nytt i garderoben



Jag hittade några finisar igår på Rågårds på Västerport. En söt aprikosfärgad stickad tröja, pasteller är ju the shiet i vår. Och en randig med fina knappar. I like! Invigde den aprikosa igår på balkanröjet. Himla nöjd! Nu är det bara att vänta in våren då. :)

balkanröj på deluxe

Hej alla! Jag har knappt varit hemma på hela dagen, kom precis hem från Deluxe med Emelie. Vi har haft en jättemysig kväll! Började med att käka gott på Båtsmannen, och sedan vidare till Deluxe för att sippa på drinkar och hoppdansa till riktigt skön balkanmusik av Tummel. Grymma! Men så svänger det ju alltid när man pluppar ihop galna män, fiioler, dragspel och saxofoner. Passa på att gå och se dem om de kommer till er!

Innan dess har jag haft en riktig flickdag med syster och mamma. Vi gick på stan hela dagen och jag kom hem med jättemycket fint! Får ta och visa det imorgon, för nu somnar jag snart, och jag vill inte dreggla ner tangentbordet helst! Så sov så gott alla! ♥

wihooo!

Yaaay! Jag har äntligen bokat biljetter till The Last Bounce i Stockholm i slutet av april! Jag hade egentligen tänkt att det skulle vara en süpersürprise åt Martin, like tataaaaa! Men naturligtvis kan jag inte hålla mig, jag och Martin är likadana, det slutar alltd med att vi berättar allt ändå! Så yes, han vet. Men whateva, det är ju asroligt så det gör inte så mycket. Måste bara kolla upp boende lite närmre. Ni har väl inte glömt att boka biljett?


bokrea!

Jag kom hem med nya kompisar i år också. Det har blivit tradition, varje år måste jag köpa iallafall någon bok under bokrean. Annars köper jag egentligen aldrig böcker. Lisa och jag var där vid 8-tiden imorse (skulle varit där när det öppnade vid 7, men gissa vem som försov sig?!) och handlade. Det blev en bok om att spå sig själv, perfekt för det står om pendling i den! Jag ska bli grym på sånt där hokuspokus. Och en bok och sushi också, så mina och Martins planer på att göra egen sushi kan bli verklighet någongång.

Fick brunch med scones och massa gottit hemma hos Lisa efteråt, myspys! Nu kom jag precis hem från att ha tagit igen en klass, street avancerad. Det gick jättebra, love my dear students. Var galet osugen på jobb tidigare idag, men när det väl är klass har jag apkul - älskar mitt jobb! ♥


mmmoshi moshi ♥



Jag kunde bara inte hålla mig från att smita in och köpa med mig sushi på vägen till bussen idag. För att fira lite att det är löning imorgon. Nu får jag äntligen pengar varje månad framöver, finally! No more jättefattig.

Fick en ny koreografi idag av Rebecka och Anton. Jag ska ju vara med i deras projektarbete som dansare, och det är ju kul. Dumt bara att jag alltid har klass, svårt att få ihop tider, speciellt inför showerna. Måste kolla lite på hur jag ska kunna lägga upp det med klasserna och sådär. Det ordnar sig alltid. :) Det är ju faktiskt Rebecka, klart man ställer upp!

Well, missa inte den stora finalen av So you think you can dance ikväll! Tjipp folks!

snart dags att dra sig mot studion igen



Jag tänkte precis börja röra mig ner mot Kulturama, men så fastnade jag i ett program på tvåan om indisk danskultur. Jag älskar indisk dans, så himla vackert! Men i programmet pratar de om att den indiska kulturen är på väg bort till fördel för västerländska dansstilar och kulturer. I ett land som Indien förstår jag att man oroar sig för sådant, med en sådan färgstark och uttrycksfull kultur. Här hemma i Sverige är jag mest bara glad att jag slipper dansa folkdans, det känns inte så spännande här.

Om allt går som jag vill kommer jag antagligen få utbilda mig inom Bollywood, och kanske undervisa till hösten. Tjihooou! Men vi får väl se, man ska ju inte kasta sten i glashus (of course, att det ens behöver sägas..) och så vidare.

snart: dusch!

Men först: visa fina saker! Jag köpte lite mjölk och grejer på vägen hem, och kunde inte låta bli att köpa ett paket bindor bara för att få ett sånt här fint etui. Och som det står på baksidan "My greatest desires are for the smallest things in life". Fina saker gör mig glad! Jag måste hitta på saker att muntra upp mig med nu när jag inte har min sambo att roa mig 24/7.



Alltså fick jag också plåstra om mig med skojiga plåster på Kulturama, allt för mitt egna höga nöjes skull! Fem myror är ju faktiskt alltid fler än fyra elefanter. Och ett plåster är roligare än inget.



