Virpi Pahkinen






Detta roade jag mig med igår kväll. Enjoy!
Ciao!

listen to the world

Det pågår en festival i Växjö, World new music day. En lång radda med internationella och lite alternativa konstnärer har samlats för konserter och uppträden. Jag, Martin och Monica, Emelie och en massa elever från Kulturama var på Palladium ikväll och tittade på en spännande föreställning. Den var dock väldigt mycket längre än vad vi hade väntat oss, och jag och Martin som inte hade ätit innan fick gå till donken under andra akten för att äta, för att sedan komma tillbaka till sista akten. Det var ett flertal olika artister som medverkade med olika musikstycken, eller ljudstycken skulle man kanske kunna kalla det, och dans. Allt var inte bra, men Virpi Pahkinen, som vi var där för att se, var grym! Hon är en respekterad dansare inom modernt och hennes stil är fantastiskt konstig och intressant! Jättekul att se en riktigt bra dansare inom en annan teknik än man har sett tidigare.


Först upp på scen, Anna Petrini, spelade ett häftigt instrument jag aldrig sett tidigare, kontrabasblockflöjt.


Spanjorskan Maria Cristina Kasem spelade fiol, dramatiskt och annorlunda.

Hoppas på att kunna lägga upp ett klipp imorgon på Virpi Pahkinen när hon dansar! Men nu måste jag sova, ögonen börjar bli allt svårare att hålla öppna! God Natt!

Ciao!


nattliga räder

Att vara en fattig ungdom idag är inte det lättaste. Men det finns saker man kan göra för att förbättra sin situation. Palla äpplen! Det finns jättefina äppelträd och ägarna verkar inte alltid kunna ta hand om hela skörden själva. Visserligen går det att köra på den hederliga vägen coh knacka på och fråga om man inte får ta ett äpple eller två, men det är definitivt roligare att klä ut sig till spion och smyga in i trädgårdarna och skörda! Så det var vad jag och Martin pysslade med igår kväll! :D


Från trädklättring i mörker...


...till en fullproppad väska...


...för att till sist hamna i fruktfatet!

Ta tillvara på vad naturen har att erbjuda!
Ciao!

aptrevlig kväll!

Jag är tjockis efter ett galet ätande. Måste få säga det själv, idag lyckades jag definitivt! Jag fixade och trixade med desserten tidigare under dagen medan Martin var på Kulturama, och så fick jag fortsätta med matlagningen när jag kom hem efter jobbet. Det blev dragonfläskfilé med klyftpotatis och gott vin till, och sedan sommarpaj till efterätt. Mumsigt! Och jag tror att min Martin är nöjd med sin dag, och då är också jag nöjd!

Dags att ladda om inför en ny vecka, sköt om er och vad rädda om er!
Ciao!

grattis till min käre kind of - sambo!

20 år fyller min älskling idag! Hurra för honom! Jag knallade upp före honom och fixade till en brakfrukost med det mesta, och paket såhär på morgonen också såklart. Och en hissad flagga dessutom! Han fick ett par balla basketshorts som han har kikat på ett tag.




Så här söta ägg fick det bli idag också, inspirationen hämtad från Fokis blogg!

Nu ska jag koreografera lite, och sedan städa och fixa med lite käk tills ikväll, det blir god mat, dessert och ett till paket till godingen! :D

Ciao!

svärföräldrar och svineri

Min lägenhet ser ut som om någon varit inne här och rivit upp allt på jakt efter något prrreecious. Det bildas väldigt snabbt högar, av alla möjliga saker när man inte riktigt orkar eller hinner plocka undan, har jag märkt. Dessutom tvättade jag och Martin hela morgonen, och vi hanni nte lägga in allt innan vi skulle iväg. Yepp, så nu får man stå i skit upp till knäna! :)

Var sedan hos svärföräldrarna efteråt och firade Martin i förskott. Fick dessutom träffa hans syster som bor i Lund för första gången, jättetrevlig! Fick jättegott grillat att äta, perfekt reminder av sommaren nu när hösten börjar närma sig! Det är alltid skönt kaotiskt hos svärföräldrarna, barn överallt och färgstarka personligheter. Jag gillar det. :)


Love is in the air, bokstavligt talat. :)

Nu ska jag återgå till mina sysslor, ska försöka ge mig på att kolla på Bad Boys 2, plocka iordning, skriva ifatt i dagboken i efterskott sen fleeera dagar, planera klasser samt slappna av. Lyckligtvis är jag kvinna. ;) :D

Skön helg allihopa!
Ciao!


reunion!

