feta workshops i sommar

Hej hej, hemskt mycket hej! Jag lämnade in min kamera på lagning igår, så nu kommer jag vara utan i upp till två veckor! Väldigt illa vald timing, med tanke på att Martins bal och student är inom två veckor. Jag ska rota upp min gamla som ligger någonstans i källaren och se om jag kan få till lite bilder som duger tills min orangeing är tillbaka. Men ni som tar bilder i sammanhang där jag och Martin är med, skicka gärna! :D



Jag har softat runt nu efter uppvisningen, njutit av att chilla lite. Men snart ska jag sätta igång sommarträningen big time! Ser verkligen fram emot Summercampet på Åsa med fina folk från Kulturama! Och jag skulle verkligen vilja ta mig upp till Stockholm för att kolla in Bouce Summeramp i år. Sista veckan kommer Gus Bembery och håller workshops, och det är lite för bra för att missa! Han kör riktigt tung hiphop, men är känd för att vara jättepedagogisk. Vi får se om det blir något av det! Vore grymt iallafall! :) Måste också springa, gymma och stretcha som en liten tomte, måste vara redo för kursstarten på Åsa också! Wihoo!

okej, here we go! kärlek till er alla!


Glada andar ur Alladinsagan!


Mina fina bollywoodgrupper och jag. Lovely!


Elina och Fanny, och så Sofia och Quang. Hehe.


Hoahoahoa! Grymmaste lemurerna på scen ever!  Och så jag i mina fångkläder ur Martins hiphop.


Finaste bruden och brudtärnorna! Jasmine fick sin Alladin till slut, och tjejerna var lite lätt avis! :D


Hahaha, fett skön bild!


Upp och ner, ner och upp! Fanny och jag. Sedan lite random backstage. Alla är mina elever, men dansar olika danser.


Min drottningsoutfit. Jag var divadrottning, som efter lite otrohet mot min dumma kungman blev mördad. :D


Dagens kannibaler, bästa temat så jag norpade det båda dagarna! GRYMMA! :D


Linslusar, fotolinsar, linsfotar, fotolusar! Hanna och Mikaéla is killing the amazonlook! Grraow!


Inte alla, men nästan alla i prep. Good job you guys!


mors dag i efterhand



Eftersom alla barnen var upptagna igår på Mors dag ska vi istället åka till peppen ikväll för att fira lite! There´s nothing like my momma! ♥ Några bra tips på vad man kan ge i present?

day two - captains logg

Jag har haft världens bästa helg! Föreställningarna gick jättebra, och On Stage fick köra Bad Romance som extranummer efter applådtacket på båda showerna, and they killed it! Blev riktigt grymt. Vid sena showen fick jag en present av min chef som tack, och då kunde jag inte låta bli att börja böla, speciellt när On Stage började dansa. Tårarna rann och det blev ett jättekramkalas. Kommer sakna alla underbara och superfina elever! Fick hur mycket blommor som helst, hade knappt vasar till alla! Efter att vi packat ihop allt och lassat av all rekvisita på Kulturama igen kom Marcus, Hanna, Elina och Fanny förbi, myste med att titta på förra årets uppvisning. Bilder från söndagen kommer senare idag!

TACK ALLA UNDERBARA ELEVER SOM STÅTT UT MED MINA FÖRVIRRADE LEKTIONER UNDER DE HÄR ÅREN! FORTSÄTT DANSA OCH SÅ SES VI! KÄRLEK!




Fina blommor i stora lass, godis och snacks och kärleksbrev. This is lovely! Bless you all!

green city street jam



Kul att det händer lite på Växjös dansscen för en gångs skull! Rebels in Motion hade fixat ihop ett schysst jam, många utifrån, några göteborgare till exempel dök upp. Kul! Det var några domare från Twisted Feet och Octagon Crew från götet bland annat. Martins buddy Alex från Åsa var också där och dömde. Trist bara att vi inte hann se så mycket av breakingjamet, men roligast var att Marcus gick in och betalade preciiis när de tackade för sig. He he. Anyways, fett kuligt!

day one - captains logg

Hoooome! Sjukt lång dag in showbiz idag! Föreställningarna gick bra, jag dansade bara yttepyttelite men jag är glad ändå! Mina elever var süpergrymma, heja er! Efteråt drog vi med ett gäng upp till Regionsteatern och kollade in ett jam, hiphop och breaking. Betalade femtio spänn och fick bara se yttepytte av breakingfinalen innan allt tog slut. Lite synd att det inte höll på längre med vi drog och hyrde en film istället som vi sitter framför nu. Perfekt nervarvning/uppladdning. Imorgon kör vi igen!