Nu måste jag städa upp mig lite och få bort sminket som lyckats hamna i hela ansiktet. Gah.

elin ♥ cola



Jag har galet tråkigt! Egentligen borde jag vara effektiv och koreografera rumpan av mig, men nej, istället gosar jag med en colaburk. Jag är inte bra på att vara ledig. Eller jo - långledig. Men bara en vecka såhär är svårt! För när jag är kortledig finns det alltid en massa att jobba undan, och jag kan verkligen inte klämma ur mig steg om jag inte har press på mig, eller ingen press what so ever. Mellanting är inget för mig. Allt eller inget. Bah! Jag vill inte dansa till dessa tråkiga låtarna! Jag vill dansa vouging nu! Men nej nej, det är onödigt och icke nödvändigt. Suck.


entreprenörskap



Bra video att kolla in och inspireras av! Sätt igång och börja tänka ut roliga saker att göra!

monica tipsar: bli egen



Sluta följa strömmen och satsa på att bli lite egen! Ingen är mer intressant än den som kör sin grej i alla lägen, oavsett om "din grej" råkar förändras. Varför ska man vara same same hela tiden? Satsa på förändring, men lägg till lite hjärta. Jag har inte alltid lust att vara hiphop och färgglad. Ibland vill jag vara söt, piffig eller down to earth med stora sjalar och jordiga färger. So why not? Bojkotta frågor som "hur skulle du beskriva din stil?". Skit i att allt ska beskrivas och kategoriseras. Satsa på att vara den du är för dagen!

♥ Köp inte allting nytt. Eller gammalt heller för den delen. Second hand är bra, men börja med att kika in i din egen garderob. Och framförallt, titta med nya ögon! Prova bakofram, klipp av, sy fast något kul, ta bort något tråkigt.

♥ Accesorize. Som alltid, put on some bling bling. Mycket och mer vill vi ha. Färgglad, stort, nedtonat, sött. Whateva. Sålänge you make it work.

♥ Sätt upp frillan på ett nytt sätt varje dag, och testa hattar, mössor, sjalar och kepsar som du inte tänkt på innan.

 ♥ Ladda ipoden med olika spellistor - för olika humör. Man blir som man lyssnar. Reggae för chilldagarna, rocken när du är lite snyggt förbannad och hård, hiphop när du har något att säga. Eller lite Winnerbäck bara för att han är bra!

♥ Låtsas. Varje dag är du stjärnan. Sen om det betyder att du är grymmaste dansaren eller den snyggaste modellen spelar ingen roll. Är du rockig en dag - se till att du blir rockstjärna. Är du hundvakt, ja då har du fan stenkoll på hundar och kan mäta dig med den där hundnissen Cesar som kan få dem att göra vad som helst.

Go for it!



snökaos

Godmorgon folks! Det var galet länge sedan jag sov själv här hemma, men det tar nog inte alltför lång tid att vänja sig vid lite mer space. 8)  Martin ringde och berättade om snökaoset i Stockholm, stackarn, han kunde knappt ta sig någonstans för att ingenting fungerade. Vilken jävvla tur att det är fint när allting är snötäckt. Tänk om snön var helt gråsvart, då vore det ingen höjdare. Mjäh.

Men vet ni vad! jag fick precis ett samtal om att jag kanske ska ta mig upp till Orskarshamn och Västervik nästa vecka. Jobba lite med PAGH och hänga på Björn. The nice guy som var här och hjälpte mig introduceras. Enda kruxet är att jag isåfall åker när Maja är hemma i Växjö. :( Damn it God, damn it! Jäjä. Nu ska jag koreografera! Och har ni ingenting att göra idag så kan ni ju göra en sån här snubbe:



Källa

grattis i efterskott



Till söta Sanna som fyllde 21 i tisdags! Jag bjöd på fika på Broqvist, och vi fick prata av oss lite grann. Man får ju passa på när damen hälsar på från Skåneland. Gillade hennes sjal skarpt också. ♥ Nu bllir det snart att jobba, två raggaklasser - sedan hem till peppen och få mat! Skönt. Bra med lite sällskap också nu när Martin dragit till huvudstaden i en vecka. Ha en skön dag alla!

steppworkshop

Hihoha! Har precis testat på att steppa för Jonas Nermyr, en snubbe ursprungligen från Älmhult som bor i Stockholm nu. Han organiserar Stockholm Tap Festival den 2-5 april. Passa på att titta förbi då om ni har vägarna förbi Stockholm då! Han var grymt duktig. Stepp är väldigt roligt, men svårt! Jag hade jätteproblem med att tänka bort estetiken i dansen och istället tänka rytmer. Men det är väldigt lärorikt.



