"Mainstreaming's for pussies."



Hemma efter min första "riktiga" jobbdag för terminen. It´s oon, baby! Bring it.

my kitchen

♥ Jag vill ha ett nytt köksbord med tillhörande stolar. Fräscht och vitt eller ombonat i trä.
♥ Jag vill ha färgglatt kakeldekor i starka kulörer.
♥ Jag vill ha färgstarka accenter.
♥ Jag vill ha nya tallrikar som går att diska fler än två i taget i diskmaskinen.
♥ Jag vill ha vackra tulpaner på bordet varje dag.
♥ Jag vill ha fint parkettgolv med mysig golvvärme.
♥ Jag vill ha ett sprängfyllt fruktfat med exotiska inslag.

Gief?


Pic.

true blood

Kom precis hem från Emelie! True Blood-kväll idag igen. Alltså. Man blir helt fast i det där, går inte att slita sig. Nu har vi kollat in säsong ett, nästa gång blir det säsong två. Spännande! Innan dess har jag hunnit med att dra ner en snabbis på stan för att köpa hårfärg. Slängde med lite ögonbrynsfärg också - och fick en liten Smashboxmascara på köpet. Askalas! Rosanna kom förbi och hjälpte mig färga håret, tack för det! Sen är ju Rosanna som hon är, så när jag sköljde ur håret hördes bara asgarv och kamerablixtar. Haha, ful är du.


haha, awesome josefin!



Fett bra bild!

Bildregn från Kulturnatten


Snygga körtjejer i Proud Mary - Angelica, Amanda, Louise, Isabelle och Nellie!


Ellinor och Emma, the geeks of the geeks i Bubbelin Style!


Haha - Josefin får till det bra i Bubbelin Style, medan Louise och Pauline är vackra i Lost.


Isabelle är fierce i Lone White Wolf medan Ellinor visar vad det innebär vatt vara tekniskt kunnig, stark och vig i History Repeating.


Bollywood till låten Ganesh!

Alla var supergrymma igår, det hördes många komplimanger ute i korridorerna efteråt! Grreat! :D

trött men glad i huvudet!

Nuuu hinner jag att sitta ner en stund och softa lite. Har haft fullt upp hela dagen! Jag åkte ner till Kulturama vid 15, repat en massa med On Stage, och vid 18 körde vi första showen. Gick kanon! Efteråt höll jag en mini-prova-på med DIVA. Till och med mamma kom och testade och köra divastyle, kaxigt. Hehe. Käka lite snabbt på Citykrogen med föräldrarna och Rosanna innan vi rusade till Norrtull för att se Martin dansa. Hann dock bara se ungefär de tre första numren, där han ändå inte var med och dansande. Eh ja. Fick sedan kuta tillbaka till Kulturama för att On Stage skulle dansa för andra gången.

Nu får vi se vad som händer, kanske skulle kolla in någon konsert, uppleva lite kultur sådär. :D


Under träning idag, Marcus är fotografen!

aaarrrrgghhH!

Kick-off! Imorgon sätter allt igång igen! Mina klasser börjar på måndag men jag kommer hänga på Kulturama hela eftermiddagen och kvällen ändå eftersom det är Kulturnatten. Kom och hälsa på! Lärarna är iallafall taggade nu. Vi hade en skön kväll med schysst käk och spännande överraskningar. Who knew att lite vitlöksbröd i ugnen skulle locka till sig ett gäng brandmän? Det mest spännande var ändå att de på SOS sa att vårt larm inte hade utlösts, och att brandbilen åkte förbi och stannade på andra sidan. Hehe. Vi hörde ganska tydligt att vårt larm var igång. 8) Och sedan lite allmänna lekar som tränar reaktionsförmåga och annat. Vi kan inget annat helt enkelt! Let´s do this!


Om blickar kunde döda.. it would probably sound like this.


Stiliga brandmän i full mundering kom inspringande. Bilden blev inte bättre än såhär för jag skämdes lite av att stå där och fota. (Visserligen gjorde vi alla det, but still..hehe)


Några ur lärarstaben vårterminen 2011!

kick-off och knytis

Efter en hel förmiddag av nödvändiga saker som tvätt och räkningsbetalning så ska jag alldeles strax fixa mig lite för att dra ner till Kulturama. Först och främst blir det uppvisningsmöte och sedan kick-off på jobbet! Visade sig att alla inte kunde just idag, men vi blir ett gäng iallafall, trrrrevligt! Måste hinna med att handla lite innan dess bara, knytis ju. Får nog lägga på ett kol nu faktiskt.


Charlie charlie charlie...

pomelo!



Jag pausade lite i mitt tvättande med ett jättemellanmål, honungspomelo. Galet gott! Har på mig finfina pixlade leggings som jag hittade igår på H&M för en hundring. Jag är svag för färg och leggings, i kombination.. argh! Nu ska jag ner till tvätten igen. Innan grannen kommer och ser arg ut. Puss.

I´m a bad gal!

