sista dagen i den näst sista månaden

Tiden går så himla fort, det är redan december imorgon! Och idag upptäckte jag att 2009 har 53 veckor. Får man ens lägga till veckor sådär? Jag var definitivt helt säker på att ett år alltid har 52 veckor. Jag var till och med så pass jättesäker att jag tog till min översittar röst och "jag vet bäst"-min när Martin sa att det var 53 veckor. "Älskling, ett år har alltid 52 veck...oj...du hade rätt.." :O Men jag bad om ursäkt iallafall! :D I vilket fall som helst så borde jag sätta igång med en seriös julklappsletning. Det är roligt att ge, men inte när man har en trist budget.

Men först tänkte jag sätta mig och fundera över hur jag vill att min vår ska se ut. Förändringar är på ingång, och det är bra sådana! :D


Bjuder på en bild på ett munskydd med en Elin inuti. Detta är från min tid som betongarbetare. Jes, det är få som kan tänka sig det, men jag har minsann tillverkat väggar och grejer. Woho!

kom ner och dansa med oss nu!

Hoho, idag är det starten på myset. Julskyltningen sätter igång, vi kommer dansa. Kom förbi och kolla! :D Och nu har jag bråttom till Kulturama, har ju klass idag as well. Men först lite asbra låtar som bara skriker Martin. Love it, det var det enda bandet vi lyssnade på när vi precis träffats.




minirecension: 2012

Okej, 2012. Det var en galet lång film! I hela 2 timmar och 38 minuter fick man kolla in hur jordskorpan luttrades sönder och mänskligheten minskade. Och jag tyckte den var okej. Jag har svårt att säga om den var bra eller dålig, men jag kan säga att specialeffekterna var grymma! Att se välkända städer och monument rasa samman är lite läskigt. Men filmens story var mest som alla andra filmer, inget nytt att hämta. Och jag blev aldrig sådär rädd att min framtid är över oväntat snart så jag bajsade på mig. Isället gick jag därifrån och tänkte, tjä, jaja. Skådespelarna var det dock inget fel på, de skötte sig och var rädda och hjältemodiga som sig bör.

Så, tänker jag rekomendera den? Ja, för specialeffekternas skull. Men är man inte intresserad av sådant så kan man lika gärna skippa den, det är min melodi! Tjillevipp!


Warned ya! Sugigt om det faktiskt händer och vi inte bara varnats av Mayaindianerna, utan även Hollywood har gjort sitt bästa för att öppna våra ögon/öron/näsor. Tja, tji fick vi får vi alla säga i kör då.

lördag

Hejhej! Jag har inte hunnit skriva något idag, har haft grejer för mig hela tiden. Var på Kulturama några timmar mitt på dagen och tränade inför vårt uppträde i Tegnergallerian imorgon under julskyltningen. Vill ni komma och titta så är det bara att knalla dit vid 17.30 samt 18. Kom kom! Sedan hann jag med att avdentpynta i lägenheten! Det är kanonmysigt här hemma nu. Martin hjälpte till frivilligt ibland, men mest låg han i soffan och berättade att pyntning inte är hans grej riktigt. Men han höll med om att det blev fint. :)





Idag kom Martins föräldrar och syskon också! Det är första gången de är här och hälsar på sedan vi flyttat. Det har bara varit här någon minut tidigare för att lämna eller hämta något. Men idag komd e och hade med sig lite frallor och grejer. Vi fick till exempel Dulce de leche, som är en slags kolakräm som är vanlig i Uruguay. Den går att bre på en macka eller i bullar bland annat. Mums! Himla trevligt! Fick passa på att tvätta samtidigt, så nu måste vi ner och hänga upp den sista tvätten!


myskväll på ingång!

Har precis haft klass, gick bra idag! Mina avancerade elever fick jobba på ordentligt, jag matade ut koreografi. Men de är duktiga, så det funkade utmärkt. :) Stannade kvar på Kulturama och duschade och gjorde mig fin. Jag och Martin ska gå på bio ikväll, den nya 2012 fick det bli. Jag kommer bajsa på mig. Det skulle ju säkert kunna hända, jordens undergång och allt? Gaaah! Okej, jag ska inte skrämma upp mig innan jag har sett den. Hoppas ni får en finfin fredagskväll! :D


ny dag, bättre hälsa!

Gick upp strax efter 7 idag, för idag är dagen då jag är galet effektiv och får en massa saker gjort! :D Så nu tidigare på morgonen har jag passat på att surfa runt lite och läsa bloggar, det är sådant som annars slukar tid. Men det lär bli en powernap senare idag, ögonen svider! Är väl inte speciellt van vid att vara uppe tidigt. Idag måste jag ta tag i lite julklappsbestyr, har ett projekt på gång som jag måste sätta fart på. Spännande värre!

Kan dessutom tipsa om en apbra föreläsning i eftermiddag mellan 16 och 17.30 på Kulturama. Det är Inger Persson som kommer och pratar om kost. Jag har lyssnat på henne en två-tre gånger och det är alltid lika nyttigt. Hon är läkare, och samtidigt en förespråkare för naturmedel. Tack vare henne har jag skippat att skaffa en microvågsugn. De är riktiga bovar när det kommer till att förstöra näringen i maten, och guess what, det går precis lika bra att värma mat i en gryta på spisen. Trodde jag aldrig att jag skulle säga för nått år sedan.

Inger Persson har dessutom en makalös manick som kan mäta ens värden från 8 veckor tidigare. Alltså längre tid än att ta ett blodprov som bara ger svar på hur man mått de senaste dagarna. Jag testade mina värden, som var hemskt låga. Men jag käkar kosttillskott i form av omega 3 och antioxidanter ett bra tag nu och känner verkligen hur jag mår bättre! Är inte sjuk lika ofta. Rekomenderas.