Idag är jag glad för jag fick träffa söta Elin på stan. Det var länge sen och det stör mig som in i... att jag jobbar så konstiga tider att jag inte kan träffa vanligt folk. Men ibland så glimtar det till i vardagen och man hinner träffa nån gammal goding. Vi knallade omkring på stan och njöt av mumsig sushi på Moshi moshi! Jag hann dessutom med att fixa det sista inför Martins födelsedag på söndag. Han blir 20 år och ska få den bästa födelsedagen ever! Tja, iallafall med tanke på att jag har en liten budget och att vi båda måste jobba.


Sneaky sneaky!

Tittar just nu på Men In Black 2, och den är lagom lättsmält såhär en fredagkväll. Lev väl!

Ciao!


dags att ge sig in i debatten

Lady GaGa. Alla pratar om henne, alla har åsikter om henne, och hon syns precis överallt. Jag gillar henne, hon har tillfört något nytt till en annars ganska dammig musikvärld där de flesta nya tillskotten alltid kan härledas till någon redan etablerad artist. Men vad som innan kändes roligt och fräsht har nu gått och blivit lite... dassigt. Jag har läst blogginlägg där det hävdas att Lady GaGa är pure art, och jag kan väl hålla med om det, hon har ju definitivt tagit scenkläderna till en ny nivå. Men med tanke på att hon är så pass speciell, så har hon ett himla sjå att behålla chockeffekten. Publiken vänjer sig, och ska hon hålla sig i toppen så måste hon hela tiden ta det ett snäpp längre. 

 
Snyggt, arty och fortfarande classy.


What? Katastrofala outfits och skabbigt sminkat. Vad hände?

Jag undrar hur långt hon kommer dra det, och hur länge? Hoppas hon inte blir en Donatella Versace som med sitt översolade och översminkade yttre definitivt inte har åldrats med grace. Det är viktigt att inte bli "hemmablind" och inte inse när det räcker. Ett tips som dessutom kan appliceras på osäkra tonåringar som vänjer sig vid att se sitt ansikte i spegeln varje dag med alldeles för mycket smink, och som sedan bara ska "bättra på" lite = ännu mer smink.

Ciao!

my true colors





Köpte en ball tröja igår i turkosa och lila nyanser på H&M för 249 kr! Schysst modell och mina för tillfället favoritfärger (bredvid den stående favoriten grön såklart :D). Jag älskar färg! Och speciellt i mina "jobbkläder", träningskläder i övrigt har så trist design. Allt man kan hitta i sportbutikerna är ultratight, skrikigt och andas glättig aerobic. Jag köper väldigt sällan rena träningskläder att dansa i. Det är helt enkelt för tråkigt. Med tanke på att det är mitt jobb, och att jag är där varje dag, så vill jag iallafall se lite stylish ut. :)

Njuter av en lite halvledig kväll. Dansar bara till halv åtta på onsdagar, och det är skönt att knalla hem och kunna slappna av och göra lite som man vill utan att kvällen går över i natt. Härligt att bara sitta och göra ingenting, rullade runt en massa på golvet på modernt idag, jätteroligt och jätteansträngande för mina beniga axlar. Men jag litar på Emelie, hon säger att kroppen till slut blir härdad. Vi får väl se hur blåa mina axlar är imorgon. :)

Ciao!

hem ljuva hem

Nya och fräscha gardiner i fönsterna. Och rena rutor, så långt det gick iallafall. Idag blev det av, och min lägenhet känns genast mycket mysigare. :) Nu får det se ut såhär tills det blir höst på riktigt, då vill jag nog ändra igen.

Blev inte av att jag träffade Thai igår, han blev sjuk. Så jag passade på att bjuda min pojkvän på fika istället. ♥ Jag måste passa på att hitta på saker på dagarna, eftersom jag ändå dansar hela kvällarna. Idag blir det till att träffa Kouki och Linn på Kulturama och träna innan jobbet. Dags att packa väskan kanske.