Tjo bro! Jag lyssnar på fet musik på Kulturama, orkar inte riktigt masa mig hemåt ännu. Haft ännu en workshop, denna gången för blivande butiksbiträden. Jag nog aldrig haft så många olika workshops intryckta på så kort tid! Jag tolkar det som att jag är bra. Yeee. Snart blir det till att dra hem och planera inför kursstart (redan på måndag, oh my!) och sedan dra till Emelie för lite True Blood ikväll. Cos you know... before the night is through, I wanna do bad things with you.


Norpade åt mig en bild av Rosanna från i fredags! Thank jooo.

meow meow!

Jag är inte van att ha saker inplanerade innan lunch, så jag höll på att missa att jag skulle möta upp KajsaKatedral för att kika på lite praktiska grejer inför hennes projektarbete vid tiotiden idag. (PAGH you know.) Well luckily I remembered, och det var bra! Nu har jag lite bättre koll på Katedrals scen och vad som gömmer sig i Norrtulls klädförråd, vilket alltid är bra att ha! :) Efter mötet knallade jag hemåt för att Karro skulle dyka upp för att luncha lite. Slutade mest med att jag fick plåstra om damen efter en halkincident. Haha. Poor baby.

Under eftermiddagen var det dags för träning igen. On Stage tränar för fullt inför Kulturnatten som är på lördag, du kommer väl? Show vid både kl 18 och 20.30, och därimellan fullt av miniworkshops för att testa på! Jag kommer hålla i DIVA, och passar inte det kan man testa till exempel balett, breaking, karnevalsamba och modern. Kika här om ni vill ha ett fullständigt schema! Det kommer bli legendary! :D



sladdtrassel

Jag vann! Jag har bättre tur på att vinna i olika bloggtävlingar än på lotto tror jag, för det är iallafall andra gången jag får hemskickat en finfin vinst. I december hade ColourMeThree en julkalender, och en dag var en sån här glödlampslinga från Granit i vinstpotten. Det fina är att jag och Martin gick och kikade på exakt en likadan när vi var i Stockholm i höstas, men vi slog aldrig till för vi tyckte priset var lite för högt. Nu har den hängt ovanför vårt barbord ett tag (vi gillar den trassliga varianten istället för att ha den uthängd med sina hela tio meter) men har ännu inte lyckats lösa problemet med sladden som just nu bara hänger ner till en förlängningssladd. Måste kolla upp nån hänganordning snarast. Och en dimmer - God Damn It vad skarpa lamporna är!


jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag





Jag älskar att vara jag. Skön känsla.

Jag vill ha!



Jag är supersugen på att köpa ett par nya glasögon! Man tröttnar så himla fort på dem man har, men eftersom all optik egentligen är så galet dyrt (speciellt för mig med brytningsfel dessutom) så är det ju inte lätt som en plätt att byta glasisar hur som helst. Visserligen använder jag inte mina glasögon så mycket, mest hemma. Jag trivs så bra i linser och dansar aldrig i glasögon, då är de bara ivägen. Men jag funderar på att köpa någon av dessa två härifrån utan styrka. Men 500 spänn för en accessoar känns också lite bajsnödigt. Vi får se. Snygga är de iallafall!


fondvägg med tyg

Vi fick stora nojjan när snubben på vår besiktning av lägenheten sa något om att de accepterar runt fyra hål per rum, alltså ett hål per vägg. Whaat? Antagligen för att man ska ge fan i att sätta upp platt-tvn på väggen med mongomånga stora, pluggade hål. Men istället för att sätta upp en massa tavlor på våra stora tomma väggar så hängde jag upp ett stort tyg istället. Med betongkrokar. Helt awesome!

Martin var väldigt skeptisk till ett rosa tyg till en början, men jag älskar mönstret så det blev det ändå. Han har ändrat sig. :) IKEA, 59 spännisar per meter. Rundstav i en övre fåra, fäst med snöre i två krokar på varsin sida. Rundstav i en nedre fåra för stabilitet. Easy as a pancake!




robotar, dans, pizza och droger

Jag har varit uppe sedan sju imorse! Jag fick kämpa ordentligt med att öppna ögonen, fastnade i I,Robot som gick på TV igår. Ha, fick visserligen kämpa med att hålla ögonen öppna under filmen också. Dumt. Well, jag har iallafall haft en bra förmiddag. Emelie och jag har valt låtar till uppvisningen, snackat om skolreformen och allt annat som rör dans. Käkade lite pizza nyss, och snart kommer tre stackars elever hit och ska lära sig en dans där de ska gestalta drogmissbrukare. Spännande! Vi får se om vi får ihop det så som jag tänkt, antagligen mycket bättre än så. :)






inspiration, svett och en awesome helg

Daaamn jag är mosig i huvudet, sippar på lite vin i soffan och tänker inte röra mig på ett tag ännu. Träningsvärk lite överallt i hela kroppen också, men det känns lite småskönt ändå. :) Dagens schema var inte lika långt som igår, men fortfarande späckat. Min waackingklass var fullproppad och alla verkade ha roligt! Awesome!

09.00 - 09.45 Pilates
10.00 - 11.00 Waacking med mig
11.00 - 12.00 Locking med Emma Sundberg
12.00 - 13.00 Lunch hämtad från Subway
13.00 - 14.00 Bollywood med Annsi Simar
14.00 - 14.30 Fika och avslutning


Make it reality. Always and always let yourself shine through.

