BA to the KIS

Jeeeez! Det blev en spontan utgång igår trots allt. Fick höra att Dawda var i stan och redan ordentligt på G, så jag kunde ju inte annat än att glida ner på stan och möta upp honom. Vi drog till Kungsholmen och förfestade, och fortsatte sedan till Strand på Hornstull. Jag var askalas. Drack whiskey och shotade. Varför är det alltid spontanutgångarna som ballar ur? Haha, jag hade iallafall jävligt roligt.
 
Lite mindre kul idag när jag skulle deala med konsekvenserna. Fick stå över en IKEAvisit på köpet. Well.. you know what they say....
 
YOLO!
 
Hittade en bild från förfesten på fejjan. Opaaa!
 

I´m not telling you it´s gonna be easy, I´m telling you it´s gonna be worth it

 
Byxdress - H&M / Kofta - Monki / Bandjacka - H&M / Hatt - H&M / Väska - Vintage
 
Hej fina! Har ni haft en bra lördag so far?
 
Elaine har dragit vidare mot andra platser, och jag sitter hemma och jobbar lite just nu. Vi var tidigare på ett seminarie med jobbet, och jag är sjukt inspirerad och taggad! Himla bra månadsboost med föreläsningar och bra talare. Nu finns det ju faktiskt ingenting som stoppar mig!
 
Jag försöker multitaska lite också och fixa inför flytten och sådär. Mycket kul på gång nu alltså! Får se om lördagen spenderas hemma med fix och tidig sömn, eller om jag hakar på någon som ska ut. Det märker vi. Ha en fin lördagkväll!

snapbacks and tattoos

 
Blev lite suddiga bilder men whateva! Klänning - Topshop / Kofta - Monki / Armyjacka - Chelsea / Sjal - Gina Tricot / Keps - Vi-Ska! bandkeps / Väska - Vintage / Skor - H&M
 
Såhär såg jag ut idag när vi tog en runda in till stan, Elaine shoppade lite och så strosade vi genom Gamla Stan. Hann med en kopp varm choklad dessutom. På vägen hem blev det söders gator och en drink eller två på Koh Phanang. Perfekt! Nu har vi precis käkat lite pasta och lyssnat på sån här skön musik. Livet är bra!
 
Imorgon blir det seminarie, kommer bli riktigt nice! :)

vad stör du dig på?

Haha, jag och Elaine hamnade i en disskussion om vanliga saker man kan gå och störa sig på. Har ni funderat på det? Sådant som man bara inte kan hjälpa att irritationsradarn går igång och reagerar på.
 
Vad vi stör oss på idag:
  • Människor som inte kan ge fan i saker. De som bara måste veta saker som egentligen inte rör dem i ryggen.Och när man väl svalt irritationen och förklarat allt så är att de kan säga ett uttråkat "jaha" och sedan inte bry sig mer än så.
  • Dem som inte vågar ha på sig vad de egentligen vill, men som ändå tycks ha hur mycket åsikter som helst om vad andra har på sig. Låt fjortonåringen ha sin tjocka dunjacka i tidiga september, låt tjejen ha nudefärgade strumpisar till shortsen i höstmörkret, och ta på dig vad fan du vill.
  • Folk som inte svarar. Har man bestämt att man ska höras på telefon vid ett speciellt klockslag, då svarar man. Det funkar inte att gå omkring med telefonen och lägga upp bilder och statusuppdateringar, och sedan skylla på att man inte hör telefonen när den ringer.
  • Folk som tar saker för givet och inte har vett att fråga om lov att få låna saker. Eller ännu värre - de som inte lämnar tillbaka det som de lånat. Har jag lånat ut något vill jag ha tillbaka det så snart som möjligt, och dessutom verkligen inte behöva komma och hämta tillbaka det själv. Detta gör mig galen.
 
Vad stör ni er på?

It´s friday, I´m in love!

Bild från gårdagens filmning/rep. Håll tummarna för att vårt nummer blir utvalt att vara med i No Limits! :)
 
Hej! Hur är det med er? Här är det braa! (Okej, förutom lite visdomtandsproblematik - ouch.) Men Elaine kom hit till Stockholm i onsdags natt, och sedan dess har vi lyckats jobba, catch up, äta på Vapiano och bara hänga. Himla mysigt, ser verkligen fram emot när hon flyttar in med oss i januari!
 