Ha en härlig onsdag mina vänner!
Ciao!


höstdagsjämningen

Idag blir det höst på riktigt! Mys, mys, mys! Iallafall tills dess att det blir ännu kallare och sedan galet regningt. Man får passa på att njuta. Nu måste jag snabbfixa mig lite och sedan sno ihop något att äta tills ikväll, ska nämligen ner på stan och träffa Thai om en stund. Sen blir det dans hela kvällen på Kulturama.

Sköt om er!
Ciao!

livet blir bättre när man vet vart man ska

Mätt och glad. Har haft en kanondag idag! Fick träffa söta Sanna en sväng vid lunch, synd bara att det blir så sällan. Perfekt väder idag också! Bara att suga i sig energi och lagra. :) Jobbade sedan på Kulturama. Hade dock gjort en lite för svår kombination till eleverna, det är det värsta jag vet när de blir så där tysta och man märker på dem att de inte hänger med riktigt. Men efter ett tag lossnade det lite för dem. De kan mycket mer än de tror, bara de vågar lite mer. Åkte hem och lämnade bilen efteråt på peppen, och passade på att få i oss lite god mat också. Mmmmmm, mamma och pappalagad mat! ♥

Jag är så himla nöjd just nu. Jag har en pojkvän som gör mig lycklig, ett eget hem som känns välkomande, ett jobb jag älskar - som jag dessutom kan försörja mig på och framtiden ser ljus ut. Love it.




Mitt förflutna är visserligen inte lika tungt som Ken Rings, men visst blir livet bättre när man vet vart man ska, oavsett bakgrund?

Ny vecka -  nya tag. Nu kör vi!
Ciao!

dödstrött igår

Ögonen höll på att trilla ur igår efter att jag hade varit på Kulturama och dansat med Kouki. Jag och martin låg hemma i soffan och gjorde skäl för namnet soffpotatisar. Men vi lyckades iallafall få ihop en jättemysig middag. Ostbricka a la fattiga ungdomar, men resultatet blev ändå väldigt gott! Speciellt med chokladpudding som efterrätt och drink till det. Mums.



Hann också med en runda till Media Markt innan jag skulle dansa igår, det var något slags jippo på I11, reklamdagar eller vad de kallade det. Så Media Markt hade byggt upp en scen där crewet som Martin dansar i, Rebels In Motion, uppträdde på. De är ett gäng streetdansare med olika inriktningar, vissa breakar eller poppar, eller dansar street som Martin. Bra var de iallafall!


Sing poppar på scen

Nu är det dags att planera och fixa matlåda tills jag ska jobba. Ska skynda mig, för jag ska träffa Sanna innan också!

Ciao!


kloka tänder

Jag tror inte längre att jag är sjuk. Däremot har jag nog drabbats av en visdomstand som känner för att komma fram. Det innebär att jag knappt kan gapa, har en galet öm halsmandel som gör det nästintill omöjligt att svälla och en öm käke. Shit! Jag förstår när Lina i Emil i Lönneberga klagade så mycket över sin tandvärk! Men med lite ipren så gick värken ner och jag kunde till och med trycka ner en pizza efter jobbet. Inte dåligt, inte dåligt alls!
Hade lite hemlig audition på street mellan idag. Min street avancerad har egentligen lite för få deltagare, så jag kollade ifall inte någon i mellan var tillräckligt duktig för att flyttas upp. Martin satt med på klassen och hjälpte mig kolla lite. Fast eleverna visste inte om någonting, men jag pressade dem lite extra ändå. Pratade med tre tjejer efteråt om uppflytt, och jag hoppas de bestämmer sig för att tacka ja. :)

Nu ska jag fortsätta min myskväll med min älskling, det är bra film på Tv och nygjord chokladpudding som väntar. Hurra!



Ciao!


skriva sig frisk

Läste precis en notis i Stadium Magazine om ett test som visade att det går att skriva av sig och må bättre, inte bara psykiskt utan även fysiskt. Tydligen hade skadade idrottsmän ombetts skriva dagbok under tiden de var skadade, ena gruppen om sin skada och känslorna kring det, och den andra gruppen om annat. Gruppen som skrev om sin skada visade sig tillfriskna fortare! Min egna slutsats är att de tillfrisknade fortare för att de faktiskt reflekterade över skadan, och inte bara väntade på att det skulle gå över. Vi styr så otroligt mycket i kroppen med psyket. Det är ganska häftigt ändå, att medvetenhet och uppmärksamhet på den egna kroppen skulle kunna förebygga så många skador.