GÅR DU I NIAN? KOM IHÅG ATT TESTA PÅ VÄXJÖ FRIAS DANSPROFILINRIKTNING HOS OSS IMORGON KL. 8.30!

danskonvent hela helgen!

Hej! Jag är helt slut! Denna helgen har Medborgarskolan fortbildning för alla danslärare i regionen i form av ett konvent hos oss här i Växjö! Så sedan halv elva i förmiddags har vi hängt nere på Kulturama och fått ta del av varandras kunskaper och inspireras. Kul! Lite smått mörbultad kropp nu bara. Jag ska sätta tänderna i en waackingkoreografi som jag ska hålla imorgon. Kanske bäst att sätta igång så man kan få ta sin efterlängtade dusch snart! Imorgon ska vi befinna oss i danssalen vid nio, så man får väl sova tidigt I guess!

Såhär såg min dag ut!
10.30 - 11.00 Fika och uppstart
11.00 - 12.30 Medborgarskolans ledarintroduktion
12.30 - 13.30 Lunch från City Krogen
13.30 - 14.15 Medborgarskolans ledarintroduktion fortsättning
14.20 - 15.50 New School med Josefine Friberg-Jakobson
15.50 - 17.10 Dansanatomi med Emelie Bardon
17.10 - 18.10 Modern och nutida dans med Emelie Bardon
18.15 - 19.15 Middag på thairestaurangen vid Strykjärnet
19.15 - 20.15 Afrikansk dans med Linda Fröding


Har inga bilder från dagen, så det blir en från igår kväll. Jag, Rosanna, Karro och Martin hängde lite hos oss och drog sedan ner till Lagerlunden och tog en drink. Mycket trevligt! Karro stannade sedan hos oss ett bra tag i väntan på bussen. Lovely talking with you, hun'.

Emelie Bardon gästbloggar!

Jag ställde frågan på facebook här om dagen ifall någon var intresserad av att gästblogga lite om dans, mest för att ni läsare skulle få lite nya vinklar  på det och sådär. Emelie nappade och skrev detta fina fina om mig! Jag blev så glad! Emelie bloggar vanligtvis på Hos en danslärare, titta in och läs intressanta inlägg om allt som finns att säga om dans och skola! Är du sugen på att gästblogga om dans? Behöver inte vara något fancy, åsikter, känslor eller något annat. Let me know!

När jag gästbloggar hos Elin vill jag skriva om… Elin! Vilket ämne skulle kunna vara bättre? Närmare bestämt vill jag skriva om något jag har lärt mej av Elin. ”Every dance needs a ’this’ and a ’that’,” skriver Daniel Nagrin i Choreography and the Specific Image. Alla danser behöver ett si och ett så. ”Kalla det en konflikt, en spänning, en motsats, en motsägelse, en förförelse, vad som helst, om inte någon form av ambivalens finns i början av dansstycket och om den inte utvecklas under styckets gång kommer verket inte att leva.” (s 95, min översättning) Jag läste det för flera år sen, när boken var kurslitteratur i en kompositionskurs på min utbildning. Den inledande sentensen fastnade i mitt huvud och spelas upp därinne då och då, men det är först sen jag började ta del av Elins skapande arbete jag förstår vad det betyder, hur det kan visa sej i praktiken.

Elin, som inte alls har läst Nagrin, är expert på si och så (this and that). Det finns i alla hennes koreografier och bidrar till att göra dem levande. Det kan vara en person som är still medan de andra rör sej eller två personer som gör samma steg som de övriga fast åt andra hållet. Vad det än är finns där alltid något som bryter av, något som gör att man vaknar till, något som överraskar. När dansarna gör chassé åt höger ”vet” man att de kommer göra en åt vänster också – men det gör de inte! Istället kommer en vändning och en armrörelse! När alla dansarna dyker ner mot golvet, som för att ta skydd eller gömma sej, dyker någon som varit gömd bakom dem istället upp. Hos ingen annan koreograf har Nagrins regel om this and that varit så tydlig för mej som hos Elin. Böcker har lärt mej mycket, men de kan faktiskt bara förmedla teorier. För att förstå på riktigt behöver jag, som så många andra, tydliga exempel. För mej är Elin det praktiska exemplet på Daniel Nagrins teorier.


graaaooowwrr pocahontas!

Kom precis hem från en runda vid Grand Samarkand (sagt på ren småländska!). Har kikat på och hängt undan en bunt klänningar för Sussi att köpa till On Stage imorgon, och så kom jag hem med lite till mig själv också. Hehe. Toppen var faktiskt till för en annan av On Stages danser, vilken jag visserligen inte är med i, but i thought att det vore bra att visa som inspiration, eller låna ut kanske. Okej okej, jag ville bara ha den för mig själv, mina anledningar är dåliga!

Resten av dagen har ägnats åt planering, Ikeadrömmande i soffan och bloggläsning och nu blir det vidare med koreografering. Vi kör på det. :)


Leggings 199 kr och topp 99 kr, från Bikbok.


it´s just as simple as that


låt barn vara barn så länge de är barn.

