daaaaansaaaa!

Jag går här hemma och är lite smånervös måste jag säga! Ragdollz kommer ju idag, och jag är som en liten flicka på julafton! Kommer blir jätteroligt och lärorikt! Hoppas bara det kommer många utöver vi lärare på Kulturama. Så fler får ta del av detta! Tyvärr är det ju så här i Växjö att om någon drar igång något, så är det jättesvårt  att motivera folk till att faktiskt komma! Alla tycker att de tär en jättebra idé och att det låter hur kul som helst, men sen kommer det knappt någon ändå. Så jag hopas att alla har fattat att detta är en riktigt bra grej idag.

Men nu får jag inte stirra om Ragdollz, jag måste förbereda mina lektioner jag ska ha imorgon så jag har koll på vad som ska göras! Jepp!

Ciao!

varulvsfilmer

Skinwalkers heter en film som jag nyss satt bänkad framför. En varulvsfilm var det faktiskt. Den var ju definitivt inte en av mina topp tio, eller topp tjugo heller för den delen, men den funkade som tidsfördriv. Dock ett hemskt dåligt slut, som gjorde det hela mindre trovärdigt (kan en film om varlulvar vara trovärdig ens? hmm...). Jaja, varulvsfilmer är väl egentligen inte min favoritgenre.

Det är däremot dansfilmer! Såklart, vem skulle ha gissat på något annat? Just nu ligger det en ny dansfilm och väntar på att jag ska titta på den, Center Stage. Jag vill se den nuuu! Men jag måste vänta på att jag får låna en kabel först, men den som väntar på något gott som man brukar säga. :)

Men nu är det sovdags så att jag orkar med Ragdollz imorgon, vill inte vara både sjuk och trött! Hoppas ni inte har missat detta happening! Vi ses där! ;)

Ciao!


roliga överraskningar och h&m-beställning

Hihi! Jag tror nog jag hade roligare med Sannas paket när jag smög omkring utanför hennes hus och lämnade paket, det är jätteroligt att göra sånt där! Istället för "här har du, varsågod, hejdå". Ibland känns det nästan som att det är roligare att ge än att få paket, fast bara nästan! :D Och det var roligt att fixa till paketet också. Morfar är fenomenal på att göra vackra saker, han har gjort jättefina ljusstakar i trä och likande. En riktig snickarfarbror! Så det kändes tryggt att be honom om hjälp när Sannas paket blev till. :)

Mamma och jag satt också innan och beställe lite grejer från H&M Home, de har riktigt snygga grejer! För bara en tusenlapp fick vi ett nytt fräscht överkast (mamma och pappa behöver verkligen ett nytt), ett helt galet tyg med en väska i samma mönster (som jag lägger vantarna på!), och en häftig kudde med en skyline, och en innerkudde till det. H&M har lyckats väldigt bra med det de gör bäst, roliga och snygga mönster och modeller till ett alldeles lagom pris!






Nu blir det snart tacos här hemma, mums! :)

Ciao!

sannas paket i efterskott!

Idag har jag haft fullt upp med att fixa Sannas paket! Det blev en runda till mormor och morfar för lite hantverkshjälp och fika. Men nu är jag klar iallafall!


Ett paketiluring vid Sannas trapp!

Ciao!

sista teorilektionen avklarad

Så nu ska jag bara lära mig precis allt som står i boken så att jag kan det som rinnande vatten! Men jag brukar ha lätt för att plugga och få saker att fastna i huvudet så det ska nog gå bra. :) Känns bara som att de tär så himla mycket att hålla reda på när man ska ta körkort! En massa teori, internettester och häften hit och dit, halkbana och ecodriving, och så ska jag lära mig köra på ett trevligt och säkert sätt också. Jösses. Få ta en sak i taget så ska det nog ordna upp sig.

Att lektionerna dessutom har varit hemskt sega och långtråkiga gör det ännu trevligare att jag faktiskt radan har gått på alla sex! I sex veckor har jag suttit där varje torsdag, tiden flyger iväg! Känns mer som två veckor eller nåt. Hua. Hoppas det går lika fort tills dess att jag faktiskt står här med körkortet i handen! Dumt att jag har gått och blivit sjuk nu också bara så där, fick avboka min körlektion på förmiddagen bara för det. Surt. 


Det gäller att sprida ut sig så man känner sig lite mer hemma på de tråkiga lektionerna.

Ciao!

dra en repa på stan och lära mig köra bil teoretiskt

Har precis pallrat mig ur duschen, fy vad skönt det var! Vamvatten, mmm! sedan blir det till att fixa lite käk för att därefter pallra mig ner till stan. Det var länge sen jag kunde flanera i affärer, och nu är det verkligen på tiden att jag köper den där superförsenade presenten till Sanna! HU vad jag ligger efter på det planet. Men jag har iallafall funderat lite så helt lost är jag inte. :) Så nu får jag nog skynda mig lite så jag hinner allt jag ska göra innan sista teorilektionen ikväll! Skönt att bli av med det där!

Ciao!

min nya kollega!

Sanna fick även hon jobb på leos, så nu är vi kollegor! Roligt värre! Grattis till henne som nu får flera jobberbjudanden och intervjutillfällen efter en period av jobbtorka! :D




Ciao!

look at all this blask!

Grått, grått, grått. Det är synen man möter när man tittar ut genom fönstergluggen idag. Fy vad tråkigt! Men, det innebär ju också att temperaturen har börjat stiga lite smått, och kanske, kanske hittar våren hit inom en överkomlig tidsrymd! Som jag alltid brukar säga; efter blask kommer solsken! (Okej, detta var första gången jag myntade det talesättet, men det låter snajsigare att börja med det! ;D) Så nu håller vi tummarna allihopa för att solen känner sig mogen att kika fram på allvar snart!


Blask all over the place...

Ciao!

grönt är skönt!

Min käre bror tog sig tiden att hjälpa mig med designen på min blogg! Grönt och fint! Precis såhär vill jag ha den, fast det ska tillkomma lite fina bilder i headern också, när jag får tid att plåta. Det kommer bli kanonfint, och är redan riktigt snyggt! :D Yaay! Nu känns den lite mer personlig än med en stilmall som vem som helst kan välja!

Ciao!

gammal artikel

I höstas var det Elevernas Afton på Kulturama. Vi hade hyrt Katedrals aula och sedan fick eleverna fria händer att anmälsa sig och sedan framföra ett nummer. Jättekul! Jag och Maja valde att göra en dans, och den blev jätteuppskattad och numera ett inslag i On Stages gig! Det stod lite om det i tidningen, och jag kollade på nätet och såg att det var en till bild där som inte hade blivit publicerad. Ball!


Denna hittades även i pappersformen.


Pantominmålade inför vårt nummer!

Ciao!


danstittning nu igen :(

Egentligen ska jag dansa modernt idag, men jag är inte tillräckligt frisk så det blir till att titta idag också. Blä. Men den här gången har jag på mig jeans och en kofta, för går jag dit i myskläder kommer jag lik förbannat att stå där och dansa till slut! Det är helt enkelt för svårt att stå emot! Jag vill vara på dansgolvet, inte sitta ner vid sidan av. :(  Men om jag inte dansar nu blir jag ju åtminstone frisk lite fortare, får jag hoppas iallafall. Blir till att dricka te eller varm choklad helt enkelt.


Vacker dans.

Och om jag står över idag kommer jag kanske orka med mina lektioner på söndag, och framförallt (!) så kommer jag kunna vara med på workshopen med Ragdollz på lördag! De kommer berätta lite om vad det innebär att starta ett kompani, hur det är att vara yrkesdansare, visa lite ur deras repetoar, och sedan även hålla i workshops för alla som vill lära sig nytt och utvecklas! För alla medlemmar i Aktiv Ungdom (som alla elever på Kulturama är) kostar kalaset 150 kronor, och 225 kronor för övriga. Det betalas i dörren när man kommer dit, och börjar klockan 16. Kom dit! :D

Ciao!

natti natti!

Jag har fått mer jobb på leos, varje onsdag förmiddag och varannan fredag eftermiddag plus helger som jag kan! Känns bra, för jag vill ha in mer tider i veckorna, då är jag ändå alltid ledig på förmiddagen. :) Och nu har Sanna sökt till leos också, hoppas hon får jobbet! :D

Men nu är det sovdags! :) Känner mig väldigt redo för sömn nu måste jag säga. Har lite Winnerbäck i högtalarna som sjunger godnatt till mig. 
 

Gonatt och sov gott!

Ciao!

semlor i stora lass och dans på det!

Jag har haft en kanon fettisdag måste jag säga! Jag älskar semlor, och min snälla mamma bakade cirka 30 vetebullar på förmiddagen att ha hemma och frysa in!  Så idag har jag stoppat i mig tre stycken, mmmm! Tog med en semla till Maja också dagen till ära och kalasade på i danssalen på Kulturama. Festligt värre!


Ser inte lika smaskigt ut i en låda, men smaken är densamma!

Jag tog det väldigt lugnt idag på mina lektioner, känner mig inte riktigt bra. Och det värsta som finns är en långvarig förkylning som inte försvinner för att jag envisas med att ta ut kroppen hela tiden. Så det blev till att sippa på te (och även äta en liten semla) och istället ge verbal coaching. Gick bra ändå tycker jag! Bara att man blir lite tröttare och segare än vanligt.