Dessa produkter tas upp till en högre procent av kroppen än billigare preparat man kan hitta på typ Ullared. Det är viktigt att omega 3 oljan är så ren som möjligt för att kroppen ska kunna tillgodoge sig alla nyttigheter.

mammamys

Min lilla mamma ringde vid 10 idag och tyckte att vi skulle åka och fika lite. Ja! sa jag. Så vi åkte till Kupan, second hand butiken, och fikade. De har räkmackor för ynka 25 kr! Kap! Jag borde handla god brunch där oftare när jag ändå bor så nära. Hmm. Fick också en massa bra grejer därifrån! Typ en julgransfot (hurra!) för jättebilliga 25 kr. Såg att en likadan på Plantagen konstade 299, mohaha jag älskar att vara snål smålänning och få till fynden! Fick också lite fina julgranskulor och pynt. Kanon! Snart blir det till att adventspynta här hemma.

Mamma hade också med en hel påse med benvärmare till mig som hon och momor stickat. Jag älskar benvärmare! Det är skönt och mysigt, och ett måste om man vill vara en riktig dansare. Eller hur? Man får ju ta seden dit man kommer. :)


glada änkan


Fina glädjeflickorna Elna och Charlene! ♥

Alla lärarna fick äran att gå på genrepet till Glada Änkan ikväll. Det är en operett, och det var väldigt speciellt måste jag säga. Dels sjöng de opera, inte vad jag vanligtvis brukar dras till, och dels så kunde man inte urskilja vad de sjöng om, så det var stundtals omöjligt att fatta vad de höll på med! Men nu har jag koll på vad en operett är för något iallafall, det kan ju vara bra kanske. Jag känner mig lite mer världsvan nu än vad jag gjorde tidigare idag! Och det var roligt att se sina kollegor uppträda! Elna jobbade på Kulturama förra året, Charlene jobbar hos oss nu och Maria som är sånglärare på Kulturama var också med. Heja!

Martin kunde inte följa med ikväll för han var tvungen att vara barnvakt åt sina syskon inatt igen. Jag är inte säker på att han hade gillat operetten ändå, men jag saknar att sova med honom iallafall. Dessutom vill jag pussa på honom för igår råkade jag vara riktigt grinig mot honom utan anledning. Han har ett tålamod som jag ska vara lycklig för, jag hade inte stått ut med mig själv alltid!

sweet!

Idag kom mitt halsband från Victorian Dreams som jag vann! I like a lot! det liknar ett sånt namnhalsband jag vill ha, fast det står Sweet istället. Det duger det med. :) Och gratis är ju galet gott, hehe! Passar perfekt att ha när man dansar också, inte för stort. Halsbandet jag fick av Martin vill jag inte använda och förstöra när jag tränar, så det får sparas till andra tillfällen.





Min kamera är sämst, eller så är jag en usel fotograf. Jag får aldrig till skarpa bilder! :( Jag vill ha en sån snajsig systemkamera. Men det är ett senare projekt i livet. En annan dag. Nu ska jag koreografera lite! Jobbar på en dans som kanske kan läras ut till OnStage, och mina avancerade. Så vi får väl se vad det blir av det till slut. Ska senare ner till Kulturama och skaka lite på rumpan. :)  Have a nice day!


tomtegröt!

Vad kan passa bättre att äta en månad innan julafton om inte risgrynsgröt? Jag älskar gröt, och jag blev galet sugen på det idag. Visserligen tar det lite tid att göra, men lätt värt det!



Det gick förresten väldigt bra idag ute i Braås! Om man bortser från att jag knappt hittade dit, ha. Jag är sämst på orterna runtomkring Växjö, men efter lite felkörande och telefonringande så kom jag fram! Och tjejerna var väldigt intresserade och duktiga, så det gick alldeles utmärkt att inte ha speglar. Ska ju dit imorgon också, så det blir nog bra. De ville behålla cdn jag hade brännt, de ville öva under eftermiddagen. Muy bien! :D Tack och lov att de själva valt att dansa, det var lite spännande att undervisa ointresserade IT-elever som jag gjorde förra året.

Ska strax krypa ner i sängen så jag orkar med morgondagen. Först ut till Braås, sedan hem och pyssla lite med hemliga julprojekt, koreografera och sedan dansa. Men det blir en kul final på dagen, för alla lärare på Kulturama ska gå på genrepet av höstens musikal Glada Änkan. Hoooraaay! Sov gott!


idag är jag på g!

Igår var jag definitivt inte det. Jag hade ont i huvudet och kände mig "dimmig" hela dagen. Hoppade över både lärarträningen och jazzen. Kom in till Kulturama för att träna med OnStage. Men då sprängdes huvudet, speciellt när de skulle börja steppa. Gosh! Åkte hem och sov, och Martin vikarierade för mig på min street 25+. Det var nog tur det, för efter att jag sovit lite mådde jag bättre. Tog ett fotbad och drack varm choklad. Och idag mår jag mycket bättre! Är uppe med tuppen idag för att jag ska till Braås och hålla i en streetworkshop. Jag är lite nervös minsann, vete fan om jag hittar ens, haha! Men det får gå. :) Vad ska ni ha för er idag då?



heido


lyrisk jazz

Ikväll är det en workshop i Lyrisk jazz på Kulturama! Ett jättebra tillfälle för dem som funderar på att börja, eller som bara vill testa något nytt. Workshopen är galet billig, 50 spänn, och det är bara att komma dit och betala i dörren. Lyrisk jazz är en del av jazzen som är väldigt organisk och dynamisk. Det är mjukt och följsamt till skillnad från ren jazz, som bygger på kraft och styrka. Lyrisk jazz ger mycket utrymme för känslor. Jag hade själv velat gå ifall jag inte hade haft klass själv samtidigt.