Jag är glad att jag är gammal nog att slippa gymnasiereformen! Men varje gång jag pratar med någon om det så blir jag lite småupprörd. God damn it! Ska en fjortonåring verkligen behöva ha hela livet utstakat framför sig och veta precis vilken väg man ska gå för att till slut nå drömjobbet? Rätta mig om jag har fel, jag är inte superinsatt. Jag började irritera mig redan på meritpoängen som kom precis innan jag tog studenten. Allt handlar om taktik och planering, hjärta och magkänsla då? Varför så mycket fokus på framtiden? Här och nu då?

För att komma in på "rätt" högskoleutbildning måste man välja precis rätt program, läsa passande kurser som ger saftiga meritpoäng och jobba hårt i skolan. För att inte tala om att man under högstadiet måste fundera på vilket det där drömjobbet är så man kan lägga krut på att komma in på rätt gymnasieprogram så man kan komma in på rätt högskoleprogram så man kan få ett jobb man tror man ville ha när man var fjortis men som man nu inte längre vill ha. Pain in the butt!

Vem fan vet det när man är runt 16? Inte fan har jag listat ut vad jag vill bli som stor, trots att jag snart är 22 år. Kan jag dansa hela livet? Måste jag plugga vidare? Jag slipper iallafall frågan "när ska du skaffa ett riktigt jobb då?" nu av föräldrarna, så jag kanske kan dansa mig fram ett tag till. Visst ska de som kämpar i skolan belönas, men de som knappt vill ta sig till skolan? Som är galet skoltrötta? Vad händer när de mognat och insett att de vill bli jurister?

Stackars unga. Inte konstigt att de har en dimmig blick och lider av utmattningsdepression. It breaks my heart.


Glad och lycklig!

trött och sleten

Gud jag känner mig jättetrött! Hade sista workshopen för några florister idag, det var en rolig grupp. Det gör verkligen allt, eftersom jag inte har några nybörjargrupper i vanliga fall är det roligt att få en grupp människor som vågar köra på även om det inte är superenkelt. Gytt! Dumt bara att min fot krånglade lite, jag tror det är en effekt av Karins klämmande och petande igår. Så det är nog ingen fara.

Nääeee nu ska jag nog få tummen ur röven och pallra mig hem. Det känns så jobbigt, fast det känns nog värre att stanna här till fem, när On Stage har träning. So off I go!


KOM IHÅG ATT ANMÄLA ER TILL DIVA HÄR! ;)

crystal bits of snowflakes all around my head and in the wind



Jag älskar att sakta ta in texten och njuta av den mjuka melodin. Kroppen är lite trött, känns skönt nu efter behandlingen. Ska nog vila en stund, släppa alla måsten - slippa stressen. Iallafall en stund innan jag måste återgå till verkligheten, det vankas sagomöte på Kulturama ikväll.

ett enkelt gymnasieval

Ouff det tog emot att gå upp i morse I tell you. Det är inte ofta jag har klass vid nio på morgonen, men det blir imorgon också, sedan är det nog lugnt med John Bauer klasser framöver ett tag. Och hey! Imorgon är det också prova på för alla niondeklassare på Kulturama! Vi har ett samarbete med Växjö Fria nu till hösten, man kommer kunna välja dans som profilidrott! Det betyder att man kommer dansa två förmiddagar i veckan, för både Emelie och mig, och samtidigt läsa något annat som samhäll/dans eller natur/dans. Helt awesome!

Det kommer vara prova på även på måndag, och då är det ja som håller som en hiphopworkshop.Går du i nian eller känner någon dansintresserad som gör det, tipsa isåfall! Växjö Fria är en bra skola också, jag läste samhäll/ekonomi där. Go for it!


Väntar på att kunna gå hem, de där kidsen duschar läääänge... Jag måste hinna hem och duscha och käka lite innan jag ska på behandling hos Karin! Min julklapp från Martin! :)

workshops or shops of work

Kom precis hem efter lite jobb på Kulturama. Höll en workshop i hiphop för ett stort gäng frisörtjejer från John Bauer. Jag och läraren pratade lite efteråt om det här med idrott i skolan. Det är så sjukt vanligt med lärare som lektion efter lektion slänger in en boll på plan och låter eleverna springa. Ingenstans i kursplanen för idott och hälsa A och B står det att bollsport måste inkluderas i undervisningen. Däremot står det klart och tydligt att dans ska förekomma.

När jag gick på gymnasiet valde jag att hoppa av idrotten. Jag hade tillräckligt med poäng för att plocka bort det, men jag såg inte poängen med att ha idrott. Jag dansade mycket på fritiden och kände att skolidrotten bara var slöseri med tid ändå. Vi gjorde ju inget vettigt!

På John Bauer har de olika saker varje gång. De är hos oss och dansar (lärarna förstår att det är bättre att låta någon som kan hålla i det, istället för att stå och halvbugga lite), de är på Friskis och Svettis och kör boxercise, testar yoga på något annat ställe. De tar ansvar för att eleverna ska hitta sin väg till ett hälsosamt liv! Knappt någon kommer springa efter en boll i en gympasal resten av sitt rörliga liv. Nej, folk kommer söka sig till träningsanläggningar och föreningar! Jag gillar det. Ut med eleverna i verkliga livet, oavsett om det gäller jobbpraktik eller motion och hälsa.