Fjuff fjuff fina! ♥


Hanna as a birdebird.


Min lilla lilla raggagrupp som var fina haremsdamer!


Kajsa och Sarah har finfina braaalls!


GRAAAOOOW! Farliga ragganybörjarkannibaler!


Och så lite stora och vackra fåglar!

oye!




Fett najsig dubbelring, köpt på JC. Och så lite skönt avspänt, halvtaskigt nagellack.

Såhär har jag knallat runt idag. Har sprungit på dansuppvisning, shoppat lite @ the grande samarkande, repat och gigat med On Stage - har nog aldrig haft sån tur med regnet innan, spöregn precis innan och precis efter uppträdet, sedan lämnat rekvisita på Konserthuset och så shoppat lite till och sedan storhandlat. Martin har också fått reda på att han har plats nummer två som reserv, så där känns det väldigt hoppfullt! Jag tror på att man hamnar precis där man ska hamna, men jag hoppas verkligen att Martin är menad för Åsa med mig. Bra dag, indeed! Nu ska jag fixa och trixa inför uppvisningen imorgon, för nuuuuu smälle're!

i made it!

Jag har haft världens mest konstigt glad och ledsna dag idag! Precis runt lunch när jag skulle möta upp Rosanna så fick vi antagningsbeskedet från Åsa. Guess what. I DID IT! I FREAKIN DID IT! Sedan öppnade jag Martins besked med honom i luren samtidigt, och läste att han har fått en reservplats. Så jäkla tråkigt! Det har varit lite skumma blandade känslor idag, allt från total happiness för mig till halvgråt för Martin. Han ska ringa imorgon för att kolla upp vilken reservplats han har. Jag håller alla tummar och tår för att han också får chansen, hoppas ni finisar också är snälla och håller tummar, tår och lår!

Jag har även hunnit med att shoppa lite inför uppvisningen, (hittade ett par superfina skor med som jag nog ska köpa för att fira att jag varit lite duktig), repat med sista sagan inför helgen, repat med On Stage till ett gig vid Speakers Corner imorgon och hängt med Sanna Pancake (och senare även Martin och Quang) på Lagerlunden och Deluxe. Huvudsakligen en bra dag. :) Nu blir det bingen, bums. Sov gott!


Wohooo! Jag, Nellie och Hanna plockade fram våra modelling skillzzzz.


Stackars Quang blev halv, men han får skylla sig själv lite. Heaheahea.


Sanna ratar då alltid Martin när han vill bjussa på öl...

ny dag, nytt rep, ny klass

Nu drar jag ner till Kulturama för ännu ett rep inför uppvisningen. Idag är det sagan om Alladin som ska finslipas och se bra ut. Jag har tre grupper med, och dansar själv i Martins nummer. Kommer bli fett. Ska bara hinna öva lite på mitt eget dansande också, missade de tre sista lektionerna för att jag blev sjuk. Efter repet har jag terminens sista Dance Experience med Emelies grupp, blir lite krumping idag antagligen. Najs!

Ser fram emot allt som händer nu! Ska träffa Sanna som är på Växjövisit imorgon kväll, förhoppningsvis ska vi gå och se Movits! som spelar på Deluxe. I helgen blir det sedan årets grymmaste uppvisning, förhoppningsvis kommer Johanna som vi träffade på audition ner och går allt som det ska hinner jag till GreenCity Jam på lördag en sväng. Fett!

Nu måste jag visst skynda mig ner till dansstudion! Puss.




Jag gillar fingertatueringar. Lite svåra att dölja bara och kan se grötigt ut. Jaja, kika får man alltid!

att reflektera, eller icke reflektera...


Ser ni den mörka fläcken precis till vänster vid pennans silerrand? Gah jag hatar att det blir så, speciellt när fläcken hamnar precis i någons ansikte och liknande, något är fel på kameralinsen. Note to self: lämna in kameran FORTAST MÖJLIGT!