På street prep. var det fullt ös. Vi jobbar ju med att sätta ihop en show, som vi förhoppningsvis får till så bra att vi kan köra kvällsföreställningar i till exempel Katedrals aula. Det vore lite roligt! Och nu har vi också börjat komma igång på riktigt med koreografier och ideér, så snart kommer det rulla på riktigt fint tror jag! :D

Nu: mat och dusch!

Ciao!

rolig fågel :D

Papegojor är hemskt roliga ibland! :D  Enjoy!




Shake it, shake it, shake it behbeeeh!

Ciao!

nattens bokfynd

Jag och Sanna tog oss ner till stan strax innan tolvslaget, och hittade en massa folk som stod utanför Akademiebokhandeln och fikade lite på blåbärsoppan och skorporna som var utsatta. Väl när dörrarna öppnades vällde folk in och började flanera bland bokraderna. Fanns jättemånga fina böcker! Jag får alltid dille på vackra böcker om orkideér, men jag har redan två så i år fick det bli något annat! Skönlitteratur köper jag aldrig, det kan man ändå låna av någon eller på bibblan om man vill läsa. Istället köper jag vackra fackböcker som man kan bläddra och titta i hundratals gånger istället. 

 
I år fick dessa tre kamraterna följa med hem!

 
Vardagslyx av Karina Ericsson Wärn och Lotta Kühlhorn som tipsar om hur man lyxar till sin vardag med till exempel ett hemmaspa, hur man får till en hotellfrukost hemma, aromaterapi och enkla och lyxiga nöjen bland annat. Hur man sätter guldkant på vardagen helt enkelt!


Semlor av Mia Öhrn. En bok som beskriver semlans historia och annat med semlan i centrum. Dessutom ett flertal recept på klassiska semlor eller varianter på dessa.


The Hippie Handbook av Chelsea Cain. Precis vad det låter som, en engelskspråkig bok som talar om hur man blir en hippie! Handfasta tips om frisyrval, namnexempel till barn, hur man kör som en hippie, hur man viker origamisvanar, hur man bakar bownies med "oregano" i eller hur man startar en protest.

Himla trevliga böcker måste jag säga. :) Speciellt semlaboken, ett recept ur den har redan hunnit testas, Fettisdagen till ära!

Ciao!

dans från betraktarens synvinkel

Jag är hostig, snorig och mosig i huvudet. Alltså inte särskilt lämpad för att dansa idag. Kände när jag hade haft Pilbäcksbarnen att jag nog inte ska ta ut mig så mycket, speciellt inte eftersom jag har klasser imorgon. Att ställa in eller hitta en vikarie om man är sjuk är krångligt och ger inga pengar i kassan! Så jag fick istället sitta ner och titta idag, även om jag inte kunde hålla mig utan var med lite mot slutet ändå. Man lär sig väldigt mycket på att bara titta också, självklart långsammare, men man missar inte lika mycket. Bra det!

Har gjort klart dansen till uppvisningen på On Stage. Blir jätteroligt, speciellt när vi sätter all stepp. (Bara två personer i gruppen kan steppa, vi andra är nybörjare). Men det är en väldigt fartfylld dans med inslag av den svenske kocken från mupparna! Elina gör rollen väldigt bra! :D

Stretch med hjälp av varandra. (Karins röst ljuder peppande: Åh vad skönt detta är, eller hur?!) - Det är det inte.

Nu ska jag njuta av en varm dusch och en bit mat. Vid tolvslaget börjar bokrean idag också, Sanna och jag ska dit och kika runt bland alla läsande nattugglor! Börjar bli tradition att jag åtminstone köper minst en bok per år på bokrean! Så det blir lite trevligt tycker jag. :) Precis lika trevligt som att Amme nu skaffat sig en blogg! Yaay! :D

Ciao!

i mina kvarter

Var precis en sväng på Pilbäck och höll lektion. Tjejerna är jättesöta och älskar att hitta på egna danser. Det är ganska ovanligt, i de flersta grupperna på Kulturama är detta något jobbigt och dumt de blir tvingade till någon gång ibland! Även två småkillar var med idag, riktigt duktiga! Tyvärr är den en hel hop med killar som är fruktansvärt häftiga och bara vill hänga i salen och störa. Nej, nej och åter nej ni får inte vara här! Man känner sig härligt vuxen när man får slänga ut stöddiga småpojkar, haha!


Danssalen (hmm), här sprang jag omkring som liten kotte!


Going home, för att pallra mig iväg till Kulturama.

Maja ringde och ville att jag skulle komma tidigare till Kulturama, hon ville dansa lite och testa  något på mig som hon vill göra med sina grupper. Så jag ska ner dit snart, men först få i sig lite käk. Ska dessutom lämna in skorna som jag beställde från H&M, så jag får rätt storlek nångång!

Ciao!

minipyssel

Jag har en förkärlek till att dekorera saker och ting. Jag massakerar tidningar för att komma åt alla vackra bilder, och dessa klistrar jag sedan på allt möjligt. När jag gick i skolan var alla mina block fulla av bilder på allt man kan tänka sig! En fin outfit eller ett par roliga skor kanske, eller varför inte hela The Ark? Även min kalender har fått ta del av detta, och varje veckouppslag pryds av åtminstone en fin bild! Jag vet att det är ganska onödigt, men jag kan inte hjälpa det för det gör mig så glad! :D


Pyssel i full gång! Klippa och klistra.


Finfina egengjorda cd-fordral till mina brända skivor!

Nu kommer jag vara en mycket gladare person när jag jobbar och använder skivorna, än vad jag hade varit med ett vanligt tråkigt cd-fack. :D

Nu skriker magen efter föda! Måste proppa i mig lite innan jag ska iväg till Pilbäck och jobba!

Ciao!

för ett år sedan

För ett år sedan hade jag fullt upp med att ta studenten. Och jösses vad man irrade runt! Balklänning skulle fixas någorlunda billigt, en klänning till studenten som man kände sig riktigt fin i. Sminkning, hår och accessoarer. För att inte tala om alla outfits till studentfesterna! Jag och Maja lyckades alltid få till det riktigt snyggt tycker jag allt! Mest utklädd vinner, så är det alltid! :D Det var riktigt roligt att ta studenten, men det är ganksa skönt ändå att den där hysterin över klänningar och allt är över. Skulle väl inte vilja ta studenten igen heller, då skulle allt förlora charmen. Minnen is the shit så att säga. :D



Denna klänningen hade jag hemskt gärna haft på mig på studenten, men hittade den ett år för sent.


Så istället fick det bli den här, som också är riktigt fin tycker jag!

Ciao!

varför bloggar inte min närhet?

Sitter och tjatar på Amme att hon ska börja blogga. Hon är tjejen med de där tusen järnen i elden, och nuförtiden är det svårt att hålla kontinuerlig kontakt med alla man känner. Man vet ju inte vad folk har för sig! Bloggar är ju hemskt trevliga på det sättet att man får reda på en massa småsaker om personen ifråga och får inblick i dennes tankar. Det är minsann inte varje dag man ringer upp någon och undrar över sådana saker som kan popa upp i en blogg. Att skriva vad som faller en in för stunden ger ju en massa andra och olika synvinklar på det där vardagslivet. Det är inte alltid så hemskt viktiga inlägg, men man kan i alla fall läsa och bara låta det vara eller läsa och reflektera.

Visserligen bloggar ju inte alla av samma anledning som jag, jag tycker mest det är roligt att skriva och dela med mig. Andra, läs Danne, skriver ju mest om konstiga saker. Luftar lustiga teorier och åsikter av alla möjliga roliga slag! (Nu är du omnämd dessutom! :D) Men hur som helst så är bloggar ett kul tidsfördriv och ett enkelt sätt att vidga sina vyer, oavsett vad man är intresserad av!


Damn vilken close-up! :O

Ciao!

och därmed basta!

Jobbade öppning idag på leos, det var lite snärjigt eftersom stängningen dagen innan var ganska dålig vilket innebar mer jobb för oss. Att det dessutom blivit en miss med att ingen av oss tre som öppnade har nyckel och var tvungna att ringa och väcka chefen gjorde att vi fick stå utanför och vänta länge också! Men det gick bra sen ändå. :) Kom hem för en stund sen, och nu blir det ill att värma min frusna kropp med en skön bastu! Eftersom vårt hem är iskallt om man inte eldar hela dagen (och det har vi aldrig tid eller ork med) så krävs det en varm dusch eller ännu bättre, bastubad, för att tina upp! Så jag fördriver tiden med att slösurfa tills bastun är varm. Härligt!

Ciao!

www.modcloth.com

Hittade jättefina och våriga grejer på en hemsida,  men naturligtvis var allt sold out. Men att kika runt tills ögonen trillar ur kostar ingenting! Jag vill ha en fin prickig väska och strosa runt med och bara känna mig glad! Och vem vill inte ha en plånka med en uggla på?! Jag tror man skulle fatta bra mycket klokare ekonomiska beslut med en sådan (höhö). Fast den blåa plånboken liknar faktiskt min nuvarande, om jag får dit en uggla bara så är den på pricken!



Så hiskeligt söt väska!



Finfin plånka!