Dancers are made of their passion.

jag vill bli gammal tillsammans med dig


thesartorialist.com

Såhär vill Martin se ut när han är gammal. En kort och tjock gubbe som sitter med en cigarr och en öl i solen med sina schackbuddies. Helst i Italien. Känns som en fin idé. Min önskan är att få ha ett skarpt sinne så länge som möjligt, jag kan tänka mig hur sorgligt det faktiskt kommer kännas den dagen man inser sina begränsningar. När man inser att minnet sviker allt oftare, eller att man inte kan göra något man älskar längre bara för att kroppen säger ifrån. Usch. Jag håller tummarna för att kunna vara en ball tant så länge som möjligt! Med goda bullar och sköna kommentarer. Jag vill vara bästis med alla småkids. ♥

this time baby, i´ll be bulletproof

Min hjärna är full av låttexter och beats, allt jag tänker på är uppvärmningsövningar och koreografi. My mind feels empty! Så jag tänkte gå och lägga mig för att fylla på batterierna lite igen, för imorgon är en ny dag folks! Jag får fortsätta då helt enkelt, och ska även trycka in en hiphopworkshop för en frisörklass på John Bauer. I hope they like my hair! :D

Ladies and gentlemen, vi hörs imorgon. Förhoppningsvis med mindre mellanrum än de senaste dagarna!


Till dess får ni kika på mina fina korallfärgade heels. Köpte dem för nyår, men de kommer bli finfina i sommar till bara ben och glada dagar också!

dubbeldejt

Long time no see! Jag har massvis att göra, har drabbats av den lite mindre trevliga stresspaniken över mycket att göra. Jag har bläddrat många gånger i min kalender och kan konstatera att jag har cirka åtta workshops att planera och genomföra, två koreografier att göra till projektarbeten jag har lovat att bidra till (och så en korr jag gjorde idag, tjoho!), femton lektioner att planera inför vårterminen och tolv koreografier att göra inför uppvisningen. Och helst av allt ska allt detta bli klart inom två veckor. Jeez. Så jag har hållt mig på säkert avstånd från datorn idag, fingrarna dras så lätt, så lätt till facebook och bloggar om man inte håller sig en bra bit ifrån.

Men eftersom jag knåpat ihop en koreografi idag så passade vi på att gå på bio. Vi drog med oss Rosanna och Ola så det hela turned out to be en dubbeldejt till slut! Vi såg Narnia och avslutade med käk på Akropolis. Mys!


Vi har fått fönstertittare i vårt område. De här snubbarna är inte blyga heller, har stått och tittat ett par dar nu...

every friday this spring



Missa inte min DIVA-klass i vår! Passar perfekt att avsluta veckan med en feminine class där jag kommer lägga in stilar med attityd för att sedan fortsätta ut och fira att det är helg eller något annat! Jag kommer till exempel lägga in waacking, vouging, feminine hiphop, comercial hiphop, comercial jazz och klackjazz. Do you got what it takes to be a diva?

Kom och ha roligt med mig! Anmälan sker HÄR.

den fjortonde i förste

Tog lite sovmorgon idag, ganska skönt. Just nu sitter jag nere på Kulturama och väntar på att Kajsa ska dyka upp för ett PAGHmöte. Hon har ett roligt projekt, en dragshow som även On Stage ska medverka i lite. Kul! Efter det blir det att luncha lite innan Emelie och Emma dyker upp för att snacka ihop oss om uppvisningen. Vi måste välja musik och lägga upp en bra plan så vi kan börja koreografera snart! Jag får lite lätt ångest när jag tänker på hur mycket jag har att koreografera nu, massvis inför uppvisningen (galet att ha cirka fjorton grupper som alla ska ha olika danser - och dessutom i samarbete med andra grupper, mer planering!) och sedan lite småprojekt vid sidan av. Pjuh!

Senare idag blir det också sista dagen på On Stages bootcamp. Ikväll kommer vi ha fem nya och grymma koreografier till vår repetoar. De har verkligen fått dansa rumpan av sig, och jag är stolt över dem hur grymma de är. Tar in mängder av koreografi och faktiskt kommer ihåg dem! ♥


Yes sir!

halvlyxigt

Martin har äntligen fått tummen ur och lassat in sina kläder. Skönt! Luft överallt, slippa överfulla garderober och bra överblick över allt! Och det är lite najs att ha plats med en ordentlig gästsäng, känns bättre att kunna erbjuda ett riktigt gästrum istället för en liten soffa som man får ligga hopknölad i precis där vi också sover. Privacy is the shit. Nu är det bara lite nya fina kuddar, mattor, bra belysning i hela rummet och förvaringskorgar för hyllorna som saknas. I like!


Det man ser när man kommer in i rummet. Kanon med tyg på baksidan av hyllorna - lätt att byta ut och förändra!


Man knallar in bakom hyllorna för att komma till kaoset. Som tack och lov inte syns härifrån. I would go nuts.


