GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA EVERYBODY! ♥


Såhär firar jag in det nya året! Spikrakt hår (nåja, i den mån mitt hår vill) och långa blåa lösögonfransar. Och nu håller jag på att svälta ihjäl, så snart vill jag verkligen att klockan ska ticka på så det blir dags för Akropolis. Maat!

Nyårslöfte då? Ja, mitt bli nog att under 2010 ska jag ha an awesome time och få pengar och tid över för en resa någonstans. I vilket fall som helst är jag övertygad om att 2010 kommer bli fantalastiskt! Tjoho!

Gott Nytt År på er alla! ♥

från munk till hunk (hihi)

Sådär, nu har min sambo finally gått från långhårig lodis till snaggad snygging. Det var på tiden, hehe. Vi fixade till honom på Salong Toa på peppen. Himla bra, gratis och drop in nästan när som helst. Nu är det bara dags för mig att bli lite snygg också! New years eve - här kommer jag!


Woaah vilken blick.

2009 i bilder


Jag hittade min sambo


Jag tog klass för Ragdollz


Jag festade lite med några välkomna hemvändare


Jag kramades med jätteägg


Jag fotades inför årets broschyr för Kulturama


Jag firade Valborg med ett riktigt skönt gäng


Jag var steppande kock i Kulturamas årliga uppvisning i Konserthuset


Jag fyllde 20 år


Jag var ball på kort med Joe under Bounce Summercamp


Jag har haft ett grymt år, och 2010 startar vi med parteeeey, SKÅL!

mycket att göra



Looki looki! Här är lite fler nya grejer som har fått flytta hem till mig! De ljusblåa mjukisarna till exempel, de har gylf! Haha, vem har nånsin behövt gylf på sina mjukisar? Är inte det lite meningen med att ha mjukisar, att slippa just gylf? Jäjä, roligt är det och sköna är de! Och jag älskar min kepskeps. Varför bara en keps när man kan ha en keps med fullt av fina kepsar på? :D Hittade också lite fina block som jag tänkte planera lite dansklasser i och sådär.

Idag har visst min uppdatering varit sämst, men det har varit full rulle med städning och grejer. Vi var och handlade lite grejer inför nyår, till min outfit och lite att dricka och så vidare. Sedan kom vi hem och städade lägenheten. Vi ska ha nyårsfest imorgon! Så granen åkte ut och lite sådär, annars tror jag det hade varit barr precis överallt och i folks fötter. :) Men nu är vi iallafall klara så nu ska jag smygöppna min bag in box!

nytt i träningsgarderoben

As usual! Jag köper typ bara kläder jag kan dansa i nowadays. Visserligen ganska naturligt eftersom jag dansar jämt och i princip lever i mjukisar. Men ibland skulle jag vilja hotta upp min vanliga garderob lite, men det får vänta tills jag får en fetare lön. :) Denna hittade jag på Stadium! Älskar den pigga färgen och fickorna. Kan det inte bli vår snart så att man kan dränka sig i färgglatt igen utan att sticka ut som Las Vegas i öknen? Jäjä, väldigt nöjd iallafall, och speciellt med att jag betalade med ett presentkort, feels like gratis! Yaay!



Och by the way, stripteasen gick kanon tidigare idag, jag och Martin gjorde ett bra jobb och tjänade ihop lite matpengar, hehe. Damerna var duktiga och kul, slängde sig ut och tog fram kåtblicken, haha! Jag vill också gå på en massa roliga möhippor! Så alla buddies out there, nu får ni hitta en bra man och put a ring on it! Jag själv nöjer mig med att vänta ett tag till och bara njuta av det jag har. :D


Stackars sambon ligger utslagen med huvudvärk efter att ha åkt med en kompis i hans bil. Som tydligen öste in sina egna avgaser! Haha, om man är ute efter en ung kille med en snygg bil får man tänka om. Det är bara gamla rika gubbar som har råd med sportbilar. Är det en snygging man är ute efter så ska man vända sig om efter riktiga rishögar, där finns guldkornen!

sista tisdagen detta året

Hoho! :D Det närmar sig ett nytt år. Fräscht och obesudlat. Fast det är tre dagar kvar of course. Och idag ska jag ner till Kulturama och dansa striptease. Ha! Det är en möhippa som ville vara lite sexiga så Martin har koreograferat med min hjälp, och jag ska vara med och dansa och assistera. Det blir lite spännande. :) Vi ska ner nu och träna lite så man slipper pinsamheten när man inte kan det själv. Det är ju extra viktigt eftersom ingen av dem antagligen har dansat innan. Hörs lite senare!


