inatt glittrar vi ikapp med stjärnorna

Jag läste någonstans att 2012 var förändringarnas år, och det måste stämma!
 
 
Det har hänt otroligt mycket i mitt liv detta året. Jag har flyttat tre gånger (fyra om man räknar med utflytten från lägenheten i Växjö under Åsaåret), blivit färdig med streetdancelinjen på Åsa, varit arbetslös och fått nya jobb, rest runt i världen och haft fantastiskt roligt. Jag har träffat någon då och då, men aldrig trillat dit på ett förhållande. Minst sagt ett turbulent år!
 
Vilken var årets största förändring?
Det måste nog ändå vara omställningen från att ha varit på ett årslångt kollo till att komma tillbaka till det verkliga livet igen. Från att ha fått göra det jag älskar varje dag, få lagad mat och bo med skönaste människorna till att flytta till storstäderna Göteborg och Stockholm. Jobba och hitta balansen utan att tappa gnistan, se det vackra i livet utan att försvinna i vardagslunken. Trots allt en skön förändring, jag gillar verkligheten!
 
Hur såg du ut under 2012?
Jag var fortfarande native-inspirerad, men började blanda in lite med ordnade influenser. Stort, glammigt och MYCKET har fortfarande varit mina ledord. Jag gillar inte lagom, mest är bäst! I make up-väg tillkom mitt nya trademark någon gång under hösten - strecket under höger öga som fått hänga med under alla lediga stunder.
 
 
Vilka resor blev av under året och vilken är favoriten?
Waah! Som ni alla säkert redan vet eftersom jag tjatat ihjäl det så var min, Johannas och Elmazes resa under praktiken till Los Angeles helt fantastisk! Proppfylld med dans, fest, shopping, sköna möten! MÅSTE åka tillbaka! Sedan hann vi dessutom med en kortare resa till Paris, som också var så sjukt grym. Där tar det stopp med utlandssemestrar, men det har desutom varit otaliga timmar längs tågsträckor runt om i landet. Hem till familjen bland annat. ♥
 
Fick du uppleva kärleken under året?
Kortare förälskelser och kär i kärleken! Men mest till mina bästa vänner som funnits runt mig under året. Och min bästa familj!

Finns det något du skulle velat gjort annorlunda eller mer under året?
Jag ångrar ingenting! Men däremot såhär i slutet av hösten och vintern önskar jag kanske att jag hade lyssnat bättre på hjärtat, det har gett en del tråkiga biverkningar att hela tiden stänga av och strunta i hjärtats viskande röst.
 
Vem har du umgåtts mest med?
Johanna, utan tvekan. Min rumskompis sedan Åsa, med uppehåll för en månad under min första Stockholmsflytt i september. Sedan även Elaine. rumskompis nummer två! Det har blivit en hel del koppar te med häng och snack!
 
 
Har du kännt dig gladare eller ledsnare under året?
Både och. Första halvåret var helt fantastisk - aldrig varit gladare! Mot hösten blev allt lite tyngre, och det var svårt att le ända in i själen. Jag jobbar på en uppåtgång, as we speak.
 
Vem eller vilka saknade du mest under året?
Familjen. Lille Einar som jag kunde vara tvungen att stanna upp och tänka på ibland, och gråta lite grann. Mamma och pappa - världens bästa föräldrar.
 
Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Mycket, tycker jag. Störst var väl att få bli gudmor, jag är verkligen helsåld på den där lille ungen alltså.
 
 
Vad har du spenderat mest pengar på under 2012?
Jag skulle nog säga resor! Det har varit väl investerade tusenlappar! Det spritter i kroppen när jag tänker på alla häftiga ställen jag vill besöka, måste iväg snart!
 
Hade du något nyårslöfte 2012? Och kommer du ha ett i år?
Nej, förra året körde vi på en utmaning istället! Vi var ett litet slutet sällskap på middag förra nyårsafton, och kom fram till att den som lyckas sno hem den ballaste grejen från en utekväll vinner. Som det ser ut nu har jag förlorat. Det kom liksom av sig lite och glömdes bort. I år kör jag på ett klart och tydligt mål, som ni kanske får höra lite mer om nästa år!
 