Och så den hemliga baksidan alltså! Vi har två hyllrader var, det som syns är alltså mitt. Och jag la beslag på den lilla hyllan också, för smycken och skärp och sånt.

birds

Jag älskar mina fåglar! Nu ser den fin ut, men jag kanske ska fylla i den igen i slutet av månaden när den är helt läkt. Åh lite ledsen blev jag dock när jag tittade in på Kenzas blogg igår, jag är i princip aldrig inne där men när jag väl gör ett besök så ser jag att hon gjort en fjantig hennatatuering i Thailand, med i princip samma motiv som jag. Jeffla. Jag var at least före. Min dök ju upp redan förra året. (Hehe, jag gillar känslan av att det var såå länga sedan, förra året!)




eat, love, dance

Jag jobbar på min hälsostatus. Har beställt kosttillskott för en sisådär 734 kronor per månad idag. Ouch. Och vi åt sill idag! Sill is the shit. Massvis med bra omega 3 i det. Jag fick även lära mig att sill och strömming är samma sak. Enda skillnaden är att det heter sill om den kommer från Nordsjön och strömming om den simmar runt i Östersjön. Kunskap är makt! Nu ska jag bara hitta ett sätt att använda min nyfunna makt till något ösigt och bra. Som att få tag på en ny dator - min nuvarande är trög och tung att kånka på. Hoppas det går vägen. :)


Komsi komis sillidill. Eller piray...AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

jag vill ha en ny cykel

Jag älskar att cykla! Det går fort och man hinner tänka och få lite frisk luft på köpet. Men min cykel är så hemsk och fruktansvärd att jag får panik på den! Den är inte tillräckligt dålig för att gå under skraltig på ett charmigt vis, utan snarare dålig kvalité och jobbiga stötdämpare. I vår måste jag spara ihop pengar till en ny, en jävligt bra och dyr sak! Så kanske den uppfyller mina krav. :)


Jag behöver verkligen inte ha en rosa cykel, men en färgglad vill jag ha iallafall! Och med fin korg där fram.

Monica Mastermind tipsar: bli av med förkylningen!



Okej, det händer att man missköter sin hälsa så att man ibland drabbas av förkylning. Mer eller mindre, oavsett så är det lika jobbigt vare sig man har ont i halsen, hosta, snorig näsa eller ont i hela kroppen. För att hjälpa kroppen på traven kan man blanda ihop en enkel röra, av saker som man ofta har hemma.

Mot förkylning:
2-3 msk honung
1-1,5 msk gurkmeja
1-1,5 msk ingefära

Blanda ihop allt noga och ta en tesked då och då. Det är definitivt inte gott och det ser inte så aptitligt ut heller. Men alla ingredienser är naturliga och helande. För någon som jag som hatar att stoppa i mig läskiga läkemedel och värktabletter är det perfekt!



Ta hand om er!

off I go!

Ska knalla ner till Kulturama nu. Jag blev så sjukt rastlös för en stund sedan, och botade det med att titta in på facebook om och om igen. Haha, det hjälpte inte, inte alls I´m telling you! Blev helt sjukt seg, så jag drar nu så kanske jag piggnar till i den kyliga luften! Well, I see YOU later!


howdy!

Vi var hos mina föräldrar igår, och min lilla häxmamma knåpade ihop någon jätteäcklig sörja av honung, gukrmeja och ingefära som jag och Martin fick äta. Believe it or not men idag känns det faktiskt lite bättre! Näsan rinner inte fullt lika mycket och huvudet känns inte riktigt lika segt. Bra det, med tanke på att dansterminen mygstartar idag med On Stage. Roligt! Det känns som om allt startar idag. Martin drog till skolan, sin sista termin :D, folk nere på kontoret börjar jobba igen så man slipper föra en monolog med alla mail, dansandet tar fart. Jag känner inspirationen och har suttit och tagit tag i mail och annat som legat på hold under ledigheten. Nu kör vi!


I brist på annat får ni en sneakpeak på vår homemade walk in closet. Det är inte riktigt klart ännu, mestadels för att Martin är latare än latast och inte får tummen ur att lägga in alla sina kläder.

just swaggin', you know how it is



Min älskling har skaffat blogg!
Jag har inspirerat honom så pass, men jag trodde nog aldrig att han skulle skaffa en egen. Han är grym på allt inom hiphop och nya låtar som knappt kommit ut ännu, så kika in där om det intresserar. Sedan blir det nog personligt om honom själv också. Länken till bloggen ligger alltid i vänsterspalten, easy to find! Eller klickar ni er in här helt enkelt! :D

aaaatcho!

Åh jag har verkligen inte snorat såhär på evigheter, men det var precis som om allt släppte och kom när jag fick reda på hur dåliga näringsvärden jag har. Som om jag inte kunde hålla tillbaka det längre nu "när jag visste om hemligheten". Fan. Jag surplar i mig te och äter apelsiner för att jag ska orka med Onstage´s bootcamp som sätter igång imorgon. Irriterande!