Idag har jag mestadels försökt fixa lite inför flytten, ordnat med bil och planerat in en IKEA-runda. Iiih jag vill verkligen flytta nu nu nu! Kommer bli så himla bra det här! Gött. Nu behöver jag bara ett extrajobb, någon som har ett på lager?

På måndag smäller det!

Iiiiih jag är så himla glad just nu! Det kändes precis sådär bra i magen som jag hade hoppats, och nu är det inte långt kvar! På måndag flyttar jag in i en supernice fyra, med Coop precis under och busshållsplatsen precis nedanför på gatan. Älskar! Jag, Johanna och en till kommer dela fram till årsskiftet - därefter kommer det bli Elaine som är tredje musketören.
 
Vill flytta nu nu nu! Enda kruxet är att jag inte har en enda möbel, har ju bott möblerat på sista tiden. Första stoppet blir till att köpa en säng, sedan får jag freestyla med matlagningen. Johanna flyttar nämligen inte in förrän i mitten av oktober, och till dess att vi hämtat möbler from across the country så kommer det eka tomt hemma. Men det löser sig alltid.
 
Yaay!
 

onsdag den tjugosjätte september

Gomorron gomorron! Är ni vakna ännu? (Hehe, råkade skriva nakna först.......är ni?) Jag jobbar på att förändra mina vanor, visste ni att det tar 21 dagar att bryta ett mönster och kapa en ny vana? Jag är inne på dag två nu, försöker komma upp vid sju och sätta igång dagen. So far är det jätteskönt att komma igång tidigt!
 
Såå dagens planer. Jag ska snart åka in till stan för att möta upp Johanna och Rasmus. Vi ska ut till Älta och kika på en lägenhet - snälla håll tummarna för att den känns bra och "hemma"! Därefter ska jag på ett informationsmöte på Arbetsförmedlingen. Jag tog mig äntligen i kragen och skrev in mig där igår - bring it on! Och sen då? Ska hem och jobba, jobba, jobba. Vill verkligen få min business i rullning så jag kan försörja mig på det. Hej och hå, klart det ska gå!
 
Vad har ni för planer för dagen? :)
 
Såhär såg jag ut igår. Gubben i tunnelbanekiosken uppskattade att jag hade ansträngt mig, hehe. Jeans - H&M / Kofta - Gina Tricot / Tisha - Topshop (NY!) / Armyjacka - Chelsea / Hatt - H&M / Väska - Vintage

Blog Awards a la Elin

Mycket fuzz om Blog Awards som var i helgen i bloggvärlden just nu, så jag tänkte att jag gör mig ett eget litet award här på bloggen! Men med vinnare bland de bloggar jag dagligen läser. Kanske kan även ni hitta inspiration bland någon av dessa!
 
Och vinnarna äääär:
 
Elin "The Gypsy" Henriksson
Kanske inte särskilt ny på blogghimlen, men har definitivt skjutit rakt upp som en raket sedan jag började läsa! Från att ha varit ganska tystlåten modeblogg till att ha fullkomligt exploderat i tempo och driv! Trots sina endast 17 år är Elin otroligt inspirerande när hon jonglerar livet med en egenstartad webshop, skola, växande Stil-blogg och pojkvän. Kika in för inspiration till både outfits och att våga satsa på något ni älskar.
Angelica Blick
Precis som i VR Blog Award så kammar Angelica hem vinsten även här. Hennes fingertoppskänsla för stil har gett henne en position i mode-Sverige som nu innebär events, modevisningar och resor. Något som man som läsare får följa med på och inspireras av. Genomtänkta outfits, alltid vackra bilder och en trevlig och ödmjuk Angelica.
Hela Karin
Otroligt välskrivna iakttagelser från livet självt, här hittar man händelser ur livet och kloka råd om hur vi tar bättre hand om oss själva. Karin får mig alltid att tänka till, ger mig nya synvinklar och andra sätt att se på saker och ting, oavsett om det handlar om kosttillskott eller melodifestivalen.
Isabella "Blondinbella" Löwengrip
Trots att hon varit med i gamet längre än de flesta så kan jag inte sluta fascineras över hennes otroliga driv och "just do it". Så pass ung, och med så pass mycket erfarenhet. Det är sällan jag känner att jag vill gå precis samma väg och göra så som Isabella har gjort, men jag hittar alltid inspirationen till att lita på magkänslan och satsa på mina drömmar när jag läser hennes blogg!
Maria Ahlgren
Maria är skönhetsredaktör på tidningen Bon och delar med sig av beautytips i alla prisklasser. Men det är inte bara en ren och skär beautyblogg, utan här får man även humoristiska småglimtar av Marias liv samt spännande raw food-recept. Verkar vara en riktigt skön och glad tjej!
Hanna "HanaPee" Persson
Den mest provokativa bloggen jag läser, dock i en helt annan klass än de unga Stockholmstjejerna med sillisar. Hanna är Sundsvallstjejen som skriver precis vad hon vill skriva, utan fejkleenden och tillfixad vardag. Det är alltid skönt att läsa en blogg där det får vara fult, ledset, glatt och allt däremellan. Mycket bra inlägg om bland genus och allmänt pepp. Bra tjej!
Evelina Börjesson
Min fina barndomskompis med sådan skrivartalang! Älskar hennes vardagsiakttagelser och funderingar kring allt som har med livet att göra. Det är lite fattigt med uppdateringarna, men det kompenseras med humoristiska och fint skrivna inlägg när de väl dyker upp. Evelina borde få publicera krönikor, överallt!
 