Nu ska jag strax ta en fika med Sanna Pancake!


jaqee and the kokoonuts

Ikväll skulle jag vilja befinna mig på Deluxe. Jaqee and the Kokoonuts spelar där, sköna reggaevibbar i vinternatten. Jag hade aldrig hört talas om henne innan, men jag lyssnade lite och damn, hon är ju bra! Riktigt jävvla fail bara att jag inte har pengar just nu. Löning, var är du? Det får bli Melodifestivalen för min del. Blah. Men alla ni andra som vill ha lite sommarstämning kan ju knalla dit! Eller lyssna lite på spotify här; Jaqee – Kokoo Girl.

 

it may be winter outside



But in my heart it´s spring! Vi bor på andra våningen. Snön på fönsterblecket börjar klättra upp på rutan nu. Det känns som om vi blir lite insnöade här. Jag är glad att jag är ledig idag och inte måste gå ut. Hua. Det räcker med att gå fram och tillbaka till tvättstugan. Man hinner ändå få in snö i skorna och halka några gånger. Men jag är inte bitter, det är en bra dag idag ändå! :) De söta fluffbollarna på bilden hittade jag föresten här. Jag vill ha fluffbollskrig! Mys mot kinden att bli mulad. ^^

hemma igen!



Elevernas afton idag då, tyvärr var det väldigt dåligt med publik. Men jag ställde in min sena klass idag och drog med mig alla elever dit, så de som stod på scen fick lite stöd iallafall. Kvalitén på uppträdena varierade lite, men det ändrar ju inte att de som stod på scen faktiskt har ansträngt sig. Eloge till dem! Blev inte speciellt bra bilder, men den ovan var iallafall Charlene och hennes elever. Inspirerat av Jabbawockeez! Några av OnStagearna var med också, grymt jobbat! Efteråt fick jag och Martin käk hemma på peppen, galet gott. Det tackar man inte nej till! Yummie!

Nästa gång det är Elevernas Afton, passa på och ta chansen! Det är faktiskt jätteroligt!

newly dyed hair

Jag älskar att färga håret. Martin hjälpte mig precis (han är lååångsam, men noggrann!) och jag känner mig awesome. Thanks my love! ♥ Det ser rödare ut i dagsljus, och nästa gång blir det nog till och med snäppet rödare. Vad tycker ni?


nya lurar

Äntligen kom de på posten igår! I julas fick jag en prenuemration på 10 nummer av Plaza och ett par WESClurar som prenumerationspresent av svärmor. Tack Laura! ♥ Jag är mer än glad! Egentligen skulle det vara en annan modell, men de hade tydligen tagit slut, så jag fick en annan modell med ett högre värde (okej då! kan väl gå!). Fortarande lila, min nya förälskelse. I love den retroinspirerande 70-talslooken. Riktigt schyssta att glida runt med i sommar. (och nu också förstås, vem vill vänta?)

  

stil of the day



Färg, färg, färg! Leggings, linne och örhängen - Gina Tricot, shorts - Martins, Converse, hoodie -Humör, sjal - American Apparel. Och mitt nya bad ass halsband jag fick av Martin igår! ♥ Det är ett rosa knogjärn. :) Jag lyssnade på schysst reggae min mina nya lurar på vägen hit till Kulturama. Sommarvibbar! (Om man blundade för snön vill säga.)

the last bounce

Åhå se var som råkade dimpa ner i min brevlåda igår, helt utan förvarning! En tuff t-shirt med The Last Bouncetryck på! Helt okej tyckte jag! Anledningen är ju att de vill göra reklam all over Sverige, och det gör jag mer än gärna. För det är ju klart man ska gå! Det har redan sålts 35 000 biljetter till de fyra föreställningarna, så nu har de släppt ännu en extraföreställning den 25 april! Jag bara måste gå helt enkelt, och nej, jag har inte skaffat biljett ännu. *paniiiik* Jag har inte riktigt pengar just nu men så snart jag har det så måste jag och Martin fixa biljetter. Måste måste måste! Jag vill ju inte missa vad de säger ska vara Bounces sista stora föreställning, de har varit en stor inspirationskälla för mig.

Men nu blir det frukost och lite planering!


elevernas afton!

Nu på fredag (19/2) så kör vi Elevernas Afton i Katedralskolans aula! Det finns en scen, och sedan är det upp till er vad man vill framföra. Dans eller inte spelar ingen roll. Allt som kan platsa på en scen får vara med. Passa på att ta chansen att visa upp något ni själva skapat! Alla som står på scen behöver inte vara elever på Kulturama. Vill man inte framföra något är man självklart välkommen att komma och titta, start kl 18 - ca 19. Kom kom kom! :D




vinna en dator?