Vilka är dina förväntningar på det kommande året?
Jag ser fram emot att ta mig an det här året, bygga upp något starkt och bra. År 2012 vågade jag, satsade och körde. 2013 kommer jag glida in i med lite större försiktighet, men med samma starka vilja. Nu jävlar!
 
VI GÅR NU IN I EN NY TID AV HÖGRE MEDVETANDE, KÄRLEK, OMTÄNKSAMHET, FÖRSTÅELSE, FRED OCH INSIKT. 2013 - Jag välkomnar dig!

Välkommen 2013!

Jag har finally fått min nya fina kalender från tryckdig.se! Love it! Jag har beställt därifrån de senaste tre åren (fyra nu!), efter att ha insett att jag lägger så himla stort fokus på en almanacka varje dag, det blir ju faktiskt uppemot 1000 genombläddringar om året. Ja. Jag älskar ordning och reda, och ja, jag älskar bra planering. Speciellt planer som skrivs ner med färgglada fina pennor, och med fina pratbubblegem som troget visar veckornas framfart.
 
Det känns lite som om min kalender liksom sätter tonen för året som kommer. Förra året var det fokus på att leva livet fullt ut, fånga drömmarna och våga satsa. I år är jag lätt förvirrad och något mer misstänksam mot livet i sig. Men jag ser fram emot att året kommer blomma upp, lite sakta och med försiktighet.
 
Front page. Förbannat snygg!
 
En bra uppmaning på första uppslaget.
 
Och så ett gäng fina bilder i början som gör mig glad ända in i själen!

De kallar mig för discotjej

I live for the night.
 
Det blev lite discotema på några av mina julklappar i år. Av mamma och pappa fick jag en liten discokula och så en glödlampa som man kan byta färg på (oääändligt många färger att välja på!) med hjälp av en fjärris. De såg den i butiken och tänkte att de bara var tvungna att köpa den till mig. ^^ Den fick flytta in i min lampboll i glas, som nu har disco bakom mig. Byter färg automatiskt och allt.
 
Lisa och Axel hade också hittat en discokula åt mig, en större variant. Blir super! Jag älskar dem, och har en liten hemlig plan på vad jag vill göra med dem. Egentligen vill jag ha fler bollar än så, men för nu är det en bra början! Måste skaffa mig en fin taklampa nu bara. :)
 

G.E.E.K.S

 
Såhär såg det ut på julafton på peppen. Ämnet är naturligtvis Transformers. Kommer det en till film? Vad finns det för balla appar? Vilka sköna Transformersljud kan man ha som som sms-signal? Hehehe.

Har du bra loppistips i Stockholmstrakten?

Jag har en väldigt bra bild av hur jag vill att min skrivbordsstol ska se ut. Just nu har jag egentligen en av köksstolarna till låns i mitt rum, men helst av allt vill jag ha en turkos eller mintgrön, gärna lite sliten och skavd, pinnstol att lägga mitt fårskinn över. Jag tänker att jag ska leta second hand. Men jag har ingen aning om vart man ska leta efter second hands med fokus på möbler här i Stockholm.
 
Vet du? Alla loppistips är egentligen av intresse!
 
IKEA har flera gånger använt den här stolen i sin blogg, och den stämmer in perfekt på vad jag är ute efter! Hojta gärna till om ni skulle stöta på en sådan här som söker ett nytt kärleksfullt hem!

bli fadder

 
Man kanske inte kan göra allt själv, men alla kan vi göra något. Jag och Johanna blev tillsammans flickafaddrar i somras, hos organisationen Plan Sverige. Vi känner att ingen av oss har mycket pengar över, men att vi faktiskt kan lägga ett litet bidrag varje månad på att hjälpa flickor runt om i världen att få en lite bättre framtid. Många bäckar små... som man brukar säga.
 
