warning?Denna har cirkulerat en hel del på facebook på sista tiden. Thoose who stay "true" har hurrat och delat, jag har mest skrattat och gråtit lite. Johanna postade den på sin facebook med texten LAAAAME och fick igång en intressant disskussion. Det blev en del konstiga påhopp angående huruvida man lever i hiphopkulturen på riktigt eller inte, men också en del riktigt bra argument. Min kompis Pontus skrev ner några riktigt bra tankar, och jag tänkte bara quota honom och avsluta med ett NUFF SAID!

"Bara lite tankar.

Vad har freestyle/impro med att vara en del av kulturen att göra? Förutom att det såklart är ett alternativ. Det har funnits 1000-tals alternativ/sätt att vara aktiv inom hiphop-kulturen sen den börja. Jamma, festa, promota, Graffa, DJing, breaka, koreografera, battla etc. Idag finns det ännu fler sätt när tekniken är så bred du kan göra film, hemsidor riktat till kulturen. Vem har egentligen tolkningsföreträde att avgöra vem som är "real hiphop" ,när det kan vara nästan vad som helst för vem som helst? "Hip Hop can be almost anything to anyone" Quote. Alien Ness Zulu Nation.
En del lackar för att Breaking inte är the "Hiphop dance längre. En del för att det spelas dubstep i hiphop battles, En del för att det finns en kommersiell scen. En del för att hiphop inte är öppet för alla som det en gång vare eller skulle kunna vara, att vi har problem med homofobi och rasism inom kulturen etc. För en del tillkom termen hiphop när man ville kommersialisera en urban kultur och börja sälja plattor etc. För en del när dom ville identifiera sig med en rörelse. Åter igen tolkningsföreträde? När börja beats och rap vara hiphop och inte disco och funk? När blev running man ett hiphop steg framför indian step?

När man gör jams/events och undervisar gör man ställningstaganden. Frågan som man bör ställa sig är vad är viktigt för mig och hur kan jag inspirera andra att följa mitt spår. Är helt övertygad om att kan göra det på ett sätt där man förhåller sig ödmjukt till hur andra känner och har respekt för det. Vad är egentligen viktigt?! Hur kommer man åt problem inom hiphop och vad gör man bäst för att komma åt dom. Det känns inte konstruktivt att varna folk för att bli "exposed" om dom lär ut fel

Håller såklart med om att kunskap är viktigt, och det hjälper alla som vill ta sin dans/konst/ eller vad det nu kan vara till nästa nivå. Förespråkar dock frihet, respekt och tolerans före allting annat. Konstnärlig frihet i allra högsta grad.

Står ödmjukt för att kunskap och åsikter är en process. Det här var ett försök att få ut mina tankar i textform i en diskussion. Kärlek"


- Pontus Linder

BAM. MORE DANCE - LESS HATE!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0