Jag vet inte hur det funkar med halsont egentligen, men mina känslor kring denna ovälkomna sjukperiod är att jag får lite lätt ångest över att behöva ställa in mina lektioner. Inte nog med att jag är skyldig eleverna utveckling och engagemang, jag har även en hyra att betala, och att vara sjuk påverkar i allra högsta grad hur stor nästa lönecheck kommer vara. I och med det har jag svårt att ta ledigt och vänta på att bli helt frisk, och riskerar då att bryta ner kroppen ännu mer. Gah! Det blir en ond cirkel till slut, jag vill inte vara ledig för länge, men förlänger sjuktiden genom att jobba. Hur ska man egentligen göra? Naturligtvis lyssna på sin kropp, men alla vet att det alltid är fler faktorer som spelar in i slutändan.

Nu sitter jag iallafall här hemma, Martin håller i min street F3 as we speak, och Kouki tar hand om min street F2 senare ikväll. Idag är den enda lediga dagen jag ger mig själv, imorgon kommer jag vara på jobbet igen. Förhoppningsvis har den lediga dagen gett något då.



Hoppas ni är friska och krya, annars är det kanske värt ett försök att skriva några rader. :)
Ciao!


uppe med tuppen - nästan iallafall

Jag älskar att vara uppe tidigt och känna att man har hela dagen framför sig. Det händer däremot inte alltför ofta, det är lätt att sova bort hela morgonen när man går och lägger sig sent efter träningarna. Men idag gick jag upp och körde Martin till skolan vid 8, och handlade lite på hemvägen. Halsen är fortfarande inte bra, jag får se ifall det blir till att jobba ikväll, det får bero på hur jag mår senare. Men nu har jag köpt halstabletter, så om jag jobbar så är jag bättre rustad iallafall!



Ha en fin dag allihopa!
Ciao!


ompysslad

Min hals värker! Efter att jag hade haft en klass igår så bestämde jag mig för aatt köra på och dansa både på baletten och på streeten. Det var väl egentligen inte det smartaste att göra, men jag tycker det är jättesvårt att bara sitta still och titta. Plus att man hamnar efter hela tiden. Idag träffades jag, Kouki, Martin, Linn och Issa för att kolla lite på en koreografi till den videon vi tänkte spela in. Planen är att göra en hiphopvideo för att få ut hiphopen mer. Kul! Kouki har dock rätt svåra koreografier, så det blir lite att bita i. Förhoppningsvis hinner vi jobba med det så att det sitter riktigt snyggt där det ska.

Idag blev jag och Martin bjudna på en massa god mat och efterrätt, föräldraomsorgen ryckte in! Man blir gymt osocial av att jobba sent varje kväll, så det blir inte lika lätt att träffa sina föräldrar längre. Så det var hemskt mysigt! Fick också men mig lite te hem som ska lindra halsont. Ska dricka det hela dagarna nu så att jag slipper den här skiten och kan dansa ordentligt igen. *hoppas hoppas*


Nästan lite retrobild

Dags att knalla hemåt, bilåkandes! Passade på att låna bilen när jag ändå var hemma. :)
Ciao!


at this very moment

Superuppdatering från dansklassen! Jag sitter ner och sparar mig inför min streetklass ikväll, jag måste verkligen bli helt frisk, utan att tumma på mina klasser. Så jag får fejka lite såhär. :)


Många sjuka idag, Issa fick också sitta och använda ögonen istället.


Uppvärmningsövningen

Ciao!

bounce summercamp once again

Jag kikade in på Bounces hemsida, and guess what! De har lagt upp videoarna från summercampet som jag och Maja var på. Hooorray! Det var roligt att se hur det gick för en egentligen. :) Jag kunde inte hitta något sätt att lägga in klippen här, men vill ni se koreografierna kan ni klicka här, och sedan vidare på 2009, och Alvaro, Ambra eller Filmon! Jag dansade i gruppen som heter Me. Se själva ifall ni ser mig bland alla dansglada. Som vanligt har jag en tendens att stå längst fram! Vi dansade även för David och Joe men jag var tvungen att åka hem tidigare och missade alltså de två sista workshoparna där de filmade. Men jag kan koreografierna iallafall. Det blev hemskt mycket klickande men enjoy ifall det finns tid och lust! :D


Birger Jarlsgatan, där Maja hör hemma nuförtiden. ♥

By the way, fick plötsligt jättecravings efter iste när jag stod i den varma duschen. Börjar förstå Karins påstående att det är himmelskt att duscha samt borsta tänderna samtidigt. Väldigt odd though.