För mig är det viktigt att vi ser alla världens barn, och genom att bli fadder kan man som ni kan se i filmen bidra till att kunskap om könsstympning sprids och kan förhindras, att barn får möjlighet att äta sig mätta och får gå i skolan. Saker som är livsviktiga för att vi ska kunna bygga en hållbar framtid.
 
Det finns flera olika organisationer att vända sig till, vi valde Plan eftersom det är välkänt och känns seriöst. Här blir man med bara några knapptryck flickafadder hos Plan. Tänk till lite extra i reayran om den där tröjan till nedsatt pris verkligen behövs, eller om den där veckofikan med kompisen verkligen behöver betyda dyraste bullen. Istället kan en ynka 100-lapp i månaden innebära ett bättre liv för ett barn som har det svårt.
 
Utan tvekan månadens bästa räkning att betala!

old but gold

Evelina bjöd in till middag hos sig på campus ikväll, bästa på länge! Jag var ganska nere och helt slut igår, mådde inte så bra alls under dagen. Så jag fick ställa in hemvändarfestandet och stanna hemma och kika på film istället. Vilket var helt rätt, jätteskönt och precis vad jag behövde.
 
Men idag var jag mycket piggare och fick dessutom träffa gamla klassisar som jag inte sett på hur länge som helst! Det var ansikten från lågstadiet, högstadiet, gymnasiet och till och med Åsa! Vi blev bjudna på supergod mat, och jag har nog aldrig kännt mig så lycklig och bortskämd som får gå bort och få lyxig trerätters. Det har varit alldeles för mycket vardag på sistone, helt klart. Jag tog bilen och åkte hem ganska tidigt, ska åka tillbaka till Stockholm imorgon och känner att jag behöver sömnen.
 
Men jag hoppas tjejerna går all in ikväll och har grymt roligt!
 
Jag fick bara så himla suddiga bilder från kvällen så det får bli en riktigt gammal pic, Sanna och jag - runt 6-7 år ish? Minns inte riktigt!

God fortsättning vänner!

 
Jag hoppas innerligt att ni haft en fantastisk julafton, med massor av värme och kärlek!
 
För min del har det varit supermysigt. Jag fick så himla fina julklappar, maten verkade smaka lite godare än andra år och Einar var kramig och mysig hela dagen. Samtidigt har jag mått sådär sedan min läkarbesök i fredags, och det har oroat mig lite till och från. Men det har definitivt varit fler toppar än dalar idag! Vi avslutade dagen med att se på Love Acually, och nu ska jag försöka somna medan jag har  kvar den glada känslan i kroppen.
 
God fortsättning och sov gott! ♥

dan före dopparedan är snart slut

 
Och det är snart julafton!
 
Jag stannade kvar en natt till, jag vill verkligen passa på att vara här hos Einar. Det har blåst och snöat nåt så jävulskt utomhus idag, det fick vi erfara när vi tänkte ta en mysig vinterpromenad runt byn.. Gosh. Iskalla vindar! Vi struntade i det och åkte in till Lammhult för att handla lite ingredienser till julgodis istället. Lisa och jag har ju haft som tradition att sköta det stora julbaket, med flera sorters julgodis och timmar av slit i köket. Det har väl inte riktigt blivit så i år. Jag har inga krav på tradition någonstans i år. Jag vill bara vara nära familj och vänner och ladda mina urladdade batterier.
 
Det blev en perfekt uppesittarkväll. Vildsvinshamburgare med brieost och ett glas vin till, och så Yatzy och MIG tills ögonen börjar trilla ihop av trötthet efter allt skrattande. Jag är så himla trött nu. Tur att gästsängen är så fantastiskt skön. Puss på er och sov gott! ♥

inspo / chestpiece

 
Jag älskar lite oväntade detaljer. Jag hoppas verkligen att modellen har en orm på bröstet på riktigt, ser asfett ut.Tatueringar får numer även kliva in i finrummet, och jag gillar det!

#utepålandetochhardetbra

Jag är back in Småland, och just nu i en lyxigt bäddad gästsäng ute på landet hos syster yster med familj.Jag kommer sova så himla gott inatt!
 