Nu måste jag planera klasser. Jag ska hålla två workshops i street för elever på Braås skola i veckan, och jag är lite nervös faktiskt. Det finns ju inga speglar i idrottssalen vi ska vara i, och jag tycker det är svårt att "underhålla" elever då. Jag har upplevt att de tröttnar mycket fortare. Men det var visserligen små tjejer runt 11 år. Hoppas det blir bättre nu!

back to history

Indeed. Idag har jag varit effektiv och pysslat med min ekonomi. Som förr i tiden, när man pluggade samhäll/ekonomi och budgeterade mest hela tiden. Men denna gången känns det vettigt och nyttigt för min egen del. Jag har skrivit in alla siffror i en Excelfil jag fick från Eric, och jag har märkt att jag är duktig på att spendera pengar på sushi! Who can blame me? Det är galet gott! :D

Sover ensam ikväll, Martin är hos sina föräldrar. Han är barnvakt åt sina småsyskon inatt. Det är ju alltid skönt att ha en stor säng att vältra sig i, men jag måste säga att jag uppskattar en varm kropp bredvid min mycket mer. Men vi är ju trots allt sambos, det är väl nyttigt antar jag att vara ifrån varandra lite då och då. Börjar bli ganska trött nu, ska bara greja och dona lite innan jag kryper ner i sängen. Sov gott!


monica mastermind gillar mjuk hud

Meet Monica Mastermind. Hon är pluggkompisen som aldrig sviker, som alltid scorar. Monica Mastermind är synonymen till smart och här på min blogg har hon lovat att tipsa om bra grejer hon med vetenskapliga (hennes ord, inte mina) grunder vill lyfta fram. Hej Monica Mastermind!



Idag vill hon slå ett slag för en bodylotion med världens längsta namn; ♥Bodylotion med Aloe Vera, E-vitamin och grönt te till Elin♥! Den är systergjord och innehåller bara en massa bra grejer som är naturliga på huden och som vårdar. Inga ingredienser som inte kan tas upp av kroppen eller som skadar. Bra skit med andra ord! Tack Lisa!

flickmys och herrig heldag

Jag har haft en jättebra lördag, har ni? Det var jätteroligt att träffa Maja en snabbis i eftermiddags, vi har alltid en massa att catch up om, så det blir att prata snabbt och mycket de väldigt sällan gångerna vi kan ses. Ikväll har jag varit hos Eric, utan att han var hemma. Jag, Lisa och modern hängde där för att undvika "herrarna", så vi kollade på film, åt pizza och bara myste. Himla trevligt.

"Herrarna" är pappa, bror, systers sambo, kusiners pappa och min egen Martin. De har haft en heldag och gjort macho grejer som att gå på cykelmässa, skjuta pilbåge, luftgevär och leka med tuffa svärd och grejer. Och så herrmiddag på det med whisky och hela köret. Haha, vi damer ville inte vara ivägen för det ju!



Här är min mysiga halsduk med luva som jag köpte när jag var i Malmö förra helgen. Hur skön som helst! Köpt på Lindex. (Det absolut bästa med den är att det har roliga bollar, lovable!)

invigningen igår



Såhär fint gick det till på vår invigning av vårt lärarrum igår på Kulturama! Ska det vara så ska det faktiskt vara på riktigt tycker jag allt. Och det var jättetrevligt hela kvällen, jag var dock väldigt trött och fick lite ont i huvudet senare. Men det sägs alltid så bra saker bland mina arrbetskamrater, alla är grymma människor! Synd bara att alla inte var där, men det blev väl lite tätt inpå i planeringen tror jag. Jaja, det var kul iallafall. :D

Ska snart ner till Kulturama idag också. Vi ska träna lite med OnStage inför julskyltningen. Vi måste lära ut lite gamla koreografier till de nya i gruppen, och sedan blir det till att ta en fika med Maja! Så nu måste jag göra mig iordning, baaaaj!

personalfest ikväll

Jättemysigt att träffa Amme idag, och blev dessutom presenterad för hennes campuskompis (grymt bra klang i det ordet by the way!) Lovisa som var en kul typ. Och hon blev glad för sin present också, vilket ju var för jävvla tur! Det var detta som gömde sig i hennes paket:


Tadaaa!

Jag sitter för tillfället och trycker i mig lite mackor. Ska snart ner till Kulturama och jobba, och efteråt blir det personalfiesta! Trevligt, trevligt. Vet inte riktigt vad som kommer hända men det brukar bli bra, det är ett skönt gäng. Och vet ni! Jag vann en tävling på Millahs blogg! Det går alltså att vinna lite sådär ibland! :D PEACE!

födelsedagsfika

Jajjemän! Lilla Amelie fyllde 20 år igår! Så idag blir det till att ta en fika och leverera lite paket så att säga! har kämpat med att få det fint, galet svårt när man inte har en massa kartonger och grejer hemma. Det blir liksom inte såhär fint som det är i filmer. Stora rosetter och vackra kort. Men, det är ju ändå innehållet som räknas!


Tadaaa!

Nu ska jag strax fixa till mig lite. Och det gick jättebra igår förresten att ha två grupper, Martin och jag dubblecoachade så det blev finfint. Lite smårörigt med aldrig kaos. :) Men nu - uppsnyggning!

nyfärgat hår!

Jag har varit igång hela dagen, jag och Martin var och storhandlade, och vi köpte en fin ljusstake att ha i köket till advent. Finfint! När vi kom hem fick jag hjälp att färga håret av en något osäker pojkvän, haha. Men det gick bra till slut, jag är nöjd och glad! Får se imorgon bara hur det kommer se ut i dagsljus, vill ju inte hitta några fläckar!