Vår middag igårkväll. Allt var indränkt i vitlök för att vi ska bli friska, och riset är faktiskt inte färgat av karamellfärg, vi hade lite rödbetor över som vi pytsade i. Okej, det var bra mycket godare än det såg ut, för det ser fan inte klokt ut, haha!

definitely time for bed now


hallway

Vår lååånga hall! Jättemärklig egentligen. Idag skulle man ju aldrig bygga lägenheter med sån här planlösning, eftersom all denna ytan ändå knappt går att använda. Det kommer altid fungera som en transportsträcka mellan olika rum, så det blir lite problematiskt att ställa dit en säng eller något likande. Men jag har iallafall vant mig vid den, och tycker ändå att den är lite ball. Charles leker rallykalle och sladdar omkring där i sina springrundor, så helt fel är den inte. Det är en del kvar att fixa innan jag blir nöjd, men vi är på väg! And that´s a good start.


Hela väggen kommer fyllas på med svartvita tavlor av olika slag, måste fixa fler ramar och plancher först bara. Golvet kommer också få lite beklädnad, tänkte ha vanliga runda IKEAmattor där i någon rolig färg, men först vill vi vara säkra på att Charles har slutat med sina dumma kisslekar. Jag saknar att ha mattor överallt! Det lilla bordet fick jag i julklapp - ska ut på balkongen med lyktor på så snart det blir vår i luften!



Pappas fina gamla trälåda. Jag tycker den är charmig, nött i kanterna och med bra uppmaning inristad på: "stäng alltid lådan". Funkar skitbra att ha nycklar och annat småsket i som annars bara ligger och dräller på bänken.


Vi ska ha en byrå till, tre totalt, så om någon har ett IKEA PS plåtskåp i vitt att sälja så är jag idel öra! Gimme gimme gimmee! And looki looki hur ballt mitt svartmålade älghorn blev på en vit byrå. Faaaab.


Vi har två svarta och runda magnettavlor för alla smålappar och grejer som man annars inte vet var man ska lägga det. En till mig och en till Martin. Jag älskar IKEA, for sure.

meeting point - det fina trädet



Mamma älskar trädet mitt emot Harrys med alla ljusslingor i, och påminner oss barn hela tiden om att vi borde gå och titta på det fina trädet. "Har ni sett trädet?" Och ja, det är jättefint. :) Bion igår var kanon förresten, filmen knagglade på i lite långsamt tempo, men blev aldrig tråkig. Bara underhållande! Så gå och se den! The Tourist alltså. Johnny Depp är alltid bra, oavsett vad han får för sig att göra.

att ställa krav

Jag har alltid gillat idén med rena produker med etiketter som ekologiskt, utan tillsatser, naturliga ämnen. Jag gillar till exempel inte att använda hårstylinggrejer, sålänge de inte är naturliga och vårdande. Vad är grejen med att ösa i mousse och spray, bara för att bli snygg? Eh. Naturlighet är vackert! :D Är håret inte fint i naturligt tillstånd får jag väl klippa till en frisyr som funkar utan gelé, kind of. Och maten, maaaten. Ge mig ekolgiskt! Rent och fint, naturligt och glada kossor. Det gillar jag. Karin skrev ett hemskt bra inlägg om KRAVmärkning. Read and let´s get that kravboll rollin'! Yeeehaaa!


detaljer

Pjuh! Jag har koreograferat hela dagen, och lyckats få ihop något jag är nöjd med. I still got it, yeah! Skönt bara att det inte är jag som ska göra den, hysterisk! Ska lära ut den lite snabbt sedan får onstagearna jobba. Nu blir det restaurang följt av biobesök (The Tourist, bra? Någon som sett?) med familjen Hartonen! Vi fick biobiljetter allihopa av mormor och morfar. Nästan en liten tradition på gång, gjorde samma sak förra året! :D






i ♥ my job

Hej, vem är du? Jag är sjuksköterska. Hellre. Jag är en lycklig människa. Fast ännu bättre. Jag är dansare, ända in i själen. Där får allt plats!

♥ Jag har fruktansvärt mycket dumt och härligt i mig som måste ut. Lycka, aggressivitet, sensualitet, galenskap, glädje, sexualitet, mys, märkligheter, kärlek, ballhet.

♥ Jag får träffa och umgås med andra i samma situation. Elever som inte kan låta bli att dansa, kollegor som sprudlar i salen, föräldrar som ser på sina små ballerinor med beundran, konstnärssjälar som inte vet hur man gör på ett annat sätt.

♥ Jag får använda kroppen. Den vackra, fantastiska kroppen som kan så mycket, som tar mig dit jag ska, som lyfter upp mig med stolthet och som bara fortsätter fungera. Och tack vare den kan jag uttrycka allt jag behöver få ur mig!

♥ Jag får en chans att möta ungdomar när de utvecklas som mest som personer. Hur de går från blyga småtjejer till grymma vuxna individer med awesome självförtroende och stor personlighet. Det känns bra att få vara den som förhoppningsvis inspirerar dem!


feng shui måste hata mig...

Jag är egentligen ett fan av att slänga, rensa ut, slippa och bli befriad från all crap man samlar på sig. Men varje gång jag försöker hittar jag grejer jag egentligen inte alls använder "men som är bra att spara eftersom det alltid behövs i någon dansuppvisning". Bah. Så jag försöker effektivisera och organisera istället! Idag har jag pillat med alla mina smycken, lägga fint på serveringsfatet vi fick i inflyttningspresent och i ordentliga lådor. Och ju bättre organiserat, desto mer kan man ha. Mwahahah!


to hell with santa, for this time anyway!