Jag har en fullklottrad almanacka. Ordnat kaos. Jag vet precis vad som händer och har olika sätt att markera i efterhand om jag gjort det som står, eller om jag missat eller skjutit upp det. Jag har också en blogg, med iallafall ett inlägg om dagen, oftast siktar jag på fler. Arkivet sträcker sig bak till november 2008, så det är roligt att bläddra tillbaka och minnas. Men lyxigast känns nog ändå att varje kväll sätta sig och reflektera över dagen och skriva ner några rader om vad som hänt i min femårsdagbok vid sängen. Martin brukar få höra något i stil med "Älskling, vet du vad vi gjorde för exakt två år sedan?" Det är mysigt. Och man minns såna där småsaker som man annars aldrig hade tänkt på igen annars. Det är en fantastisk egenskap att kunna vara spontan och ta dagen som den kommer. Men för ett ordningsfreak som jag, så är det bra att man kan få uppskatta att tänka tillbaka fina stunder, medan man planerar in nästa spontana grej i almanackan.

Nu ska jag krypa ner i sängen, och vänta på att en glad Martin kryper ner bredvid efter pubrundan. Sov gott!

rörlig bild

Hej på er! Jag har blivit such a kvällsbloggare nu för tiden. Kom hem från rep med hiphop prep inför uppvisningen. Gick jättebra, kommer bli jättefint på scen! Är ganska hungrig nu men orkar inte riktigt komma till skott och laga till något ännu. Martin är på pubrundan at this very moment så jag har ingen annan hemma som pushar på mig heller. 8) Det är roligare att sitta och planera gig, kolla upp rekvisita och scenografi och facebooka. Ska snart skärpa mig och sätta igång. :)

Hittade två av numren från dragshowen som Amanda har lagt upp, awesome. Heheh. Ni skulle varit där och sett det live!


Proud Mary! Slutnumret.


Bad Romance.

viva la diva

Kajsa kan vara sååå nöjd med sitt projektarbete, dragshowen blev grym! Efter lite kaosigt genrep så skötte sig alla grymt på scen! Killarna var supersnygga när de struttade runt på scen, och On Stage kan jag alltid lita på. Ni är bäst, you guys! Jag säger inte mer än så, det får bli en bildbomb på det istället. Lånat många av bilderna av Amanda som satt i publiken istället för att vara med tjejerna uppe på scen denna gången. Enjoy!


Logen. On Stage i snygga glitteroutfits inför öppningsnumret och söta Fannie goes cowgirl.


Mina minigagas.  Makin' mama proud!


Öppningsnumret till La Dolce Vita som jag koreograferat. Jon gjorde bästa jobbet som divig dragqueen! Grymt!


Hittar ni min egen diva? Modigaste killarna kör på all in. Feeett.


On Stage körde sitt Bad Romance-nummer, men denna gången med Marcus som fantastisk Lady G!


Slutnumret! Proud Mary, koreograferat av mig. Blev så himla snyggt med alla nivåer och alla grabbar och girliegirls på scen! Ösigt.


Hjärnan bakom allt, Kajsa! WELL DONE!

who run this motherfu*, GIRLS!



BEYONCÉ! Hon är definitivt en av vår tids största och bästa artister, låten är fet och uppträdet awesome. Les Twins är med på ett litet hörn - doin' their thing. Men bästa är att det strömmar in grrrrls from all over the place, och visar var skåpet ska stå. Jag är stolt över att vara kvinna. BOYAH!

the show must go on

Äntligen hemma. Charles är glad att vi är hemma igen, tyvärr måste han vara ganska mycket själv nu när vi är iväg och repar så mycket. Men det känns iallafall bra med alla rep. Jag är så himla glad att jag får jobba med så grymma tjejer och killar i On Stage. De gör precis vad de ska och mer, ställer alltid upp och sprider bra stämning. Love you all! Det blir en bra show imorgon, det är jag säker på. Och efter det är det bara att gå vidare och satsa på Vårstaduppträdet och Tusen och en Natt i Konserthuset.