Ciao!

fina fisken

En sån här baddräkt skulle jag vilja ha! Jättefin! Minns inte hemsidan jag hittade den på tyvärr, det var någon amerikansk tror jag. Jag brukar surfa runt lite planlöst och hittar en massa fint som jag inte kommer ihåg varifrån jag såg det efteråt. Men jag brukar spara bilder, och så tror jag att jag minns sidan, ha! icke! Men det är en fin baddräkt. Lite retro sådär och annorlunda.

          
         
Nu blir det en välbehövlig dusch, mitt hår är som svinto efter att jag sprayat och våfflat det igår! Jättetovor som kräver en dunk balsam ungefär. Så det är nog bäst att jag sätter igång.

Ciao!

dansa på fotbollsplan är kanske inte helt lyckat varje gång

Idag hade On Stage ett gig på en stor fotbollscup i Tipshallen. Jag har fortfarande inte helt koll på vad det faktiskt var för någon kupp, men det var i varje fall damfotboll, och tydligen i alla möjliga åldrar. Jag har hört att riktigt bra damlag från hela Sverige kom för att spela, men jag har inte något större intresse än att det är allt jag vet.


Vi körde bara ett nummer, Disco Inferno, i mitten på den stora fotbollsplanen. Det var väl egentligen inte den ultimata scenen för dans direkt, och den stora lokalen gör det också väldigt svårt att nå ut till publiken. Som det såg ut nu har vi ingen aning om hur de uppfattade oss, såg dem inte helt enkelt. Jag var dessutom helt bortkollrad eftersom vi fick fronta åt två håll, publiken satt på läktarna på båda sidor. Det var inte lätt att ha koll på vilket håll man skulle gå eller vilken placering man skulle inta! Så tja, vi har definitivt dansat på bättre ställen! Vi fick inte heller något betalt för detta, men såg det som en kul grej och att nå ut till många. Vi fick nämligen höra att de väntade sig ungefär 1500 personer i publiken, vilket det verkligen inte var. Men det var skönt att det bara var en dans och inte mer.

Ciao!

20 års-galej och bad taste

Igår var det riktigt galej med nästan alla från leos! Ida på jobbet fyllde 20 och hade tillsammans med två kompisar svängt ihop lite festligheter! Temat för festen var bad taste, och vi från leos hade ju tänkt att vi skulle vara ett rockband. Vi lyckades...sådär. Men alla var fula och glada! :D


Jajjemän!

Jag, Maja, Emelie och Elin stängde på leos, så vi fick höja musiken och komma i stämning redan där. Sedan hem till Emelie för förfest dit alla andra även kom.  Då skrev vi också om Ja må du leva med en passande text om Ida som vi sedan sjöng för henne när vi kom till festen, succe!


Kollegor från leos! Elin, Ebba och Linn!


Lokalen var duktigt överfylld hela tiden! Ajajaj!

Men det var en helt okej kväll, lite segt emellanåt men i stort roligt! Synd att måste var tvungna att gå hem tidigare, men leos håller ju öppet idag också. Nu måste jag fixa iordning mig lite, ska iväg och dansa på en fotbollscup av något slag. Minns inte vad det var för något jippo, men On Stage ska framföra en dans för att inleda någon slags final.

Ciao!

skaffa en tatuering?

Jag funderar på om jag ska tatuera mig, och jag börjar bli riktigt sugen faktiskt! Måste jobba upp mig lite så att jag skulle våga bara! Har hittat bilder på Rihannas tatuering i nacken, och jag tycker det är jättesnyggt! Var först inne på att ha mitt stjärntecken bakom örat, men nu har jag tänkt om lite och vill nog hellre ha stjärnor, lite längre bak istället. Fast inte fullt så långt bak som Rihanna har den tror jag, mer draget åt någon sida isåfall.


Rihannas tatuering, något i stil med det här skulle jag vilja ha.


Här har hon byggt på med fortsättning ner mot ryggen.

Väldigt snyggt! Och dessutom lite diskretare att ha den i nacken, den går ju att täcka över med håret ifall jag skulle vilja. Och en rolig detalj som syns när det är uppsatt! Jag får fundera vidare på detta, är väldigt sugen! :D

Ciao!

solen, var gömmer du dig?

Man hittar så mycket fint när man surfar runt på internet! Kom till nån amerikansk sida och hittade en massa snygga kläder, mycket retro grejer och en stor dos med vårvibbar. Tänk vad härligt att kunna svassa omkring klädd såhär och bara ta dagen som den kommer, i solsken! Jag längtar tills jag får börja använda mina solglasögon utan att det ser lite väl konstigt och "wannabe-kändis"aktigt ut. Behövde ett par när jag var ute och övningskörde häromdagen, och upptäckte att mina trogna glajjor inte gick att hitta! :O Tappade jag dem förra säsongen? Antagligen, för alla mina grejer har sin plats, och är de inte på sin plats så är de oftast tappade eller spårlöst försvunna på annat sätt. Men jag har fortfarande ett par i beredskap, som får tjänstgöra tills jag hittar en ny modell i vår.


"Ja här sitter jag i fönstret och bara ser snygg ut, hejhej!"

Det får nog bli till att sätta på lite reagge och sedan vara noggrann med att inte titta ut på vinterlandskapet, så infinner sig nog sommarkänslan ganska snabbt!

Ciao!

hello hello saferide!

Hemkommen och lycklig över en fantastiskt kväll med Annika Norlin och Hello Saferide. Känner mig glad inombords och kan inte sluta gnola på hennes underbara texter! Hon hade dessutom en spännande scenkaraktär, inte som jag hade föreställt mig henne. Jag har alltid sett henne som en lugn och sansad person, antagligen mycket på grund av hennes röst. Men på scen släppte hon loss efter ett tag och var stundtals en intensiv tok! Jag fick till och med en klump i magen när hon framfördem låten Anna från senaste plattan, när man såg på henne hur hon själv kände. Riktigt bra låt för övrigt!

Förutom den så spelade hon även de flesta andra av mina favoriter, som Lund, och Long lost penpal från första plattan som jag har börjat gilla mer och mer ju fler gånger jag har lyssnat på den, och även Get sick soon som bara är allmänt jättesöt och jättebra! Nu ska jag inte rabbla för många låtar, alla var jättebra!! Hon lyckas med bravur att bara stå där och sjunga, jag blir alldeles till mig! :D

Det var även ett spralligt förband som spelade. Ett trevligt indiepopband som jag aldrig hört förut, Panter var namnet. Men det gjorde absolut ingenting, de va jättebra och väldigt roliga att se, för de gick verkligen in för det. Älskar när människor kan ställa sig på en scen och bara vara, utan krusiduller. Hoppa ifall de känner för det, små danssteg när det känns rätt, härlig inställning helt enkelt!


Här har vi Panter, basisiten längst till höger hade skönaste stilen jag sett på länge!

Jag kämpade tappert under hela tiden för att få till några fina kort. Men tyvärr är jag en usel fotograf och min kamera är inte av bästa sort den heller. Vad som dessutom gjorde det värre var att det satt en tjej snett framför mig som hade någon slags superduperkamera som tog jättefina bilder! Vilket gjorde att jag satt och micklade med inställningar och annat för att se om inte mina bilder också skulle kunna bli sådär skarpa och fantastiska i färgerna. Det blev de inte, inte ett dugg. Men jag bjuder på några ändå! :D


Ett skarpt foto fick jag till i början iallafall!


Och så har vi detta, som man knappt kan se vem det är på. Men det är Annika Norlin, och hennes suddighet till trots så tycker jag om bilden. Fina färger!

Nu ska jag gotta ner mig i sängen och bara sova.

Ciao!

och så iväg igen på äventyr!

Precis hemkommen, nyduschad och mätt! Då är det dags att ge sig av igen för att först ha lite småtråkigt på teorilektionen, och sedan ha toktrevligt på Hello Saferide! Yaay! Ska möta upp Lisa och hennes kompis Lisa (:D) direkt efter teorin, som jag förmodligen får gå lite tidigare ifrån dessutom. Kommer bli hiskeligt roligt tror jag! Annars var det galet på jobbet idag, mycket att göra i köket. Det roliga är att det är som lugnt före stormen, och precis vid tolvslaget blir folk jättehungriga och alla ska beställa mat på precis samma gång! Voine voine.. Men det gick bara bra ändå, och alla är schyssta som jobbar där så det är lugnt. :D

Nu får jag ta och sminka till mig lite så man blir lite snygg när man ska på trevligheter! :D

Ciao!

fashion for your home

Idag lanserar H&M sin nyaste kollektion, H&M Home! Roligt tycker jag, speciellt med tanke på vilken lekfullhet de har när de designar kläder. Det kan ju bara bli roligt med hemtextilier då! Så jag har knapprat mig in på hemsidan och beställt hem en katalog, ska bli roligt att se vad de har knåpat ihop. Fler bilder från kollektionen hittar ni på Husmusens blogg.


Härliga färger!

Nu är det dags för jobbet för min del, och jag mår faktiskt helt okej! :D Har dock en bulle på halsen som i vanliga fall brukar vara min ena halsmandel, hmm, why so big my friend?