Ciao!

färdigjobbad för denna veckan

Puuuh. Jag klarade mig genom alla tre klasser idag, fastän jag nästan tänkte fixa en vikarie. Mår bättre idag, inte lika tjockt i halsen som igår. Plus att alla glada elever ger så sjukt mycket skön energi! När man har grupper med engagerade och frågvisa elever så förstår man varför man älskar det här jobbet. Hur kul som helst!

Var här på Kulturama lite tidigare än vanligt idag, för att ha "möte" med Kouki och lite fler streetdansare. Han har kommit med idéer om hur vi ska kunna promota hiphopen här på Kulturama, och det låter väldigt roligt! Jag hoppar mer än gärna på det projektet, så länge jag kan hitta tiden att genomföra det. Eftersom jag har klasser varje dag så är det ibland svårt att klämma in andra reptider när man även försöker hinna med lite sovande och ätande emellanåt också. Men vill man så kan man!

NU: hemfärd till duschen!

Ciao!

the secret recept till god hälsa



Antioxidanter i form av handplockade blåbär - check!
Honung - check!
Mumsig vaniljyoghurt - check!

Ciao!

sjuuuk

Jag tycker helt galet synd om mig själv just nu, halsen är tjock och snoret rinner. Så jag passade på att stanna hemma idag, missar modern hiphop dock. Men lördagar är enda dagen i veckan jag inte behöver undervisa själv, så jag tänkte vila upp mig lite snabbt inför klasserna imorgon. Jag och Martin knallade iväg till Lidl tidigare och handlade, och jag var helt slut när vi kom hem. Vi som hade tänkt ha superstäddagen idag. Men jag tänkte plocka och dona lite bäst jag kan, för jag vill verkligen ha det rent och fint. Och nu när det blivit lite höstigare så vill jag passa på att byta till passande gardiner också. :)

Nu ska jag fixa till toaletten, Martin hann bara halvvägs med städningen där innan han skulle iväg till Kulturama och dansa.

Aaatjcho!
Ciao!

och de nominerade är...

Hörrni! Nu kan man maila in nomineringar till Nöjesnytt på [email protected] om vilka ställen man tycker är allra bäst i Växjö. Jag passade på att nominera Kulturama till "Årets träningsställe". Och det tycker jag faktiskt att det är! Det händer så mycket kul just nu, och bara nu i höst har vi ökat med en massa nya kurser. Hiphopen har utvecklats enormt och det är mer kvalité i kurserna, så slå slag i saken och nominera du också! Det skulle vara jätteroligt om Kulturama fick vinna det priset, som ett tecken på att vi jobbar åt rätt håll och sprider dansglädje här i krokarna.

Så, maila att du vill nominera Kulturama till "Årets träningsställe", och pilta ner en motivering till varför just Kulturama förtjänar att vinna. Så får vi hoppas på det bästa och hålla tummarna när det avgörs någngång i vinter!

Lite bilder från workshopen med hiphopkompaniet Ragdollz under Karl-Oskar på Kulturama!




Maja groovar på golvet :)


Jag och andra dansgalningar :)

Väl mött!
Ciao!

 


fünf månader av kärlek


Kärlek ♥

Känns som om vi varit tillsammans i över ett år, minst, allt är så naturligt. Men then again, redan fem månader? Huvudsaken är att det fortsätter. All you need is love, love is all you need.

ciao!


mössan

Jag har köpt en ny finfin mössa, så nu får hösten smyga sig på bäst den vill, det rör mig inte i ryggen! :D Har varit modeguru idag åt min systeryster. Hon föddes med ett hjärta som brinner för inredning, jag med ett som brinner för mode. Så nångon gång ibland ringer hon och låter ledsen på rösten och säger att hon inte har några kläder och att hon behöver konsultation. Då kommer jag! Jag säger och pekar och hon köper! :D Ganska roligt indeed. 