Även om det är lite stressigt och mycket att göra just nu så är det lite skönt ändå. Jag slipper gå och tänka på Åsa för mycket. Jag vill verkligen komma in där, mer nu än tidigare. Sugigt att man måste vänta så länge på beskedet bara! Förhoppningsvis är det bara två veckor tills dess, men som de tidigare eleverna sa; det kan ta upp till två månader innan vi får antagningsbeskedet. Bläeh. Jag håller tummarna, hoppas ni gör det också. :)


min helg i bilder


Storrepen är igång! Denna veckan  från lördag till torsdag ses alla grupper som samsas i varje saga för att kirra alla övergångar och se till att allt sitter. Här har vi mina fina lemurer som härjar runt på apön i Sinbad Sjöfararen! 8)




Jag mötte upp mi lovely gal Karro för att se Pirates på bio och sitta på Lagerlunden och chillaxa lite. Martin var på svensexa för Mattias, jag hade råkat glömma mobilen på ljudlös efter bion. Eeeh så det blev lite fullt pådrag där. Karro var orolig över om jag kommit hem ordentligt, Martin blev ringd och sedan ringde ALLA för att få tag på mig. Mattias kompis som är polis och var i tjänst var precis på väg hem till oss för att se om jag var hemma, men precis då hann jag se att mobilen ringde. Oups. Och så hade jag ändå bara gått hemma och skrotat i typ tre timmar utan fara.


Idag repar vi till Dragshowen. Har sprungit mellan rep på Katedral sedan tio i förmiddags, sedan ner till Kulturama för rep mellan två och sex, sedan tillbaka till Katedral för dragshowen. Voine, huvudet är slut snart.

last night






On Stage gigade på Grace igår kväll. Ett av de sämsta gigen vi gjort. Killen som ansvarade var inte särskillt ansvarande alls. Påstod att vi skulle dansa när det inte var något folk där, bad oss göra om showen när vi var klara - men DJn började mixa sönder låtarna så allt kaosade istället. Respektlöst. Jag blir förbannad på att tjejerna och killarna lagt ner reptid på något som inte ens blev av. Well, vi kommer aldrig dansa där igen, om vi inte får bra betalt.

Anyways, nu ska jag fortsätta rikta uppmärksamheten mot repet på Kulturama.

I´m on the right track baby, I was born this way!

Hey peeps. Har ni haft en fin dag? Vad har egentligen hänt med den sköna sommarvärmen? We miss you, sun! Kanske lite bra ändå i och för sig, det är ju bra mycket lättare att koncentrera sig på tråkigare jobbmåsten när solen inte viskar efter en!

Meeen whaddaaaap annars? Jag känner mig helt uppe i dansen just nu att jag knappt vet om ifall det händer något annat. Så. Händer det något annat kul där ute?  Vad har ni för er? Jag har svårt att få in att man faktiskt kan göra annat än att dansa vid den här tidpunkten på året, maj är månaden allt händer. Men det är roligt såklart!

Jag är by the way sjukt nyfiken på fröken Gagas senaste. Har ju release om bara några dagar, blir spännande att höra. Väldigt kul att hon fortfarande klarar att chockera, men allra mest spännande kommer det nog fasen bli att se hur hon blir som äldre. Kruttant i salladsjumpsuit med njurhalsband och frukthatt. Det lär bli svårare och svårare iallfall. De flesta artisterna går mot det extrema och konstiga nu. *likey likey*


Sjukt snygg tunnelbana! Vem vill inte ha en Gagafierad kollektivtrafik?

coming up, coming up!

Havin' a nice morning already? Så jäkla skönt att sova ut idag, mhmm! Ska käka frukost och planera lite nu, ringa samtal, fix n' dix you know. Jag är så lättad över att audition är över, en sak mindre att ora sig för. Istället är detta vad jag fokuserar på nu:

♥ On Stage gigar på Grace på fredag, kl 23.30. Leg 18.
♥ Rep inför och show på måndag, kl 19 i Katedrals Aula. En dragshow där On Stage dansar.
♥ Storrepsvecka på Kulturama - sista gången, alla ska veta vad de ska göra, ouff!
♥ On Stage gigar vid Speakers Corner under Vårstad den 27e!
♥ Tusen och en natt. Stora uppvisningen i Konserthuset 28-29e!

Mitt i allt vore det också najs att hinna träffa lite kompizaar, chillaxa och njuta. Och det vore riktigt fett om man hann med att knalla bort till GreenCity Jam som är den 28e. Många grymma dansare som kommer dyka upp här i växjö då! Får kuta dit efter uppvisningen den dagen.



träningsvääärk!

