lördag är det ju Kulturnatten här i Växjö!  Vi ska uppträda både på Palladium och hos oss på Kulturama. Det blir nog jätteroligt! Speciellt om det blir mycket publik och bra drag! Så det är bara att finslipa stegen här hemma i kammarenoch sedan gå dit och köra!  Tjoho!

Dansen på Pilbäck var dessvärre inte alls så rolig. Tre elever idag bara, och det är inte roligt ett dugg att stå framför en sådan liten grupp och försöka lära ut och hålla humöret uppe. En liten grupp tröttnar lättare känns det som också, plus att det nog faktistk gör skillnad att de inte själva har sökt sig till en dansskola för att dansa, då det är skolan själv som erbjuder detta. Får se om det bättrar sig, förhoppningsvis blir det roligare när man lär känna tjejerna lite bättre också.

Nu blev det hemskt mycket dans på en gång där! ;)

Ciao!

semlor och dans

Måndag, första dagen på en sprillans ny vecka! Har grym träningsvärk efter en massa hoppövningar igår, kan knappt gå normalt! :D Men mentalt är jag väldigt redo att knåpa ihop en uppvärmning till showarna och sedan knalla iväg till Pilbäck och hålla en klass i street.  Förra veckan gick det jättedåligt av olika anledningar, så denna veckan kan det inte annat än bli bättre! Det känns i varje fall trösterikt :)
Jag älskar semlor! Det är det bästa som finns, och jag äter hur många som helst varje år. Vi har bakat egna vetebullar ( vissa till och med gjorde på kikärtor = nyttiga) som vi har frusit in så jag har nästan fri tillgång här hemma, underbart! Sitter och väntar på att de ska tina lite så jag kan smälla i mig en nu som förmiddagsfika, det skulle inte sitta helt fel inte!

Ciao!

ny vecka och nya äventyr!

Nyduschad och klar sitter jag här och pustar ut efter en lång dag!  Började med att jag vid 10 hade första klassen för terminen, gick jättebra med de små streetarna på 9-12 år! Hade även mina jazzare. De är nybörjare, men jag tycker om gruppen för de är duktiga på att snappa upp, plus att jag får ha dem i en och en halv timme, och bara lära ut jazz!  Det är jazz jag är bäst på och det jag tycker är roligast (ganska naturligt) så de klasserna är lite extra roliga! Skönt att första klasserna är avklarade, då blir det lite lättare i planeringen senare och med rutiner och sådär. Efteråt jobbade jag sedan hela eftermiddagen på leos, stängning idag. Det är lite segt, men det är schyssta människor som jobbar där så det är helt okej ändå!

Skönt att komma hem och slappa lite och göra det jag är absolut bäst på, att dona och dixa!  Det innebär att läsa i spännande resekataloger eller någon annan tidning som jag fått tag på för tillfället, läsa bloggar och annat roligt internetrelaterat, städa undan lite oordning i maklig takt och fundera på allt och inget!  Jag älskar att göra just detta, egentligen ingenting enligt många, men jag tycker jag får massor gjort och främst är det ett kanon sätt för mig att varva ner!

Jag brukar sitta och titta på alla vackra bilder på bloggen thesartorialist.blogspot.com som är ett jättebra tidsfördriv! Hittade bland annat bilden nedanför där, tycker den är jättebra! Känslan i bilden är härlig och de där två donnorna är jättefina. Fotografen är riktigt duktig på att fånga det där som gör bilderna levande, och så är han grym på att hitta detaljer hos människor som gör dem intressanta.Men nu ska jag fokusera på den kommande veckan! äntligen kommer mitt eget dansande igång, och denna terminen blir det jazz, street och modernt! Och så naturligtvis en hel del med On Stage också! Hurra!

Ciao!

jobbarhelgen

Jobbade på leos idag, gick jättebra!  Lärde mig en massa nytt och jag fick dessutom vara leo också! Att vara leo är jättespännande, för det första är det alltid jätteroligt att få klä ut sig, speciellt till ett stort lejon, och så beror det hemskt mycket på vilka barn som är där för tillfället om det blir lyckat eller inte. Idag var det till exempel ett gäng tuffa småkillar, precis i den åldern när det börjar bli dags att tuffa sig inför kompisarna och vara allmänt spännande och cool. Dessa killar tyckte det var jättekul att dra stackars leo i svansen, slå honom på huvudet och dessutom låstas jucka mot detta stora lejon!  Inuti leo däremot var jag, glatt ovetandes om att detta pågick, förutom svansen och huvudet, det märks! Alla andra snälla barn som helst bara vill krama eller klappa leo förstod förhoppningsvis inte att det är tufft att jucka mot leo, så jag hoppas det var en engångsföreteelse. Men jag skulle gärna sett bild på det eller nåt, för det måste ha sett väldigt roligt/konstigt ut! :D

Efter jobbet blev hela familjen hembjudna till min syster och hennes sambo på trerätters middag! Urgott och hemskt trevligt! De är riktiga finsmakare så det blev vildsvin och egenplockade kantareller bland annat. Eftersom min syster också är hemskt hälsointresserad så var middagen även relativt nyttig, massor av ekologiska och bra saker! Hurra för det!

Nu är det dags att sova, ska jobba hela dagen imorgon, dansterminen startar och så knata några timmar på leos därefter. Tyvärr är det lite sen sovning, för tydligen får man bäst nytta av den sömn som är minst två timmar innan midnatt. Då har cellerna bäst chans att repareras, skönhetssömn helt enkelt! Får jobba på det där helt enkelt med att lägga sig tidigt..hmm..

sov gott!