2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jajjemän, flyttade hemifrån till exempel! 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Japp, jag tog finally mitt himla körkort, awesome av mig.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Njäe, mina vänner är nog inte redo ännu.
4. Dog någon som stod dig nära? Mja, min lilla kisse Zeus som jag bara fick känna i en månad.
5. Vilka länder besökte du? Näe! Och det känns fan inte bra.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ja, en liten kissekatt.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 11 april när jag och Martin slutade vara två och blev ett.
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag pulled it off att hålla i tio klasser i veckan utan att bli sjuk och sleten.
9. Största misstaget? Att jag inte badade tillräckligt mycket i somras.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Bara lite allmänt förkyld då och då, och träningsvärk någongång!
11. Bästa köpet? En tatuering som sitter mellan mina skuldror.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Ooh jag vill inte gissa, för det skulle kunna vara så illa att det är sushi.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja! Jag hittade en sambo till exempel att dela min lägenhet med.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Alla låtar av Navid Modiri & gudarna som jag och Martin lyssnade sönder när vi precis träffats.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare skulle jag gissa på, men mer orolig för typ ekonomi.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Kramat alla jag tycker om.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Inget tror jag.
18. Blev du kär i år? Ja-aa.
19. Favoritprogram på TV? Alla former av CSI efter jobbkvällar och Momma´s boys under sommartimmarna.
20. Bästa boken du läste i år? Jag har inte läst så mycket i år, shame shame.
21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ett armband!
22. Något du önskade dig men inte fick? En ny mobil, men det fick jag senare i julklapp istället! 
23. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag fick frukost på sängen, jobbade, fikade med Maja och myste hemma på kvällen.
24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En resa någonstans, för att komma bort en stund.
25. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Hiphop och färgglad.
26. Vad fick dig att må bra? Dansa och undervisa fina elever.
27. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen direkt, någon grym dansare perhaps för deras skills.
28. Vem saknade du? Jag saknade Elin när hon var i Kanada, Sanna för att hon bor i Lund nowadays, Maja sedan hon flyttade till Stockholm och tiden gå man gick i skolan och alla man ville ha nära fanns i samma stad.
29. De bästa nya människorna du träffade? Definitivt min sötnötMartin.
30. Planer för 2010? Många, till exempel en större lägenhet. Förhoppningsvis.

Tack alla som någongång trätt in eller ut ur mitt liv det här året. Ni har alla bidragit till att göra mig till den jag är. 2010 - join me there!

jaojao



Såhär roligt kan man ha när man slår klackarna i taket en vanlig juldag. Awesome! Jag sitter och väntar på att Maja ska sluta jobba någongång så hon kan pallra sig ner hit till Kulturama. Vi tänkte dansa lite och sådär. Och jag + sambo har varit nere på stan idag och kollat in rean. Så nu har jag lite fräscha danskläder och schyssta detaljer till vår lägenhet. Yaay! Få ta och visa det lite senare! Höpp höpp!

mitt alster

Detta är vad mamma och pappa fick i julklapp av mig och Martin! Jag fick pyssla lite med den i hemlighet, så inte någon som råkar läsa bloggen skulle råka få veta lite för mycket. Men nu bor den ovanför föräldrarnas säng så det är nemas problemas! Det är roligt att måla, och bäst är nog att man känner sig sådär fri och kulturell när man sitter med en pensel i handen. Man vill liksom inte lägga ner den. Jag har inte målat på jättelänge, och egentligen är det ju precis som mamma säger. Man måste måla och rita och skissa precis jämt för att bli bättre. Jag har alltid hävdat att jag måste ha inspiration (mest för att jag inte har orkat/velat sitta och kladda all day long). Men nu känns det roligt så jag håller på med en stor tukan för tillfället. Ni vet, en exotisk fågel med stor fin näbb. 

 

Jag och Martin har varit på Kulturama nyss, och nu sitter vi hos hans föräldrar och ska snart äta. Det är rätt schysst att sitta med datorn i soffan och fotbollen står på i bakgrunden på TVn. På så sätt så gillar jag fotboll, det är ganska lugnande att ha det på, utan att bry sig ett skit om vem som vinner eller inte.  På Kulturama gjorde jag, Rebecka, Issa och Linn klart en koreografi vi började på för flera veckor sedan, skönt. Men jag är galet trött idag. Slappesöndag.


lite bilder och lite bildtexter


Cutiepie! Jag fick en yttepytte och söt liten dustsucker. Som har fått namnet Cutiepie! :D


Några av alla pryttlar och grejer jag fick, finfint!


Vi fick en vinst på 50 spännisar, så det blir två nya lotter där vi tänkt vinna en hel del. Jepp.


Utgång juldagen!


Hos farmor på annandagen!

annandag jul

Gud vad jag har ätit de senaste dagarna. Idag var vi hos farmor och käkade, hennes köttbullar är gudomliga! Så man är ju inte direkt jättehungrig just nu. Och istället för att ge bort dyra presenter till alla barnbarn hade farmor tåtat ihop ett litet lotteri där man bara fick ta ett paket utan att veta vad det var. Jag fick en fikonmarmelad och en trisslott utan vinst, och Martin kammade hem fyra lotter! Han vann dock bara 50 kr på en av dem. Sjukt dålig vinststatistik på de där lotterna. Just nu sitter jag och undviker ett dött rådjur som svågern dragit hem. Jag känner ingen dragning till att glo på en blodig uppsprättad bambi, inte som Martin som är überintresserad. :) Sen blir det hemgång, måste ju rota lite bland alla julklappar och verkligen kolla in vad man fick! :D

jul på peppen!

Idag har vi varit hemma och firat jul på peppen! Martin och jag sov här inatt så det blev en heldag. Igår på Teleborg så fick jag finfina julklappar. Dels ett presentkort på Stadium och ett grymt tidningserbjudande! Jag får 10 nummer av Plaza Kvinna, och dessutom ett par hörlurar! Som jag ändå hade tänkt köpa, men som nu var galet mycket billigare. Jag är glad!



Idag fick jag bland annat en ball väska från London, en massa strumpor (välbehövt) och en dammsugare och en massa annat. Bra grejer! :D Får visa någon annan dag, för snart ska vi käka lite gröt och sådär. Ikväll blir det utgång! Hoppas alla har haft en glittrande och magisk jul!

GOD JUL!

Hoppas alla har en bra jul, det har jag! Började dagen vid 7 med att springa en runda och avsluta med att basta och äta gröt på peppen. Nu är vi ute på Teleborg och myser lite. God Jul alla! ♥


merry christmas allihopa everybody!

