monica mastermind: skydda dina cellerHört talas om fria syreradikaler? Syre som är livsviktigt för oss kan även bryta ner våra celler. När cellerna tar till sig syret och omvandlar det till energi bildas en biprodukt som kallas fria syreradikaler. Dessa fungerar på vår kropp ungeför som rost på en bil. Ju mer rost - desto fler problem uppstår. Det snabbar på cellernas åldrande.

Men man kan såklart öka sitt skydd mot de fria syreradikalerna, man kan bätra på sitt rostskydd!
♥ Ät regnbågsmat! All mat med starka färger är rika på antioxidanter som hjälper kroppen att skydda sig mot radikalerna. Till exempel blåbär, broccoli är rikt på antioxidanter. Ät hellre bra mat, än kosttillskott!
♥ Sov ordentligt, under sömnen bildar kroppen själv viktiga antioxidanter.
♥ Undvik passiv och aktiv rökning och alltför mycket luftföroreningar.
♥ Skydda dig mot UV-ljus och stressa mindre.
♥ Övervikt bidrar till bildningen av fria radikaler, håll koll på vikten.
♥ Överträna inte, även träning ger fria radikaler.

Så är man dansare som gillar att hänga i dansstudion i princip jämt så är det extra viktigt att man får i sig en massa antioxidanter, eftersom träning även bryter ner. (Men glöm inte att träning har galet många positiva effekter också!) Kolla gärna upp mer själv om detta, eftersom ämnet hälsa alltid är under förändring och alla är så olika så att vi reagarar olika på olika saker! Men jag har fått det från Helena Nybloms bok Livskraft. Himla bra tycker jag! :)

Ta hand om er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0