Ciao!

härligt härligt!

Chockade mamma precis med att jag var uppe såhär tidigt på en vanlig lördag!  Ja jag kan om jag vill jag :), fast egentligen vill jag inte, men jag tänkte dansa lite innan jag ska iväg och jobba sen vid 12. Det är ett himla snärj med alla jobb man har såhär i kristider (haha). :D  Jag har väldigt mycket tur att jag får jobba som jag gör när många inte har något jobb alls! Hurra för det!

Satt och tittade lite på studentbilderna, åh vad härligt det ser ut! Det skulle jag gärna göra om, fast man mister väl i och för sig charmen lite om man tar studenten om och om igen, men ändå! I varje fall vore det skönt om våren kunde börja sippra fram lite grann snart, jag längtar efter värmen och solen! Snart, snaaart! :D Fick lägga in en bild som jag tycker symboliserar hela min student, notera det fina julkortet som hängde med champangeflaskan som jag fick av mina syskon. Haha, ja bättre det än inget! :DLyckliga jag den 9 juni 2008!

Nu är det dags att ta tag i dagens doings, få till en bra uppvärmning till mina jazzare imorgon samt en rolig kombination de ska få jobba lite med. Och så lite jobb på leos mellan 12 - 17 också! Hoppas jag får vara leo idag, då blir allting så himla mycket roligare!

Ciao!

morötter och kick-ass

Idag är det den stora dansplanerardagen står det i min kalender, och japp, det har faktiskt rullat på och jag har fått lite gjort! Känns alltid jätteskönt när man väl har kommit igång och börjar få lite småkoll på vad som kommer hända under lektionerna. På söndag har jag terminens första lektioner, och jag har i stora drag koll på vad jag ska hitta på med eleverna. Så nu känns det bättre igen att jag tackade ja till att jobba på Leos lekland imorgon, var lite orolig att jag skulle behöva planera och koreografera hela nätterna för att jag var dum nog att jobba på dagarna.

Har precis stoppat i mig lite mat, och det är hemskt mycket att tänka på jämt nuförtiden! Jag var på en hälsoföreläsning för någon vecka sedan, och fick göra en mätning på mina värden. Alltså en koll på hur mina celler mår. Det var väldigt dåliga resultat!  Så för att få bukt med värdena så pillrar jag mig nu i mig omega 3 tabletter och antixodanter! Försöker även stoppa i mig lite mer grönsaker och nyttigheter som makrill. Ska göra en mätning igen om tre månader för att se om det har förbättrats, vilket jag hoppas på, för jag känner mig ganska duktig nu faktiskt. :)  Förhoppningsvis kommer jag hålla mig friskare, har varit småkrasslig hela hösten. Och det är helt värdelöst när man jobbar som danslärare!

Läste lite snabbt i tidningen idag om fantastiske Barack Obama. Vilken snubbe! Att under sina första dagar se till att stänga Guantanamobasen och skrota CIA:s förhörsmetoder är rätta takter tycker jag! Och att sätta Hillary Clinton som utrikesminister tror jag blir kanoners, de där två kommer bli ett kick-ass gäng i utrikespolitiska frågor och med mindre krig och konflikter som följd förhoppningsvis!  Tjoho, äntligen! Jag hade någon lärare som sa någongång att det antagligen skulle vara färre konflikter i världen ifall kvinnor skulle styra, och det får vi hoppas att Clinton tar fasta på!

Nu ska jag fortsätta mitt dansande!

Ciao!


ett steg närmre till körkortet

Sådär! Nu känns det redan som att jag snart kommer köra på vägarna med vinden i håret, lite närmre än det kändes igår i varje fall! Har äntligen fått tummen ur och tagit mig till en körskola. Ungefär ett år försent, men nu är det på gång! Bara för att jag bor i stan och har en förträfflig cykel som tar mig dit jag vill så har det bara inte blivit av helt enkelt. Så idag pallrade jag mig iväg till min första teorilektion, och det var spännande att se att en medelålders kvinna också satt i samma sits som jag! Det är aldrig försent för någonting någonsin! :D


Kanske cruisa runt i en sån här mojäng?

Nu börjar snart dansterminen igen, vilket innebär en hel del planering för de kommande veckorna för min del. Det är alltid värst med stress och press inför terminstarten, då ska man koreografera en massa danser och övningar som ska passa eleverna på en gång. När terminen väl rullar på är det bara mindre planeringar och koreografier som behöver tänkas ut inför varje vecka. Så det är bara att bita ihop och göra vad man ska, även om jag är duktig på att hitta andra saker att sysselsätta mig med när jag inte borde. Men nu ska jag i varje fall sätta mig och leta upp låtar som är tillräckligt catchy för att inte tröttnas på direkt!

Ciao!

elin hartonen - kort och koncist

Hej!

Jag är elin, en dansgalen och glad människa. Mina dagar tillbringas på Kulturama Preparandum där jag jobbar som danslärare för fem grupper, någon enstaka gång även på skolan Pilbäck, på Leos Lekland där jag jobbar lite extra ibland, och syns då gärna i den stora lejondräkten! Tiden däremellan försöker jag fylla med sådant som får mig att må bra och är roligt! Jag älskar att se våren bryta fram i vintermörkret, att gosa med mina två katter, att träffa dem som får mig att må bra och att dansa hela dagarna och nätterna långa!

Välkommen hit! :)

RSS 2.0