Oooh guess what! Jag har fått en julklapp! Jag och Martin kunde inte hålla oss så vi har haft lite minijul här hemma. Gissa vad jag fick! En sprillans ny mobil! Jag har tre önskemål när det kommer till en mobil, det ska gå att ringa med den, smsa med den och så ska den vara snygg. Och min nya rosa samsung uppfyller alla kraven! :D Yaay! Av mig fick Martin en snygg svart skjorta, och pengar till en ny tauering! Han är gladis, jag är gladis! Hooraaaay!



Och hörrni! Gå och se Avatar ifall ni inte redan gjort det. Den var grymt bra! Som vanligt var det väldigt amerikaniserat med stridsgalna gamla gubbar, men skiter man i det så får man se en grym film. :)

fotbad, aaah!

Äntligen hemma från kaoset! Det blev lite ändrade planer för mig och Martin, vi hade bestämt oss för att inte byta julklappar, men igårkväll så ångrade vi oss! Så vi knallade iväg och fixade det idag! Jag kan inte avslöja vad han ska få riktigt än, ifall han skulle råka se. :D Men jag tror han blir glad iallafall! Jag råkar veta vad jag ska få av honom, och jag är jätteglad, yaay! Både Martin och jag visste iallafall vad vi skulle ha, så det gick rätt smärtfritt. Men det är kaos på atan, folk är hysteriska och de kör som galningar. Jajks. Det är galet dumt att vara ute i sista minuten.

Sitter iallafall med fötterna i ett varmt och uppiggade fotbad. Ikväll drar vi nog och går på bio, förhoppningsvis finns det platser kvar till Avatar. Någon som sett den, är den bra?


Vi passade på att luncha på Moshi Moshi, och tog hem de här fina läskflaskorna. Vi har fem stcken hemma nu i köket, jag tycker de är rätt balla. Det smakar typ som sockerdricka, inget mer fancy än så, men bara det att det är japansk läsk gör det ju värt att prova! :D


konstnärssjälar

Vi var iväg en sväng och köpte akrylfärg och en stor målarduk. Fanns billiga på Lidl denna veckan, så jag passade på. Det kliar i fingrarna, jag måste nog måla lite! Det är roligt! Bara man inte blir besviken när det inte ser ut som man hade tänkt från början, för det gör det nästan aldrig för mig, speciellt inte när man ser en döproffsig och tekniskt svår bild i huvudet. Men skalar man bort prestationskraven så är det avkopplande och stimulerande. Får var konstnärssjäl lite sporadiskt, vi har tvättid samtidigt. Tjipp!

ytte pytte!





Hihi, vi bad Axel om en gran, en relativt liten eftersom vi bor så litet. Men vi hade inte väntat oss en sån här yttepyttegran! Men det gör inget, den här är galet söt! Lite överpimpad, och då använde jag inte ens hälften av pyntet. Snygg stjärna också, inte ens en granstjärna. Funkar ändå, uppenbarligen. Oh yeah! Och det fick bli lite tomtar här och var, så nu är jag officiellt färdig med julstädningen, jeppjepp. Tänkte kolla lite på en film med sambon nu, hörs!

krigszon became ett vanligt jävvla förråd

Synd att jag inte tog en bild på hur det såg ut i vårt förråd innan vi satte igång att städa, för det var verkligen en krigszon i jämförelse med hur det ser ut nu. OnStage tog sig i kragen och rensade ut i Kulturamas förråd. Det är väl mest vårt fel att det såg ut som det gjorde. :D Men nu är det finfint! Och vi hittade en massa grejer vi inte hade en aning om att det fanns, som porriga djävulsdräkter, Elviskostymer, gammeldags hovkläder och afroperuker. Apkul! :D


Looki! Bra hatt för ledsna dagar!


Såhär organiserat har det aldrig någonsin varit i förrådet. Vi har en hel del scenkläder!


städa städa stä-ääda!

Idag blir det storstädning. Det är dags. Ta-tada-daaaa! Tur att vi har en liten etta och inget jättehus. För jag har inte lust att städa hela dagen. Maja kommer hem idag så jag har stora planer på att fiiiika! Och senare ikväll så drar vi och hämttar vår gran! Hurra! Julemys i vårt hus. Baaaaaj!


By the way, om det är någon rik dude där ute som läser min blogg och vill ge mig en julklapp så skulle det vara bra med en större säng. Jag råkade slå min stackars sambo inatt. Jag drömde att han gjort något dumt, så han råkade på en örfil. Hmm, whops! Vi behöver spääjs! :D

Ändrade planer! Jag drar och fikar nu på en gång!


hemma igen från lärarmys

Mwah! Karin bor verkligen långt ut i tjotahejtit, och det var inte det lättaste att hitta dit! Vi irrade runt säkert en timme, vissa i typ en och en halv ;), men när vi väl kom dit så fick vi dögod mat. Och hon bor så himla fint! Ett stort, ljust och luftigt hem, galet mysigt. Kvällen blev dessutom mycket senare än vad alla hade tänkt sig, mina kollegor är så himla trevliga så man kan umgås hur länge som helst.





Imorgon ska vi få en gran av Lisa och Axel! :D


pepparkakor!