Vi har haft familytime idag, big time. Mamma och pappa fick en surprisedag av oss barn som blev jättelyckad. Vi började med lyxfrukost med allt man kan tänka sig hemma hos Eric och Emelie, fortsatte sedan mot Sävsjö och Boda Borg för en heldag där. Asroligt! Jag har aldrig varit där tidigare men det var grymt. Bästa var pappas sälskutt in i tunneln och hans besvikna blickar när jag och Lisa bara lyckades klanta till det, haha!

Efteråt fortsatte vi hit till Kråketorp och fick svingod mat, bastade med olika hemmagjorda lerkurer och drack vin. De andra åkte hemåt, men jag passar på att stanna över natten. Jag får väl se lite när jag åker till peppen igen, om det blir på julaftons morgon eller imorgon nångång under dagen.
 
Men jag är iallafall så härligt mjuuuuk och skön just nu så jag smäller av lite. Vill gojsa in mig i mig själv. Mmm!
 
Jag och Wilma hade serious gossession igår. Hon tar alltid väl hand om mig när jag kommer hem! ♥
 

fredag 21.12.12

Jag känner mig lite ledsen i kroppen, var och gjorde en extra cellprovskontroll nu på morgonen. Det gick väl bra och så, men nu måste jag bara vänta på provsvaren. Det är en jobbig och utsatt känsla att ligga där och inte bara tycka det känns obehagligt utan dessutom vara rädd för att det ska vara förändringar som tyder på något farligt. Jag känner mig lite känslomässigt svajjig, jag kan inte låta bli att tänka på allt möjligt jobbigt som skulle kunna hända. Tänk om jag aldrig kan få barn, eller om jag bara kan få barn just exakt nu i livet och måste välja mellan att bli ung mamma eller ingen mamma alls? Eller om jag faktiskt utvecklar cancer i livmodern?
 
Ja, jag vet att jag är waay ahead i mitt huvud. Jag vet faktiskt inte ens om det kan vara något som är farligt. Bara att det syntes på mina prover att jag har cellförändringar. Ytterligare prover kommer visa om jag måste ta bort de delar som inte är som de ska eller inte. Jag har tagit första steget mot att det ska bli bra igen iallafall.
 

Jag vet inte alls om jag kan ha datorn i bussen eller så, men annars så hörs vi från Småland nästa gång! Jag är framme runt 22 ikväll, och ingen värld ska gå under idag. Jag är inte färdig ännu.

 

destination : växjö

Långledighet! ♥ Hela sju dagar får jag göra precis vad jag vill, sjukt gött.
 
Jag har precis blivit klar med ett glas vin medan jag packat resväskan inför Växjö imorgon. Hur svårt ska det vara då att förutse vad man borde ha med sig? Jag har ingenting att ha på mig, jag äger inget fint-som-passar-perfekt-till-julafton-när-man-vill-vara-söt-men-mysig-fin. Fuuuckckck.
 
Måste skärpa mig nu och köra sista racet. Har lite smågrejer som jag måste dona med också, hinner inte imorgon - har läkartid på förmiddagen! Sov gott!
 
 
 
 

God Jul @ Ugglan

Jag vet att det är mitt i nynatten, men jag ville bara kika in och säga hej! Jag drog med ett gäng gamla klassisar till Boulehallen vid Nytorget en sväng efter jobbet idag, lite hejdå-mys innan alla åker hemåt inför julen och sådär. Jättemysigt! Vi satt och spelade yatzy och drack öl, men vi missade rundpingisen innan de stängde tyvärr. De andra fortsatte vidare till en annan bar och jag tuffade hemåt runt 23 eftersom jag ska jobba imorgon.
 
Men jag har lite svårt att gå och lägga mig nu, haft Alicia Keys-session med mig själv och kände att dansglädjen börjare pirra nere i tårna igen - hej gamle kompis! Jag har verkligen inte haft någon motivation/inspiration/ork - you name it, på jättelänge. Den långa bussturen som ska ta mig ner till Småland ska helt och hållet få dedikeras åt funderingar kring framtiden - jag behöver förändring!
 