What the heck, jag gör väl ett försök. Foki har en tävling där man kan vinna en dator, och hennes tävlingar är ju alltid galet vältävlade. Men jag testar. Datorn man kan vinna är en sådan som jag redan har, och min funkar utmärkt. Men jag skulle däremot vilja vinna den åt sambon min. Hans dator är helt seg och han kan knappt använda den längre. Jag skulle gissa på att det bor en hel del virus och annan skit i den. Och att man dessutom vinner ett mobilt bredband till skulle också vara perfekt. Just nu har vi bara ett mobilt bredband, och det har jag med mig nästan vart jag än går, så stackars Martin får aldrig tillgång till internet. Hade han en bättre dator och ett mobilt internet kunde han lättare undervisa. ♥ Så håll tummarna nu!


goomorron gomorron!

Hur mår ni idag? Jag mår super! Jag hade rätt, med vårstämning inomhus så påverkar inte vintern utanför alls lika mycket! Så nu vaknar jag pigg och glad mycket oftare. :) Idag hade jag tänkt planera undan en hel del, så jag kan koncentrera mig på sportlovsveckan. Vecka 8 så kommer vi hålla en massa roliga kurser på Kulturama, så skynda er att anmäla er! Klicka här om du vill läsa om vad som erbjuds.

Nu måste jag äta frukost, tjingeling!

tvfri kväll

Ja, hur ska detta gå? Jag och Martin har fått nog av att vara zombies när vi kommer hem sent om kvällarna. Det slutar alltid med att vi sätter på TVn och fastnar där. Sedan går tiden och vi orkar knappt fixa något att käka eller duscha. We blame the television. Så vi tänkte "men då skiter vi i att sätta på fanskapet på två hela dagar!". Idag och imorgon. Jag tror det kommer vara skönt. När vi passade Ceasar hos systeryster + sambo så hade vi ingen TV, och då hann man ju med jättemycket! Aaah. Men dator klarar jag mig inte utan. Den är inte min leksak, den är min vän, min livskamrat. ♥


fettisdagen

Idag är det en av mina absoluta favoritdagar! Tjihoo! Jag älskar semlor, och har precis bakat en sisådär 30 bullar som man kan svulla med nu framöver. Mums. Och Martin är på väg hem från skolan, så snart kan vi ta en fika. Den här dagen kan nog inte bli bättre än såhär. Är det fler än jag som har bakat? Köpta bullar är ju faktiskt inte alls lika goda som homemade.

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

gratis är godast

Looki looki! På tidningskungen.se kan man om man har en blogg få en gratis tidningsprenumeration! Det är hur enkelt som helst! Bara att klicka in på hemsidan, blogga, maila tidningskungen.se för att sedan få en prenumerationskod att använda på någon av 11 olika tidningar, värde 120 - 145 kr. Gratis är godast. 8)


bra start på en bra dag

Mmm, jag har precis proppat i mig en massa scones. Det finns fasen inget bättre än att gå upp lite tidigare och käka en ordentlig frukost! Yummie. Och idag blir det en bra dag. Tror ni inte? Det tror jag. :) Det väntar en massa träning idag, dels afrojam på lärarträningen - passa på att komma och testa kl 13.45 om du dansar på avancerad nivå! Och dels så ska jag vikariera lite för Emelie idag. Hon är sjuk så jag skulle hoppa in och ta hennes jazz F3 som ligger efter OnStages träning, och även jazz prep som jag själv dansar i. Det ordnar sig. Massa dans iallafall - tur att jag känner mig pigg och på G.

Min kväll igår var förresten hur mysig som helst! Martin och jag gick och handlade lite så att vi kunde laga trerätters. Riktigt, riktigt lyckat! Och vi klarade oss utan TVn en hel kväll, så vi kunde umgås på riktigt. Awesome alla hjärtans dag!

Förrätt: Egentolkning av Toast Skagen, toast med skagenröra, ägg och ost.
Huvudrätt: Ädelostgratinerad fläskfilé med ris
Efterrätt: Aprikoshalvor med smält After Eight på och glass till.

Riktigt gott, och gissa om vi var tjocka sen.



nu drar jag till jobbet


Jag letade upp ett rött plagg, vilket det är lite dåligt med i min garderob. Men jag hittade den lilla randiga koftan! Som jag förövrigt har ärvt av Martins 12-åriga (!) syster, haha! Det fick också bli små hjärtan vid ögonen, dagen till ära! Ha en bra eftermiddag folks!

alla ♥ dag



Ta hand om varandra idag (och alla dagar)! Jag bryr mig inte om att det är en kommerciell dag och butikerna vill suga pengar ur en. Det är mysigt ändå med en dag med kärlek! ♥ Tyvärr har jag en massa jobb som väntar idag, planering och tre klasser. Så det blir inte så mycket häng med sambon. Får satsa på at laga god mat efter jobbet eller något. Hur firar ni idag?