Har testat på att dansa modern hiphop idag också för första gången, roligt, annorlunda och svårt! Allt går ut på att lyssna på och känna musiken. Det kommer nog vara väldigt lärorikt och nyttigt för mitt eget utvecklande och min undervisning. Kanoners! Alla borde testa på att dansa någon gång, ens kroppskontroll och självmedvetenhet utvecklas enormt!

Nu blir det planering inför morgondagens klasser samt filmmys!
Ciao!

picknick

Woah jag och Amme har definitivt ingen tur när det kommer till att ha en mysig picknick. Dels ville vädret inte bestämma sig riktigt för att hålla sig fint, och så lyckades vi inte på långa vägar att hålla krubbet på plats. Min väska blev fint lila på insidan av blåbärspajen som rann ut över dator, sladdar, solglasögon och kläder, hurra!


*torka, torka, torka*


Lite grann utspdridda saker kan man kanske kalla det.


Sällskapsdamen!

Jag blir så grymt sugen på att börja plugga igen när Amme pratar om sin utbildning. Hon går marknadsföringsprogrammet, och det är kanske inte vad jag är helt sugen på att läsa. Men jag läste 15 poäng Hälsopedagogik förra hösten och det är verkligen något helt annat än att plugga på gymnasiet. Mycket roligare! Jag ska sanrt ta tag i mitt liv och se om jag inte ska börja plugga igen. Men till dess tänker jag undervisa alla danselever! Får väl se om jag slänger mig in i nått annat snart, den som lever får se, som man så vist säger!

Ciao!


växjö ink

Jag har ju för tysan gaddat mig i sommar! Den sitter på ryggen mellan skulderbladen och jag älskar den. Jag har funderat ett tag på att skaffa en tatuering, och när jag hittade denna bilden så kändes det perfekt. En dansare kommer alltid att representera den jag är, oavsett om jag fortsätter min danskarriär eller slår mig in på något annat. Jag kommer alltid att älska dans och förhoppningsvis aldrig sluta tänka som en dansare.

Dessvärre blev mina farhågor bekräftade när det kommer till tatueringar, har man väl gjort en så vill man bara ha fler! Det har alltid varit en av anledningarna till att jag inte velat göra någon tidigare, men nu har jag kapitulerat. Vi får väl se om det fylls på med bläck på kroppen i framtiden. :)


Sjukt snygg dansare på dansares rygg. Lite suddig bild dock.

Det var extra roligt att göra den också eftersom jag såg till att ta mitt efterlängtade körkort tidigare på samma dag. Känns bra att jag kunde fira lite extra! :D

NU: njuta av solen (kanske är sommaren på sluttampen nu? passa på) med Amme på Campus med picknick.
Ha en skön dag ni också!
Ciao!


guldkant på vardagen

Hund eller katt? Katt eller hund? Katt, såklart. Tycker jag. Min pojkvän är egentligen en riktig hundmänniska, men jag har lyckats omvända honom något, han håller till och med om att jag bör skaffa en liten kisse! Det kan bero på att han börjar märka att jag verkligen verkligen vill ha en katt, men jag tror nog att han själv vill gosa med den själv. :) Om jag skulle ha en hund får det nog bli en som Tussy, min mosters hund. Hon är pytteliten, lurvig och inte sådär jobbigt skällig som jag alltid tror att småhundar är. Fast ändå, njäää...


Martin med Tussy, mosters lilla yrväder till hund.

Fick tillfälle att mysa lite med Tussy i lördags, vi var hos Helle och Olof och firade Mina morföräldrars guldbröllop. 50 år tillsammans! Måste säga att jag är väldigt imponerad av att de har lyckats hålla ihop sålänge, i dagens samhälle känns det som att det är ovanligare med långvariga förhållanden än korta och ombytliga. Det känns sorgligt, det är så gulligt att se ett äldre par som har skapat ett liv tillsammans, och som fortfarande verkar vara nykära.


Morföräldrarna! ♥

Och idag fyller min lilla mamma år! Grattis, grattis! Firade henne och Lisa, som fyllde år i måndags, på kalas i söndags. Jag älskar Lisa och Axels kalas, alltid jättegod mat!


Lisa öppnar paket med snygga bollantenner på huvudet.

Nu ska jag till Kulturama och jobba, har en klass idag, show. Kul att se tjejerna igen efter lovet!

Ha en skön början på september i sensommarsolen!
Ciao!


RSS 2.0