Jag och Martin har bakat pepparkakor! Senare ikväll får det kladdas på lite kristyr också, men nu ska vi åka ut till Karin med alla lärarna för avslutningsmys! Visst är det mycket roligare med pepparkakor som ser ut som liemannen eller peacemärket? Varför hittar man adrig sådana i affären? Världen skulle bli lite roligare och mcyket godare. :D


knäck und so weiter





Nu är vi jättetrötta på julgodis och jag vill inte stoppa i mig en enda knäck på väääldigt länge. Usch. Dags att plocka iordning och diska, och paketera. Bah. Vi känner oss lite off så det lär ta ett tag. Och huset är bautakallt eftersom kaminmannen (pappa) har åkt iväg på julbord. Hur kan man bo såhär kallt? Galet! Jäjä, nu ska vi gå och värma oss vid brasan och sedan på att igen. :) Ha en awesome kväll!

glad, gladare, lisa



Såhär glad blir man om man skaffar sig en personlig almanacka tydligen! Jag har bestämt mig för att göra en engen jag också! :D Får fixa och trixa med det sen, måste ju välja noggrant så att den blir fullständigt perfekt. Nu sitter jag på peppen, jag och Lisa ska snart börja med julgodiset, medan Martin får leka manlig med cykellagning. Heja oss! Nu hinner jag inte sitta här mer, må gott!

klar med det mesta

Jag blev klar med alla julklapparna! Det var i och för sig inte särskilt många att köpa, hade bara syster, systers sambo och bror kvar. Mamma och pappa var färdigfixade. Jag är glad att jag inte har fler att köpa till, att flytta hemifrån har varit sämst för min ekonomi! Men det är det värt! :) Martin och jag har sagt att vi inte byter julklappar förrän kanske i januari någongång, vi får väl se.

Har gått och fått jullov nu dessutom, hade terminens sista klasser idag. Jag kommer sakna mina elever, kommer inte träffa dem på typ en månad. Men det blir roligt under vårterminen, det ser jag fram emot! Det lär bli en hel del stress med uppvisningen, ska försöka ha framförhållning och diciplin och fixa det i god tid. Mmm tjena. Det är aldrig försent för att ändra sig eller hur? Bäst är väl att s'tta igång redan nu innan jag blir avdankad och slö av att vara ledig. Ha! Vi får se. :D

Imorgon ska jag och Lisa sätta igång det årliga julgodisbaket! YUMMIE!

off we go



Fredag, sista jobbdagen, sedan jullov för hela slanten. Nu drar Martin och jag ner på stan för att handla julklappar. Jag satsar på att bli klar med det idag. Ha det bra! :D

svärföräldrar = swearing parents

Vi är hos Martins föräldrar och tar det lite lugnt. Jag börjar inte jobba förrän vid sex ikväll och jag har planerat höstens sista klasser, så vi passade på att åka hit. Och nördiga som vi är så passar vi på att göra det vi gillar bäst. Jag sitter i soffan med datorn i knät, Martin sitter framme vid TVn och spelar, okontaktbar. Tur att han kan göra det här, så hans abstinens stillas ibland. Stackars pojke! :D






efter åtta



Ooooh idag satt jag och bläddrade i lite reklam. Hittade After Eight i en annons och tänkte att "ooh after eight var sjukt länge sedan, det ska jag köpa när jag handlar sedan." Och guess what! Slumpen eller ödet eller vad det kan vara, men tre av mina söta småtejer gav mig ett fint paket med after eight! Hoorrraaay! Det är sötingar jag har. Men jag hade väntat mig att deras föräldrar skulle ha varit lite mer cheering. Hade min unge stått där och dansat hade jag tjoat och visslat och jag vet inte vad, men de var tysta, tjejerna blev blygtysta och det kändes som om det bara var jag som pratade. Jäjä.

Vi åt majskolvar idag by the way. Det var jättelänge sedan och det var jättegott! Det borde väl dessutom vara en hel del nyttigt också, så det får bli oftare. Namnam. WOOOAAAH nu ska jag duscha.

eonsdaug

Mitt i veckan och jag har hälften av alla julavslutningarna kvar. Ikväll kommer en stor flock med föräldrar att svälla in genom dörren till salen, och jag måste "bevisa" att deras barn har fått lära sig vettiga grejer. Jag är pyttelite nervös. Föräldrar är oberäkneliga. De kan få för sig att deras barn inte lär sig tillräckligt/kan mycket mer än de kan/borde få mer uppmärkasamhet etc. Eller att jag inte är kompetent någonstans. Men det är jag ju! :D Så why the worrying? Jag kan försvara allt jag gjort med dem. Goodie!

Nu ska jag fixa lite käk, eller dra till Kulturama oxh äta min pastasallad som väntar på mig där. Si ja läjter!


Många kattbilder nu, I know. Men det finns inget roligare/sötare än att sätta ord på deras schyssta uppsyn! (icanhascheezburger.com)


baconsjukan

Hysterrrriskt. Har det ju varit de senaste veckorna, om svininfluensan och och baconsprutan dit. Jag har haft galet många elever som har kommit och varit ynkliga och inte kunnat röra sig för de tagit spruta. Mamma säger: detta är sista veckan att ta sprutan. Gör det. Borde jag det? Det känns som om det redan har gått sån tid nu, och att jag kanske redan har haft det ändå. Eller har jag det? Bara lite bakomliggande och ickestörande isåfall. Bah. Jag vet inte om jag ska ta den. Med tanke på att jag har ledigt från och med fredag kväll = inte kommer träffa lika mycket folk om dagarna som innan, och att vaccinet har lite väl dåligt rykte, så känns det nästan som att jag kan skippa det och lita på mitt awesome imunförsvar.


Hysterrriskt! (icanhascheezburger.com)

Should I take the spruta or should I go? (dumdidumdidum)

åh!

Jag såg precis en snubbe utanför fönstret som gick med stor luva på och kånkade på en gran i snöyran. Jag vill också ha gran nu! Jag och Martin har till och med handlat oss en julgransbelysning nu på Erikshjälpen för 35 kr endast. Saknas bara en stjärna till toppen. Åh!

hej alla glada!