Det var förresten asnajs igår, vi kollade in Melodifestivalen och sedan Hitta Nemo. Grym film det där. ;) Jag somnade hela tiden bara, sjukt trött igår! Så jag var väl inte världens trevligaste sällskap, men vad gör man? Det lilla jag var vaken fick jag kompensera med min supercharm!

♥ With love


vårstädning


Finfint i köket!


Vår lilla samling av japanska läskflaskor. Namnam!


Lila och grönt fick vara hela lägenhetens tema.

Äntligen färdig! Vi har tvättat och städat hela dagen, men nu är det finally rent. Och med lite vårkänslor på hemmaplan så kanske inte snön blir lika outhärdlig tänkte jag. Hoppas hoppas att våren kommer snart!

Måste gå, snart kommer gäster! Det blir filmkväll hos oss ikväll.

nymålat

Oooh det tar sig. Nu är det målat i alla salarna! Behöver bara strykas färg någon gång till, sen är det klart. Iallafall för att måla fina siluetter också. Finfint! Har hängt på Kulturama sedan 13, snart börjar mina klasser. Men innan dess hinner jag måla lite till. Det är en särskilld satisfaction att se det klart måste jag säga. Får nog springa och hjälpa till nu. Men innan dess: some lööööv jag hittade hos CherinochMohammed. Enjoy!

sovdags

Snart dags att sova, eller vad säger ni? Det har varit en lång dag. :) Det gick skitbra idag på min streetklass som jag slog ihop med Martins grupp. Blev ett riktigt kreativt kaos och alla elever gjorde sitt. Uppvisningen kommer bli grym. I can feeeel it! Jävligt synd bara att jag missade Cullbergbaletten. Martin sa att det hade varit grymt, och det skulle ju ha varit något att se verkligen. Men jag får ta nästa chans istället.

Sov gott alla! ♥


cullbergsbaletten

Kom precis hem från en Kupan-runda med mamma. Kollade runt lite, hittade en bra hallmöbel (med lite färg och redesigning vill säga) men det finns ändå ingen plats för det i mitt hem just nu. Synd! Jag vill verkligen ha en större lägenhet nu nu nu! Mamma bjöd på fika också, det är galet billigt där! Vi tog varsin toast, jag tog tre kakor - mamma tog två. Med två kaffe till blev det bara runt 70-80 spänn. Take that alla fancy caféer i stan! Namnam. 8)

Men nu till kvällens hetaste tips. Cullbergsbaletten kommer hit ikväll! Deras nya föreställning Position of elsewhere kommer till Konserthuset kl 19 ikväll. Skynda dit! Alla som pysslar med dans eller tycker om att dansa borde gå och se Cullbergbaletten någongång, och passa på nu när de kommer hit. För att förstå dans måste man se dans, så är det bara. Jag önskar verkligen att jag kunde gå, men då skulle det bli för många klasser att ställa in. Istället får jag även ta hand om Martins klass idag, han ska nämligen gå. Men det är okej, för våra grupper kommer ändå samarbeta på uppvisningen i maj, så det är bara bra att de får träna ihop sig!

 


helt uttömd

Jag dansade modern tidigare ikväll. Och jag blev helt uttömd! Det var roligt och vi fick göra en massa pargrejer, men effteråt så hade jag verkligen ingen engeri kvar. Jag och Martin tänkte dansa lite efteråt. Men jag fick åka hem direkt istället för jag höll på att somna hela tiden. Det känns en hel del spännande måste jag säga.

Sitter just nu och slöglor på Fast and the Furius på sexan. Snubben tänkte precis tortera en annan snubbe lite med en stackars råtta. Hmm. Ja men okej. Varför inte? Eh. Nej nu är det dags att käka lite nachos!


sunshine folks!

Åhå jag är på ett bra humör idag! Jag började dagen med att träna klockan 9. Ja, det är galet tidigt för ett träningspass när man är van vid att dansa sent sent på kvällen. Men det var workshop med floristerna på John Bauer, så det var bara att pallra sig hit. Och det var roligt! Väldigt tysta, men också väldigt duktiga tjejer. Det är alltid svårt att veta vad man ska vänta sig när man har en grupp som inte dansat tidigare. Vi får väl se hur det går med de andra klasserna, typ IT, senare. Jäjä.

Har också hunnit med att ansluta lite verksamhet till Kulturama, fixa hit lite studiecirklar och grejer. Uppe på kontoret tyckte de att det var bra att jag redan är igång så mycket. Jag blev glad. :D Så allt som allt har det varit en väldigt bra dag hittills! Dags att koreografera inför min jazzklass i eftermiddag. De ska få vara discotroll på uppvisningen. Så jävvla bra kommer det bli! Yaay!