Sedan har vi ju också årets hälso- och träningsblogg och årets bloggsnackis som inte riktigt fick vara med i år. Så kan det gå! Enjoy! :D

earlybird

God morgon fina! Jag är uppe tidigt och tvättar, och tänkte passa på att smita in och säga hej! Så himla frustrerande att blogga nu bara, inläggen blir fucked up och krånglar en massa, så jag kan inte riktigt blogga som jag tänkt. Jag är en riktig pedant när det kommer till bloggen, så jag blir knäpp! Hoppas på att de svara på mitt mail och fixar allt idag. :)

Missoni <3 Lindex

Det är kanske inte så många som lyckats missa Lindex samarbete med Missoni som släpps på tisdag. Någon som kommer hänga på låset? Jag gillar samarbeten av det här slaget, mina favoriter är dessa. :) Tyckte nog inte att något var to die for när jag kikade på kollektionen på Lindex.se, men jag skulle inte gråta ifall någon köpte det här åt mig (och åt Einar, sötoverallen!) Kanske att jag smiter förbi om jag har vägarna förbi stan för att känna lite på plaggen med jag kommer inte få med mig något i påsen hem den här gången.

Myshelgen no. 1!

Jag har haft en kanonhelg, hoppas er varit lika bra! Johanna var här och hängde, vi har åkt tunnelbana över hela stan för att titta och "känna på" lägenhetsområden, blivit bjudna på middag hos Erik, shoppat lite (fått superfin födelsedagspresent , yaay!) och ätit gott. Jag hann med att repa en snabbis idag också, och så lite jobbmöte såhär på kvällskvisten. Snabb sammanfattning på en grym helg helt enkelt!

God morgon!

Är det hos fler än mig blogg.se krånglat på senaste? Hmm.. Well, anways! Jag lyckades (med fem larm satta) ta mig upp vid sju imorse för att tvätta, kommer nog behöva en napelinap senare dock med tanke på att det nästan var omöjligt att somna igår. Vi var och repade på Marikas på kvällen, allt ska filmas nästa vecka så jag behöver träna och cleana. Men det blir nice! Jag är så uppe i varv bara när jag kommer hem att det är omöjligt att lägga sig. Och vad är grejen med alla mina skumma och läskiga drömmar på sistone? Jag håller hårt om mina drömfångare med trots det tyckte hjärnan att absolut bästa scenariot att tänka igenom grundligt igår var hur det skulle se ut om nån kom in i köket och jag satt där med en utskjuten hjärna på väggen. Usch..