Det är en massa snö på marken! Och galet halt på vägarna, shit shit. Men still - mysigt! Jag sitter och har det jättebra på Kulturama, vår skolturné gick kalas! Vi hann till Växjö Fria, Katedral och Kungsmad, och det kom mycket folk på alla ställena. Det var kul att komma ut lite oförberett, och även om det blev lite halkande och sönderslagen rekvisita så hade vi roligt ändå. Blev klara framåt 15, så jag har bara slappat här sedan dess. Skönt att slippa skynda sig till klass och sådär. Alla kom hit efteråt också så blev det till att sitta och mysa lite med pepparkakor och kaffe. Vi blir nog dessutom fler i OnStage nästa termin! Vi tvångsförvärvade streetarna från prepgruppen, och de ville frivilligt vara med. Yaay! Tvångsförvärvning är skiten, so to speak.

Blev inga bilder från skolturnén, men däremot på vår fina bildvägg med alla lärarna i cafeterian. Finfina!


trött men glad!

Jag har på något konstigt sätt blivit 60 år äldre bara under dagen. Det känns så. Jag har träningsvärk i precis hela kroppen! (Jag hoppas det! Är det förkylningsmuskelvärk så blir jag inte glad!) Nu förstår jag hur det känns att inte kunna röra på sig utan att det gör ont överallt, och att behöva oja sig. Mina raggaklasser i söndags är i högsta grad misstänkta. Och idag fick jag dessutom ont i magen mitt under dagen, helt utan anledning! Tror jag iallafall. Kändes lite som när jag får stressmage, typ magknip, men de gick som tur väl var över senare. Så jag kunde hålla min streetklass, mina 25+ hade sista gången idag. Och de åt glatt pepparkakor med saft och det slutade med att vi drog över tiden, inget dösnack eller trist kallprat med den gruppen! Åh jag gillar dem, heja!

Eftersom jag hade ont i magen kunde jag inte vara med och dansa, och det var väldans synd för de fick köra en juldans i lindyjazz som såg duktigt rolig ut! Så här såg det ut, det vara bara typ halva gruppen där dock.



Nu måste jag packa ihop mina kläder, för imorgon drar OnStage på skolturné! Vet inte riktigt vilka skolor vi hamnar på och när, men det blir iallafall späckat schema, kul att komma ut och hälsa God Jul! Men vi får väl se hur gammal min kropp är imorgon, 43 kanske? Om jag har tur.

is kold!


(icanhascheezburger.com)

Det är en ny härlig vecka! Och jag känner mig glad och harmonisk när jag tittar ut och ser att det faktiskt ligger lite snö på hustaken! Mysigt! Fast jag känner mig lite som uttern (som för övrigt är det sötaste på väldigt väldigt länge!) när jag tänker på att gå ut, iallafall nu när jag redan fryser om tårna. Borde kanske leta upp mina tofflor.. indeed. Och jag har redan hunnit med att planera både dagens och morgondagens lektioner, så nu hinner jag greja med lite annat också. Typ, välja de sista låtarna till uppvisningen i maj. Bah! Jag hittar aldrig någon som jag verkligen vill koreografera till, och som passar till temat samt kommer bli gillad av eleverna. Jäjä, det ordnar sig. Ha en awesome dag alla! ♥

bloglovinFölj min blogg med bloglovin

julavslutning

Back on track, har haft dans i huvudet hela dagen. En dag som för övrigt startade jättebra med att ligga och gosa framför tvn med täcke och sambo och titta på lucian i morse. Martin syntes ju faktiskt en liten sväng! Yaay! Och idag var det dags att sätta igång med julavslutningarna. Jazzen och mina två raggagrupper slutade idag, så jag har ätit galet många pepparkakor och kramat en massa elever. Nu är det bara att beta av lektionerna fram till på fredag, då blir det ett välbehövt juluppehåll. Både elever och lärare har kännts lite allämt trötta. Men jag ser redan fram emot vårterminen igen! :)

Oooh! Nu började precis The Holiday på TV! Älskar den filmen! :D

Psst!
Följ mig på bloglovin vettja! ;)

bloglovin

skitgubbe kan du vara själv...

Sitter och ska lära mig något kortspel man kör i sydamerika, med spansk kortlek, alltså en annorlunda. Hmm.. Vi är hemma hos Martins föräldrar, ska snart få mat, lagar dulce de leche och bara är. :)

whoopsie!

Jajks. Mamma ringde vid halv 10 och sa att polisen ringt henne och sagt att hennes bil har "rullat och står lite dumt". Ojojaj! Det är mitt fel det. Rusar ner och ser att bilen blockerar hela gatan! Jag hade visst råkat glömma handbromsen igår, jag som alltid alltid drar i den vart jag än stannar. Jäjä, nu är den flyttad iallafall. :D Slutet gott allting gott, ja?

Och titta titta! Detta fick alla danslärarna från Kulturama! Antingen en t-shirt eller ett linne från Kulturamakollektionen, ska kolla in det lite och prova ut nåt snyggt. I like presenter. :D Och Karin är guld, bästa chefen jag någonsin haft. (Sure, min lista är inte jättelång, men hon inspirerar helt galet mycket!)


Luciafirande i Domkyrkan

Det var jättefint i kyrkan! Det känns alltid extra mysigt att gå dit på morgonen tycker jag. Jag tog jättefina bilder på lucian och kören men naturligtvis så skiter det sig med min kamera. När jag fört över bilderna till datorn har de en tendens att bara bli halva! Suck.. Men jag fick lite bilder och en film på dansarna (Martin) iallafall! men det var lite dramatiskt också, för Filippa som var lucia (och Majas kusin) verkade svimma av. Hon blev jätteblek, fick sätta sig och sedan bli hjälpt därifrån. Hoppas hon mådde bättre sedan stackarn.