Damn vad stel jag har varit idag! Satt stilla i bilen hela vägen hem, vi kom knappt ur den när vi skulle pausa lite, så sjukt stela, fick vagga fram, haha! Borde egentligen gått promenader och rört på oss mycket. Well. Hann sova en timme när vi kom hem innan jobbet. När man varit iväg och träffat sjukt intresserade och dedikerade dansare blir man tyvärr lite trött på dansstämningen som finns i Växjö. Jag saknar glöden hos eleverna. Jag önskar att folk låg på och övade eller freestylade när man kommer in i salen, kämpade när något var svårt och peppade varandra mer. Jag tror det är nån grej som smittas bland eleverna just nu, kan inte komma ihåg att folk varit så trötta (och lata) innan. När en blir oengagerad dras hela gruppen med, ingen förstår vad som krävs för att bli sådär bra som de önskar att de var. Men det finns några elever som lyser upp ibland. Och det är skönt att ha dem.

Nu ska jag sova ut ordentligt, FETT SKÖNT! Sov gott!


Jag missade att ha med mig kameran hela tiden, blev typ denna bilden och en till, en suddig. 8)

trött men glad tjej



Amagaaaad. Jag är verkligen helt slut i kroppen. Fysiskt och psykiskt färdig. Men också fett nöjd med dagen! Vi började köra hemifrån vid sju igårkväll, och efter bara yttepytte vilsekörning och panikpaus så var vi framme vid halv tolv ungefär. Snackade lite med folket som går utbildningen nu och gick sedan och la oss direkt. Varken Martin eller jag kunde sova speciellt bra på hela natten. Båda var klarvakna vid sex och kunde inte sova längre.

Idag var vi och registrerade oss vid sju, åt sedan frukost och träffade alla andra sökande. Sköna människor! Rörde oss mot danssalen för att värma upp lite smått. Runt halv nio drog allt igång! Först en riktigt skönt grooveig hiphopklass med Robert Wäger och sedan en kort breakingklass med Fredrick "Freeze" Herranen. Jävligt svårt med breaking, som tur väl var tyckte alla det. Efter det körde vi våra solon, fick applåder iallafall - inte alla som fick det!

Sen var det lunch och pain in the ass-väntning på första gallringen, jag och Martin klarade oss och fick fortsätta med nästa moment. Tjoho! Och det var först intervjuer och sedan ett galet fyspass. Jävlar. Jag trodde jag skulle börja gråta där ett tag alltså. Det är inte att rekomendera att bli dunderförkyld innan audition till Åsa I tell you. Sprang en runda på tid i skogen, världens styrkepass (mest armar - ouff!!), ensamma och i par. Så jävla skönt när det var över! Nu blir det bara att vänta en sisådär tre veckor - två månader innan vi vet om vi kommer in eller inte.

Nu softar vi lite, ska snart gå och chillaxa lite med dem som bor här. Eller så somnar vi, chansen är stor. Martin har två kompisar som går här från Göteborg, så vore kul att hänga lite med dem innan vi ska åka imorgon iallafall.

för jag vill leva la dolce vita!



Lång dag idag, hade ont överallt imorse. Öronen värkte, näsan var helt igentäppt och hela jag var helt död. Jag sov så himla dåligt inatt med, tror det berodde på månen faktiskt. Men jag och Martin pallrade oss ändå till Katedrals aula vid 10 för att repa inför Kajsas dragshow nästa måndag. On Stage dök upp senare, de ställer upp med tre nummer till showen. Himla rörigt rep idag, men jag tror det blir bra till slut! Kom och titta, Martin fick till och med hoppa in lite huxflux om Pink i Lady Marmalade, det vill man inte missa! :D

look at me now



FEEEET! Älskar Luam!

dåligt fokus

Jag har den finaste sambon i världen! ♥ Just nu är jag lite kaos, vilket ni kanske märkt (eller kanske inte). Mitt fokus ligger på audition, eller det är iallafall var jag önskar att det låg. Jag pendlar mest mellan att gå bananas med snytpapper, få panik över att det snart är audition och jag har hälsa som en trött tant, försöka komma ihåg allt jag lovat att fixa inför uppvisning och dragshow och lite allmän ångest-ligga-på-soffan-utan-att-göra-något-alls. Som tur är så har jag en fin Martin vid min sida som hjälper och fixar, ordnar med det som jag inte riktigt har tid med. På tiiiisdag blir det skönt att ha en sak mindre att tänka på! Tills dess får jag byta kylarvätska till min överhettade hjärna ungefär jämt. Nu ska jag sova! God natt! ♥


nervositet





Jag hoppas mina egoboostande tatueringar hjälper mig med att hamna där jag vill. Dansaren kommer se till att jag dansar the Elin-dance, den jag är bäst på. Fåglarna kommer påminna mig om att jag är fri som fågeln att ta mig vart jag vill, när jag vill. Och kronan kommer hjälpa mig hålla huvudet högt och ÄGA STENHÅRT! Sen hoppas jag att alla nära och kära håller sina tummar för mig och Martin på måndag.