I. D Bare Minerals / Warmth

En av mina absoluta favoriter i sminkväg är den här lille rackaren. Love it! Den håller precis vad den lovar, ger en fin värme åt ansiktet, utan onödigt glittrande. Bara en stilla glow och slutfinish. Passar lika bra på vintern som på sommaren, utan att det ser konstigt ut. (Så länge man inte överdoserar - allt ser knas ut om man överdoserar.) Jag köpte ett startpaket med olika produkter och blev helt fast. Sedan passade jag på att fylla på förrådet med de bästa godbitarna när jag var i LA, mycket billigare där!

promeniks

Jag var precis ute på en promenad, knatade omkring i kransen och myste över alla fina gamla hus. Behövde komma ut, nu är plasten utanför fönstret helt brunt av nån färg dessutom. Mycket snack om fönster som inte går att se ut ur just nu, ber om ursäkt för det, men hej vad det stör mig! Behöver verkligen hitta någon annanstans att bo, hojta gärna om ni vet något! Åh, gick förresten förbi finaste bilen, en riktigt pärla! En sån står också på önskelistan. :) .

inspiration hunting

Jag tror verkligen att jag mår psykiskt dåligt av att inte kunna se ut, känns som om jag inte har någon kontakt med omvärlden alls! Men jag klädde iallafall på mig och åkte en hållplats in till Liljeholmen efter att jag bloggat tidigare idag. Strosade runt bland affärerna och fyllde upp mitt inspirationsförråd. Sög upp kreativitet och färger som en svältfödd. Klämde på grejer, klappade på material och myste lite. Och jag hittade mig en dinosaur! Som jag skrev om här i somras, ifall ni minns.
 
Men bäst var att fylla på med lite fin mänsklig värme. Jag overheard ett samtal mellan en pappa och dotter, om vad de skulle hitta på - och att de skulle hem och dricka jordgubbsjuice. Så fint. Och så kom jag på att jag har aaaalldeles för mycket kärlek inom mig! Måste överrösa någon med pussar och kramar och handhållning på stan. Kan bli ett problem det där, med intentions hit och dit. Är jag kär i kärlek och bara behöver någon att yttra det på? Jag vill ju verkligen inte HA vem som helst, men jag vill pussa på NÅGON. Hur hittar man nån som förstår precis vad man vill ge och har? Mhmm. Tur att jag har fina vänner iallafall, still not the same though.
 
Spenderade sedan kvällen i soffan med True blood och lite snabba bilar i Fast Five, manikyr, te och popcorn. Skönt att titta helt själv och få skratta åt fel saker, härma löjliga repliker och slösurfa på mobilen samtidigt utan att någon stör sig. :)
 
Jättefina miljöer inne på Republica.
 
Superfint porslin!

Såååå snygg! Har spanat in den här ett tag, lite väl dyr för ett spontanköp. Från MQ.
 
Högst upp på beautyönskelistan i höst är ett riktigt mörkt plommonlila/rött läppstift. Mums.
 
En asnice kofta inne på Kapphal, it spoke to me - literally.

torsdag

 
Här är ett litet axplock av vad dagen mestadels har bestått av. Jag har suttit och kikat på lägenheter och funderat på boendelösningar, jag har lagt upp jobbstrategier, jag har googlat inspiration och försökt få ordning på mina tankar, jag har småätit oliver och kalkonskivor för att slippa laga mat fast jag är hungrig.
 
Just nu vill jag gå och köpa mig ett glossigt magasin, något gott att snacksa på och sätta mig framför en film samtidigt som jag gör manikyr. Multitasking goes glamour.
 
Vad suktar ni efter idag?

How to flash a peace sign

Wah jag är fortfarande uppe i varv, kan inte riktigt få ro att sova! Jag har vänt på dygnet, eller snarare sovit hela dygnet under de senaste dagarna när jag varit sjuk, och idag hade vi sent rep inför No Limits. Kom hem vid halv tolv - tolv och duschat osv. Jag har suttit och läst i The Hippie Handbook av Chelsea Cain för att chilla ner, fått massa bra tips på hur man anordnar protester och hur man bli trädkramare på bästa sätt. :)
 
Åh förresten, jag hade mysigaste kvällen med Snatch tidigare också. Jag satt hemma i min kammare (hade inte sett dagsljus på typ tre dagar - no joke, det är en byggnadställning utanför alla fönster) och var lite deppig tidigare idag. Men det löste sig efter thaibuffé och mysig höstfika på Café Fåtöljen. All good! Hösten kommer bli riktigt mysig, eller vad tror ni?
 
Jaja, ska väl sluta med det menlösa snacket och klappa ihop datorn, kanske se om jag kan läsa lite mer om hur man batikfärgar kläder på hippievis innan jag slocknar. Sov gott, little monsters!
 