 
Martins klass hade inledningsnumret. Fina! (Ljudet brusar lite dock på filmen.)


Denna delen ska filmas för TV! De gick i mittgången med ljusen och "körde med dem upp och ner och runt". Ha, det lät lite konstigt men jag kan inte förklara bättre. Hoppas Martin syns i bild på söndag!


Titta vad jag hitta! En liten mus som var livrädd och sprang omkring vid Lagerlunden. Sötnöt, inte springa i stan...


morgonmys

Shit shit, jag är uppe med tuppen idag! Klockan är strax efter sju och jag sitter på Kulturama, käkar clementin och myser lite. Om en halvtimme ska jag möta upp Elin så ska vi knalla in i Domkyrkan och titta på luciafirandet. Martin ska dansa så det blir nog fint! Egentligen är det ju inte Lucia förräns på söndag, men jag jobbar den tiden, så jag hinner inte gå och kolla. Dessutom ska ju hela tjotahejtit filmas i år av rikstv så det lär vara knökat med folk! Idag blir det lite lektionsplanering och annat som hör till, och ikväll ska vi laga god mat och bara njuta, jag och Martin har ju faktiskt åtta månader tillsammans idag! Ha en fin fredag!

oh no, han kommer åka dit!

Här har vi honom. Min sambo som tycker det är alldeles fullt normalt att kominera mysplagg som mössa och halsduk och jordiga färger till ett par galet färgglada och skrikiga shorts. Yepp, han tycker till och med att det var lite snyggt. Så jag ska stuva in honom djupt ner i bilen sen så inte modepolisen kommer och tar honom!



Annat är det med mig! Jag är snyggheten själv!


studsar fram mellan alla platser

Kom hem för en stund sedan för att käka och byta om innan mina klasser ikväll. Det blev mycket längre än vad jag hade tänkt på Kulturama idag, började med jazzmöte med mig, Emelie och Karin. Alla som jobbar på Kulturama är så himla kreativa och har så grymt bra ideér, så det blir alltid roliga diskussioner. Slutade med att Martin anslöt sig och vi fortsatte på Maido. Woah det är gott med sushi från Maido! Så pass gott att jag inte alls ser fram emot att proppa i mig spagettin jag kokar i köket. Bah. But you gotta eat, that´s fo sho! Men träffade även danskonsulenten för region syd! Hon kom och hälsade på oss på Kulturama och det är alltid awsome att ha lite koll på dansfolk häromkring.

Nu måste jag laga mat innan jag måste åka tillbaka! Jag har två streetklasser ikväll, tjoho!

she´s a freak, superfreak!

Gomorron! Gud vad trött jag är! Ögonen svider och det var tungt att stiga upp idag. Och för att inte krypa ner i den sköna sängen igen fick jag bädda fort som attan. För jag har inte tid att sova bort mina dagar, inte med kvällsjobb. Då blir det inget kvar känns det som. :) Jag drömde en massa konstiga saker inatt, och kom på mig själv med att vara sur på stackars Martin vid fem på morgonen. Jag fick för mig att det var dags att gå upp, och han verkade bara sova vidare. Så jag fräste lite på honom att han måste ändra sina sovvanor. Haha, ehm, kanske är jag som borde det? Jäjä.

Nu ska jag lite snabbt koreografera en schysst juldans innan det är dags att dra sig in mot stan, alla jazzlärare ska träffas och snacka ihop oss lite. Sen blir det jobb ikväll! Det är snart slut på terminen, nästa fredag är sista gången. Så det drar ihop sig! Ha en bra dag!


(icanhascheezburger.com)


yaay, elin!

Åh det var jättekul att träffa Elin tidigare efter att jag dansat! Min grymma pluggarkompis under gymnasiet, vi scorade varje gång vi slog våra kloka huvuden ihop. Det blir så sällan man kan ses när alla har mycket att sköta och jag bara jobbar kvällar. Men vi fick prata av oss så vi nästan blev hesa ikväll. :) Vi satt på Pauze och jag proppade i mig pommes och vitlöksbröd. Hemskt gott! Men nu är jag helt slut och behöver sööömn! Gonatt cuties.


Jag älskar lagerlundens pyntande, så himlans fint!


snabb update

Tjoho! Jag sitter i personalrummet på Kulturama, lite halvrast mellan klasser och sådär. Ska snart dansa modern med Emelie. :) Har haft fullt upp med planering, koreografering och lärarmöte idag! Och ikväll efter dansandet så blir det till att träffa Elin en stund, looking forward to it! Men nu måste jag pysa vidare igen!

magiskt



Det var en riktigt grym konsert! Synd bara att jag inte har en kamera som håller måttet, blev bara suddiga bilder. Men! Jag fick allt jag kunde önska, jag fick upp ögonen för en ny artist, Andreas Grega. Han hade sjukt skönt häng i melodierna, och jag gillade texterna. Lycka! Och Lasse hade fått till en grym blandning av låtar! Det är få artister som lyckas få till den där magin, när man bara glömmer allt runt omkring. Tyvärr lyckades jag bli duktigt hungrig under tiden, och trodde jag skulle dö av värmeslag och syrebrist, almost! Winnerbäck är magi, men magin är bäst utomhus på sommaren! Men Lasse vi älskar dig! :D

dagens...

vill ha: Trisslott! Ge mig 25 000 i månaden i 25 år så skulle jag bli überlycklig!
klädsel: jeans - Cubus, linne - Cina tricot, skjorta - H&M herr, skärp - Vila
frisyr: Utsläppt med finfint rosetthårband från H&M.
låt: Nej, album. Tänk om jag ångrar mig, och sedan ångrar mig igen med allas vår Larsa.
planer: Fixa ärenden på stan innan min showklass, sedan ut mot teleborgshallen och konsert med Winnerbäck!
saknad: Våren, så snart julhelgen är över så vill jag ha vår. Fort!
dummaste: Att vakna livrädd till ett bankande i trapphuset!
misslyckande: Att jag inte hunnit med att leta låtar till uppvisningen på grund av lathet.
drog: Bloggar att läsa. Gud vilken tid det tar att följa folks liv!
köp: En avtackningspresent.
godaste: Vaniljyoghurt med frysta blåbär och honung, mums!
humör: Ypperligt, men med en liten nedåtdipp på väg, jag är hungrig!
citat: Carpe Diem -  för att det aldrig slutar vara bra.
roligaste: Lars Winnerbäck live ännu en gång!