Karin sa att jag kommer komma in om det är det jag verkligen vill. Jag hoppas att det är det jag verkligen vill. Men är det inte det jag verkligen vill så kommer jag antagligen hamna i Stockholm, och då är det nog det som är det jag verkligen vill. Oavsett vad, på måndag dansar jag rumpan av mig, har fett kul och njuter. Kommer jag in, kommer jag ha världens bästa år! Kommer jag inte in, kommer jag ha ett grymt liv i Stockholm, fullt av dansande ändå! Vi får se!

urban indian

Fortfarande sjuk, men fortfarande glad över att det inte är lika illa som igår. Och hey, efter en natts god sömn lär det ju bara bli bättre, right? :D Verkligen på tiden nu iallafall. På söndag tar jag och Martin vårt pick och pack och drar till Sköldinge, the place to be om man ska göra audition till streetdancelinjen på Åsa Folkhögskola. På måndag är det den stora dagen, på tisdag kommer vi hem och förhoppningsvis är glada. Vet inte om man får besked på plats eller ett tag efteråt. Så fram tills dess ska jag satsa på mitt solo. Yeeha!

Och såklart fortsätta med alla klasser som vanligt. Inte alls länge kvar nu. Nästa vecka kör vi vanliga klasser, veckan därefter blir det storrep med alla grupper som ska dansa tillsammans. Och sen! Sen är det el grande finale! Min hjärna börjar gröta ihop sig ordentligt nu, den behöver lite ledighet. Whoshi...

Ni missar väl inte showerna? Helgen 28-29 maj i Konserthuset, kl 15 och 18 båda dagarna. 80 kr för ungdomar och 130 (eller 200 för biljett till båda dagarna) för vuxna! Temat är Tusen och en natt, kommer bli grymt!



jag ser ljuuuset!

Igår bestod min dag av det här:


I know. It´s süpernajs. Not.

Idag är livet lättare, snoret mindre rinnigt, hostan inte lika påtaglig och jag har energi över till att irritera ihjäl mig på att min dator piper och det är omöjligt att fatta vad det kan vara! Tjoho! Ska pälsa på mig ändå, solen lurar inte mig! I shall NOT be sjukare igen!

NU ska jag jobbelijobba lite och göra mig representabel innan lärarmötet senare. Ha det bra och KLÄ PÅ ER! Stay fresh.

ny dag på en ny vecka

Hej! Jag klev faktiskt precis upp, och sitter och käkar frukost. Hatar egenligen att sova bort dagen såhär, känns som man inte gör annat än sover och jobbar då, men eftersom jag gått och blivit förkyld måste jag sooooova. Även om det innebär att jag ska vara på jobbet om tre och en halv timme och måste jobba hemifrån innan dess. Bläh!

Igår planerade jag iallafall upp alla veckans klasser, och idag ska jag koreografera till ett gig och försöka hinna sätta mig med ljusscheman och kostymlistor till uppvisningen. Vilket betyder att jag från och med imorgon och framåt bara kan koncentrera mig på mig själv. Bli frisk, koreografera ett solo och träna på min freestyle, ladda mentalt och försöka njuta lite emellanåt av vädret. Wish me luck with that!

Vi ses kanske senare! :)


Slänger upp en gammal bild från när vi var ute och firade Karro i onsdags, så härlig! Lånad av Rosanna.

det är vi, och så mucklorna



Vi kom precis hem från schysst häng hos Emelie, tittade på True Blood och käkade god mat. Bara två avsnitt kvar nu av säsong tre, how are we gonna make it til' the fourth season?! Anyways. Ska gå och kurera mig lite nu innan jag ska sova. Ses imorgon kombisaaar!

you know I love your brown eyes

Laura och barnen har tagit sitt pick och pack och lämnat Växjö för den här gången, jag knatar omkring och är hes. Huvudet känns bättre än igår, nu är det mest bara lite halsont och heshet kvar. Håller tummarna för att det inte blir värre än såhär, nästa måndag är en viktig dag som jag MÅSTE vara frisk till! Hur mår ni? Jag gissar på att många är lite halvkrassliga med tanke på att folk knallar omkring barbenta ena sekunden, och sedan inte tillräcklligt påklädda när det började snöa och ha sig i veckan, för att gå barbenta nu igen. Jag klär på mig en massa oavsett, haha!