Men nu behöver jag sömn! Sov gott!
 
Elmaze is totally koncentrerad på domino.

I want to be a globetrotter

Det blev verkligen en nice liten minijul vi fick till. Vi improviserade fram ett julbord med gröt, tapenade, sill, mozarella och tomat med mera och så ett glas vin till - matkoma på det! Fick sedan jättefina presenter, alla blev faktiskt nöjda! Jag fick en jättefin jordglob av Johanna, och ett par söta aprikosa seashellörhängen och en body lotion av Elaine. Happy happy happy!
 
Elaine drog sedan iväg på dejt, jag och Johanna gick en runda med hundarna och slöade sedan i soffan ett tag. Jag fick tummen ur och beställde en ny almanacka från tryckdig.se också, vill att den ska komma nuuu! Just nu kluddar jag ner allt som händer i januari och nästa år på små lappar och i ett virrvarr längst bak, inte helt enkelt att ha koll på röran. Plus att den där känslan av ett helt nytt år framför sig är obeskrivligt bra! Kanske extra bra för en riktig kalendernörd som jag. :)
 
Men nu är det sovdags, imorgon väntar jobbet på mig!
 
Min nya godbit! Kanske får den vara med om ett litet makeoverprojekt i framtiden, vi får se. :)

Minijul at House of Freyia!

Jag fick sjukanmäla mig från jobbet idag, och det behövdes! Men jag känner att reikin verkligen tog igår så det känns redan mycket bättre! Men vi bestämde oss för att fira lite minijul idag i kollektivet, när vi alla tre var hyfsat hemma hela dagen.
 
Så vi har storstädat hela huset, slagit in paket och grejat. Snart kommer Elaine hem från en arbetsintervju och då ska vi sätta igång och fixa ett litet julbord och mysa. Iiih! Jag blir helt julig inombords! Jag ska inviga min julklapp från jobbet, vi fick en jättefin gjutjärnsgryta som passar perfekt till tomtegröt!
 

reiki

Jag har blivit superförkyld. Det var inte länge sedan jag gick omkring med hosta, och nu var det dags igen. Min kropp säger ifrån på riktigt, allt ont i kroppen jag har samlat på mig nu har varit rop på hjälp, men jag har varit så dålig på att lyssna. Hjärtats röst viskar, och egot ropar högt.
 
Jag fick reiki av Karin tidigare ikväll. Så skönt, och välbehövt. Jag fick tillbaka ett dokument fyllt med precis vad jag har tänkt på och kännt de närmaste månaderna, men inte riktigt kunnat sätta fingret på. Jag måste ta tag i förändringar i mitt liv, för just nu mår jag inte speciellt bra. Jag är i total psykisk obalans och mitt leende räcker inte ända in i hjärtat.
 
Jag måste fundera på vad jag ska göra härnäst, och börja göra nu. Jag hinner inte riktigt dra ut på det längre, då kommer jag gå sönder.
 

sssnap... shot

Woah! Till slut hittade jag vad jag ville ha och jag blev faktiskt nöjd! Är klar med julklapparna till Johanna och Elaine nu, och planen är att fixa hela familjens klappar på måndag, med noggrann förplanering i helgen. Känns som en bra plan. Fick också med mig en jacka hem som jag gått och trånat efter sedan i somras, till superbra pris! Jag bloggade om den här till exempel. Lycklig Elin!
 
Yoyo och jag fick llite ryck nu ikväll och ordnade lite i kaoset i vår garderob, och så tejpade vi upp en finfin gran i vardagsrummet! Julgran a la big city life! Kommer inte barra nånting och tar ingen plats alls. Vi ska fira lite minijul i House of Freyia på onsdag kväll efter jobbet. Så vi får väl sitta i soffan under granen, dricka glögg och tindra med ögonen! You gotta love washitejp alltså.
 

julklappsjakt!