Dumdidumdidum!



o-oouuuw!

Jag hade ställt klockan på 9 idag, men 20 över 8 vaknar jag av att det står någon ute i trapphuset och bankar och skriker älskliiiing! galet mycket på en dörr och vill bli insläppt. Inte på min dörr, men jag höll på att bajsa på mig! Så jag ringde Martin, han festade inatt (I knoow! Det är måndag!) hos en kompis, så jag funderade på om det var han först. Det slutade inte banka när jag pratade med honom i telefon så det var nog inte det. :) Läskigt värre! Men nu ska jag dra i mig lite frulle så blir nog dagen kanon ändå! :D

obetydligt och störande!

Gah! Jag var precis och köpte lite smågrejer att proppa i mig innan nästa klass, och så händer det. Mannen i kassan bara slänger kvittot utan att fråga om jag ville ha det! Och jag vill ju inte be om det när han noga har knycklat ihop det och slängt det i en stor soptunna. Och jag som är ordentlig och skriver upp alla utgifter för att hålla koll på den något skrala kassan. Förjävligt är vad det är! Nu måste jag skriva en engen liten minnesnotering till mig själv, eftersom jag måste uppdatera mitt program för att kunna skriva in det i datorn. Livet är alldeles fullt av jobbigheter! :)

Och dessutom så har jag by the way en strejkande armbåge, utan att ha varit i närheten av bacon-sprutan. Såå.. what´s up whit that? Jag chansar på att det är någon nerv i kläm eller något, det hugger liksom till när jag sträcker ut den snabbt. Men jag satsar på återhämtning under natten sen. :)

Och jag har inte haft tid att skriva tidigare idag för jag har donat med ett hemligt julprojekt som blev färdigt idag! Jag är nöjd och glad! Yaay! Och nu mina vänner är det jobbdags, ha en mysig kväll!

hola!

Havin' a nice andra advent? Min har varit bra. :) Var på Kulturama och jobbade tidigare, stannade kvar en stund och bara lyssnade på musik. Det är något speciellt med att lyssna på blödiga powerballader i en mörk danssal på hög volym. Man får tid att tänka. Jag kom inte direkt fram till något, men det behövs också ibland. Jag stannar upp once in a while och bara funderar över min egen situation, på så sätt så tar aldrig någonting överhanden. Tack vare det så behöver jag i princip aldrig ångra mina val, eller hålla på och vela. Jag vet vad jag vill.

Jag har lite Elintid nu också. Martin är borta och träffar nån kompis. Ibland är det bästa jag vet att bara sitta ensam och inte göra ett skit. Slötitta lite på TV, bläddra i någon tidning eller plocka iordning i maklig takt. Tänkte snart hoppa in i duschen också, men det är så himla svårt att slita sig från The Pursuit of happyness som går på 3:an just nu. En riktig feelgoodfilm!


(icanhascheezburger.com)


naaaw!

Jag är lycklig! Igår kväll var systeryster här och hälsade på, det blev film och chokladpudding och allmänt flams. Och det bästa var att hon påminde mig om en av mina absoluta favoritsidor på nätet! Sedan min stationära dator kraschade och alla mina favoritlänkar försvann så har jag glömt bort en massa sidor jag alltid var inne på förut. Som Cute Overload! Sidan är minst lika effektiv som antidepressiva piller. Njut!


cuteoverload.com


duktiga tjejer



Här är mina duktiga tjejer i street avancerad. De har en skön attityd allihop, och det gillar vi. :) Koreografin är egentligen gjord för bara tre personer, så det blir lite smårörigt. Tänkte att OnStage ska få den senare, vi har inte så mycket street och hiphopdanser. Men vi får väl se.

Nu ska jag och Martin ner till stan och mysa lite. Det blir kanske lite fika och julklappstittning. :) Ha en fin dag!

shakira - did it again



Jag är egentligen inte ett jättefan av Shakira, men jag måste säga att hon är en duktig dansare. Jag älskar delen i videon där hon och killen utför en duett, eller pas de deux, i sängen. Lite capoeirainspirerat med moderna inslag. För en gångs skull känns det faktiskt nytt och fräscht, allt annat är nästan redan gjort. Speciellt när det kommer till väldigt kommersiella artister. Check it out.

sommarkänslor mitt i december



Titta, titta! Jag fick ett par fina flipflops av svärmor Laura från Syndamerika. Argentina eller Uruguay vet jag inte, men de är iallafall inte svensktalande. Kanske inte helt rätt tidpunkt för sommarfötter, men vad gör det? jag knallar omkring i dem här hemma, och när värmen kommer är det bara att flytta ut dem. Awesome!