Well, what´s up today? Jag vågar inte riktigt sitta ute i bikini hela dagen, men ska ändå sätta mig på balkongen och planera inför veckan lite. Vad ska ni hitta på?


passion for fashion, I´m addicted I suppose


Fina flickor - Fanny, Linn, Izabell, Elina, Lisa och Isabelle!


Mattias i schtekaroutfit och fina somriga Linn.


Workin´iiiit, Cissi.


Alla fina människor som var süpernajsiga som ställde upp!

Jag vaknade som en zombie idag, verkar som att kroppen tänker strejka lite efter all stress. Anyways, pallrade mig ner till Kulturama för modevisningarna som var idag. De gick bra (fort!) och tack alla fina som ställde upp! Bless ya´ll. Käkade lite sushi i solen med Ellinor, och nu sitter jag med två småpuckon bredvid mig (Marcus och Hanna) och tittar på Quangs workshop. Jag måste hålla mig lugn så jag inte blir sjuk, livsviktigt! Woaaah!

det blir en galen tid framöver!

Solen lyser äntligen igen! På lördag ska det tydligen bli riktigt varmt igen också, skönt det. Jag sitter precis och äter frukost, har ringt runt lite och jobbat tidigare. Jag har massor att göra framöver. Jag gör listor efter listor för att strukturera upp allting men jag måste nog ändå överväga att släppa lite på kontrollen om jag ska hinna med allt. Denna veckan har jag mest suttit med att få ihop en modevisning som är i stan på lördag. Kom och kika! Kl 13 och 15 vid Willans park.

Fram till maj har On Stage flera uppträden som måste planeras och koreograferas till. Uppvisningen närmar sig fort nu, mycket småsaker runt omkring att fixa där. Jag måste jobba på ett bra solo till en audition som har börjat närma sig läskigt fort den också (mer om det vid ett annat tillfälle).

Martins familj kör lite stafett här också, Sal har bott här en vecka och jobbat. Medan han åker tillbaka till Göteborg idag så kommer istället Martins mamma och syskon ner över helgen. Så det blir fullt upp på hemmaplan också! Bäst att sätta igång. Ska välja lite schysst musik till modevisningen och fixa en skiva nu. Ha en fin dag i solen!






grattis i efterskott karro!

Karro passade på att fylla år igår, så vi festade till det lite såhär mitt i veckan! Jag slutade jobba vid nio och skulle hem och duscha, så jag övertalade Karro att flytta hela förfesten hem till oss. Hellre kuta hem till festen och duscha snabbt än att kuta hem och duscha för att dra till Sandsbro för att dra in till stan, don´t you think? Sen drog vi vidare till Deluxe där Mariel stod för musiken. Fett trevlig kväll! :)


Erika, Eve, en Jesper där bakom som inte syns, Thomas, Martin, Rosanna och så födelsedasbarnet Karro!



Karro älskade sin kudde och badlakan från Lexington hon fick av oss. Yaay!


Rosanna och Erika, och så Eveliiina. :D


Tjoho!

auditions - how to

It´s auditiontimes everybody! Nu har de flesta dansutbildningar auditions, så jag bad min homie Maja svara på lite frågor om hur det går till. Hon sysslar mestadels med hiphop och dansar just nu på Diambra i Stockholm, och ska till LA i sommar för att dansa. Kanske är detta till hjälp för någon som vill söka vidare!

Vilka dansutbildningar har du sökt och varför just dem?

Jag har sökt till Balettakademiens Streetlinje och Diambra. Varför jag sökte till BAs Streetlinje var för jag tyckte schemat passade mina behov, vad jag ville utvecklas i. Jag hade också väldigt dålig koll på vad som faktiskt fanns att välja på. Efter någon månad öppnades mina ögon och jag hittade många utbildningar. Fastnade för Diambra och bestämde mig för att söka.