Nu ska vi snart dra oss ner mot Kulturama och jobba lite, det blir antagligen så att jag kommer ha både min och Martins grupp ikväll eftersom han inte mår bra. Men han tänkte sitta med och coacha. Vi får väl se hur det går. Ha en bra torsdagskväll!

broderligt delat!

Jag har en hemskt bra bror! Han kom hit ikväll och hjälpte mig med datorn så jag kan ha stenkollpå min ekonomi, gav mig en massa gamla bilder och hans låtar. Och så fick jag dessutom en stor kasse full med kläder som han rensat ut. Awesome! Hittade lite schyssta t-shirts och ett par jeans. En av tröjorna satte jag saxen i direkt och pimpade lite, nu har jag ett snyggt linne istället. Jag älskar att ärva grejer, det är ju iallafall nytt för mig! :D


Nytt i garderoben!


Tja, det håller väl ett tag iallafall, jag orkar inte sy och dona för att det ska bli snyggare.

prima ballerina


Puderrosa plisserad klänning - Vila

Här är klänningen som fick följa med mig hem från Malmö i helgen. Har haft span på en likande ett tag, och tycker denna är kanonfin. Den funkar dels som urgullig ballerinaklänning, men är desto snyggare till svart skinnjacka och rockiga detaljer. I like a lot! Så himla dumt bara att jag lyckades spilla pizzaflott på den samma kväll som jag köpt den, det går väl bort? Jajks!

Jag har galet mycket jag vill göra just nu. Jag har en massa koreografier i huvudet som vill komma ut och ideér till en massa snygga uppträden. Måste få utlopp! Ska knåpa ihop någon slags show har jag tänkt. Få med lite folk och göra en sjuhelvetes uppräde. Japp, så får det bli. Men tills dess kan jag få ut lite till mina grupper iallafall. Good shit! Har planerat hela dagen, skönt att ligga lite före.

Nu är det dags att dra ner till Kulturama och käka innan jag ska undervis mina pyttesmå 9 - 12åringar! Lalala!

det går visst att klona lite hur man vill

Tyvärr sker det hela tiden inom dans. Jag vet hur gärna man vill efterlikna sin lärare, och hur mycket man faktiskt härmar utan att tänka på det. Det går att se på elever vem de har haft som lärare. Naturligtvis är det så. Men hur sant det än är så tycker jag ändå att det är lite synd. Jag har säkerligen också färgats av de lärare jag har haft. Men jag försöker, och har faktiskt lyckats, att hitta ett mer eget rörelsespråk. Och jag hoppas att mina elever också gör det. Enda sättet att göra det är att se mycket och inspireras ännu mer. Och våga. Våga är viktigt. Jag försöker lämna mina elever att dansa själva så mycket jag kan, så de kan hitta något eget. Vi får väl se hur det går. För jag har också kommit fram till att jag inte hittade något jag själv kunde kalla mitt förräns jag verkligen ville. När jag slutade komma till dansstudion för att bli matad med material, utan för att få - och sedan tolka det. Därför tycker jag det är trist att komma till en klass där målet är att alla ska se ut som kloner.



By the way, jag åt på donken idag efter träningen, och newsflash! Det är minsann inte lika gott när man vant sig av vid att äta det. Mat som egentligen inte är bra för kroppen är inte god, det är det som är så himla bra med kroppen! Lyssna på den, inte på dumma tillsatser som glutamat, endast tillsatt för att hungerkänslorna aldrig ska avta. BUUU! Nu ska jag duscha bort äckelheter som hamnar på mig när jag dansar. Peace out!


vi är ett awesome team

Har inte hunnit blogga något tidigare idag för jag och Martin har haft fullt upp med att storstäda köket! Och det var fan i mig inte trevligt. Vi tog ordentligt på allt kakel och rengjorde köksfläkten (huöööglll...- kväljning) och satte upp fin kakeldekor. Känner oss grymt duktiga! Kakeldekoren köpte jag för länge sedan på Lagerhaus, två ark för 5 kronor styck, men det har inte blivit av att jag satt upp dem förrän nu. Tycker det blev gulligt med retroblommor lite här och var.



Jag ska alldeles strax till Kulturama och ha mina showare. Det blir awesme, för jag har gjort en "läskigt-konstig-clown-kombination" till cirkusmusik. Me like! Hoppas bara på att de vågar ta ut svängarna och faktiskt bli lite konstiga. :D Men dags att dra, ha en bra kväll! PUSS

privatlektion

Idag höll jag i lärarträningen, men det fick bli en privatlektion med Emelie. De andra kunde inte eller var sjuka. Men det gick bra det också! :) Hon fick dansa lite street och sådär. Vi får väl se vad det blir nästa gång, det är kul med lärarträningarna eftersom man får köra massa annat som man inte alltid brukar. Det är synd bara att det är så få av lärarna som kan vara med. Men men. :) Sitter och väntar på att maten ska bli varm nu. It´s käktime, woho! Jag är galet tjock i huvudet just nu. Behöver mat och lite vila innan jag ska dansa jazz tror jag.

Ha en BRA måndagseftermiddag! :D

slut på skåneäventyret







Borta bra men hemma bäst brukar det ju heta. Och idag skulle jag verkligen bara vilja vara hemma och göra ingenting. Men jag är på Kulturama, börjar jobba om någon timme eller så. Hade en jättebra helg i Lund/Malmö! Är dock väldigt besviken på shoppingutbudet i Malmö, Sveriges tredje största stad borde definitivt bjuda på lite mer godsaker. Menmen, jag hittade iallafall en klänning och en stor mysig halsduk med inbyggd luva. Hur skön som helst! Efter att vi vilat lite igår kväll och dratt i oss pizza så drog vi till Lautaro och Moa, Växjöfolk som Martin känner i Lund. Hängde där och drog sedan hem och somnade, på dirren så att säga! KOm hem till Växjö i förmiddags. Tack Pancake för aptrevligt häng, let´s do it again!