En favorit i repris för mina Instagram-followers. Bild härifrån.

"Om vi skulle rymma nu, hur långt skulle vi komma då?"

Kom och tänka på när jag var liten, jag och Sanna var riktiga entreprenörer som alltid tänkte framåt! Vi såg alltid till att få in cash genom skoputsning, pantade burkar och bortslängda tialotter som någon missat en vinst på. Och allra bäst var vi på sådana kupongtävlingar man kunde hitta vid hyllkanterna på stormarknaden, "skicka in tre kvitton och få en ryggsäck", thoose sorts of things. Vi hade massvis med prylar som vi vunnit och skrapat ihop till.
 
Men av någon anledning hade vi en grej för oss att vi alltid skulle ha någon slags flyktplan. Hur långt kan vi ta oss nu, ifall vi skulle vara tvunga att klara oss själva? Vi grävde i fickorna och räknade ihop vad vi hade. 17 kronor här, 6 kronor där, några ballerinakex, cyklarna vi åkte på och så en kortlek. Okej, bra. Vi skulle kunna köpa en tialott och vinna mer pengar, vi skulle kunna äta ett kex när vi blev hungriga, och vi skulle kunna cykla till typ Sandsbro iallafall. Så det gjorde vi. Men vi kom aldrig så långt att vi faktiskt försvann på riktigt för ett tag. Förutom när våra föräldrar letade till döds, och vi mest hängde i en mattställning och chillade på livet en sommarkväll.
 
Vi var beskedliga barn, hehe. :)
 
Några år äldre, gängliga tonåringar med koll på livet.. ?

Ååh Sanna! Försökte hitta bilden på oss när vi är pyttesmå, står på en sten i skogen i likadana jackor. Minns du? Tror vi åkte någonstans för att gå en promenad med din mamma och Artoo. Har du den på din dator?
 
Update:
Titta, här har vi den ju! Två söta små monster med samma modell på jackan. En kortis och en långis. ♥
 

Arnhem

Jag har inte gjort mycket annat än att sova sedan jag kom hem från repet igår, och det har lönat sig. Jag känner mig lite bättre idag, men fortfarande hängig och klen. Ska snart lägga mig en stund igen tror jag, orkar inte med något annat. Tills nästa gång får ni lite vackert att titta på från Arnhem, så fint! Synd att man inte tänkte på att man kunde leka lite med en photoshoot i hästhagen när jag bodde i Göteborg, Johannas mamma har uppfödning av islandshästar! Well well, enjoy!
 
 

what´s going on

God morgon måndag! Jag vaknade förkyld idag igen, no luck there. Hoppas på att det går över snart, jag har inte tiiid! Blev dessutom brutalt väckt av att hantverkarna som fixar fasaden borrar precis utanför fönstret runt åtta på morgonen. Kan tänka mig att hela huset är irriterade på det där. Det är lite smådeprimerande att man inte kan se ut genom fönstret (det är plast överallt), jag kommer nog behöva köpa D-vitamintillskott för jag vill verkligen inte hamna i något slags sorgligt deppmode.
 
Men! Idag är det rep igen inför No Limits. Hade första träningen igår, kommer bli grymt. Maja och Malin har korrat ett nummer med fjorton badasstjejer, och det ska snart filmas och skickas in för utgallringen så det kommer vara många rep nu i veckan. Bra det, jag behöver det. Länge sedan jag jobbade med koreografi på det sättet, LA-style dessutom. :)
 
Hur startar ni er vecka? :) Något kul på gång?
 

Tobo

 
Här bodde vi i Västervik! Blev mycket att göra framåt slutet så jag hann inte ta fler bilder på själva småstugorna, men hela stället var verkligen idylliskt. Jag bodde i ett större rum med en stor säng (slapp dela), sedan fanns det ett storhus med toaletter och kök. Kan verkligen varmt rekomendera detta om ni har vägarna förbi.
 