Hur går en audition vanligtvis till?
På en audition (beroende på vart man söker och till vad, vi säger en skola) brukar det vara 2-4 klasser i olika genrer (balettakademiens yrkesutbildning är det 2 veckor). Man får en koreografi kastad i ansiktet, delas in i grupper och visar upp. Det brukar även vara lite gallringar efter hand, där det behåller alla som verkar intressanta och plocka bort ointressanta. Efter klasserna brukar det vara någon form av freestyle eller solo. Och en enskild intervju brukar också förekomma.

Vad är det de söker?

De söker förmodligen en positiv, målmedveten dansare som har kul och funkar bra i grupp. Man ska såklart också kunna dansa.

Hur förebereder man sig bäst inför en audition?
Jag brukar kolla upp vem det är som ska hålla i auditionen och sen youtuba för att se vilken stil han/hon kör så man inte är helt lost. Annars är det bara att klä sig rätt, ha någon färgklick, le typ heeela tiden och peppa dig själv. Och kom ihåg, juryn ser dig hela tiden så stå inte och se livrädd ut vid sidan av när inte din grupp dansar utan le och kanske freestyla lite.

Har du några tips på bra dansutbildningar?
BAs Steetlinje
Diambra, Ambra Succis yrkesutbildning
Danscenter
Sway, Jennie Widegrens linje
Åsa Folkhögskola
Base 23, daglinjen
Balettakademiens 3 åriga yrkesutbildning
Danshögskolans moderna yrkesutbildning
Danshögskolans pedagogutbildningar

Sök många utbildningar!


Maja knows best!


sleepy feets


Såhär har jag kännt mig idag! God damn!

Idag är en sån där dag som man inte kommer komma ihåg speciellt eftersom den mest flög iväg. Satt hela förmiddagen och försökte få tag i folk som ville ställa upp på en modevisning till helgen, det verkar ha löst sig nu iallafall! Och hallå! Vad var grejen med all snö? Jag har fått bädda in mina stackarns blommor på balkongen i filtar. Poor babies! :(

Sedan en superkort workshop på Fagrabäck. Hype på stenhårt betonggolv är inge bra, det känns i hela benen. Usch! Och därefter mina vanliga klasser på det. Soffan är min bästa vän just nu, that´s for sure.

vilka lyxlirare



Jag är kattvakt på peppen. Katterna har kutat in och ut konstant sedan jag kom hit vid fyra, så de är nog glada iallafall! Bästa grejen med att vara kattvakt är att man kan chillaxa lite på altanen och föräldrarna uppmanar en till att mumsa loss på det som finns i kylen. Och det verkar som att alla med utflugna barn har en tendens att leva lyxliv i matväg. GOTT! Men hey, nu hinner jag inte sitta här och chittelychat, måste masa mig ner till jobbet. Ses.

my chair amor

Jag vill ha en sån här snyggingstol! Köpa eller hitta en schysst på loppis och göra om själv. Oavsett vad som gillar jag idén med att ha en stol som kan tala för sig själv i hallen eller i sovrummet. Och bilden i sig är grymt snygg, lite inspo till en framtida bloggheader! Mhmm. Hittad på weheartit.com som vanligt. That´s where the inpiration´s flowing!


valborg 2011 - over and out

Tack för senast Elin! Åkte ner med Johan, hängde i Stadsparken i Lund, träffade Sanna en sväng, käkade mumsig middag, tittade på schysst eld, imponerades av ljusshow och festade med peoples! Lyckades missa tåget hem som vi tänkt ta med en ynka minut, och fick vänta två timmar längre. Jag hann varken hem för att byta om/äta eller jobba som jag tänkt innan rep på Kulturama, så nu är jag en hel del trött! Blir en bildbomb från helgen innan jag måste få i mig käk och ta en efterlängtad dusch!


Jag och Johan i Malmö när vi precis anlänt. Väntade lite på bussen sådär.


Körde på shorts och fransar.


Yeyeyeye! Johan och jag, sedan Elins buddies Henrik, Terese, Emma och hosten själv.


Elinarna i Stadsparken, fick (snodde) fina kronor på Burger King. Jag fick undersåtar som bugade för mig.


I Lund, vi käkade lite här i utkanten. Parken är stoooor och längre in fanns det inte en enda gräsplätt! Lätt 40 000 pers!


Första Maj välkommeeeeen!


Idag möttes vi upp igen och käkade sconesfrulle på Espresso House, innan vi kånkade runt på packningen i stan en sväng. Köpte ett par finfina shorts från H&M!

RSS 2.0