Nu måste jag fixa något att käka, hungrig som ett as!

voine voine

Jag och Sanna sitter just nu och bara glor framför oss. Vi är galet trötta! Har gått på stan hela dagen både i Lund och i Malmö, och det var ansträngande. För hjärnan, benen, fötterna, axlarna, ja allt! Men jag fick hem några fina grejer iallafall! Men jag blev tyvärr av med min finfina leopardsjal. :( Den blev tappad och ensam i Malmödjungeln. Men den som tog den (jag antar att det var någon) hopas jag verklien uppskattar den helt och fullt!

Nu ska vi vila lite, och sedan hämta Martin som anländer till Lund. ZZZzzzZZZzzzzZZZ

lundatösen och växjöbruden



Naaaw! Två förbannat söta ungar för himla många år sedan. Vi hade likadana jackor fast i olika färg, och Sannas hund Artoo jagade upp mig på en sten. Han var stor och jag var liten. Vi var Elsa, Elin och Sanna som hade grymma affärer hemma på gatan. Det var skoputsning och burkpantning och pengarna tog slut direkt på balla tatueringar man fick med tuggumin. Och naturligtvis hade vi spionfirma också, vi samlade på hemskt många registreringsnummer och hade kontor i Sannas förråd. Vi hade storslagna planer på att öppna ett kombinerat fik med en nattklubb i kvarterskiosken. Vi var nog de enda som såg möjligheterna i den lokalen, med tanke på att den nu är riven. Och när vi gick hem från skolan på rasten fick vi uppmaningen av magister Leif att akta oss för elefanter och spårvagnar.

Tiderna har förändrats men det kommer bli en grym helg här i Lund! :D Sov gott allihop!

snart på väg!

Sitter och käkar lite sushi på Kulturama för tillfället. Var tvungen att springa och köpa, för maten jag hade tänkt ta med hade jag glömt. Men sushi sitter ju inte direkt fel ändå! :D Har jobbat klart och duschat, så nu väntar jag bara lite på att tåget ska gå vid 21. Sen drar jag till Lund och blir picked up av Sanna! Ser fram emot det. Funderar barapå vad jag ska hitta på under tågresan. Jag glömde min ipod hemma och jag tror inte min dator får plats någonstans. Får ta och skaffa en tidning eller nåt annat kul, och resgodis!

Jag är hemma på söndag, lagom till mina tre klasser, hoppas ni också får en fin helg! :D




it´s friday, i´m in love!



Jag har varit uppe sedan 7 imorse och tvättat, väntar bara på att allt ska tåeka (från småländska till svenska = torka) nu. Det kändes inte alls roligt att stiga upp tidigt just då, men nu känns det jätteskönt att jag tar vara på dagen. Jag har massvis att göra idag!

♥ Koreografera och planera till söndagsklasserna
♥ Få besök av Elisabet (förra ägaren till Zeus) som ska hämta lite papper
♥ Packa inför helgen hos Sanna i Lund
♥ Diska och städa lägenheten så man slipper komma hem till ett kaos
♥ Ha två klasser på Kulturama, street mellan och avancerad
♥ Planera allt med Sanna, måste ringa!

Och hörrni, det är ju toppenväder idag, så det blir nog inga problem alls att få en massa gjort. Och att det är fredagen den 13:e skiter jag i, jag som annars är väldigt skrockfull när det kommer till horoskop brukar skita i "otursdagen". Man får inte mer otur än man själv skapar, och idag tänker jag ha ett jävvla flyt! Hoppas ni följer efter!


helmysig dag!

Jag har haft en awesome dag! Fast det började ganska stressigt, behövde planera hela veckans lektioner, för imorgon far jag till Sanna Pancake i Lund över helgen! :D Så jag kommer hem söndag förmiddag, innan jag börjar jobba igen. Jag vill absolut inte behöva oroa mig över det när jag hälsar på min Lundatös för första gången. :) Har lite kvar att kolla på innan jag är klar med all planering, men det ska jag nog hinna med.

Fick sedan ett efterlängtat telefonsamtal idag! Jaaaaaaay! Mina framtidsplaner blir genast lite klarare! Och direkt efter ringde mamma och berättade att hon hade varit och köpt fina julgardiner till mitt kök. Så nu kommer det bli finfint här hemma!

Jag och Martin hann dessutom åka till HUseby julmarknad. Mötte upp pappa där senare. Vi kände oss lite lill-gamla nästan när vi gick där blan pensionärerna tidigt på dagen, men what the heck, det var apmysigt! Fick med oss lite gott hem, pesto-ost och fetaröra. Fick lite delikatesser av pappa också. YUMMIE! Nu har vi precis käkat efter jobbet, och snart blir det chokladpudding, hurra!


hmmm?

Voine,voine. Jag satt precis och bläddrade i oktobernumret av Nöjesnytt. Och hittade... det här. Vad ska det egentligen föreställa? Hiphop? Stylisten måste ha tyckt det var väldigt jobbigt att behöva välja kläder från Woodooland, med tanke på att resultatet blev en jävvla katastrof. Det hade funnits en massa möjligheter att styla en snygg hiphopbrud med kläder därifrån, men istället blev det någon 90-talsvariant på en "tuff tjej". Vad hände med ett par vanliga snygga sneakers? Varför stoppa ner ett par baggy brallor i ett par höga stövlar? Modellen verkar inte heller helt nöjd med resultatet, hon ser lite allmänt uppstoppad och obekväm ut. Haha.


 

7 månader, baby!