Det blev förresten en grym kväll i fredags! Vi hade bjudit in massa grymma dansare som kom och battlade, grymt för kidsen i Västervik att få se några av de bästa dansa. Jag satt som domare tillsammans med Freeze, jävligt roligt faktiskt.:) Efteråt var det käk och fest på vandrarhemmet, blev asbra drag och alla verkade ha det asnice. De flesta stannade över natten. Fet avslutning på en bra vecka helt enkelt. :)
 
Jag verkar ha åkt på en förkylning nu dock. Har snorat och nyst hela dagen. Jag ska försöka kurera mig så gott det går, jag har en massa rep och jobb framför mig som jag inte alls vill missa. Jag kommer sova gott ikväll, kan jag lova. Sov gott!

inspo / cartoon ink



 
 
 

WEONLYLIVEATNIGHT

En snabbis innan ögonlocken stänger igen, jag kom precis hem från en kväll @ Marie Laveau! Drog ut och lyssnade på bra musik (Dj Prime spelade) och dansade med Fia och Karin. Hade asmysigt, men är sjukt trött. Jag kom hem från Västervik tidigare idag, vi hade jam och fest igår - så jag känner mig lite sliten faktiskt. Får berätta mer om det imorgon, för nu håller jag seriöst på att somna. Sov gott! :)
 

busy bee

Jag har äntligen börjat lära mig att jag får precis det jag behöver, precis när jag behöver det. Förstår ni hur jag tänker?
 
Jag åkte ut en sväng till Åsa i helgen, från torsdag till måndag kväll. Jag skulle egentligen ha åkt hem på söndagen (och sedan måndag morgon) men jag sköt på det hela tiden, så himla skönt att vara där! Jag hann med asbra häng med fina människor jag saknar, svampplockning och mindre bergsklättring, dans, filmkvällar och bastubadande. Min plan är att ta tillvara på tiden One Style-arna är där och åka ut ofta, nu när jag ändå kan sätta mina egna jobbtider. Ska bara ha pengarna också. När jag tog tåget hem på måndagen hade jag ett saldo på två ynkliga spännisar kvar på kontot. Men då hände det som är så himla bra!
 
Jag hade superbrådis när jag väl kom hem och drog snabbt iväg till houseklassen med Martin, ville inte missa den trots att jag var sjukt seg och borde packat upp och så vidare. Men efter klassen fick jag förfrågan att hänga på dagen därpå till Västervik och undervisa med Streetstargänget - Martin, Oskar och Freeze. Gööött. Komma iväg, jobba lite, hänga lite och ta det chill, precis när jag behövde lite extra tillskott av cash. Är ni med på tanken att man får vad man behöver, när man behöver det?
 
Iallafall, det har varit riktigt nice dagar här. Vi har haft fulla dagar med workshops på Mejeriet här i Västervik, har varit och hälsat på och blivit bjudna på middag hos några släktingar och bekanta till Oskar och sett ett fantastiskt bevarat 1800-talshus, fått middag hos Angela som vi jobbar med här och fått se hennes fantastiska sommarställe med breathtaking utsikt över en liten sjö, gått på bio och varit ute och käkat, druckit vin och sangria till skitsnack som varade långt in på natten. Jag har det med andra ord ganska bra. :) Och stället där vi bor också... så himla mysigt! Ska ta lite bilder på stället och visa er senare, en riktig idyll!
 
Men nu måste jag verkligen sova, ögonen trillar snart ihop. Sista dagen imorgon, och så avslutningsjam och fest imorgonkväll som grädde på moset! Sov gott.
 

 

sleep tight, little monsters

Det blev en riktigt bra dag idag! Jag satt på café Fåtöljen i princip hela dagen och jobbade. Skönt att komma hemifrån och inspireras, fokusera mera och njuta av rörelse. Jag fortsatte bort till en presentation på söder, utan att ta med mig en gäst men för att lyssna och inspireras. Jag var så himla hungrig så jag smet lite tidigare och promenerade bort mot tunnelbanan i sensommarkvällen. Härligt.
 
Hemma så passade jag på att vara lite ledig och ta hand om mina stackars naglar som inte sett mycket av kärlek på sista tiden. Har hunnit med att strötitta på True Blood också, jag har fått Pontus helt hooked, det är bra skit helt enkelt! :)
 
Nu tänkte jag krypa ner i sängen, jag har blivit så himla fond of sleeping på sista tiden. Hur skönt är det inte att få gå och lägga sig?! zzzZZZZzzZzzz
 

onsdag wednesday mittwoch

Jag blir fan knäpp! Jag får verkligen inte till det här med cellprovskontrollen, det vill liksom inte riktigt fungera för mig. Eftersom jag är skriven i Växjö så vill ingen barnmorskemottagning här i Stockholm ha med mig och göra, och kallelsen jag fick gällde för Göteborg. Alltså herregud vad myndigheter ska hålla på sina regler, som det ser ut måste jag kanske ta tåget ner till Växjö för att ta det där himla provet. Det kan ju knappast bara vara jag som flyttat hit men är skriven på annan ort?
 