Jag känner mig något oskarp idag. Borde kanske dricka en sån där Loka(?). Stay sharp!


grottmänniskan elin

Jag har insett varför jag på så dåligt humör jämt! För att innerst inne är jag en grottmänniska såklart! På vintern så vill ju alla djur gå i ide eller hamstra en massa mat och mys till sitt bo. Det gäller ju såklart även människan! Och just nu är jag sådär på gränsen, kommer vi klara hyran och äta lite såndär hälsosam mat (läs: inte nudlar) eller blir vi tvugna att leva på luft? Visst, det är ju inte så vi svälter direkt. Men still. Och då blir det ju jobbigt för min stackars grotthjärna. Den tror ju såklart att kan jag inte fixa mat så dör jag. Den förstår inte att föräldraförsäkringen finns kvar, eller att andra är snälla och delar med sig. Så om bara snön drar sin väg och solen får kika fram, så tror jag att min humörsituation blir bättre! (Eller när det kommer en saftig lön också för den delen!) Tills dess måste jag ursäkta mitt griniga jag och försöka muntra upp mig själv med jämna mellanrum. Att vårstäda hemma och ta fram nya inredningsdetaljer borde hjälpa. :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan gå och lägga mig. Jag ska upp tidigt imorgon och ha streetworkshop för floristtjejer på John Bauer! Sov gott!

dagens...

vill ha: En trea i centrum, någon som sitter på privatlägenheter?
klädsel: Leggings, bikinitopp, linne - Gina Tricot, benvärmare - mammagjorda, shorts - Foot Locker, hoodie med avklippta armar - H&M
frisyr: Halvfluffy under gubbkeps
låt: Andrew Strong - Ain´t no mountain high enough
planer: Jobba med ansluten verksamhet, planera klasser, koreografera, undervisa tre klasser. Sen vore det great om jag hann med att diska och städa toan också.
saknad: Mitt soliga humör.. den långa vintern gör mig trött och grinig.
dummaste: Att jag blir grinig och irriterad över minsta lilla, vart har mitt tålamod tagit vägen?
misslyckande: Min sångröst, haha! Men jag skrålar med ändå!
drog: Oboy! Men det är början på slutet i påsen, oh no!
köp: Ingenting, nada
godaste: Matlådorna med olika smaskiga saker i kylskåpet på Kulturama!
humör: Berg- och dalbana!
citat: "Vi upphör att älska oss själva om ingen älskar oss" - Mme de Stael 
roligaste: Att lyssna på gamla nostalgilåtar och komma ihåg saker man hade glömt att komma ihåg.




tjoleho!



Nu har jag äntligen fått alla (utom en) låtar klippta inför uppvisningen! Awesome. Bara att pumpa ut koreografi och grejer. Det kommer bli skitbra! :D Fast just nu är jag väldigt trött, har varit här på Kulturama sedan klockan 9 idag, och jag blir nog kvar till niotiden ikväll. Blä! Hemskt segt. Men det är roligt med jazz sen, så det är värt det tycker jag allt. :) Ska försöka mig på lite planering nu tror jag.

galet mycket dans

Done! Jag har dansat som en galning hela dagen, och nu känns det hemskt bra att vara färdigt. Indeed. Min ragga nybörjare var proppfull idag också, det går bara inte att vara sådär galet många! Funderar på att kolla om man inte kan göra två grupper av den. Vore askalas! Lättare att dansa, fler kurser och fler som kan hoppa in istället för att sitta som reserver. Det tål att tänkas på. :)

Vi skulle dessutom lära oss en koreografi av Rebecka och Anton inför deras projektarbete. Det blir nog väldigt roligt det där skulle jag tro! Kul att jobba med en massa duktiga dansare också, så går det fort att få ihop det.

Nu måste jag käka lite, mamma kom med matlådor till oss! ♥


Carrnavall, opaa!


mellan balettmöte och jazzklass

YUMMIE! Det finns rester kvar här på Kulturama sedan i fredags, apgott! Och bra att slippa ta med en matlåda. Indeed. Ceaser vaar jätterolig imorse. Ha! Martin brukar busa med honom och springa mot honom, och ibland så ger Ceaser igen och springer efter Martin istället. Såg grymt roligt ut idag! Tja, ni vet ju inte hur det såg ut så det var ju ganska onödigt att skriva. Hmm..

Whateva! Vad gör ni? Jag känner mig helt speedad av någon anledning. Ska snart ha min jazzklass, och raggaklasserna efter det. Men jag tror att jag ska gå och dansa lite redan nu, så jag blir av med lite överskottsenergi. såå.. baaaj!

kraa kraa

Jag har funderat skarpt på vart alla skator har tagit vägen. När jag var liten fanns det helt utan att överdriva skator precis överallt. Jag ser dem inte längre! De satt alltid ute och skrattade åt någon stackars katt eller så hittade man döda skator som man hade begravning för och grejer. Har skator dött ut? Eller ännu värre, ser jag dem inte längre för att jag är någon slags vuxen? Oh no! Jag har hamnat i någon slags vuxenvärld där man inte bryr sig om ifall det är en liten larv på gatan som man måste hjälpa över för att den ska slippa bli överkörd, eller om en humla inte fått någon ordentlig begravning. Så himla sorgligt.