Idag blev jag duktigt överraskad av min älskling! Jag bad honom fixa lite ärenden åt mig medan jag jobbade, och när jag kom tillbaka bad han mig blunda, och så tog han fram ett paket till mig. Inuti fanns ett jättefint halsband! Jag trodde han skulle plocka fram en risifrutti, vilket hade gjort mig glad bara det. Han är så himla generös! Även om han har extremt dåligt med pengar så vill han ge mig något speciellt. Jag älskar honom! ♥


kalenderfreaket

Japp, that´s me! Alla som känner mig vet hur beroende jag är av min kalender. Jag klarar mig inte utan den! (Tror jag, jag skulle aldrig få för mig att testa, gud nej!) Och alla vet också att jag är nördig nog att sitta och klippa ut bilder som är fina och klistrar in på de vita tråkiga sidorna. Och aldrig något annat än färgglada pennor! Hmm.. är jag kreativ eller bara konstig? I vilket fall som helst. Det finns en massa hemsidor där man får göra en costumized kalender. Jag vill, jag vill, jag vill! Men jag är en fattig riddare och har inte råd. Så därför tävlar jag om en kalender från tryckdig.se hos Millah! Woah låt mig vinna! Ge mig!



nytänkande!

Ha! Jag blev helt glad när jag satt och läste Expressen precis. Tydligen har kommunen i Laholm investerat 18 000 kr i tänkarhattar! Hattar i sex olika färger som representerar sex olika infallsvinklar på ett problem, allt för att få bättre dialog runt det som diskuterats. Jag tycker det var en hemskt bra idé! Visst, det är mycket pengar, och många lär ju klaga på att kommunens pengar går till skit, men tänk att någon faktiskt har vågat satsa på något sådant, att våga testa ifall det funkar. För varför skulle det inte funka egentligen? För att det är konstigt? Jag tycker det är en awesome grej, och jag älskar folk som vågar ta konstiga vägar fram till målet. För målet är ju samma för alla, bra beslut helt enkelt. Hurra för nytänkande!

Länken till artikeln hittar ni här.


Hur ser er tänkarhatt ut? Hmm...


jag är en gladis!

Idag ringde Carro, kollegan. Hon skulle på möte så hon undrade ifall jag inte kunde ta street prep ikväll. Jaaa! Hurra, äntligen får jag visa lite street! Och jag vet att jag låter lite smått ego, men jag vill visa tjejerna att man faktiskt kan dansa på andra sätt än de man kört på i flera år. Och jag tror att de flesta tyckte det var svårt. Issa och Linn var glada och sa att det var jättekul, och det värmde verkligen. Sen fick de jobba lite of course, eftersom de inte är vana vid mitt rörelsemönster. Men jag hade verkligen roligt, och min elev Josefin som också går i min avancerade grupp fick en chans att glänsa lite över de andra. De kan hon behöva få. :)

Just nu sitter jag och gottar mig lite i soffan. Snart blir det duschen för min del. Schvett, schvett, schvett! Sen lär jag stupa i sängen, är galet trött. Sov gott!

 

wihooo brådis!

Idag ska Martin uppträda, och jag skulle egentligen följt med honom vid halv 9-tiden. Men sängen körde sin sirensång så det blev inget med det. Istället ska jag kika på honom nu vid 12-tiden. Mycket bättre. :) Men däremot råkade jag ändå sova lite väl länge, för nu har jag inte så värst mycket tid över till lektionsplanering!  Men whateva, det ordnar sig. :D



Lyssna och njut. :)

i wish

Såhär vill jag se ut nu i höst och vinter, tu bäd att jag inte kan köpa allt nytt! Men man kan ju alltid rota i garderoben och hitta prylar som skulle passa till en look som var inspirerad av denna iallafall. Hmm.. det kanske är dags att rensa lite i garderoben snart. Man hittar alltid bortglömda plagg och annat kul.



Kollaget kan man göra här. Kul att sitta och leka med i timmar! (Tyvärr ska jag väl säga, min planering blir lidande.)

drömmar

Jag har många drömmar. Jag vill ha ett bolag där jag kan genomföra projket som tilltalar mig, bara för att jag vill. Tänk att kunna investera i människor och ideér som jag tycker är helt awesome utan att hindras av ekonomi. Eller bara testa ifall ens konstiga ideér kan funka för andra också. Jag vill öppna butik med miljövänlighet och återvinnande som genomsyrar allt. Pusha lokala designers, glamma till second hand och bara sälja sådant jag faktsikt skulle tänka mig att köpa själv. Jag vill bli en stor dansare och pedagog som lyckas inspirera människor. Att få jobba med stora produktioner och små klasser med ungdomar som också råkar gilla att dansa. Och tänk om jag fick bo i en härlig takvåning, sova i en stor lyxig säng och slippa oroa mig för ekonomiska problem. Eller om man fick komma hem och hitta en liten mysig katt som har längtat efter en? Eller att det fanns ost hemma just exakt nu.

Men, jag har en massa saker att vara glad över. Jag jobbar som danslärare, mitt största intresse har blivit mitt jobb. Jag har en fantastisk chef som kämpar för att jag ska få bättre lön för det jag gör. Jag bor tillsammans med en underbar kille i en fin lägenhet. Liten men mysig. Jag har inga akuta ekonomiska problem, även om jag inte kan unna mig allt jag vill. Jag kan sitta en måndag morgon och sjunga med i sköna låtar och fundera över om jag ska börja med en powernap, och sedan planera klasser, eller kanske tvärtom?

Var glad för det lilla, men glöm inte att drömma stort!


farsans dag

Hurra för pappa! Tyvärr har jag inte kunnat åka hem till peppen och fira honom, men jag ringde iallafall. Jag tänkte fira honom någongång senare i veckan. :) Men nu är jag galet hungrig, måste laga mat! grattis alla pappor där ute! :)


Bild från Google.

rolig kväll igår och trött morgon idag!