Gosh vad jag önskar mig en egen lägenhet nu, med mitt eget namn på kontraktet. Det vore skönt att vara lite mer rotad.
 
Outfit for today: Jeansskjorta - H&M / Leggings - Bikbok / Armyjacka - Chelsea (Göteborg) / Sjal - H&M / Väska - Vintage / Örhängen  - LA (Melrose Ave.) / Solglasögon - Ur&Penn

dance your ass off, baby!

Jag hade all energi i världen igår kväll, all hyped up efter en presentation med jobbet, så jag var tvungen att dra och dansa av mig lite! Mötte upp Karin och drog till Västmannagatan och housade med Martin. Så. Jävla. Gött att svettas som en liten gris och ta ut sig helt! Kärlek på det!
 
I höst har jag tänkt mig att ta en houseklass i veckan, dansa så mycket som möjligt på Lava samt passa på när det är prova på-klasser och workshops i stan. Tack och lov så är det ju massor att välja på i en stad som Stockholm. :) Jag har inte råd med ett terminskort denna terminen, så det får bli ströklasser helt enkelt. Men det känns inte helt fel det heller! :)
 

Skatteverket

Jag var förbi Skatteverket tidigare, myndigheten med stort M! Det var såklart en massa kö, och jag fick inte den hjälpen jag hade velat ha. Nu ska allting skötas själv, helst hemifrån på nätet - men jag är oldfashioned och vill ha nån som ritar bubblor, skriver tydligt och förklarar typ fem gånger så jag är med.

Weeell, anyways. Jag var på jakt efter en F-skattsedel denna gången. Behöver en för att få lön via jobbet och för att kunna fakturera dansjobb och liknande. Vi får väl se om Elin the businesswoman klarar av att få allt rätt själv eller måste ringa pappa. 8)

 


mitt lebensraum

Här är mitt lilla söta rum! Man får verkligen bara plats där inne om man ska gå till sängen och möjligtvis ta fram nåt klädesplagg, allt annat får snällt hänvisas till annan plats i lägenheten. Men det är mysigt, och sängen är skön. :) Får visa er lite bättre sedan, när jag kommer ihåg att ta bilder i dagsljus.
 
Just nu är det fasadrenovering på G utanför huset, så man blir lite smått depp av att inte kunna se ut. Men imorgon skulle de tydligen måla fönsterna, så det gäller för mig att fly lägenheten. Jag är inte supersugen på att vakna av att det står en herre ovanför huvudet och börjar måla. Hur tidigt börjar de där människorna jobba egentligen?
 
Åh... känns som att bli utgasad ur sin lilla rävlya. :/
 

tillväxthormon

Jag låg och läste lite i boken Livskraft av Helena Nyblom och kom in på ett kapitel om tillväxthormon, intressant faktiskt! Precis som allt som har med kroppen att göra så ligger det en väldig massa forskning bakom, och angående just tillväxthormon så har man tidigare trott att det för vuxna inte har haft någon större betydelse, då vi inte behöver växa mer. Hos barn har man hela tiden vetat om att det är av stor vikt att nivåerna är tillräckligt höga, och alla spädbarn testas för att motverka till exempel dvärgväxt. Men forskning visar att brist på tillväxthormon hos vuxna kan ge allt ifrån högre risk för hjärt- och kärlsjukdomar, ökad bukfetma, minskad muskelmassa och bentäthet till minnesproblem.
 
Men om man däremot är rädd om sina naturliga tillväxthormoner som vi faktiskt kan påverka till det bättre på naturlig väg så vinner man desto fler hälsovinster. Hormonet har en anabol effekt (alltså bygger upp och reparerar vävnad i kroppen) och tros ge positiva effekter på vår energi, hjärtmuskelaktivitet, lungkapacitet, njurfunktion, minne och koncentration. Dessutom anser man att det skapar en känsla av välbefinnande samtidigt som det stärker imunförsvaret, skelettet och hår, hud och naglar. Ett superhormon!
 