Den här killen verkar iallafall inte bry sig nånting.

done, färdig, finito

Jag är helt slut verkligen, men också väldigt nöjd! Vi har nu diskuterat uppvisningen ordentligt, och jag tror att det kommer bli så himla bra! Och alla vet lite riktlinjer för sina nummer så det blir lättare att få en röd tråd. Och det känns bra. :) Och dessutom är det ju alltid så himla roligt att träffas!

Nu är det också allmänt kännt att jag och Martin är fattiga, haha! Alla överlät sina rester åt oss, så nu kan vi ha matlådor i några dagar. Hur bra som helst! Det ordnar sig alltid, så är det ju bara. Jag längtar verkligen till mars, när lönen börjar trilla in som vanligt igen. :P


Martin drog till Campus för att trumma med Candomben efter att ha käkat på Kulturama.

ceasar

Här har vi duden som vi passar över helgen! Söt och lite tjock. :)



Har precis lyckats ta sönder syster och svågers pajform (skit också!) och gett mig på att göra en ny. Så just nu står en frasig tomatpaj och svalnar här. Om den inte är god så blir jag lite ledsen faktiskt. Den ska få hänga med till personalmötet ikväll, med knytkalas! Men nu måste jag förbereda mig inför mina andra två möten!

ah ma gaad!

Jag är jättejättejättetrött! Kom precis hem från en lång och väldigt innehållsrik dag! Min introduktion är klar, så nu är det egentligen bara att sätta igång och jobba! Och sedan tre klasser på det. Så nu är jag lite smått sleten. :) Imorgon väntar tre möten, två klasser, pajbakning och helgflytt! Jag och Martin ska vara kattvakter i helgen, åt lille Ceasar. Passar perfekt att låtsas att man åker iväg på en weekend, om man ändå ska bo borta! Speciellt när plånboken bara innehåller krafs, inga pengar. Men nu - dusch och sovdags!


PP = Plånboksproblemet.

morgonstund!

Voine voine, jag har sovit jättedåligt inatt. Ni vet när man ska gå upp tidigt och man vaknar triljoner gånger timmarna strax innan man ska gå upp. Alltihop bara för att jag ville gå upp aptidigt. Men nu sitter jag här! Nyduschad och fräsch! Egentligen börjar jag inte förrän vid 10, men jag och Martin tänkte att vi skulle ha en lång morgon tillsammans utan stress och baka scones att äta till frukost. Hur mysigt låter inte det? ♥

Idag är en annan dag hörrni, jag ser fram emot att gå på möten och ha klasser! Hoppas ni får en fin dag!


rivstart, indeed!

Shit shit! Nu har min anställning börjat på allvar! Idag träffade jag Björn, en skitcool verksamhetschef från Västervik som tatuerar på fritiden och säger precis vad han tycker. Väldigt frisk fläkt här inom Medborgarskolan måste jag säga! Meningen är att han ska hjälpa mig med introduceringen till PAGH, så idag har han berättat hur allt går till och vi hann också med ett möte med rektorn på Växjö Fria. Som till och med kom till och med ihåg mig, och vilket program jag gick! Väldig överraskning. Men så var jag ju också en eminent elev! :D

Men det här kommer nog bli jättekul tror jag! Fast mycket mer omfattande än jag hade trott. Och förhoppningsvis blir det en jobbmobil och kontor och hela köret. Vi får väl se. Grymt iallafall att bli hjälpt av en sådan person, som verkligen får saker att hända. Han började fixa visitkort åt mig innan jag ens anställts! Awesome! Vi skakade dessutom hand på att han ska göra min nästa tauering, haha, jävligt ball snubbe.


min dag min dag





Såhär har jag sett ut idag! Min fina bruna väst och mina snygga Cherieinspirerade örhängen. Fått många komplimanger för dem faktiskt, så Cherie verkar ha hittet ett väldigt väl fungerade koncept! Just nu är jag hur trött som helst. Har haft tre klasser idag. Alla gick bra! Har lite ideér till koreografier för OnStage och sådär nu också, så jag tror att det blir bra!

Imorgon ska jag jobba med PAGH. Det innebär att vara på möte med rektorer, och alltså ha på mig vanliga kläder! Det är minsann inte varje dag det! Jag börjar ju snart växa fast i mina träningskläder. Synd bara att min vanliga garderob är så dåligt uppdaterad, men vem kan blame me när jag knappt aldrig har tillfällen att använda dem? Hmm, jag får rota fram något och kombinera det lite konstigt så att folk bara tror att jag har väldigt egen stil, inte att jag har en liten garderob. :D

lady gaga är ju helt craaajsyyy!