Hade kul igår! Min släkt är grym! När vi kom till Tånnö igår fick vi åka direkt in till Värnamo för att kolla in Appladalskolan där födelsedagsbarnet är rektor. Skolan är galet ombyggd och väldigt snygg! Morbror var väldigt stolt. :) Därefter - bowling! Hela släkten lojade runt och bowlade, jag måste säga att jag var grym så länge jag hade en cider att dricka. När den tog slut gick det bara utför... Damn it! Sedan fortsatte festligheterna i Tånnö igen med god mat, disco i källaren, drinkar i den hembyggda baren och allmänt aptrevligt häng! :D Är dock väldigt trött idag. Ser inte fram emot att jobba hela förmiddagen, eller att koreografera nu. Jag hanninte med all planering igår. Jaja, ha en bra söndag allihop!

snart 40-års fest!

Woah! Jag är lite småstressad just nu. Om en timme eller två så blir jag och Martin hämtade, för att åka till Tånnö och fira min morbror som fyllt 40! Så nu försöker jag hinna med att göra mig iordning, fixa med presenten, diska, fixa lunch och koreografera till mina raggaklasser på söndag. Puh! Men det ska nog gå bra. :) Jag ser fram emot kvällen, det känns som det var länge sedan man träffade släkten, och det är ju alltid roligt! Vad händer annars en lördag som denna?


Vi kör på gangsterstilen ikväll.

lång dag

Har inte skrivit på länge, har haft en massa annat för mig idag. Planerade lite klasser under dagen, och nu tror jag åtminstone vad ungefär hälften av mina grupper ska vara. Känns ganska skönt iallafall. :) Åkte till Kulturama lite tidigare, tänkte träna lite. Men näe, de där breakarna och Kouki med hans armé hade snott alla salar. Men det gick bra sen ändå. :) Sitter för tillfället och väntar på att kycklingen ska bli klar i ugnen, är riktigt hungrig nu!

Hörrni! I helgen händer det en massa spännande! Dels har Koukis intensivkurser start imorgon, fem lördagar framöver så undervisar han i musikalitet och krumping för 205 kronor stycket. Jag tror inte det är fullt än, så vill man gå så går det nog att ordna. Och är man i Stockholm över helgen ska man passa på att knalla in på Balettakademien och kolla in dansshowen No Limits! Missa inte!


fääääärdig!



Då var jag klar för dagen! Är kvar på Kulturama och väntar på att Martin ska bli klar så vi kan knalla hemåt. Tur att man har en dator med sig. :) Det gick bra med mina klasser idag, och min ena grupp fick höra låten de ska ha på uppvisningen i maj. De gillade den skarpt. Det är en galen instrumental låt som inte är att leka med. Kommer bli asballt! När vi kommer hem väntar ett stort diskberg. Vi har bestämt att vi ska diska varje dag framöver - varannan dag. Så imorgon börjar mitt slit. Men förhoppningsvis slipper vi diskberg om vi gör så. :) Hoppas ni har haft en bra torsdag, och att resten av kvällen blir faab!


snö?

Alla pratar verkligen om hur det snöar överallt nu. Jag lyckas missa det hela tiden! Det lilla snöfallet vi haft här i Växjö har smygit sig förbi mig helt enkelt. Jag försökte mig på en titt imorse. Martin väckte mig innan han skulle iväg och sa att det snöade ute. Jag kravlade mig upp med täcket runt mig och tittade. Såg nada. Ögonen var alldeles för trötta och jag orkade inte hämta mina glasögon, så jag såg ingenting, haha! :) Men men, vi får väl se om det blir några fem centimeter som det är sagt.

Snö eller inte. Idag måste jag ta tag i min uppvisningsplanering. Jag ska försöka hitta låtar och teman till de flesta av mina grupper idag. Jag stör ihjäl mig på att det ska vara så svårt att hitta någon man blir nöjd med! Det är ett stort stressmoment just nu. Och jag har sagt till mig själv att jag inte får börja på min målning som ska bli ett bidrag i tävlingen " Min bild av dans" förrän jag varit duktig nog att ta tag i uppvisningen. Oh my...

By the way! Kika in hos Millah och tävla om snygga nagellack och necessärer! Jag vet, jag tävlar en massa nu. Men jag tycker det vore kul att vinna lite någon gång. Speciellt innan jul såhär. :) Nagellacken kan man vinna här, och de kommer från Nailmail. Necessärerna kan man vinna här. Men tävla inte för mycket bara, så mina chanser försämras! :)

kul träning och bra musik

Jag hade en kul klass idag! Emelie är grym på att hitta på roliga övningar och sätt att förklara på. Men det är klart, hon är ju faktiskt utbildad till just danslärare. Jag är mer än glad över att vi har henne på Kulturama. Hon tillför jättemycket. I alla fall :), vi fick lära oss tre olika fraser, alltså tre olika danskombinationer. Sedan delades vi in i olika grupper med hjälp av slumpen. Antalet på tärningen visade gruppens antal, och personerna drogs sedan från lappar med namnen på. Så slumpen avgjorde så att vissa fick passa in i fler än en grupp, och andra i bara en. Därefter slumpade vi vilken grupp som skulle göra vilken fras, och allt sattes ihop och blev en koreografi. Häftigt och kul! Det kallas dance by chance.

Tänkte tipsa om India.Arie också. Hennes album Acoustic Soul kom ut redan 2007, men jag har inte hört henne förräns nu. Hon är grym! Sök och lyssna! Speciellt låten Brown skin, awesome!


belöning!