Nu hinner jag inte tjöta här mer, jag har tider att passa. I figured att jag skulle hinna med allt lite bättre om jag satte upp tidsbegränsningar. Och bloggskrivande/läsande samt iordningplockning gäller bara fram till 10. Sen blir det planering och koreografering! Peas out!

evedals värdshus





Shit vad länge man håller sig mätt efter ett julbord! Vi var på Evedals Värdshus och åt, väldigt gott! Men jag ska erkänna att jag inte äter alla delar, det är mest det vanliga som alltid sliker ner. Det känns lite halvonödigt att ha cirka sju olika sorters sill. Men what the heck! Jag fick gratis julbord iallafall, och då kan man se sådär skitnödigt ful ut som jag lyckades med! Yaay!

Har haft mina klasser för ikväll nu, allt gick bra! De fick jobba med komposition, eget skapande. Jag passade på att ge dem uppgiften att jobba med feminine vibe. Det är en väldigt kvinnlig del av hiphop som jag inte gillar att undervisa i, så de fick passa på idag. :) Goodie! Ska snart röra mig hemmåt, så fort Martin städat klart. Sleep tight mina vänner!

pink lady



Här har vi mig igår! Det blev inte så många bilder, och kameran låg bara på bordet hela kvällen. Så de bilderna som blev är bara på folk jag inte känner. :) Men jag hade en väldigt rolig kväll iallafall! I morse var det inte lika roligt, men huvudvärken släppte när jag fick i mig lite käk. :) Ett julbord satt ju inte fel så att säga.

nu korkar vi snart upp!

Såådärja, då var jag klar för dagen. Dags att samla ihop grejerna och dra mig mot Campus. Ikväll blir det utgång! SKÅL!


december

Okej, vi är i början av en ny månad, som jag tror kommer bli helt awesome! Idag var jag ute och skrapade rutorna på bilen när jag skulle handla, det blir kallare! Tänk om vi till och med kan hålla tummarna för lite snö också, helst beställt till julafton of course. Eller juldagen, när vi ska fira på peppen.

Annars då? Jo annars så tar ju terminen slut denna månaden, man får lite välförtjänt juluppehåll från jobbet, och för min del kanske även lite ny inspiration på en miniresa till Örebro. Jag kommer få en stabilare tillvaro, bara det där telefonsamtalet kommer! Det blir till att åka ut till skolorna och dansa lite, en massa julmys på olika håll och de största festhelgerna på året. Känns helt okej. :) Hur ser ert december ut?

Med idag, den 2 december blir det till att planera klasser framåt, för ikväll ska jag ut till campus och festa, och imorgom blir det julbord med Aktiv Ungdom! Så jag behöver jobba undan lite. Ha en bra onsdag! :D


En gång i tiden hade jag mycket kortare hår. Jag är i desperat behov att att klippa mig nu! Det lär dock inte bli såhär kort, jag trivs bra i långt och svallande! Vi får väl se när plånboken tillåter det...


min bild av dans





Idag avslutades tävlingen Min bild av dans på Kulturama. Jag hann inte göra något bidrag till slut, men det kom in jättemånga fina nu i slutet. Kolla bara in ballerinan min 25+ elev lämande in. Jag är mäkta imponerad! Den som vinner får välja ett valfritt plagg ur Kulturama kollektionen. Jag hade velat vinna ett par brallor. Hmm. Men det är inget att göra åt det nu ändå. :)

Hade ingen balett idag, Emelie är bortrest hela veckan. Så jag fick istället ett två timmar långt hål mellan min showklass och streeten. Jag passade på att kika in på street avancerad, som jag också tar över nästa termin! Yaay! Jag körde en liten kombo med dem för att se hur de låg till, lite mer kött på benen inför min planering till nästa år. Både street avancerad 17+ och street prep är väligt präglade efter Carros rörelsemönster, så det blir till att jobba lite med det. :) Nästa år blir ett bra år.

Nu är Martin klar med allt han skulle fixa, så nu drar vi hem!


internationella aidsdagen idag

Idag är det inte bara första dagen i julmånaden , det är en annan viktig dag också. Jag föreslog för Martin att vi skulle gå och testa oss för hiv idag, bara för att uppmärksamma dagen och att det faktiskt finns mitt ibland oss. Visserligen tror ju varken han eller jag att vi har hiv, så därför gav han mig en konstig blick och tyckte att det behövde vi ju inte. :P Så det blir inte av. Men ifall man vill så finns det aktiviteter som till exempel Noaks ark anordnar att ta del av, för att visa sitt engagemang.

1/12 Öppet hus i Noaks Arks lokal.
10.00-17.00. Öppet hus i Noaks Arks lokal. Här berättar vi om verksamheten och vårt arbete med hivpositiva. Noaks Ark, Kungsgatan 15b.

1/12 Hur är det att leva som hivpositiv, och vilket stigma innebär det?
12.00-13.30 föreläsning med Ophelia Haayama Ørum, Noaks Ark, Stockholm. Mat & Dryck, Champagnesalen.
Anmälan till Noaks Ark 0470-193 81, e-post: [email protected]

1/12 Hiv och migration
17.00-18.30 Föreläsning med Åsa Cronberg, Hiv-Sverige.
Noaks Ark, Kungsgatan 15b
Anmälan till Noaks Ark 0470-193 81, e-post: [email protected]

1/12 Ett flertal föreningar och organisationer uppmärksammar World AIDS day på Café Tufvan, Campus 18.00-21.00


nu är jag galet trött!

Har kommit hem och käkat lite efter jobbandet på Kulturama ikväll. Det gick jättebra med mina 25+ streetare, jag testade en dance by chance-övning med dem idag, och de fixade den skitbra. Jag blir alltid så himla glad av att ha den gruppen, det gör verkligen stor skillnad att de är äldre. De har skön självdistans och tar inte så seriöst på sig själva.

Nu måste jag hoppa in i duschen! Och äta lite pepparkaksdeg! Sov gott alla!


RSS 2.0