Tog sovmorgon idag när jag är ledig, så skönt! Nu sitter jag och väntar på att Elaine ska bli klar så vi kan ta oss ner till stan och kika efter julklappar, fixade första igår så nu är det flow. Sedan måste jag noga planera mina inköp, har en hel del som jag behöver (rengöringsprodukter, jacka, ny kalender osv) och jag fick bara en liten första lön idag från Street Food. Resten får vänta till slutet av månaden. Lyx att få dubbla löner efter månader av low cash flow!
 
Hur går det med era julklappsinköp?
 
 
 

stjärnfall

 
Åh! Jag var precis ute och gick en sväng med Tora, och hoppades lite på att det skulle vara stjärnklart ute. Mellan skymning idag till gryning imorgon ska man kunna se the Geminid meteor shower, med massa vackra stjärnfall, men här hos mig är det alldeles för molnigt.
 
Enjoy mother Nature let me know if you saw something amazing!

gold, gold, gold

 
 
Några av mina favoriter i smyckesskrinet för tillfället. Har kärat ner mig lite grann i guld och glamour, och som vanligt tycker jag mest om stort, större, störst! Klorna är mitt senaste tillskott i familjen. Hittat hos modebutiken yes.nu på Attitudemässan i Kista om jag inte minns helt fel. Behöver skaffa mig ett jobb där jag kan få se ut precis hur jag vill tror jag, dessa babies behöver komma ut och visa upp sig lite oftare!
 
Or i´ll just glamorize my waitressjob.. :)

Lucia!

Har ni haft ett fint luciafirande? Jag fick en liten minidos på jobbet imorse, ett litet luciatåg gled omkring i Centralen och sjöng för alla människor på väg. Jag blev faktiskt lite glad i hjärtat. :) Det är lite synd att man inte får till den där mysigheten man alltid fick i skolan längre, med konserter och lussekatter.
 
Aaaanyways. Jag är ledig imorgon - plus att jag får lite lön = julklappsletning! Måste iallafall ner till stan och klämma och känna lite, fundera och klura. Sedan kanske jag får ta slutspurten på måndag och fixa resten då. Men det är dags att sätta igång iallafall, that´s for sure. Jag hade egentligen planer på att dra en supersnabbis till Åsa och komma hem tidigt innan jobbet på lördag morgon, men jag kommer nog fan inte orka flänga och stressa sådär. Det får bli en chill julpplanerardag istället helt enkelt.
 
Vad har ni för planer inför helgen?
 
Här sitter jag just nu med tända ljus och sippar på lite varm choklad, myslyssnar på Alicia Keys och scrollar igenom blogg efter blogg. Hemmachill utan att någon annan är hemma passar mig perfekt ibland!

12.12.12

 
Jag har så himla fina vänner runt omkring mig och den allra bästa familjen som alltid ställer upp, no matter what. Jag vill egentligen bara skicka en virtuell cyberkram till alla varma, snälla, roliga, vackra människor jag har omkring mig. Och ni som kikar in här varje dag, tack! Det gör hela blogggrejen så mycket roligare! Ni är bäst!
 
Kärlek. ♥

Varde ljus...

 
Jag har en stark fascination för ljusslingor av olika slag, och just en sån här glödlampslinga har jag redan i min ägo! Vann en från Granit i en jultävling på en blogg för nåt år sedan, och hade den i ett trassel som bordslampa när jag bodde i trean i Växjö. Funderar starkt på att sno inspiration från IKEA och hänga upp den såhär fint nåonstans i mitt rum nu! Om det funkar, har för mig att den är fett lång.
 
Visst är det fint?

är gräset grönare på andra sidan?

Jag har sådan sjuk reseabstinens just nu att det är löjligt! Jag står och dagdrömmer så jag håller på att skita på mig när någon kommer och säger något till mig, om allt annat än min vardag just nu. Jag vill bo i Barcelona och LA, vandra fram längs snötysta parisiska gator eller simma bland fiskar.
 
Åh. Ta mig med nånstans!
 
 
 
 

bästa helgen på länge!

Jag har så många fler bilder på mobilen men datorn vill bara inte samarbeta och föra över dem just nu. :( Men denna är fin också! Lilla familjen samlad.
 