Varenda liten tomte, alla ljusslingor och stjärnor och allt annat juligt har åkt ner nu. Så skönt! Det känns som en nystart varje gång allt murrigt försvinner. Sakta men säkert (läs: när jag har tid) kommer hela lägenheten bli lite mer vårig. Soon, soooooon! Tills dess får ni kika in i vårt sovrum! Några idéer till våra väggar? Jag har funderat på en wall decoration, men de kan tydligen förstöra tapeten. Det försvårar även lite att det är betongväggar, jag vill inte ha så många fula hål efter tavlor och tavellister.


Det behövs något ovanför väggen, frågan är vad!


Andra sidan smäckte jag upp några träfat från IKEA (from ages ago..).

waiting...

Jag skulle ha haft en workshop idag som skulle ha börjat för en halvtimme sedan. Jag hade bett Martin ta den eftersom jag egentligen har dansförbud och känner att kroppen inte är som den ska, men nu har deltagarna inte ens kommit så det lutar åt att gå hem istället. Konstigt, eftersom de bokat och allt! Jaja.


I lärarrummet på Kulturama. Jag älskar min sjal med jättelånga fransar, köpte den på rean förra året (hehe) för bara femtio spänn!

nu börjar resan mot topphälsa.. igen

Usch det var precis så illa som jag hade trott, om inte värre dessutom! Vilket jag egentligen visste, jag har känt mig övertrött, lättirriterad, haft svårt att koncentrera mig och märkt hur kroppen läker dåligt. Jag ska köpa kosttillskott med antioxidanter och omega 3 för att börja få bukt med det, och främst - äta regelbundet! Jag gled in i något slags "äta när jag blir hungrig"-tillstånd vilket blir lite knas. Well no more! Enligt Karin har jag dansförbud till dess att jag fått upp mina näringsvärden, och med tanke på att dansen är mitt jobb så har jag lite drygt en månad på mig att komma på fötter igen. Tjiho!


Green in the morning, red in the evening. And a chillpill in between.


dagens

Nu ska jag och Rosanna ner till stan för att gå på en näringsföreläsning, och passa på att scanna våra värden samtidigt. Mina lär vara i botten, jag har verkligen inte skött mig ur hälsosynpunkt den sista tiden. Usch. Men det blir iallafall en spark i arslet att sätta igång då! Ses sen!


Det började med lite groggyness sådär. I snygga leggings från monki och min faaab kofta från Ellos om jag inte minns fel!


Och sedan spårade det ur. Hehe. Ähum.

hurtigbullar









Maja åker hem imorgon, så vi figured att vi skulle mysa idag. Kanonmysigt att gå runt sjön i femton minusgrader! :D Okej, lite kallt sådär, men vi klarade oss. Dessutom smakade den varma chokladen på Skåres så mycket godare efteråt!

flickor flickor





Jag hade en kanontrevlig kväll igår med fina flickorna! Maja, jag, Rosanna och Emelie fick gott käk hos Majas föräldrar. Snackade, flamsade och hade pilkastartävling och allt. Jag lyckades dessutom få näsblod mitt i allt, vilket jag ju egentligen aldrig får. So, what´s up with that? För i helvete. Det var tredje gången på två dagar.

with my hoodie on



Great day folks! Idag ska jag försöka ta tag i lite koreograferande, men man vänjer sig väldigt lätt vid att vara ledig! Det är snart dags att lära ut till Martin och Sofias projektarbete, so I´ll better get started! Så länge får ni en skön låt, samma som Maja körde sin hiphopworkshop till.

starten på något nytt - tillsammans med det skönaste gänget

Gott nytt år, god fortsätting och med en önskan att ni alla får uppleva ert bästa år hittills framöver! Mitt nyår var kanon! Jag och Sanna hade åkt runt hela torsdagen och fixat - lånat bord och stolar, handlat, hämtat grejer, städat, förberett mat och så vidare. Fredagen gick åt till att laga mat (som var väldigt uppskattad - katching!) och fixa iordning oss. Vi sköt lite raketer, skålade och hade aptrevligt. TACK ALLA SOM KOM OCH FIRADE MED OSS, LOVE YOU ALL! Nästan alla bilder kommer ifrån Rosannas kamera, då hon är bättre på att komma ihåg att använda sin än vad jag är. :)


Långbord i vardagsrummet, skål!


Man behövde inte vara ledsen om man hade glömt sin mask eller inte hade en lika fin som Martins. Maja pysslade snabbbt ihop en till alla som var utan!


Jag och fina Karolina, och så lite av min tatuering där också! Birdie birdie!


En bild på en ledsen Elin för att jag inte fick vara med på den trevliga bilden jag tog. Och så ser man min outfit lite också, jag glömde fota en bättre! Masken fick jag av Maja i julklapp och till det en svart korsett under en spetsskjorta. Och så mina snygga heels i korall. Mums.


GOTT NYTT ÅR!


Efter tolvslaget - sköna folk i soffan.

RSS 2.0