Bilderna säger allt. Hon är ju ball som fan, men det ser fruktansvärt obekvämt ut! Hur svänger man sina lurviga på efterfesten i igelkottoutfit liksom? Whatever, heja heja!

listan

Hittade en kul lista hos Emelie, och listor gillar vi ju!

Nämn något som gjorde dig glad igår: Jag fick tacos och hjälp av föräldrarna, mumsigt!
Vad gjorde du kl 08 imorse: Det var där omkring jag gick upp, tidigare än vanligt!
Vad gjorde du för 15 min sedan:  Satt vid Facebook och skrattade lite.
Det sista du sa högt: "Heemlisar! Spännande!"
Det senaste någon sa till dig: "Nej men projekt!"
Vad har du druckit idag: Ingenting än så länge, om man inte räknar mjölken till gröten imorse..
Vad var det senaste du åt: Havregrynsgröt med blåbär, honung och mjölk
Vad var det senaste du köpte: Min lägenhet i ännu en månad till :D
Vad är det för färg på din ytterdörr: Den är brun och intetsägande (jag vill ha en som är prickig och fin!)
Vad är det för väder hos dig nu: Galet snöande!
Godaste glassmaken: Inget slår vanilj, och vanilj med chokladkross slår vanlig vanilj!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja!
Sover du tungt: Mjäe, inte särskillt. Eller det kanske jag gör.
Drömmer du mardrömmar: Ytterst sällan. Men jag drömmer argdrömmar då och då. Så jag råkar slå Martin i sömnen för att jag tror han gjort något dumt. Whoops!
Trivs du med ditt jobb: ja, i massor! Och från och med idag är jag ju fast anställd dessutom!
Favoritklädsel: Shorts och linne på sommaren eller ett par mjukisar.
Favoritlåt just nu: Ane Brun - Big In Japan
Vad ser du om du tittar till höger: En massa papper, skrivare och en väldigt färgglad pelare
Vad gör dig glad just nu: Att jag sitter inne och kan titta ut på snön som vräker ner, istället för att begravas i det
Vad ska du göra härnäst: Jag tänkte planera min showklass jag ska ha imorgon
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Lite halvt irriterad och hungrig
Favoritgodis: Sura saker
Kläder just nu: Jeans, svart linne, lila t-shirt och brun kofta med svart skärp i midjan
Sommarplaner: Jobba och försöka resa någonstans
Hur många kuddar sover du med: En
Spelar du något instrument: Nej jag var inte skapt för instrument, jag dansar till musik andra skapar istället!
Morgon eller nattmänniska: Nattmänniska, men jag kan älska att vara uppe tidigt och ha hela dagen framför mig
Vad är viktigast för dig: Att ha bra relationer till människor omkring mig
Snarkar du: Ja när jag är förkyld så grymtar jag som en gris
Stjärntecken: Jag är ett stolt lejon! Raaoowrrr!
Äckligaste insekten: Jag gillar knappt några insekter alls..
Stökigt eller välstädat: Välstädat, det är en kamp hemma.
Längtar du mest efter just nu: Att snön ska försvinna och att våren ska komma NU!

hmpf

Mitt möte gick inte så hiskeligt bra som jag hade hoppats. Men jag är nu fast anställd på Kulturama, och det är ju en bra sak. Det underlättar verkligen att ha fast månadslön och att ha lön året om. Tidigare har jag ju fått jaga jobb och nästan fått panik om jag började bli sjuk, då skulle jag förlorat alldeles för mycket pengar. Så jag känner mig ganska glad ändå, men jag tänker fortsätta trycka på dem uppe på kontoret. Den vinner som är trägen.

Senare idag blir det bara en massa dans, det som jag är bra på. :) Det är min tur idag att hålla i lärarträningen, och det får bli hiphop, jag hoppas bara att det kommer några. Så passa på att komma om ni bor i Växjö och dansar på avancerad nivå! (Alltså undervisar eller dansar i grupper med väldigt hög nivå, det är väldigt lärorikt!) Det är ju lite dum tid så det går sällan ihop sig. Vi tränar mellan cirka 13.45 och 15.15. Senare ikväll blir det OnStageträning, och lite jazz på slutet. Mellan allting hade jag tänkt trycka in planering också. Effektiv tid är bra skit!



Början på ny vecka och månad! Vad ska ni hitta på idag?

håll tummarna

Jag ska snart iväg till kontoret på ett viktigt möte. Min framtid ska avgöras! Dam dam daaaa! Så håll tummarna för mig och hoppas på det bästa! Hörs senare!


Jag har studerat this fella inför mötet, han verkar ha koll på förhandlingsteknikerna.

RSS 2.0