Ciao!

jag är en teknisk idiot, och oj vad tråkigt det är

Jag har suttit här ett tag nu och försökt klura ut hur jag ska få min blogg att se lite snyggare ut. Jag vill ha en ball header med fina bilder istället för detta tråkiga som jag har nu! Visserligen är den fin och rosa, men det skulle vara mycket finare om den vore lite mer tillpiffad. Måste dessutom köra en plåtning med mig själv så jag får de bilderna jag vill ha, jag har en bra idé nämligen! :D  Synd bara att jag inte är något tekniskt under, det vore mycket lättare om jag skulle kunna påta ihop det själv på bara en liten stund sådär i förbifarten. Men jag får väl traggla lite tills jag lär mig helt enkelt!  :D

Fick gå hem en halvtimme tidigare från jobbet också, skönt det! Så jag kom hem och tryckte i mig en massa vita bönor i tomatsås, riktig fismat, men bönor är ju tydligen hemskt nyttigt och dessa kan jag sträcka mig till att äta frivillgt! Bönor och en massa hålla-sig-frisk-piller blev min kvällsmat. Med tidig sänggång så blir jag säkert bra på ett kick skulle jag tro!
 
Men innan det är dags att sova måste jag verkligen gå och smörja in hela kroppen grundligt, den här torra vinterluften tär verkligen på huden! Känns som om allting stramar, och det är erkligen ingen trevlig känsla. Även håret får ju sig en känga i detta vädret. Fick ett tips här om dagen att man ska schamponera håret två gånger för att få bort allt "smuts". Har testat det nu de två senaste gångerna, och visst känns det minsann lite mjukare! Men jag kan inte säga att det stämmer till tusen, så grundligt har jag inte studerat detta.

Jaja, nog med prat, och istället dags att styra kosan mot sängen!


En vacker bild att kika lite på innan sovningen också!


Ciao!


dags att rusa iväg till jobet som väntar på mig

Ska alldeles strax cykla iväg på min svarta springare, jobbar på leos idag. Stängning dessutom, undrar hur det ska gå när jag känner mig så här allmänt mosig i huvudet? Oh no! Jag får ta och knapra alvedon och tänka positiva tankar så är jag nog snart på G igen! :D Nu är det dags att skynda sig lite, jag lyckas alltid med att få bråttom när jag ska iväg. Bättring på det!

Ciao!

härlig musik så här på förmiddagen

Jag känner mig optimistisk inför min onsdag, för när jag vaknade var inte halsen värre än igår (i och för sig inte bättre heller) så jag hoppas att jag kommer lyckas hålla mig ganska frisk! Speciellt med tanke på att jag har en fullspäckad dag imorgon med en storartad avslutning i form av en konsert. Det blir till att dricka mängder med vatten idag!

Bjuder på en härlig låt som passar bra att jamma lite till så här på förmiddagen, gillar hennes röst skarpt! Har dock inte hittat hennes låtar någonstans, i varje fall inte denna.




Ciao!

min plan är skoningslös

Jag har skaffat allierade. Jag tänker inte under några som helst omständigheter bli sjuk. Så min plan är att med tankens kraft (och oooh vvilken kraft det är!), naturmedel, sömn, vatten och härlig musik och liten gnutta dans bli fruktansvärt inte-sjuk-what-so-ever och sedan hålla det så i åtminstone några månader. Ja, det är en skoningslös och vattentät plan.


Mina nyfunna bundsförvanter i kampen, de ser peppade ut. Tuffa grabbar det här som you don´t mess with.

Ciao!

tjohoooo!

Hej och hå vad glad jag är nu! Lisa ringde och sa att hon hemskt gärna ville gå på Hello Saferide, och att hon dessutom har tre biljetter liggandes hemma för att en bekant till henne är jättesjuk och inte kan gå! Hurra! Det innebär inte att jag får gå gratis, men att jag har en biljett och att jag ska gå på konsert på torsdag! Så trots att dagens dansande har gått hemskt dåligt så är jag nu glad igen! :D


Ungefär så här glad blev jag när Lisa ringde!


Nu ska jag ta itu med dansandet igen, och när man är så här glad så kan det ju inte gå annat är väldigt väldigt bra!

Ciao!

svacka, hjälp!

Åh vad det står still i min skalle just nu! Jag kommer ingen vart med mitt planerande, får inte ur mig någonting alls! Tycker inte ens att låtarna jag har valt är bra längre.. Buhu! Borde jag ta en minipowernap och bara vila en kort sekund, eller är det också bara att fly från problemet? Gah jag blir galen på mig själv när jag är sån här!

Ciao.

lediga tisdagen med fokus på dans

Jag börjar känna av sjukdom i halsen, och jag är livrädd för att jag kommer ligga hemma och vara sjuk! Vill inte ett dugg! :O Blir till att dansa försiktigt och använda mer av tankeverksamheten än att fysiskt testa alla rörelser fullt ut. För dansa måste jag göra idag, det är hög tid för att planera inför uppvisningen nu så att jag kan starta igång utlärningen nästa vecka. Men det ska nog gå alldeles utmärkt. :)








Jag hoppas på att jag får till lite planering idag och att ja ghar flyt, för ikväll skulle jag vilja gå på en ööpen föreläsning och Europas görnaste stad på bibblan. Det lät som något intressant och roligt att höra om, men som sagt, jag måste hinna med mina måsten först och främst. :)

Men nu är det energipåfyllning i köket på gång!

Ciao!

åh vad jag vill se hello saferide!

Hello Saferide kommer till Växjö på torsdag och jag vill så gärna gå och se henne! Tycker hon är kanonbra! Har inte hittat någon med ett likasinnat intresse för konserten ännu, och har väl egentligen inte heller hunnit leta alltför mycket. Men tyvärr är det väldigt många av mina kompisar som inte lyssnar så mycket på musiken, och då kan jag hålla med om att man kanske inte vill lägga ut pengar på det. Men oj vad roligt det skulle vara att vara där på torsdag! Jag tänker nog inte ge upp tanken på att gå ännu, det kanske finns någon därute som vill gå lika mycket som jag! :D



Alla hennes låtar är fantastiska små berättelser om allt och inget, speciellt om inget. Jag älskar att hon faktiskt kan knåpa ihop en låt som handlar om en gammal brevvän eller om hur osäker hon är på sig själv, att hon har ett litet quiz med frågor till en kille innan hon vågar öppna sig för honom. Underbart med andra synvinklar på kärleken än den gamla vanliga!

Ciao!

hemkommen lite tidigare än väntat

Fick sluta lite tidigare idag på grund av att arbetsstyrkan var stor och besökarna få. Jag tror nog att planeringen kommer göras om något, för de förväntades nog att det skulle bli fler besökare denna veckan än vad det kommer bli. Många är nog på skidsemester och sånt där skulle jag tro, eller bara utnyttjar att vi faktiskt har snö som ligger kvar här hemma. Men men, jag fick gå hem ungefär en och en halv timme tidigare idag. Ganska skönt, fast jag tackar ju inte nej till pengar heller direkt.

Känner mig lite småtrött och frusen, inte direkt på det "oj-nu blir-jag-sjuk"-sättet,så jag tror att en varm dusch kommer göra susen. Kanske till och med blir till att skämma bort mig med ett fotbad, det var ett tag sedan nu. Och nu fick jag ju faktiskt lite extratid när jag kom hem så tidigt!


Bra pepptankar nu i lågkonjunkturen, följer med mig överallt i kalendern för att läsas när självförtroendet och orken tryter.


Men nu dusch!

Ciao!

en veckas ledighet från kulturama

Sportlov! Inget dansande på en hel vecka! Jätteskönt med tanke på att jag inte behöver jobba utan kan jobba extra på leos, men trist att inte få dansa själv. Men helt dansfritt kommer det inte att bli, måste planera och koreografera till den stora avslutningsuppvisningen i maj! Ligger lite efter på det planet, så denna veckan blir det verkligen till att slita med det! Men nu är det snart dags att cykla iväg till leos, så jag får nog skynda mig med uppfräschningen lite.

Ciao!

sanna fyller 20 år idag!

Grattis Pancake! Känns svårt att förstå att vi redan har lagt så många år bakom oss, nu är det vuxenlivet som väntar! Hoppas du får en kanondag Sanna men mycket uppvaktning och presenter!



Ciao!!

oriflameparty!

Jag har blivit väldigt duktig på att blogga sent nuförtiden, för min egen skull ska jag skärpa mig. Jag har haft en jättetrevlig dag idag! Slutade jobba redan vid ett, alltså inte behöva flänga vidare till leos eller något annat, utan bara ta sig hemåt och ta det lite lugnt! Alla flickorna i familjen och min moster var på Oriflameparty hemma hos mammas kollega. Oriflame är ju ett svenskt märke inom skönhet och smink, till låga priser, men inte sämre kvalitet för det. Sånt är alltid jätteroligt! Fick höra om alla produkter och sedan även testa en massa roliga och härliga grejer. Speciellt kroppscremer och sånt där luktar riktigt gott! Jag är väldigt svag för rött läppstift bland annat, tycker det är så fräckt! Så jag testade något som var kyssäkta på riktigt, sitter som berget, trots en middag och allmänt varande under flera timmar! Så produkten håller vad den lovar minsann! Tyvärr blev det inget läppstift för min del, fick med mig ett annat som var Helles som jag ska testa. Spännande! På visningen köpte jag inte så mycket, beställde ett manikyrset, så att jag kan hålla klorna i trim även när jag flyttar hemifrån (låt det bli inom en snart framtid!!).