Jag var på möte med föreningen Aktiv Ungdom som vi driver i samarbete med Kulturama, och vi sa väl egentligen inte så mycket nytt. Men vad vi däremot spikade som var lite roligt var att vi hade fått en belöning på fem tusen kronor av huvudkontoret, för att vi har jobbat så bra med föreningen! Vi bestämde raskt att de pengarna skulle gå till en jullunch för styrelsen! Hurra säger jag! :D Och nu är det inte så att vi är ovanligt snikna som tar pengarna för egen del, utan det var faktistk uttryckt önskat att vi skulle unna oss något för dem. Yaay!

oj vad jag tävlar!

OOh jag hittar bloggar med massor av tävlingar! Och hos Millah har jag hittat två grejer jag verkligen vill vinna. Ett par heta hörlurar, vilket jag är i stort behov av eftersom mina hörlurar till min ipod gått sönder. Kolla in dem! Awesome! Tävlingen hittar man här. 



Det andra som också skulle sitta riktigt fint är ett mysigt julpaket. Man vinner en julstrumpa och fina julkulor i filt. Jag och Martin ska ha en jättefin gran i vår lilla etta har vi bestämt, och vi behöver köpa julgranskulor isåfall, så why not vinna några? Och den julstrumpan jag har nu har en stor nalle på, den känns lite väl back in the days nu faktiskt. Så det vore perfekt att få det också, så jag och my beloved kan hänga upp varsin och få något snajsigt på julaftons morgon! Tävlingen hittar man här.


dagens...

vill ha: Nya gardiner som är höstigt fina och som även funkar till jul. Och since min mor faktiskt har slängt ett par som skulle duga på den beskrivningen så får jag nästan ta ett snack med henne!
klädsel: Avklippta tights, avklippta träningsbyxor - H&M, svart linne - Gina Tricot, rutig skjorta - H&M herr, allt utom skjortan är från ages ago. 
frisyr: Stram knut med snajsigt illrosa hårband, it´s ballet-class today!
låt: Heidi - Switch
planer: Lämna tillbaka grejer som lånats och undervisa show, samt dansa balett och street ikväll.
saknad: Zeus, beloved katt.
dummaste: Planerna på att hämta Martins grejer hos Kouki gick i stöpet för att Martin är populär hos sin ljustekniklärare. Bah!
misslyckande: Att anse att det förekommer misslyckanden är ett misslyckande i sig.
drog: Saltade och rostade pumpafrön, once you started eating - it´s no turning back.
köp: Förhoppningsvis ingenting, jag är i spara-pengar-tagen.
godaste: Chokladpuddingen som blev över sedan igår kväll, and it´s all mine! Namnam.
humör: Bra, lite bistert att det är så tomt här hemma bara.
citat: "Gör inga andra dumheter än dem du har verkligt nöje av" - Colette
roligaste: Okej, gårdagens roligaste får det bli. Fantastiska bilder av Bent Objects som Foki hittat. Kika här.


jag vill inte...

Idag är det en jättetråkig dag. Vi har fått tid på djursjukhuset för avlivning nu. Varken jag och Martin eller Elisabet har hittat någon som kan ta hand om Zeus istället, så vi hittar ingen bättre utväg. Jag hatar sånt här, det är så himla sorgligt. Jag har bara varit med om avlivning när våra gamla katter var jättesjuka eller väldigt, väldigt gamla. Då har det alltid kännts som om man faktiskt hjälpte kissen att slippa lida. Nu känns det bara som om vi tar ett liv för att vi kan. Tänk om man tog död på hemlösa bara för att de inte hade ett hem? Eller en tonåring som inte trivs hos mamma och pappa? Usch.

åh åh åh!

Jag vill också bo där Emelie och hennes sambo flyttade. När jag och Martin hjälpte till att bära upp grejer så kunde vi inte låta bli att fantisera lite om hur vi skulle ha inrett åt oss. Det var en ljus och luftig trea med högt i tak och två walk-in-closet mitt i stan. Är jag avis? JA! Det hade varit perfekt för mig och Martin. Vi bad till och med Emelie att fråga hyresvärden ifall det inte fanns någon ledig lägenhet i byggnaden. Det vore något!

Det var dessutom jättetrevligt hemma på peppen tidigare idag! Blev bjudna på riktigt god mat, och vi fick dessutom hem lite extra till goda matlådor, YUMMIE! Passade också på att låna hem bilen lite. Vi ska köra tillbaka katt-trädet vi lånat, och så måste vi hämta Martins grejer hos Kouki, som han på något sätt fick med sig när han flyttade. Så när vi ändå hade en bil så tänkte jag att jag ändå kunde ta hem lite grejer som fanns kvar hos päronen. Mattor, kuddar, gardiner och lite fat och smågrejer fick följa med hem. Snart blir det att göra höst/vintermysigt här hemma. :) Kunde inte ta några kort under dagen eftersom batteriet till kameran tyckte sig behöva vila lite...

Nu är det sovdags! Imorgon sätter jag igång att jobba igen, full rulle! Jiiiha!

grattis, grattis, grattis!

Idag fyller pappa år! Hurra! Så jag har precis gjort mig iordning, ska vara på peppen kl 13. Då blire käk och lite skönt häng med familjen. Skönt att slippa laga mat idag, jag är inte på humör för sådant. Ibland kan det vara guld värt att få komma bort lite från tråkiga hemmasysslor.

Ikväll blir det antagligen så att jag och Martin ska hjälpa Emelie från jobbet att flytta. Jag blir alltid så sjukt flyttsugen när jag hjälper någon med en flytt. Speciellt nu när en större lägenhet redan står överst på min önskelista. Gah! Jag behöver ett maffigt toppjobb som ger mig sisådär en 50 tusenlappar i månaden. Ge mig? :D 


RSS 2.0