Lite tyst under helgen, men jag har njutit fullt ut av den!
 
Har nog inte kunnat sova ordentligt på flera dagar, men helt klart värt. Tog tåget tiiiidigt lördag morgon, snackade lite med the partyanimals på väg hem till sängen, drack lite kaffe på stationen och hamnade sedan i Växjö efter en skön tågtur. Jag gillar ändå tåg. :)
 
Var sedan på 1-årskalas hos Einar! Han var hur söt som helst, blåste ut ljuset på tårtan helt själv och styrde med alla paket. Jag köpte ett gäng dinosaurier som funkar som badankor ish. Bra att börja tidigt med t-rex tänker jag. Mysigt att få träffa familjen igen. Ska ju hem om circus två veckor igen, till jul. Längtar!
 
Men jag hann också med att bli lite bortskämd under lördagkvällen. Var på dejt med en riktigt fin kille. Drinkar på bästa Deluxe, hotellfrukost, knäppa samtal. Gjorde verkligen min helg totalt! Men detaljerna vill jag nog hålla för mig själv. ;)
 
Over all. Jag är glad att jag åkte hem en sväng. Det gjorde ingenting då att tåget hem blev försenat, att jag knappt sovit på länge och har gått upp tidigt och jobbat idag. Men nu måste jag definitivt sova iallafall. Sleep tight little monsters!
 

fucka uur, kör bara!

Julfest på jobbet! Jag jobbade långt pass med stängning, klädde om och sminkade till mig på den lilla personaltoan och drog dit. Hade trevligt, men tyckte det var lite för lamt ibland så jag drog hem. Ska jobba imorgon och hade velat ta en shot eller nåt för att get going på riktigt. Ni vet var personalfest betyder huh? Alla går bananas, festar som om det inte fanns någon morgondag, helt exalterade över att se varandra i vanliga livet. Men det var lite stelt och lite för mycket av "hänga med dem man redan känner"-viben för att jag skulle vara helt nöjd.
 
Well. Fick lära mig att jag alla har någon släkting som också jobbar inom SSP, man ska ligga med någon inom SSP för att verkligen bli en i gänget på riktigt och se till att alltid ha säkerhetsnålar med mig. Nu måste jag sova - upp och jobba imorgon! Puss!
 

crazy ass motherfucker snowkaozz

It´s been a loooong day.
 
Snökaoset tog över hela Stockholm, och som vanligt blev det kaoOoozZ med all kollektivtrafik på en gång. Jag hade riktig tur som kunde ta mig till jobbet. Stod och väntade på bussen (efter att ha pulsat ut genom vår dörr - vi fick knuffa upp den, helt igensnöad!) när det gick ut att alla bussar var inställda fram till runt tre. Jag började jobba vid tolv. Men ett snällt gammalt par skulle ta bil in, så vi var några från busshållplatsen som faktiskt kunde ta oss in till stan ändå. Efter att vi hjälpt en tjej med att putta igång hennes bil, snorhalt. :)
 
Sedan var det inte en enda lugn sekund på jobbet. Jag skojar inte när jag säger att ALLA tåg var antingen grovt försenade eller inställda. Många glas vin gick det åt. Sedan allmänt kaos med vatten som stängdes av då och då också. Men jag kom hem smidigt och fint!
 
Okej. Nog om trista jobbuppsatser. Hur mår ni i decembermörkret? Jag kom hem till nybakat julgodis och mys, känns helt okej! Och imorgon blir det en snabbis till julfest efter jobbet och på lördag drar jag till Växjö för kalas! Det är mycket nu, men jag gillar det faktiskt. Jag har massa energi just nu! Eller ja, nu och nu. Nu vill jag helst sova men måste packa inför helgen, annars hinns det inte med. Men in the big picture, så är jag himla glad!
 
Lite många katter nu, men nåt sånt här såg väl hela svenska befolkningen ut idag. :) Plums, plufs, plums.

målmedvetenhet

 
Vad hände med den här? Jag satt och typograferade (is it even a word?) och ansträngde mig verkligen jättehårt för att få det fint, men den blev liksom aldrig riktigt färdig. Tanken var att den skulle upp på väggen med mina främsta mål under hösten och vintern väl synligt, för att hela tiden bli påmind och sträva efter positiv förändring.
 