Så här fräsig blev jag i läppstiftet, tycker det är asballt!


Ciao!

mysdag och pimpla vin

Har haft en hemskt trevlig alla hjärtans dag, trots att jag är "ensam". För ensam känner jag mig inte, sorgligt att en del människor ibland bara känner sig halv utan en partner. Jättelugnt på jobbet, så jag hann leka lite i leklandet innan jag gick hem till och med! Upptäckte en studsmatta nästan högst upp i klätterställningen, fascinerande att hoppa nästan 12 (eller dylikt) meter upp i luften! Kuuul!

Åkte till Elna och Theresia för att halvfira att det är en så hjärtlig dag idag. Blev till att ta ett glas rött och bara umgås. Theresias jobbarkompisar var även där. Väldigt intressant, bohemisk överklass eller något? Ja, vad vet jag, men det är i varje fall inte mina bekanta, och skulle aldrig kunna bli. Varken från min eller deras sida, tydligen. :P

Missade såklart bussen på vägen hem också, fick strosa lite på stan. Känns lagom roligt en lördag natt, men det var mysigt faktiskt. Nästa buss gick för snart för att kunna gå tillbaka till Elna och Theresia igen. Det är väldigt mycket roligare att fönstershoppa på natten, när inte ett folkmyller stör allting, så jag upptäckte en massa intressanta och spännande skyltfönster och detaljer! Försökte ta fina kort på vackra träd och annat, men hade såklart glömt mitt minneskort till kameran hemma. Kom på bussen, och fick dessutom åka gratis av någon anledning, tack busschauffören!

NU är det dags att sova big time. Jobb imorgon, och bara på Kulturama för en gångs skull, inte leos efteråt. Skönt!

Ciao!

alla hjärtans dag!

Nu blev det många inlägg på en gång, men det är ju faktiskt alla hjärtans dag idag, och då måste man ju nästan posta ett inlägg bara om det! Det må vara en väldigt kommersiell dag, och visst påminner dagen de ensamma om ensamhet, men jag tycker ändå att tanken är fin! En dag helt tillägnad kärleken. Detaljhandeln satsar naturligtvis till hundra procent på detta jippo, och visst säljer rosor och choklad som smör. Och vad gör väl det, det är väl jättetrevligt tycker jag! :D

Min alla hjärtans dag ska jag tillbringa på leos, jobbar stängning idag. Det blir nog rätt kul ändå för jag kommer antagligen få jobba i köket, det roligaste stället. Kan båda sidor nu, kalla och varma, eftersom jag fick hoppa in för Maja igår. Fick passa på att lära mig då. :) Därefter blir det kanske att jag åker hem till Elna och Theresia och hänger lite, man får satsa på att umgås med dem som inte har pojkvän, eller i varje fall inte en anträffbar pojkvän! :)


En vit ros får det bli idag, de röda får tillhöra de käras skara.


Men nu är det dags att byta om till jobbkläder och sedan pallra mig iväg till jobbet. :)

Ciao!

härlig utgång med tjejerna!

Spännande festkväll igår! Fick prata engelska under nästan hela tiden eftersom Amme tagit med en utbytesstudent som hon är fadder till från USA. Spännande! Fast stackarn fick nog utstå en hel del när vi skulle prata med henne och förklara massa konstiga saker och jag skulle ju naturligtvis prata om Bush och den amerikanska politiken. Jaja, det var roligt med lite nytt folk ändå. :D Op-Elin var också med, henne har jag inte träffat på jättelänge! Vi drog till Lagerlunden och sedan vidare till Grace, som hade pyntats med hjärtballonger helgen till ära, och fick specialdrinkar och sådär. Det var en bra kväll! :)


Kvällen får fyra av fem toasters, kanonkul!


Ciao!


ragdollz kommer till växjö!

Tjoho! Nu är jag glad, för igår hade vi lärarmöte på Kulturama, och Karin hälsade att Ragdollz kommer komma ner från Stockholm till Växjö helgen vecka 9! Razdollz är de nya Bounce, ett danskompani med många jobb inom bland annat tv. Jätteroligt! Cherie Hampton, en av  tjejerna som grundande kompaniet, var nere hos oss i höstas och bjöd på en workshop, och denna gången tar hon med sig hela innersta kretsen på Ragdollz, 8 personer. Yaaaay! Så det blir en helg full av workshops, kanske visar de upp lite av vad de kan, lite föreläsning och sedan en massa mys! Alla dansintresserade får lov att komma, kommer kosta lite för att de ska få något för att de kommer. Väldigt roligt att de kommer ner till lilla Växjö bara för att "hälsa på", med tanke på resekostnader och liknande. Tack Karin som tar Växjös dans till en ny och mer spännande nivå! :D


Hittade inga bra dansbilder tyvärr, Cherie är till vänster!

Ciao!

strike a pose

Fick ett sms idag som berättade att mina kläder jag beställt från H&M hade kommit! Kul kul kul, så direkt efter teorilektionen pallrade jag mig ner dit och hämtade dem. Det var en tröja, ett koftset som det var ett supererbjudande på, ett par örhängen och ett par skor. Nöjd med allt förutom skorna som var tre storlekar för stora, attans! Så dem får jag väl skicka tillbaka, eller sälja till någon som vill köpa ett par orangea lackpumps. De är hemskt fräna tycker jag i varje fall! :D


Storlek 39 istället för 36, damn it!


Fick ju ta fram kameran och posa lite i det nya, men jag kom fram till att näe, jag tycker inte om att göra posebilder, i varje fall inte när jag måste ta mig själv på så stort allvar. Jag tycker det är så himla pinsamt när man ser en hel arm som talar om att man står hemma i sin kammare och tar bilder på sig själv. Fast ibland blir det fina bilder, men jag måste ta mååånga kort isåfall för att det ska bli någon av den varan! :P


Här ser man mina nya örhängen, finfina!


Värst av allt är bilder tagna snett uppifrån rakt ner i linnet som gärna ska visa mycket tuttar och helst lite BH också. Speciellt dem med den karaktäristiska plutmunnen. Pinsamt pinsamt pinsamt!



Detta är det närmaste en plutbild jag någonsin kommer göra, oh yeah, looking good!


Nej nu ska jag sluta fåfänga mig och istället planera söndagslektionerna lite snabbt så jag kan gå och lägga mig inom rimlig tid. Imorgon ska jag nämligen ta sjuklingen Majas pass på leos. En veckotid för första gången, och dessutom på förmiddagen, det ni!

Ciao!

torsdag!

Torsdag, torsdag, torsdag! Än en gång har torsdagen smygit sig på bakifrån på något sätt, utan att man egentligen har hunnit reflektera över att ännu en dag är borta och bakom sig. Men det gör inget, jag tycker om torsdagar ändå. :) Det är en dag i mina veckor som oftast inte har några stora måsten eller kräver så mycket av mig. Och det är skönt, en fredag till exempel innebär inte samma sak. En fredag betyder umgänge och helg och inte alls den sköna stämningen och otvungenheten som en torsdag ger. :)

Det är ett väldigt vackert vintertäcke utanför fönstret, frågan är bara om det kommer påverka min lilla mamma att inte vilja övningsköra med mig idag. Tänkte få ut henne lite på vägarna, men hon är bara rädd, haha, hon tror att jag inte klarar av det alls. Men egentligen är det ju ett perfekt tillfälle att öva mig på att köra omkring vintriga dagar, jag kommer ju inte kunna välja att skippa bilen bara för att det snöat i framtiden! Får se om hon går att övertyga.

Fick ta med en solig semesterbild idag, jag är egentligen ingen vintermänniska, så några skidbackebilder blir det inte tal om! :) Tycker denna bilden lockar mer härliga minnen och längtan än kalla vinterbilder. Hua!


En härlig semesterbild från Gran Canaria år 2004 (?), kolla in utsikten!

Ciao!

all sjukdom har nu även börjat påverka mig

En väldigt annorlunda onsdag jämfört med hur det brukar se ut. Maja ringde på förmiddagen och undrade om jag inte kunde ta alla hennes lektioner idag, hade ju redan lovat att ta Procivitaseleverna. Så jag sa ja, det är inte lätt att vara sjuk och behöva leta upp en ersättare. Så tre klasser blev det idag! Hann knappt göra någonting annat än att planera lektionerna och sedan åka ner till Kulturama.

Efter Procivitasklassen, som för övrigt gick bra, så var det ingen mening att åka hem igen så jag höll mig på Kulturama tills jag skulle dansa modernt. Ringde även runt de elever som inte var på lektionerna i söndags för att höra om förflyttning. Visar sig att det är en elev som inte kan flytta. Suck.. så det blir inte av helt enkelt.  Vet inte än om jag väljer att ändå flytta jazzklassen, så ungdomarna vaknar lite, jag får se. Förstörde min perfekta planering i varje fall, det gjorde det. :(

Dansade sedan modernt, vi fick testa på lite enkla lyft och roliga golvövningar. Med lite övning kommer vi nog få till det så det ser riktigt effektfullt ut! Började med Majas Street F1 nästan direkt efter att jag dansat själv, hennes pratigaste grupp! De var roliga och körde på bra! Kul! Hennes Street Mellan var inte riktigt lika pratgalda, de är  tyvärr lite i den åldern där man är lite häftigare och lite mer skeptisk. Men annars är de duktiga på att dansa.