Det finns sätt att påverka sina nivåer av tillväxthormon till det bättre:
  • Se till att sova ordentligt! Minst 8 timmar kvalitativ sömn per natt. Ät inte inom tre timmar till att du går och lägger dig (framförallt inte kolhydrater och koffeinhaltiga drycker), eftersom insulinet som frigörs då hämmar tillväxthormonets insöndring. Detta hade jag ingen aning om, men kan vara en anlledning till att man vaknar trött och seg efter en tung och sen middag dagen innan trots att man sovit tillräckligt många timmar. Tillväxthormon bidrar till att vi vaknar utvilade och alerta.
  • Träna i lagom dos! Speciellt styrketräning med fokus på de stora muskelgrupperna och medel- till intensiv löpträning. Endorfinerna som utsöndras vid träning bidrar också till bättre hormonnivåer.
  • Skippa småätandet och se upp för övervikt. Vid viktminskning (efter övervikt såklart, banta inte bort något som inte finns!) så ökar insöndringen och det blir dessutom lättare att hålla vikten. Protein behövs för att tillväxthormonet ska kunna bygga upp vävnaderna i kroppen.
Det finns naturligtvis hur mycket mer som helst att läsa om på ämnet, jag har bara skrapat lite på ytan. Men tipsen för att påverka sina hormonnivåer positivt stämmer ju faktiskt väldigt bra in på en hälsosam livsstil i övrigt, så det finns ju bara mer att vinna på att se över sina vanor! Right?
 
 
Tillväxthormon används ibland i dopingsammanhang och det finns även dyra behandlingar med sprutor. Det där tycker jag att vi alla bojkottar och skippar helt! Överdosering av tillväxthormon är inte heller bra, och att se över sina vanor och på så sätt påverka sina nivåer räcker gott och väl!

tips tips!

 
Jag kikade igenom några bildmappar på datorn och hittade denna salivproducerande bilden! Vi drog ihop lite fruktsallad av det som fanns och serverade lite fancy hemma hos Lisa och Axel, när mamma och pappa kom förbi. Måste bara tipsa om enklaste och godaste vaniljsåsen!
 
Enkel och snabb vaniljsås:
  • 1 burk creme fraiche (2 dl)
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
Blanda ihop allt och servera! Kanon tycker jag, eftersom creme fraiche är något jag ofta har hemma, till skillnad från till exempel en färdigblandad köpt vaniljsås.
 
Åh typiskt. Nu är jag så sugen så jag dör, men har knappt nån frukt hemma. Äpplesallad?

bloppis och myshäng

Jag åkte bort till Sofia igår kväll (hela en hållplats!) och blev bjuden på mumsig kladdkaka och mysigt häng. Jag sov där och idag drog jag med mig Fia till en bloppis på restaurang Pontus, det var lite bloggkändisspotting med Blondinbella, HanaPee och Rebecca Simonson bland andra. Jag önskar jag hade lite mer cash på mig, Rebecca hade mycket snyggt. Men det var nice att bara kolla in läget lite och inspireras till att get going med min business och tjäna stora pengar att spendera hur jag vill.
 
 
Men himla smart grej det där. Jag och Fia kollade upp hur man kan hyra bord på en loppis för att sälja av lite grejer, och att anordna liknande som bloppisen varkar kul! Ett gäng tjejkompisar, god fika och massa utrensade kläder hemma hos någon en kväll låter väl inte så himla dumt? Tål att tänkas på, helt klart.
 
Outfit för dagen, höstruggigt idag så (fusk)pälsvästen fick åka på.

hipp hurra!

Idag är det mammas tur att fylla år! Tur är väl det att de fick varsin dag till slut, mamma och syster. Jag blev lite blödig igår när jag öppnade min post som mamma skickat. Ett fint kort med en kort affirmation om hur det ska gå för mig här i stockholm. Hon frågar mig alltd "Vad ska jag tänka nu, Elin?" och  så ber jag henne tänka att det ska gå bra för mig med jobbet och att jag ska hitta en ny bra lägenhet. Sedan skriver hon ett fint mantra att gå och tänka så det ska ordna sig för mig i livet.
 
Älskar dig, mamma!
 

RSS 2.0