Nu är vi ju faktiskt redan en bra bit in på vintern, men jag har ändå lyckats med en del av målen jag hade tänkt skriva upp. Jag har numer ett heltidsjobb, det funkar bra och jag trivs med mina kollegor. För nu är jag helt nöjd. Jag har också skaffat mig ett bra boende, en fet lägenhet med ett eget niceigt rum. Däremot har jag inte lyckats skrapa ihop tillräckligt med tid och pengar för att kunnat dansa som jag har velat. Nästa termin får bli min tid, dans och jag har en hel del att catch up. Och sedan var det också lite mindre delmål jag gärna håller för mig själv. :)
 
Nytt år snart med. Jag gillar ändå tanken på det här med nyårslöften. Jag gillar att tänka ut ett enda riktigt bra löfte - eller en strävan att gå efter. Ska klura ut något bra som känns motiverande. :)
 
Har ni några nyårslöften som ligger begravda och bortglömda? Eller något nytt att fokusera på till 2013?

sov gott!

Okej, nu är det verkligen dags att sova, men först det sötaste lilla ansiktet någonsin!
 
Aaaawh!
 
Jag är ledig imorgon men tänkte gå upp i hyfsad tid ändå, jag har lite ärenden att fixa. Fick två besked idag som jag oroar mig lite för. Jag tog blodprov för att se vad som fuckade upp min fot förra veckan, och nu ska jag tillbaka på kontroll om en månad för ytterligare prover. Har jag fått gikt?! Sjukdomen bara 40+are får?! Något måste ju vara fel i min kropp just nu. Och så var det något med mitt cellprov jag måste tillbaka och kolla. Inte den blekaste aning om vad det kan betyda. Åh. :(

Attitude

Gomorron gomorron! Sjukt fin vinterdag här i Stockholm idag! Jag ska snart dra ner till stan och jobba, sitter och myser med min kopp varm choklad just nu. Det bli mycket jobbade denna veckan, och jag hoppas verkligen på att jag kan hitta billiga biljetter hem till Växjö i helgen, min systerson har ettårskalas!
 
Hur ser era planer ut för veckan?
 

Kom på att jag hade lite inspiration samlat från Attitude Sthlm från förra helgen, mycket mycket fina saker!
 
Skitsnygga handmade boots med delar av återanvända mattor. Vill så gärna ha!
 
Hann bara se en modevisning, för Haléns. Trist att missa Ida Sjöstedt.
 
Foki var där och promotade sitt egna klädmärke. Straight from Thailand.
 
Så jäävla snyggt från Henry Kole! Graaowwr!
 

Hej från Åsaskogen!

 
Det har varit ett par dagar av total avslappning för att ladda upp inför heltidsjobb. Precis som jag ville ha det. :) Jag drack vin med Arvid och Josefin i fredags, och fortsatte sedan med ett gött fylle-deep talk med Victor. Vi pratade om livet och kärleken, som vi alltid gör när vi ses. Lördagen gick åt till att göra ingenting, och en runda till kaffestugan för världens godaste våfflor och julmust. Filmkväll och ännu en dag av ingenting. Ikväll åker jag tillbaka till Stockholm igen.
 
Jag drömde inatt att jag hittat en konstlinje som skulle starta här på Åsa, och jag var helt inne på att gå den. Rita och måla om dagarna och dansa hela kvällarna. Jag vill verkligen börja måla igen. Det där går i vågor, verkligen. Men jag hade tänkt mig att hitta någon rolig konstkurs där man får testa på massa olika tekniker att måla med i Stockholm, men jag undrar hur jag ska få ihop det med mina konstiga jobbtider. Får leta lite. Eller köra någon onlinekurs för mig själv eller nåt. Jag är verkligen rostig, men huvudsaken är att jag tycker det är lite som terapi.
 
Har ni haft en bra helg?

RSS 2.0