Mycket dans idag blev det, så imorgon vill jag helst ta det lugnt med det och fokusera på annat. Även om jag nog ändå måste ge mig i kast med lite planering ändå. Men nu lite dusch och slapp, så man somnar gott sedan. :)


Detta får man roa sig med i långa pauser mellan jobbandet, hur orkar Maja med det varje onsdag??

Ciao!

trött och lite allmänt sletet glad

Har precis kommit hem från Kulturama, blir några timmar där på tisdagar. Har tre grupper, jazz, show och street. Och därefter så dansar jag själv street. Det märks tydligt att influensan härjar vilt här i stan, i vissa grupper är det nästan bara hälften av eleverna som är på lektionen. Så idag körde jag på mer styrka och mer djupgående på befintliga koreografier som de redan kunde. Det är väldigt onödigt att lära ut en massa nytt när man ändå komer få ta om det både en och två gånger till. Men nästa vecka är det lov och ingen dans, så jag hoppas de flesta har hunnit vila upp sig då och är tillbaka igen vecka 9. :)

Maja har också gått och sjukat ner sig, så hon ringde och bad mig ta hennes klass imorgon. Det är en grupp tjejer från Procivitas som ska dansa lite, och det klarar jag väl av. :) Har haft dem tidigare i show, men nu är det street som ska dansas. Så lite mer jobb imorgon också alltså.


Här har vi mig, fräsch som en nyponros efter nästan 5 timmars dansande!


Men nu suktar magen efter mat och jag efter en dusch och sömn!

Ciao!

när kommer min vapendragare hem?

När kommer Elin hem? :( Jag saknar min vapendragare här uppe i det kalla norden. Kanada ligger liiite för långt bort (och flygbiljetten är för dyr) för en överraskningspåhälsning. Och synd är ju det, för vad hade varit roligare än att åka dit?! :D Men jag får snällt vänta här hemma tills hon behagar pallra sig hem igen. :)


Tuffa brudarna på balen 2008! (Min pistol ser dock lite spretig ut, vad har jag tänkt skjuta med den?)


Annars har min dag varit väldigt bra hittils, fick till en körlektion på förmiddagen, och nu har jag precis fått i mig massa mat så jag har ork att fortsätta vara produktiv och duktig! Måste ringa runt till en hel del elever som inte var på klasserna i söndags för att höra om det är möjligt att flytta fram dem. Drar mig lite för det dock, känns lite småjobbigt att behöva ringa runt. Men jag får ta mitt vuxna ansvar och göra mitt jobb, så är det ju bara. (Saknar barndom och brist på ansvar ibland).

Ciao!

snyggt från van deurs

Har precis planerat alla lektioner inför imorgon, vilket betyder att under morgondagen kan jag ta det lugnt och göra lite annat än bara dansa hela dagen. Skönt det! Satt och läste lite och sådär i React (älskar gratistidningar, tjoho!). Såg att Van Deurs, ett litet svenskt märke hade en trevlig vårkollektion. Jag gillade denna jumpsuiten (eller hur var benämningen nu igen? :S ) väldigt mycket. Ett häftigt plagg som sticker ut lite. Inte för att jag har användning för plagg som dessa särskilt ofta, säkert inte råd heller. Men inspiration och drömmar är gratis, tack och lov för det! :)







Och nu dags att sova sött.

Ciao!

den nionde dagen i den andra månaden

Här sitter jag och myser med min favorit Winnerbäck i högtalarna. Och jag känner mig allmänt glad, utan anledning känns det som! Det är en av de bästa känslorna man kan ha! Visserligen har Winnerbäck en stor del av detta, jag vill alltid uppleva hans sånger när jag hör dem, de känns så självklara och skriva precis som om han lyssnat på mina tankar. (Süperdüperklisché jag vet, men det finns ju en anledning till att Winnerbäck är så populär som han är.)

Har precis varit och dansat, fick leka auditionleken idag. Det är en väldigt spännande lek som sätter igång nerverna! Karin leker jury och vi andra leker "tävlande". Det innebär att man ska locka fram det där som gör att man ger hundra procent, och i slutet av övningen väljer Karin ut två elever som hon skulle vilja ha med i sin låtsasproduktion. Trots att det bara är en övning så blir man riktigt nervös! Men det är roligt också, hemskt roligt! :D

Nu fryser jag och får nog hoppa in i en varm dusch innan jag ska planera morgondagens lektioner. Blir till att nynna på För Dig med Winnerbäck också, fantastisk låt!

Ciao!

samba!

Jag vill resa till en av alla härliga karnevaler! Och främst, jag vill vara med som en del av karnevalståget! Fantastiska kreationer med fjädrar, glitter och glam! Varför har vi inte något sådant här i Växjö? Det skulle tina upp nordbornas hjärtan, garanterat! Ge mig festligheter och sambarytmer!



För övrigt är det omöjligt att boka körlektioner inom en vettig tidsrymd, alla har snikt till sig alla lektioner de närmsta veckorna. Hmmpf..

Ciao!

sveriges musikexport

Jag tycker verkligen att vårt svenska stjärnskott Robyn är asball. Att gå från en ung tjej på bara sexton år och sjunga lilla sportspegelns signaturmelodi till att bli en stor stjärna borta i staterna, tufft! Speciellt med tanke på att hon har valt att nischa sig lite, slippa all smörja som så många unga tjejer får ur sig. Hon är säregen och med sitt eget scenspråk. Såg henne live en gång för flera år sedan på Göteborgskalaset, helt utflippade scenkläder och härlig energi. Sen dess har jag respekterat denna coola bruden. :) På bilden nedan är hon på grammygalan, nominerad men utan pris, och jag måste säga att hon ser väldigt chill ut. Heja Sveriges musikunder!




Kanon också att hon står där och är helt Sverigeblek och fortfarande snygg! Hurra! Det finns hopp om att sådana som jag, som har jättesvårt att bli brun och inte gillar att bara ligga och pressa, faktiskt kan vara dösnygga ändå. Utan att bränna sönder sin hud i solarium så man till slut ser smutsig ut! Yaay!

Ciao!

jobb och svullarkväll på det!

Mina söndagar är nästan den enda riktiga jobbardagen i veckan. Först var jag på Kulturama, och i framtiden hoppas jag verkligen att det kommer att gå att flytta fram klasseran en timme, så jag får bättre sovmorgon och piggare elever! Har lämnat ut lappar som barnen fick ta hem och allt så jag ska få till det. Det gick även jättebra med mina jazzare idag! Jag kände mig pigg och jag tror det smittade av sig lite. De hade lite bättre energi när jag tvingade dem att jobba lite, och det gav resultat! Kanoners!

Var sedan på leos, hoppas på att få jobba lite mer i veckorna där senare. Annars gick stängningen väldigt bra idag måste jag säga! Härligt när man jobbar med folk som gör vad de ska och inte går och masar. Trött på sådana som tycker man kan gå och dra på jobbet och känna att det är okej.

Kom hem till en riktig svullarkväll med thaimat till att börja med! Riktigt gott! Därefter körde jag och Eric på en av våra svullarkvällar! Mums! Det innebär att man hasar ner i soffan framför en film, och sedan smäller i sig typ ett fyrpack jacky, chokladpuddingen you know. Vi hade dessutom popcorn och annat gott men  just ikväll det fick bli svull light. Första gången vi svullade blev det till att dela på en familjepizza, trycka i sig ett fyrpack jacky var, käka en massa ostbågar och dricka cola till. Jag är ganska stolt över att jag med min lilla kropp har lyckats att få plats med det där. Woooohoooooo, livin' the dreaaam!

Men nu får jag nog förbereda dansalektionen imorgon och sen krypa ner och sova.

Ciao!

jobbdag med huvudvärk som följd

Kom precis hem från att ha varit en sväng hos Emelie som också jobbar på leos. Det var väldigt trevligt! Mycket leosprat eftersom större delen av alla som var där jobbar på leos. Blev inte där så väldigt länge dock, är jättetrött och har allmänt ont i huvudet. Jobbade länge idag, fick stå i köket! Det är mycket roligare än att vara i disken (antagligen ganska lätt att förstå). Det är även  mycket mer socialt att jobba i köket eftersom alla passerar hela tiden, disken ligger i ett rum bredvid där man inte träffar så många. Roligt roligt! Jag hoppas på ännu fler tider i köket och att jag kanske får lära mig kassan också så småningom, det är roligt att kunna alla arbetsuppgifter så det blir mer variationsrikt! Fick även till en snygg bild på Leo himself idag! Vad säger ni? Kan ju inte vara annat än roligt att få vara Leo ju!


Leo i sitt hem, städskrubben! (som förövrigt var sminkstället när svt låg här, speglarna är kvar!)


Nu är det bums i säng så att man orkar med att jobba hela dagen imorgon med, morgonen på Kulturama och sedan stängning på leos efter det! Gonatt!

Ciao!

en lugn stund

Sitter här och har precis ätit lite. Sov ovanligt länge idag trots att klockan ringde med jäma mellanrum hela tiden! Var väl väldigt trött. Ska alldeles strax iväg och jobba på leos, stängning idag. Känner mig inte jättepeppad inför det men det är ju bra att få ihop lite extrapengar i plånkan! 

Ikväll hoppas jag på att det händer något roligt, kanske skulle till Stenladan eller vad det var med lite jobbarkompisar. Blir inte det av så kanske jag hänger på min kusin ut. Ifall jojag orkar vill säja, ska bba hela söndagen också på både Kulturama och leos. Jag får se helt enkelt. :)

Men nu är det snart dags att ge sig iväg, så jag får väl snygga till mig lite innan dess också. 

Ciao! 

en trevlig fredag med shopping och umgänge

Har haft en jättebra dag idag! För första gången på länge (kändes det som) så var det inget annat jag behövde rusa vidare till efter körlektionen. Så jag tänkte gå en runda på stan, har aldrig tid att bara strosa nu för tiden! Amme verkade läsa mina tankar om att jag behövde sällskap och hon undrade ifall vi inte skulle luncha idag! Det blev Bröderna Bloms, väldigt gott! Bör däremot fundera lite på hur mycket pengar jag har lagt på restaurangmat de senaste veckorna, ajajaj. Hemskt trevligt att träffa Amme i varje fall, det blir väldigt länge mellan tillfällena tyvärr. Det är svårt att hålla kontinuerlig kontakt med vänner nu när alla börjat forma sina liv efter skolan. Många jobbar väldigt mycket, andra pluggar eller är ute i den stora världen och ser sig omkring. Man får vara glad för de tillfällen man lyckas hitta hål i scheman som passar! :)

På väg hemåt ringde mamma och undrade om vi inte skulle ner på stan och fika, så jag vände helt enkelt och väntade på henne. Gick lite ärenden och fikade sedan på Askelyckan. Väldigt mysigt! Synd bara att det började regna när vi skulle dra oss hemmåt, Växjö blir genast så mycket gråare när regnet strilar ner.


Mina nya skor! Väldigt dyra men ack så fina! Längtar till användarvänligt väder..


Även ett illblått nagellack fick följa med hem, finns inget som piggar upp som roliga naglar!


Hittade lite ensamma saker som ochså fick följa med mig hem, älskar skorna! Inte ens ett högt pris kunde stoppa mig att köpa dem! Och glada naglar är välkommet i mörka februari, synd bara att man inte får ha nagellack eller liknande när man jobbar i restaurang. Det blir till att passa på när man inte jobbar helt enkelt!

Nu ikväll blir det pizza och dansplanering, det känns som en helt okej fredagkväll måste jag säga!

Ciao!

röda (vita) faran ute på vägarna!

Idag har jag varit på min första körlektion. Det gick hemskt bra måste jagsäga, med tanke på att jag inte har kört hemma på länge. Och körskolläraren var jättetrevlig så det blir nog kalasbra!  Är väldigt nöjd med att körskolan är väldigt inne på miljötänket, med ecodriving och allmänna grejer som att inte använda nya rör att blåsa i när man gör alkotest och liknande. Me like a lot! Nu måste jag bara ligga på och boka massvis med körlektioner så jag får körkortet så snart som möjligt, för det vore skönt om det inte drar ut alltför mycket på tiden nu.



Ciao!

mer jobb åt mig!

Fick ett samtal av Karin idag som undrade ifall jag kände för att ta en till klass i veckan. Det är tydligen elever från Ingelstads gymnasium som vill dansa street en gång i veckan hos oss! De blir dessutom tydligen sponsrade av skolan eller hur det nu var, jag önskar jag också hade fått sådana förmåner när jag gick i skolan! Så det blir nog onsdagar efter fridansen som jag kommer hålla klassen. Skönt för jag behöver antagligen inte göra allt för mycket ny planering inför lektionerna, utan kör på med det jag redan har. Kanooon!

Kollade också så att det var okej med Karin och Sussi att jag flyttar fram mina söndagslektioner en timme. Nu börjar jag vid 10, och har två klasser. med 9-12 åringarna går det bra men 13-16 åringarna är alltid så trötta och sega på lektionern som börjar vid 11.10. Så förhoppningsvis blir det lite mer energi i den gruppen, och så får jag lite mer frihet att förvalta mina lördakvällar på lite roligare sätt. Ska kolla med eleverna nu på söndag ifall det skulle gå för sig för dem. Hoppas!

Var på den tredje teorilektionen idag. Har alltså klarat av hälften nu! Det är inte speciellt roligt, men läraren är i alla fall ganska kul så det blir inte så pass tråkigt som det skulle kunna ha blivit. Men det känns verkligen som om man bara är där och sitter av tiden. Men jag kommer säkert ha nytta av kursen ändå, speciellt imorgon när jag ska ha min första körlektion! Ojojoj, hur ska det gå? Jag har knappt kört i snö heller någongång innan, så det blir nog spännande. Men nu är jag på gång, äntligen! :D


Det är viktigt att kika runt och ha uppsikt när man kör bil, så jag övar på det nu.


Annars så är det ju faktiskt Samernas nationaldag imorgon gott folk! Tjoho och hurra! Jag tror jag också vill fira det faktiskt, för det är hemskt trevligt att fira saker och ting! Får se hur firandet kommer att te sig.

Ciao!

vårdval

Nu ska man själv välja vilken vårdcentral man ska ha om man blir sjuk. Det är väl bra antar jag men jag kan känna att det inte borde vara så stor skillnad på dem överlag, det finns ju faktiskt föreskrifter om hur det ska gå till och sådär på en vårdcentral. Kanske skiljer det sig åt när det kommer till hur många patienter varje vårdcentral har hand om? Näe, vad vet jag. Min vårdcentral har skött sig hittils, och jag får nog behålla den tror jag minsann. Bara man kan byta ifall man flyttar, känns mest praktiskt att ha den som ligger närmast geografiskt, så som det funkar nu. Eller så är jag bara konservativ och tycker saker och ting ska vara som förr, haha! :D Det blir säkert jättebra, jag litar på de doktorer som ska ta hand om mig. :)

Ciao!

ruggigt väder idag

Vitt och vackert ute, men oj så kallt och långt till våren! Fick en chock när jag cyklade till Kulturama för att hålla en streetklass på morgonen. Och de stackars eleverna hade fått stå utanför att vänta dessutom eftersom ingen var där och hade öppnat. Ajdå, det var visst min uppgift. Oups. Fast de såg ut att må ganska bra ändå! :) Gick i alla fall bra med klassen. Jag var förberedd på en klass som absolut inte ville dansa, men det visade sig (som det oftast gör) att när de väl har kommit igång så är de helt inne i det de gör, trots att dansa var det sista de ville göra i morse! Hemskt roligt och inspirerande att se som lärare. :D

Kom hem och fick öppna upp min stackars dator och dammsuga dess innanmäte. Min dator är allmänt jättekonstig och har hyss för sig. Den brukar till exempel stänga av sig hux flux ibland. Pappa säger att det beror på att den är överhettad. För mycket damm i fläkten eller något. Ojoj, borde man städa oftare kanske? Jag öppnade datorn och dammsög, och nu funkar den igen! Har dock inte löst alla andra små hyss den sysslar med, fast man vänjer sig helt enkelt.

Sitter och fryser i vårt kalla hem, pappa älskar att elda och säker då värmen i huset, och sen eldar han hela kvällen istället. Det må vara billigt men varmt blir det minsann inte! Speciellt inte i mitt rum som ligger allra längst bort från skorstenen!


Några stackars nissar som vet hur man värmer sig i kylan, mysigt!


Nej nu blir det till att ringa tandläkaren! Jag vill ha frisktandvård, att man betalar en summa varje månad istället för att åka på en jättekostnad ifall det skulle hända något. Vilken lyx det var att i nästan 19 år ha gratis tandvård!

Ciao!

längtar efter värme och semester

Har precis förberett en workshop för John Bauer-elever imorgon. Jag har snart haft alla ettor på skolan! Väldigt trött idag. Var och fikade med Maja innan vi dansade modernt, och därefter var jag och lämnade tillbaka filmen vi hyrt. När jag kom hem var jag helt seg i huvudet! Det känns när man inte har sovit ordentligt och dessutom dansat eller åtminstone planerat lektioner varje dag. Puh! Men nu är jag förberedd för imorgon, och det känns skönt. Läraren på John Bauer bad mig göra något enkelt och maskulint med dem imorgon. Maskulint? Hur ser det ens ut? Jag vet hur en feminim koreografi ser ut, men jag har svårt att se vad som är maskulint. I mina ögon är det samma sak som vad som kännetecknar street överlag, tunga och stora steg. Cherie Hampton som dansar i Ragdollz, "de nya Bounce", sa på en workshop att vi tjejer måste vara så pass lika killar i vår dansstil att man inte skulle se om det var en tjej eller kille som dansade om man bar mask. Så jag har förberett en neutral och ganska tung kombination åt dem. Det får funka.

Jag längtar så otroligt mycket efter våren nu! Jag älskar när allt blir grönt igen efter den mörka och kalla vintern. Men tiden går så fruktansvärt fort så innan jag vet ordet av det kommer jag nog knalla omkring i vårjacka, solglasögon och med spritter i kroppen! Ser fram emot det. :) Men tills dess har jag nöjt mig med att drömma mig bort på semester, jag har väl egentligen varken råd eller tid att genomföra en, så jag nöjer mig med att drömma om det och att minnas gamla resor.

Kikade runt bland bilder från när jag var i Sydamerika, Venezuela och Bolivia, i fem veckor 2007. En häftig och händelserik resa med min dåvarande pojkvän och hans familj för att hälsa på släkt han har där nere. otroligt trevliga människor och spännande kultur!


Ett hotell i Venezuelas huvudstad Caracas!


Jag med en släktings papegoja i Bolivia!


Häftig sjöstjärna i Venezuela


Sol och värme är svårslagbart.

Ciao!

breakdance!

Ojojoj! Det känns att jag tränade igår, inte av träningsvärk men kroppen har definitivt använts, och speciellt muskler jag inte brukar använda! Carro var sjuk igår så istället vikarierade Mikael, och han är breakdance-lärare hos oss! Det var väldigt väldigt roligt och svårt! Krävs sjukt mycket styrka för att orka hasa runt kroppen på alla möjliga sätt i luften och på marken. Så det blev riktigt svettigt. Jag invigde dessutom min nyinköpta bamsetröja i storlek XL på killavdelningen. YO! Haha :D Jag hoppas på att vi får testa på det igen någongång, för det var hemskt kul!




Detta är jag under träningen!  (nej det är det ju inte alls, så jag ljuger!)

Min och Majas Horror Night blev också väldigt lyckad. Vi blev med andra ord väldigt rädda och betedde oss som skrämda småflickor! Vi såg filmem Barnhemmet som handlade om ett barn som försvinner, och oförklarliga låtsaskompisar till honom. Riktigt obehaglige med barn i skräckfilmer! Så vi låg nedkrupna under ett täcke och ångrade oss flera gånger, men jag menar, en hyrd film för femtio spänn måste man ju se klart, för ekonomins skull! När det var sovdags kunde vi inte ens gå bort till toaletten själva, haha jisses! 19 år och livrädd! Men det var roligt iallafall! :D

Ciao!

horror night och jobb

idag är det ovanligt mycket dans på schemat! Sitter just nu och smäcker i mig lite lunch innan jag ska iväg och hålla streetklass för florister. Hoppas de är lika kreativa dansmässigt som de måste vara i floristyrket, spännande spännande. Efter det ska jag bara strosa lite på stan och hänga med Maja, Rosanna och Simone och fika/äta. Mysigt! Måste ta en runda i någon stportaffär eller dylikt och inhandla stoooora streetkläder att dansa i. Det gör faktiskt jättemycket! Att dansa i kläder som passar stilen gör det lättare att komma in i tänket på något sätt.

Därefter är det dags för kvällens jobbpass med treklasser och sedan dansa själv efter det. Blir ganska mycket så kommer nog vara ganska trött ikväll. Men det kommer inte hindra mig från min och Majas inplanerade Horror Night! Vi tänkte åka hem till mig direkt efter att vi har dansat och skrämma upp oss själva med en härlig skräckis. När vi pratade om det igår började vi redan undra vad vi gett oss in på. Ingen av oss är väl egentligen någon skräckfantast. Men det blir nog roligt ändå, haha!


Såhär rädda är vi redan innan filmen, fast Maja ser ändå lite förväntansfull ut måste jag säga.

Iväg till jobbet!

Ciao!

festligheter och savannen

Det har varit en riktig yin och yang-dag idag! På förmiddagen tyckte jag att allt var halvt jättejobbigt och dansa var jag inte sugen på. Kände dessutom att jag började bli lite småkrasslig, och det har jag ingen ork över till att vara idag. Men sedan förändrades allt!  När jag gick i solen till Pilbäck kom jag dessutom på att jag nog måste få med Sanna att ut och gå med mig nu i veckan, vilket kanonhärligt väder det har varit idag! Hoppas det håller i sig lääänge!

Det gick ju dessutom så himla mycket bättre på Pilbäck än vad jag kunnat drömma om, och efter det kände jag mig inte småkrasslig längre utan bara inte helt hundraprocentig just idag. Var iväg och dansade jazz, jättekul!  Ser verkligen fram emot slutshowen i maj! Det kommer bli så mäktigt, och dansen är så härlig med sina afroinspirerade steg! 

Började även på uppvisningsdansen i On Stage, eftersom vi nu har en lite lugnare period där vi inte behöver repa till gig så förjordat mycket. Riktigt rolig dans där också, vi har fest-tema och ska steppa och showa som fasen! Kockar som bygger upp rytmer med steppskor och slammer med grytor och annat kommer nog bli riktigt roligt att se på tror jag. Så andra halvan av min dag var jättebra, och som körsbäret på toppen hade mamma gjort risgrynsgröt när jag kom hem. Jag älskar risgrynsgröt!! Mums!

Och nu är det dags att fundera lite över morgondagens jobb och planera lite. Och efter en bra dag känns det inte alls motigt! :)


Carnivaaaalllll people, carnivaaalllll! Opaaa!

Ciao!

otroligt lättad!

Idag vaknade jag med ångest och hemska antikänslor till att hålla klass på Pilbäck. Förra måndagen var det tre små tjejer där som ville dansa. De vågade inte fråga något eller säga så mycket överhuvudtaget. Det syntes på deras ansikten att de blev uttråkade fort och jag blev orolig för att min planering inte höll. Så när jag vaknade idag ville jag inte dit igen. Jag ringde rektorn också och sa att det inte skulle fungera ifall gruppen skulle vara så liten, och vi kom överrens om att testa några gånger till.

Nu har jag haft klassen och det gick hur bra som helst! Gruppen hade utökats med säkert tio tolv elerver och dessutom lite äldre tjejer som vågade fråga och prata. Och min planering höll jättebra! Fick till och med höra att det hade varit roligt att ha mig som lärare. Känns jättebra nu, nästa måndag kan jag gå till med ett bra humör och slippa oroa mig över det. Skönt!

Men nu är det dags att skynda sig till jazzen och träningen med On Stage! :D

Ciao!!

trött indeed

Hua vad jag är trött idag! Vaknade med värk i hela kroppen efter allt dansande igår. Hade egentligen inte direkt tränigsvärk men det känns att man har laddat och sen gått och gett järnet ett antal gånger, det tar på kroppen faktiskt! Så var allmänt trött när jag vaknade. Mina stackars elever idag fick stå ut med att deras lärare var allmänt slö och seg i huvudet. Kände för att sova efteråt fast då var det till att fara iväg till nästa jobb och gå av några timmar. Men när jag väl kommit till leos gick det ganska bra ändå, även om vi fick jobba över en halvtimme eller så.

Men nu är jag väldigt trött och i stort behov av en dusch! Ska dessutom njuta av mat och framförallt av en semla eller två! Ser fram emot att det är dags för en ny vecka imorgon med, känns alltid som en mindre nystart när man får vända blad i kalendern och överblicka nästa veckas doings. Även om det inte alltid känns jättemotiverande att ta itu med allt så känns det nog ändå som att det där bladvändandet får en att samla kraft! Och ja, jag är ett kalenderfreak med stenkoll på det mesta som händer. ;)

Ciao!


kulturnatten!

Så var Kulturnatten över för i år för min del. Har haft en kanonrolig dag fylld av dans! Var på Kulturama halv elva på förmiddgen och höll igång till halv nio på kvällen ungefär. Vid tolv dansade vi på Palladium, och fick ihop ett riktigt bra program med en röd tråd igenom hela showen. Vi var väldigt nökjda! Palladium har en bra scen att dansa på, alltid roligt, dock kunde publiken varit både större och lite mer engagerad! Min käre kusin var i varje fall där och tittade, och det värmde. :)

Fick själv se en dansföreställning också. Move IT dansade direkt efter oss på Palladium. De var duktiga och et var roligt att själv få sitta i publiken för en gångs skull vid en dansförestälning! Så jag känner att jag nog hann med lite kultur jag också innan det åter var dags att tänka på mitt eget dansande igen! Vi fick träffas på eftermiddagen och sätta slutet på Mas Que Nada, en koreografi vi börjat på. Vi ville ha med något nytt i showen så vi fick göra klart dansen och öva in det så det satt någorlunda. Gick helt okej tycker jag! :)

Kulturama var en av de öppna scenerna under Kulturnatten, och vi själva hade två uppträden, men även andra dansskolor var och visade upp sig i bland annat bugg och folkdans. Kul!  Det lockar nytt folk till Kulturama och det blir en skön blandning av folk! Sanna och Matilda kom och kikade på första showen, oväntat och jätteroligt! Kom hem efter en lång dag med mycket dans, hemskt nöjd och belåten!


Disco Inferno-gänget innan Palladium-showen! Älskar afroperukerna, de höjde dansen till skyarna!


Stay with me, min och Majas egna dans. Fick höra att en mamma blev rörd av den, ett fint betyg!


Candyman! En dans som uppskattats och fått lovord var vi än har varit!


I övrigt vill jag säga ett stort GRATTIS till systrami som förlovade sig med sin sambo idag! Det var dagens roligaste nyhet när jag fick höra det. HURRA för er säger jag!! :D

Ciao!

RSS 2.0